24 Mart 2015 Salı

Batiste Kuru Şampuan | Saç Bakımı



Yine Merhaba!

Bugün  belki de günlük bakım rutinimin sessiz kahramanından bahsedeceğim sizlere. 
Yabancı olduğunuz bir ürün olmadığından eminim, ancak yine de bahsetmek istedim çünkü bende emeği büyük.
Batiste Kuru Şampuan ^^




Kuru şampuanlarım kralı desek gayet yerinde olur bence. Bugüne kadar denediklerim içerisinde görevini sizi uğraştırmadan en hızlı yerine getiren, ve de 1.5 sene öncesi itibariyle ülkemizde çok rahatça bulunabilen bir ürün.

Piyasadaki kuru şampuanlar arasında yağı en hızlı ve de en iyi emen, geride yapış yapış ya da aşırı kalın bir tabaka bırakmadan gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir ürün. Bundan daha hafif bir dokuya sahip kuru şampuanlar piyasada var olmasına rağmen genelde onların yağı emme performansı Batiste'in çok gerisinde kalıyor. 

Kuru şampuanlarda genelde var olan gri, pudramsı görünüm Batiste'te de var olan bir sorun. Ancak yeterli uzaklıktan sıkıp; sıktıktan sonra başınızı öne eğip düzgünce saçlarınızı karıştırdığınız, şampuanı dağıttığınız sürece geride  belirgin bir pudramsı görüntü kalmayacaktır. 

Daha fazla hacim katan XXL versiyonu ve de saç rengine uyan renkli versiyonları formül açısından orijinali kadar rahat olmasa da kullanım alanları dolayısıyla yine de yerlerini koruyan ürünler. XXL ve de renkli olanları yine de geride biraz daha ağır, taranması zor, normaline kıyasla biraz daha yapış yapış bit bitiş bırakıyor. Bu nedenle ben orijinal formülde olanlarını daha çok tercih ediyorum.


XXL olanı gerçekten de inanılmaz bir hacim veriyor saça, ancak benim ince telli saçlarıma çok ağır gelen ve de uyguladıktan sonra saçıma dokunduğumda saçlarım bana çok fazla ürünlü ve de rahatsız edici bir his verdiği için çok sık tercih etmediğim bir ürün.
Renkli olanları ise kuru şampuanların geride bıraktığı o gri katmandan kaçınma amacıyla aslında mantıkta daha kullanışlı gibi görünse de; 
normal formülüne göre çok daha kullanışsız ve de zaman alan bir formül. 
Renkli olanlarını çok dikkatli uygulamanız gerekiyor çünkü renkli pudra alın, kulak, boyun bölgesine geldiği anda bölgede sarı/kahve tozlar olacağından uygulamadan sonra temizlemeniz gereken bir ürün. 
Kuru şampuanların o son dakikada her şeyi halletme işlevlerini biraz etkisiz hale getiriyor yani... Aynı zamanda orijinal formüllü olanlarına kıyasla yine geride bıraktıkları bitişleri çok daha ağır ve yapış yapış geliyor.

Son 3-4 senedir saçlarıma daha iyi bakmaya başladığımdan beri saçlarımı olabildiğince seyrek yıkamaya çalışıyorum. 
Genelde saçlarımı 4 günde bir şampuanladığım için kuru şampuanlar benim için günlük bakım rutinimin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 

Saçlarını 2 senedir uzattmaya başlayan kardeşimi de Batiste alıştırdıktan sonra ikimiz birlikte birkaç hafta içerisinde rahat rahat 1-2 şişeyi bitiriyoruz, artık aileden sayılır yani kendisi.

2 sene kadar önce Sephora, geçtiğimiz haftalar içerisinde de Watsonslarda stoklanmaya başlayan Batiste Kuru Şampuan artık Türkiyede rahat rahat bulunabileceği için gönül rahatlığıyla herkese tavsiye edebilirim ^_^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder