21 Mart 2015 Cumartesi

Cilt | İnnisfree Bija Anti-trouble Yüz Temizleme Köpüğü | Kore Cilt Bakımı


Yine merhaba!
Bugün sizlere yine bir Kore ürünüyle geldim.
Kore drugstore markalarının belki de cilt bakımı serileri en tapılası, en sevilesi, en popüleri olan İnnisfree’den bir temizleyici köpükten bahsedeceğim. 

Bija anti-trouble Facial Foam ^_^

Marka: İnnisfree
Seri: Bija anti-trouble serisi
Miktar: 150 ml
Uygun cilt tipi: karma, yağlı, sorunlu, akneli
Fiyat: mağazalarda 8.000won / internette 15 dolara kadar çıkabiliyor fiyatı
Türkiyede bulunabilirlik: Yok TT_TT
Diğer drugstore markalara nazaran daha nadir indirime giren İnnisfree’de 1+1 yazısının neden olduğu psikolojik baskıya dayanamayıp aldığım bir ürün bu temizleme köpüğü. 
Gönderdiğim kolilerden birinin içinde olan 1’i gümrükte kalıp benim elimde valizimde güvende olanı kalınca vicdan azabı azaldı ama... 
İşaret değil de ne yani bu?
Her neyse...


Cilt bakım serileriyle gönüllerde taht kurmuş bu markadan sizlere bugün tanıtacağım ürün “Bija anti-trouble” serisinin yüz temizleme köpüğü. 
Serinin Tavsiye Edilen Kullanım Sırası *resim bana sit değildir, İnnisfree'nin resmi sitesinden alıntıdır

STEP 1 > temizleme jeli > temizleme köpüğü > skin > losyon > spot esensi W > spot esensi R ya da spot bandı 

STEP 2 >  temizleme jeli > temizleme köpüğü > skin > losyon > recovery jeli


Bija serisi, çam ailesinden, Japonya ve Güney Kore’nin Jeju adasına özgü Torreya ağacından elde edilen Torreya tohumu yağı içeren bir seri. Kore’de bu ağaçlara “Bija” denildiği için serinin adı da Bija serisi olmuş. 
SNSD'den Yoona senelerdir İnnisfree'nin yüzü olmaya devam ediyor ^^ Bırakacakları yok gibi kızı...
Sağlığa bir çok alanda faydalı bu yağ özellikle de iltihaplanma, kızarıklıklar, sivilcelere iyi geldiğinden dolayı İnnisfree Jeju’daki koruma altındaki ağaçlardan elde ettiği özü ürünlerinde kullanmakta. 
 Bu seri aynı zamanda içinde bir çok akne-karşıtı madde bulunduruyor; salisilik asit, yeşil çay özü, niasinamid, limon kabuğu özü, zeytinyağı, sedir ağacı yağı, ardıç yağı, lavanta yağı vb... 
Ürünün tam içindekiler listesi
Kore’nin yüz temizleme köpüklerinin klasik dizaynı olan kalın bir tüpte geliyor. Sade bir mavi-beyaz dizaynı var.
Biraz katı bir kıvamda olduğu için sıkarken çok ürün kullanma endişesi taşımıyorsunuz. 
 Yine katı yapısından dolayı bezelye büyüklüğündeki bir miktar genelde yüzünüzü temizlemenize yeterli olacaktır. Çok kolay köpürüyor çünkü. 

Kore’de genelde bu tip ürünler yüz temizleme fırçalarıyla birlikte kullanılıyor. Ürünü köpürtmekte çok iyi oldukları; aynı zamanda da yüze masaj yaptıkları için. 
*resimdeki yüz fırçası The Face Shop'tan ^^ İnnisfree'ninki daha kısa geniş ve yuvarlak ^^
Üründe güçlü bir çam kokusu var, ve de uygularken bir süre ovmayı bırakıp yüzünüzde bekletirseniz hafif bir nane hissi fark edebilirsiniz. 
 
Eğer cildiniz kokuya ya da yapay koku maddelerine karşı hassas ise bu üründen kaçınmanız daha doğru olabilir. Nitekim Koreliler neredeyse yapay kokusuz ürün yapmıyor neredeyse. Gerek makyaj gerekse cilt ürünlerinin hepsi buram buram parfüm içeriyor genelde. - Kimse bahsetmemiş zannedersem onlara kokunun ciddi derecede tahriş eden bir madde olduğundan...
Onun dışında ürün innisfree'nin klasik "5-free" ürünlerinden biri. 
Yani içinde çok önemli bu 5 maddeyi içermiyor: 
  • paraben
  • sülfat
  • yapay renklendirici
  • mineral yağ
  • hayvanlardan elde edilen maddeler
İnnisfree genel olarak bütün imajını doğallık üzerine kurduğundan bu 5 madde genelde markanın ürünlerinde bulunmayan maddeler.  


Köpük temizleyicilerde genelde olduğu gibi kullandıktan sonra ciltte bir sıkılık, kuruluk hissi bırakıyor, hemen ardından nemlendirmeniz şiddetle tavsiye edilir. 
Sivilce karşıtı bir ürün olmasına rağmen genelde olduğu gibi mucize beklenecek bir ürün değil bence. Eğer içindeki maddelere karşı özellikle hassas bir cildiniz yoksa -genellikle yapay koku verici maddelerden bahsediyorum – ya da güçlü sivilce karşıtı maddele karşı hassas – ki bunun içerikleri cildi tahriş edecek miktarda kullanılmamış – cildinizi rahatsız edeceğini sanmıyorum. 
Bende kullandığım süre boyunca cildimde sivilceler açısından bir mucize yaratmasa da yeni sorunlara da neden olmadı. O nedenle rahat rahat kullandığım bir ürün. 
Denemek isteyenler buyursun ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder