13 Şubat 2017 Pazartesi

Flormar Face Sculpting Kit İncelemesi | 002 Peach Coctail



Herkese Merhaba!

Bir süre önce burada (tıktık^^) incelediğim Flormar "Daily Party" koleksiyonunun kontür paletini daha detaylı inceleyeceğimden bahsetmiştim. Fazla uzatmadan paylaşmak istedim görüşlerimi, malum gri tonlu kontür rengi her gün karşımıza çıkan bir şey değil sonuçta, hakkını vermek lazım!



Marka: Flormar
Ürün: Face Sculpting Kit
Renk Skalası: 3
Renk: 002 - Peach Coctail
Fiyat: 34.90TL
Bulunabilirlik: Formar mağaza/standları ve online


Dizayn olarak oldukça klasik şeffaf plastik bir dikdörtgen palet. İçerisinde kontür, allık ve de "aydınlatıcı" olduğu iddia edilen bir renk olmak üzere toplam 3 renk var.
Koleksiyonda diğer markaların bakıp da ders almaları gereken çok güzel bir hareket ile farklı tonlardan oluşan 3 farklı palet piyasaya çıkarmışlar. Bendeki palet kontür rengi en açık tonu gibi göründüğünden 002 numaralı Peach Coctail oldu. Kontür renginin dışında açıkçası allık rengini de kullanacağımdan emin olduğum tek palet bu olduğundan oldukça güzel bir 2li oluşturmuşuz bence biz.


Kontür Rengi: Bir kere oldukça soğuk, gri tonlu, kontür rengi gibi bir kontür rengi bu. Yani uzaktan bakınca benim hayallerimde görüp de uyanınca neden uyandım bu rüyadan ki ben dedirten tipte bir kontür rengi. Klasik; bu tip paletlerde alışık olduğumuz tonlardan çok daha açık, sahte durmayacak, düzgün, gerçekten gölge gibi durabilen bir açıklıkta.


Daha orta tenlilerde diğer paletlerden daha doğal durmakla birlikte alışık olduklarından çok daha açık duracağından 3 numaralı paleti denemelerini tavsiye ederim. Daha sıcak alt tonlu/bronz tenlerde ise direk çamur gibi duracağından bu renge hiç bulaşmayın derim, sizde görünmemesi bile muhtemel.


Bende açıkçası yine öyle çok açık durmadı, hala da bir tık sıcak kaldı hatta dağıtınca; ancak benim ten rengim biraz sorunlu biliyorsunuz. Diğer kontür renklerine kıyasla bariz bir şekilde daha soğuk durduğundan benim gönlümü aldı bile. Formül olarak ne yazık ki çok da sorunsuz değil.


Pigmentasyonu bir kere oldukça hafif. Daha keskin bir kontür için rengi katmanlayarak yoğunlaştırmanız gerekecektir. Çok ince kaymak gibi anında eşit dağılan bir formül de değil ancak "kötü" denilebilecek kadar büyük bir soru yaşanmıyor kesinlikle. Pigmentasyonu sadece daha koyu tenli birine soru çıkartabilecek kadar hafif. Benim ten rengimde sorun olmadı ama~ duyurulur.


Allık Rengi: Resmen bahar gelsin diye çığırıyor. Palette her ne kadar şeftali dese de daha çok mercan tonlarında, pigmentasyonu gayet iyi mat bir allık bu. Çok tozutan ince, yumuşak yapıda bir ürün değil, biraz daha sert bir yapısı var. Oldukça canlı bir ton olduğundan ben açıkçası daha sık kıllı bir fırçayla tam istediğim bölgeye uygulamayı tercih ediyorum, kocaman bir fırça alıp saldırmak yerine~


Aydınlatıcı Rengi: Nereden başlayayım ne diyeyim bilemedim vallahi~ Şahsen benim için hiçbir kullanım alanı yok bu rengin. Aydınlatıcı demesine rağmen benim hiçbir tarafımı aydınlatmadı açıkçası, setting pudrası olmak için biraz fazla sarımtrak ve koyu geldi... İçerisinde herhangi bir sim ışıltı falan olmayınca ben ilk başta biraz daha "doğal" mat bir ışıltı verecek sandım ama ışıldama falan yok anacım, ne doğal ne de abartı~ Ten renginize uyuyorsa pudra olarak deneyebilirsiniz fakat ben göz kapağımı sabitlemek için falan kullanıyorum şimdilik hafif koyu kalsa da. Astar rengi olarak daha kullanişlı~



~~~~~~~~~~~~ 

Snapchatte beni takip edenler bu paleti ilk elime alır almaz ilk izlenim yapıp hemen uyguladığımda da görmüştür zaten~ Hatırlıyor musunuz, allıktan sonra "buraya kadar paletten o kadar memnundum ki sanki bir şeyler ters gidecek gibi..." diyerek denemiştim son rengi ve de aferin sana şom ağızlı demiştiniz bana~ 
Yine de genel olarak bakıldığında benim çok rahat kullanabileceğim bir kontür ve allık rengine sahip bir palet bu. Özellikle de kontür rengi bile tek başına inanılmaz kullanılabilir yapmaya yeterdi benim için bu paleti, allık rengini bu kadar beğenmem resmen şans oldu resmen~ 


Piyasadaki uygun fiyatlı markalardan bir kontür/allık paleti arıyorsanız var olan 3 renkten size uygun olanına göz atabilirsiniz bence. Tek renk çıkartıp hepinize uysun artık diyen markalara kıyasla bence çok daha mantıklı bir tercih olmuş bu, flormarı bu konuda kesinlikle tebrik etmek lazım bence o yüzden. Mükemmel bir palet değil ancak kesinlikle iş görür.
Açık tenliler zaten tahminim çoktan merak edip atlamıştır bunun üzerine~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder