16 Nisan 2015 Perşembe

Innisfree Yeşil Çay Tohumu Serumu - Innisfree Green Tea Seed Serum | Kore Cilt Bakımı


Herkese Merhaba!
Bugün blogda büyük bir cilt bakımı yıldızı var. 
Kore Cilt bakımı ürünlerinin belki de en popüleri. 
Innisfree Green Tea Seed Serum. Innisfree Yeşil çay Tohumu Serumu ^^


Kore cilt bakımı deyince bunu atlamayı geçtim, ilk 3'e koymazsanız ayıp olur. 
Son birkaç senedir bir çok araştırmada Kore'nin en çok satan serumlarının başında geliyor. Kore dışında diğer Asya ülkelerinde de, neredeyse Kore'de olduğundan daha popüler olduğunu hesaba katarsak, evet... kral. 
Önümüzdeki haftalarda daha çok "holy grail" ürünler haline gelen, Kore cilt bakımı deyince akla ilk gelen en popüler ürünlere daha çok değinmek istiyorum. Bu yazı dizisini ilk yazısı da Innisfree Green Tea Seed Serum olmazsa ayıp olurdu.
Detaylar için tıklayın ^^



Ülke: Güney Kore
Marka: Innisfree
Seri: Green Tea Serisi
Ürün: Green Tea Seed Serum / Yeşil Çay Tohumu Serumu
Miktar: 80ml.
Mağaza Fiyatı: 22.000won / ~22USD
Online Fiyat: 22~24 USD
Uygun cilt tipi: tüm cilt tipleri




Dizayn:

Plastik, pompalı, biraz tombul, beklenilenin aksine oldukça hafif plastik bir şişede geliyor.
Şişenin pump kısmının aynı zamanda kapağı da var. Dolayısıyla seyahat sırasında dökülme endişesi vs ortadan kalkıyor. 

Kullanma miktarınıza göre genellikle 1 şişe 6 ay kadar dayanabilir.
Innisfree bir marka olarak kendini tamamen çevre dostu olmaya adadığından dolayı, ürünün şişesinden, içinde geldiği kutuya kadar her şey geri dönüşümlü ürünler. Ürünleri kullandıktan sonra Innisfree'ye geri getirebiliyorsunuz. Türkiyede olanlar da tabi ki geri dönüşüm merkezlerine iade edebilirler. 

Aynı zamanda ürünün kutusu geri dönüşümden elde edilen maddelerden üretilmiş olup, ambalajda kullanılan mürekkep dahi organik ürünlerden elde edilmiştir. Bu nedenle çok canlı renkler kullanmazlar paketlerinde.

Formül:

Serum 100% organik Jeju adasından gelen yeşil çay ve yeşil çay tohumlarından faydalanılarak üretiliyor. Serum içindeki maddelerin tazeliklerini korumak amacıyla serum, içindeki ana maddelerin hasat edildikleri tarihten itibaren 3 ay içerisinde üretiliyor. 

Aminoasit ve mineraller açısından oldukça zengin bir nemlendirici serum.  
2014'te yenilenen formülü ile önceki versiyonunda kıyasla 2 kat daha fazla yeşil çay yağı bulunduruyor.

İçinde alkol bulunmasına rağmen ciltte herhangi bir tahriş ya da kuruluk gözlemlemedim. 

Bu serumdan şimdiye kadar 3 şişe bitirdiğim için önceki formülüyle 2014 formülünü karşılaştırma olanağım oldu; ve de eski versiyonunda içindekiler listesinde alkol listelenen 3. madde iken değiştirilmiş versiyonunda 4. madde; yani üründeki alkol oranı azaltılmış, bu da oldukça pozitif bir gelişme. 
*detaylı içindekiler listesini  incelemek isteyenler için yazının sonuna ekleyeceğim.

Ürün aynı zamanda Innisfree'nin klasik 5-free formülüne sahip:
  • paraben
  • sentetik renklendirici
  • mineral yağ
  • hayvan bazlı ürünler
  • imidazolidinil üre (imidazolidinyl urea) 
- ki bunun ne kadar büyük bir artı olduğundan bahsetmeme gerek yoktur herhalde...
İmidazolidinil üre (Imidazolidinyl urea)

Gerçek Bilim linkini göstermeden paylaşmak yasaktır
İmidazolidinil üre (Imidazolidinyl urea)

Gerçek Bilim linkini göstermeden paylaşmak yasaktır

Kullanımı:
Innisfree'nin tavsiye ettiği kullanım sırası



Green Tea Seed Serum>Green Tea Pure Skin>Green Tea Pure Losyon>Göz Kremi>Nemlendirici
YA DA
Serum > Zengin Nemlendirici > Mineral Mist > Gece maskesi

Yüz temizlemesinden sonraki ilk cilt bakım adımı olması gerektiği belirtilmiş. Nem süresini uzatmak cilde derinlemesine işleyip, nemi cilde hapseden yapıda bir serum olduğundan yüz temizlendikten sonra 3 dakika içerisinde uygulanması tavsiye edilmiş. 
Yapılan bir nem testine göre uygulamadan sonra ciltteki nem oranında %15 oranında bir artış gözlemlenmiş. 




Renksiz, akışken jel kıvamında bir yapısı var. 
  Genelde ½ ya da 1 tam pump bütün yüz bölgesine yetecek miktarda. 
 Akışkan olduğu için çok kolay cilde yayılıyor. 
İlk uygulandığında geride biraz yapışkan bir his bıraksa da cilt ürünü emdikten sonra geride pürüzsüz bir doku bırakıyor. 



Benim deneyimime göre bir öncekine göre 2014'teki yeni formülize edilmiş üründe biraz daha fazla bir yapışkanlık hissi var. Ancak ürünün 2 kat daha fazla yeşil çay tohumu yağı içerdiği ve de formülünde değişime gidildiği göz önünde bulundurulduğunda bu gayet normal bir şey. 
Sonuç olarak cilt ürünü emdiğinde geride öyle bir his kalmıyor.

Cilde ağır gelmeyen, oldukça hafif, rahatça düzenli kullanılabilir bir serum. 
Özellikle de bahar ve yaz aylarında hafif formülü nedeniyle kullanımı çok rahat.

Üründe bitkisel, naneli fresh bir koku var. Innisfree ürünlerinde genelde olan bir koku. Biraz fazla parfüm-ümsü; ancak Kore ürünlerini deneyenler bilirler, bu Kore için neredeyse kaçınılmaz bir şey. Bütün markalarda aynı parfüm sorunu var. Güzel bir koku, bu serumunki hakka daha fresh naneli bir koku; ancak sonuçta koku...

Cilt Hassasiyeti Üzerine Notlar:

Mağazada ürünün tüm cilt tiplerine uygun olduğu söylendi; ancak internette birkaç kişinin ciltlerinin ürüne tepki verdiğini okudum. 
Bu tamamiyle normal bir şey ve de bu ürüne özgü bir durum değil bildiğiniz gibi, farklı ciltler ürünlere farklı tepiler verir. Ancak benim görevim incelemek, araştırmak ve size iletmek, o yüzden söylemeden geçemedim ^^ 
Bazı kullanıcılar ürünün kişi önce cilt yüzeyine çıkarıp sonra temizlediği fikrinde, ciltlerinin tepkisini buna bağlayanlar da olmuş. 

Ciltten cilde değişen bir durum bence. 
 Çünkü benim cildim hem hassas, hem de sivilceye oldukça meyilli bir cilt ve ben bu ürünü yaklaşık 3 senedir sorun yaşamadan kullanıyorum ^^

Kore'de olanlar mağazalarında 1-2 dolara satılan 1 haftalık tester tüplerinden 2-3 tane alıp bir süre deneyebilir. Eğer internette alışverişi sitelerinde de bu testerları bulabilirseniz isterseniz almadan önce deneme sürecinden geçirebilirsiniz ^^

Oldukça uzun bir yazı oldu ancak cilt ürünlerinin incelemelerini kısa geçmek istemiyorum, dolayısıyla umarım çok sıkmamışımdır sizi ve de bilgilendirici bir şeyler bulmuşsunuzdur yazımda ^^

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Camellia Sinensis Leaf Extract, Biosaccharide Gum-1, Alcohol, Propanediol, Diethyoxyethyl Succinate, Dipropylene, Glycol, Glycerin, Camellia Japonica Leaf Extract, Orchid Extract, Citrus Unshiu Peel Extract, Opuntia Coccinellifera Fruit Extract, Camellia Sinensis Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, DL-Panthenol, Betaine, Trehalose, Niacinamide, PEG/PGG-17/6 Copolymer, BIS-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, C12-16 Alcohols, Potassium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenyl Trimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cellulose Gum, Palmitic Acid, Hydogenated Lecithin, Octyldodeceth-16, Dextrin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder