3 Kasım 2016 Perşembe

Pastel Daylong Kissproof Likit Rujlar: 15 / 20 / 27 "Nudelar"



Herkese Merhaba!

Pastel sonunda Daylong serisine yeni bir nude ekler de hemen swatchlanmaz mı yani?
Onun için buradayız bugün ^_^ 
Daha önceden bordo tonlarını incelediğim bu yazımda (tıktık ^^) tonlarına göre birkaç yazıda inceleyeceğimden bahsetmiştim bu seriyi~ Madem yeni bir nude var, bu sefer de nude tonları bir araya getirerek inceleyelim dedim~


Bugün inceleyeceğim 3 renk belki de Daylong serisinin bu kadar popüler olmasının ardında yatan 2 renk ile aralarına yeni katılan bir 3.
 Pastel Daylong 15 - 20 - 27



Pastel Daylong Kissproof Lip Colour
Marka: Pastel
Ülke: Türkiye <3
Ürün Tipi: Likit Ruj
Bitiş: Tam Mat
Miktar: 
Fiyat: 21.00 TL
Bulunabilirlik: Online Sitesi/Pastel standları



Pastel'in Daylong serisine dair daha önceden zaten 2 yazı yazdığımdan tekrardan uzun uzun ürünün dizaynı, şekli, formülü üzerine aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Dolayısıyla tüm seri için geçerli olan genel incelemeleri geçerek direk bu 3 rengin incelemesine geliyorum. Formüllerinde de renge dair bir farklılık varsa o rengi incelerken bahsedeceğim. Laf kalabalığı olmasın şimdi yarım saat tekrar tüpün dizaynından, kaç saat ne yedikten sonra ne kadar dayandığından bahsederken falan~ 
Önceden yazdığım 2 Pastel Daylong yazısı;


En detaylı yazı ilki olduğundan bordolar yazısını önce okumadıysanız okuyup, daha sonradan bunu okumanızı tavsiye ederim~ Yaz renkleri yazım da bunun gibi direk o renklere odaklanan bir yazıydı, aklınızda bulunsun ^_^

Diyor ve incelemeye geçiyorum~







Pastel Daylong 15

 

Efsanevi Daylong 15... Ne yazık ki kendisiyle gerçek bir tanışıklığımız olamadı. Yazık valla. Çok yazık. Bendeki 15 numara ilk stoklar tükendikten sonra üretilen, orijinal 15'ten biraz daha farklı olan 15 ne yazık ki. Fena saç yoldum ilk fark ettiğimde. O güzelim koyu tonlu kahve-nude renge ben bir merhaba diyemedim. Onun yerine bir tık daha sıcak, orta tonlu bir kahve-nude var elimize. Stoklar yenilendikten sonra alınanların hepsi bundan olduğundan bu yolda hepimiz birlikteyiz deyip devam ediyorum.



Renk aslında güzel olmasına güzel. Çok güzel hatta. Orta tonlu sıcak bir kahve-nude tonu. Alt tonları orijinal 15 numaraya göre çok daha sıcak bana sorarsanız. Çok daha terrakota, sıcacık bir nude yani artık 15. 


Formül olarak bugün bahsedeceğim 3 renk arasından dudakta en düzgün duranı. Koyu renklerde nasıl dalgalı/yamalı görünüm sorunu varsa, eşit opaklık elde etmek zor olabiliyorsa; nude renklerde de dudak dokusunu düzgün göstermek oldukça zor olur genelde.  


Çoğu nude tonlu likit mat rujlarda, formül nedeniyle açık nude renklerin dudakları hep olduğundan kuru, çizgili ve de genel olarak "sorunlu" gösterme riski yüksek. Bahsedeceğim renkler arasında en "koyusu" olma şerefi 15'e air olduğundan, dudakta en düzgün görünen renk de 15. Orta > koyu tenlilerde, özellikle de bronz tenlilere çok yakışacak bir nude tonu. Açık tenlilerde ise sıcak bi "90'lar" dudakları arayanlar için ideal tercih~

Pastel Daylong 20



Seriye sonradan eklenen renklerden biri oluyor kendileri. Çıkar çıkmaz popülerlik kazanan 15 numaraya karşılık Pastel'in pembe-nude alternatifi olarak piyasaya girdi 20 adeta. Yanlış hatırlamıyorsam da internet sitesinde stokları hızlıca tükenip çok uzun süre tükenmiş olarak kalmıştı.



Eğer kelimenin tam anlamıyla "nude" bir renk arıyorsanız en nötr ton büyük ihtimalle 20. Bej, ama çok sıcak değil, pembelik taşıyor ama çok soğuk da değil. En orta karar klasik nude tonu bu 3'lü arasında 20 bana sorarsanız. 





Benim ten ve dudak rengim nedeniyle bende çoğu kişide olduğundan bir tık daha pembe duruyor olsa da, dediğim gibi en "nude" nude bu. Açık > orta tenliler için en ideal nude tonu bana sorarsanız bu.

 
Benim şahsen ilk satın alıp ilk uyguladığım renk bu 20 numara idi. İlk uyguladığımda alışık olduğum likit mat ruj formüllerine göre biraz fazla kalın bulmuştum kendisini; ancak performansını herhangi bir şekilde etkilemiyor bu. Hatta serideki daha koyu renklere kıyasla en eşit uygulanan ve de dudakta en düzgün duran renklerden biri 20.

Pastel Daylong 27



Gelgelelim ailemizin yeni üyesine; 27. Hoş geldi sefalar getirdi. İlk gördüğümde açıkçası Pastel nude yapalım derken aşırı bronz, turuncu tenli, beyaz dudaklı yolunu kaybetmiş İngiliz genç kızlarımız için bir badana nude dudak rengi yapmış yanlışlıkla demiştim valla, ne yalan söyleyeyim... Ancak ürün elime geçer geçmez resimlere aldanma konusunda bir kere daha dersimi öğrenmiş oldum. 


Malumunuz bendeniz gereğinden fazla açık bir tene sahipler kategorisinde olduğumdan, her ne kadar açık görünse de bende çok açık durduğu söylenemez. Tam olarak tarif etmek gerekirse "sıcak kum rengi" diyebilirim. Hani aklınızda bir resim canlanması için. Beklediğimden çok daha sıcak bir kum rengi. Öyle soğuk, gri'ye çalan bir ton değil yani. 


Neredeyse çok açık bir şeftali tonuna kayabilecek kadar sıcak durdu bende. Hoş ten ve dudak rengine göre farklı duracaktır herkeste ama... benim ilk izlenimlerim bu yönde. Biraz daha koyu tenlilerde gereğinden fazla açık olacağından ben bunu yalnızca açık > orta tenlilere öneriyorum şimdilik. 




Özellikle de çok açık tenli olup da nude renklerin hepsi bende gereğinden koyu duruyor diyenlerdenseniz, sonunda sizin de "nude" dudak nasıl bir şey, tanık olmanızı sağlayacak bir ton olabilir bence 27. Özellikle de koyu bir göz makyajıyla eşleştirdikten sonra aynaya baktığımda nude dudak böyle bir şeymiş dedirtti bana açıkçası. 

Benim dudaklarımdaki görünümü~

Formül olarak ne yazık ki bu 3'lü arasında en kurusu 27. Hem kuruluğu hissediliyor, hem de dudaktaki görünümü daha bir çatlak ve de dudak üzerinde yer yer parça parça durabiliyor. Dediğim gibi renk ne kadar açık olursa, dudaktaki yapısı da ona göre ters orantıda hareket ediyor.

~~~~~~~~~~~~~
 







~~~~~~~~~~~~~

Ne zamandır nude tonları swatchlamak istiyordum ama 3'lüyü tamamlayınca olması gerekiyormuş demek ki ^^ Umarım dudak swatchları size biraz yardımcı olur~ 
Kol rengi ve dudak rengi birbirinden oldukça farklı oladuğundan dudak swathlarına bakarken kendi ten ve de özellikle dudak tonunuzu da hesab katmayı unutmayın. Genelde en sık yapılan hatalardan biri bu. Yani örneğin çok pembe ya da daha çok kahve tonlarında dudaklarınız varsa, bunu da hesaba katmayı unutmayın renk seçerken ^^ İnternette bu nedenle gördüğünüz hiçbir 2 swatch birbirine birebir benzemeyecek. 

Umarım işinize yarar bu swatchlar, henüz 27'yi test etmemiş olan varsa belki bir fikir verir size de~ Her zamanki gibi okuduğunuz için çok teşekkür ederim ^^

3 yorum:

  1. Daylong 15in eski rengini geçen rosmanda gördüm kafalarına göremi üretiyorlar anlamadım ki zaten. Bende aldanarak aldım bi baktım rengi değişmiş.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve aydınlatıcı bi yazı olmuş. Ellerinize sağlık maviş hanım :)

    YanıtlaSil
  3. Nude ruhlar bene çok koyu duruyor pastel 20 ilk aldığı m zamanlarda kahveye yakın durdu sonralari gül kurusu pembesı sürdü ne iş anlamadım

    YanıtlaSil