4 Ağustos 2016 Perşembe

Pastel Daylong Kissproof Likit Rujlar - Yeni Yaz Renkleri: 24 / 25 / 26 (Sınırlı Üretim)



Herkese Merhaba!

Bugün blogda oldukça taze birkaç ürünün incelemesi var!
Pastel likit rujlarının daha önceden birkaç rengini (favori renklerim oluyor aslında kendileri) bu yazımda ( tıktık ^^ ) incelemiştim. TR'de bulunabilen likit ruj formülleri arasından benim şahsen en sık kullandıklarım Pastel'in Daylong serisi. 
Bu nedenle yaz aylarına uygun yeni 3 renk çıkarttıklarını görür görmez denemeden olmaz dedim ve de hakkında konuşmak için buraya koştum!


Renkler gerçekten de canlı, çok güzel renkler; ancak yalnızca yaz aylarında kullanılabilecek türde neon renkler değil, tam tersine çok rahat sene boyunca kullanılabilecek türde renkler. Açıkçası içlerinden 2 renk, ama özellikle de 1 rengi, kalıcı yapsalar bence feci mükemmel bir karar olur. Boşa gidemeyecek kadar sağlam bir renk var burada çünkü bana sorarsanız ama... neyse az sonra göreceksiniz neden bahsettiğimi.


Renkler sınırlı üretim olduğundan; ben önce bu yazıyı okumanızı, ardından da sizin zevkinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir renk varsa biran önce size yakın bir Pastel standına ya da resmi satış sitesine (tıktık ^^) gidip o rengi tükenmeden kapmanızı tavsiye ederim. 



Marka: PASTEL
Ülke: Türkiye
Ürün Türü: Likit Ruj
Ürün Adı: DayLong Kissproof Lipcolor
Bitiş: Tam Mat
Miktar: 7ml
Fiyat: 21.00TL

Diğer yazılarda olduğu gibi tek tek önce dizaynları sonra formüllerini falan incelemeden direk renkleri incelemeye geçiyorum. Bahsettiğim bilgiler çünkü bu blogda daha önceden incelediğim Pastel Daylong likit rujlarla birebir aynı.


Bu seriden her yeni renk incelediğimde tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya kalkarsam; ben yazmaktan bıkarım, siz de okumaktan tahminimce.

 
Bu nedenle bu renklere özel bir fomül sorunu falan varsa o rengin incelemesinde bulabilirsiniz; ancak daha genel dizayn, fırça, formül detaylarını daha önceki Pastel Daylong yazılarımda uzuuuun uzun zaten anlattım, yazının başında da linki mevcut, oradan ulaşabilirsiniz ^^


Pastel Daylong 24  (LE)

Yani 24'e nereden başlasam, nasıl tarif etsem, kime al desem inanın bana hiçbir fikrim yok. Rengi ilk aldığımda blog için renklerini swatchlarken resmen noluyoruz ya diye bir 2-3 dakika dondum kaldım aynaya baka baka (Snapchatten takip edenler bu ana tanık oldular sanıyorsam, mesaj atıp da benden swatch isteyen 5 kişi umarım bu yazıyı okuyordur şu anda ^^) Yani hiç böyle bir renk olacağını tahmin etmiyordum. Bende rezalet durdu ama çok daha koyu tenlerde belki daha iyi durabilir.... sanmıyorum ama... hani belki... 


24 numara pastel bir şeftali rengi. Kağıt üzerinde oldukça masum bir tanım aslında, ama değil. Pastel şeftali demek rengin içinde güçlü beyaz tonları var demek. Bebek şeftalisi; dekorasyonda, allıkta mükemmel duran bir renk olsa da, bence dudaklar için yaratılmamış. Bu tamamen benim kişisel tercihim tabi ki, sizin ten ve dudrak renginize göre tamamen farklı bir fikriniz olabilir. Benim ten rengimde hepten neon durdu ve de fazla açık ten rengimle birleşince beni hepten ölü gösterdi.

burdan bakınca aslında ne kadar şirin duruyor değil mi? Saç/Ten rengi birleşiminizin önemi çok büyük, dudak rengi ile dengelenemeyince feci bir sonuç ortaya çıkarabiliyor renk bu kadar şirin olsa da.
Yapı olarak da hem serinin önceden denediğim renklerinden, hem de bu renkle birlikte piyasaya sürülen diğer 2 sınırlı üretim renkten oldukça farklıydı. Dediğim gibi pastel tonları elde etmek için renklere katılan beyaz rengi çoğu zaman ürün formülünü çok değiştiriyor. 24 numaranın formülü de diğer renklerin aksine daha yapış yapış, tam mat kuruyamayan, badana gibi duran bir yapıda.

daha sıcak bir ışıktaki görünümü~
Uygulandıktan 3 dakika sonra bile hala yerleşip matlaşmamıştı. Dudaklarım her birbirine değdiğinde uhu gibi birbirine yapışıp duruyorlardı ve de çok ciddi bir çatlama vardı dudak çizgilerinin olduğu yerlerde, diğer renklerde de olan bir şey bu; fakat 24 numara bir türlü kurumadığı için biraz daha parça parça durdu çatlayan yerleri. 


Pastel Daylong 25 (LE)

Piyasaya sürülen 3 yeni renk içerisinden açık ara performansı en güçlü olan renk 25. Çoğu kişiye o kadar da ilginç yeni bir renk gibi gelmeyebilir ancak benim tamamen farklı ten/saç renklerine bile gönül rahatlığıyla çok rahat taviye edebileceğim bir renk. 


Orta tonlu bir capcanlı pembe rengi. Hafif soğuk alt tonlu bir renk. Biraz daha açık olsaydı bu kadar evrensel bir renk olmayabilirdi ancak orta tonda bir pembe olması rengin ne çok koyu ne de çok parlak görünmesini engelleyerek inanılmaz kullanışlı bir renk haline getirmiş.



Sıcak ışıkta biraz daha kırmızı-pembe gibi görünse de doğal ışıkta kırmızıyla alakası yok, çok daha orjinal bir rnek o açıdan. Esmer, sarışın, beyaz ten, bronz ten resmen hepsinde mükemmel duracak bir renk. 


Yapı olarak dediğim gibi 3 yeni renk arasında formülü dudakta en güzel duran renk 25. Tamamen mat yerleşiyor dudağa uyguladıktan sonraki 30 saniye içersinde. Bunda da tüm full mat likit rujlarda olduğu gibi çatlama olabiliyor dudak çizgilerinizin olduğu yerde, bunun önüne geçmek iöin uyguladıktan sonra kurumadan önce dudağınızı birkaç kez gerip gevşetin, gülümseyerek falan. Tek katta full opak bir kapatıcılık veriyor, üzerinden geçmenize gerek yok.  



Pastel Daylong 26 (LE)

Gelelim son ve de bana sorarsanız bu 3 renk arasından açık ara yıldız renge. Bu 3 renk arasından benim kişisel favorim 26 oldu. Aldığım ilk hafta içinde bile 4 kere kullandım, elimden bırakamadım resmen. Kesinlikle yaza özel bir renk değil, yıl boyu kullanabileceğiniz, bir çok farklı ten rengine uyacak inanılmaz güzel bir renk. 


26 orta tonda bir somon rengi aslında. Bej-kahve-turuncu ailesinin bir üyesi, ancak orta tonda bir koyuluğu ve de içerisinde hafif bir pembelik taşıyor olması rengi oldukça ilginç kılıyor. Hani orta tonda bir bej rengine bir tık pembe damlatırsan ne olur sorusunun yanıtı.

 
Benim ten rengimde biraz daha koyu terrakota bir tona ulaşıyor ancak benden daha koyu açık ve ota tonlu tenlerde tam bir orta tonlu somon rengi gibi duracaktır. Kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederim. İçimden bir ses çoğu kişinin de favorisi bu olacak diyor.


Yapı olarak aynı diğer renkler gibi tamamen mat yerleşiyor 30 saniye içinde. Dudaklarda oldukça rahat uygulanıyor. Diğer renklerde olduğu gibi bunda da hafif bir çatlama meydana gelse de diğerleri kadar göze batmıyor. Tek katta full opak bir uygulama elde edebiliyorsunuz. Gün boyu kullanımı mümkün, yiyip içerseniz sadece dudağın iç kısımlarından siliniyor, 8 saate kadar rahat rahat kullanılabilir.


~~~~~~~~

24 numara resimlerde kesinlikle ve kesinlikle olduğundan daha sıcak durduğundan benim aynada gördüğüm etkiyi size yansıtamıyorum ne yazık ki, inanın bana benim kullanamayacağım kadar açık ve neon bir ton... Her ne kadar resimlerde bu yansıtamamış olsam da... En iyisi siz kendi ten renginize göre bir pastel standında ürünü swatchlayıp kendi fikrinizi oluşturun. Elde durduğundan çok farklı duruyor dudakta, mutlaka uygulamadan almayın. Ben objektif olamıyorum gibi. Farklı ten rengine sahip bir başkasında görmem lazım emin olabilmem için.

Ben şahsen 25 ve de özellikle 26 numaraya bayıldım. Umarım kalıcı koleksiyona eklerler bu renkleri çünkü kesinlikle koleksiyonda eksikliği olan renkler. Yakında bir ara biraz daha sıra dışı renkler, griler, terrakota kahveler, turuncular falan ekleseler fena olmaz bence, daha çok hep bordolar ve nude renklere yöneliyor marka, araya bir de kırmızı ve canlı pembe atıp işin içinden çıkıyorlar gibime geliyor. Biraz daha trend renkler, ilginç renkler katsalar o kadar güzel olur ki...

~~~~~


Benim bu limited edition yaz renkleri hakkındaki görüşlerim bu yönde. Eğer merak ettiğiniz bir renk varsa yazının en başında verdiğim linkten bir an önce tükenmeden istediğiniz renkleri kapın. Özellikle de benden farklı ten rengine sahip olanlar varsa 24 hakkındaki fikirlerinizi çok merak ediyorum, snapchatten falan alan paylaşmak isteyen olursa bana mutlaka snap atın, bir bende mi o kadar garip durdu merak ediyorum çünkü. Özellikle de bronz/esmer arkadaşlara buradan duyrulur!

Umarım yazım size bir şekilde yardımcı olmuştur, 
okuduğunuz için teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder