21 Temmuz 2016 Perşembe

Maybelline MASTERcontour V-shape Duo Kontür Stick İncelemesi



Herkese Merhaba!
Birkaç hafta önce bir alışveriş yazısında (okumak için tıktık ^^) bahsettiğim Maybelline kontür stik sonunda detaylarıyla bugün blogda~
O kadar fazla yeni kontür ürünü var ki piyasada buna sıra gelmesi biraz zaman aldı ancak merak edenlerin umarım işine yarar bu yazı!

Maybelline Master-contour V-shape Duo Stick hakkında açıkçası baya çelişkili fikirler var sanırım. Diğer blogları geçtim, benim arkadaş çevremde bile seven sevmeyen her yerde, hangisi üstünlükte karar vermek imkansız. 


Bu nedenle, okurken lütfen farklı cilt tipleri vede özellikle de cilt tonlarını hesaba katarak okuyun. Kupkuru ve de aşırı beyaz ten rengine sahip birinin gözünden yapıyorum ben bu incelemeyi~


Marka: Maybelline
Kullanım Alanı: Yüz Şekillendirme (Kontür+Aydınlatma)
Ürün Yapısı: Krem
Ürün Türü: Stick
Renk: 01-Light (Toplam 2 renk)
Fiyat: 35.00TL 



Dizayn

Maden başlıyoruz, direk ürünün belki de en sinir bozucu yerinden girelim olaya. Dizayn. Sanırım ürünün kalem şeklindeki yapısı gören hepimiz bu konuda hemfikiriz. Ürün dizaynını yapan her kimse bir 10 dakika daha zaman harcasaydı da biraz daha kullanışlı bir dizayn gelseydi aklına.

 
Yani görünüm olarak çok şirin görünüyor, evet. Kısa ve tombul oldukça şirin plastik bir dizaynı var. Kalem şeklinde sivrilen bir ucu var. ürünü yarısı aydınlatıcı, yarısı kontür rengi; ancak benzer çoğu kalem kontür ürününde görülenin aksine, kontür ve aydınlatıcı renklerini kalemin zıt uçlarına koymak yerine aynı çubukta yan yana koymak nedense parlak bir fikir gibi gelmiş. 

Mutlu bir haber isterseniz hemen vereyim, renkler kullandıkça o kadar da çok karışmıyor birbirine, ancak kullanırken dikkatli olmanız lazım, o da a sabahları aceleniz varsa gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Yani kalem şeklinde olmasının artısı kompakt ve de hızlı olması. kontür rengini sürerken birden yavaşlayıp sadece doğru rengin cildinizle temans ettiğinden emin olmak gına getirebiliyor 1. haftadan sonra.

 
Renkler
Renkler açıkçası bence Maybelline'in bu üründeki en başarılı, benim gözümde ürünü kurtaran en büyük özelliği. Piyasadaki çoğu krem kontür ürünü, palet formunda değil de tek renk şeklinde geliyorsa, neredeyse her zaman gereğinden fazla sıcak ve koyu oluyor.

Tek renk olarak sunan markalar bunu ürünü daha evrensel, daha fazla ten rengine uygun olması için yapıyorlar, biliyorum, o nedenle kızamıyorum; ancak bir kontür renginin olması gerektiği gibi soğuk tonlu olan, turunculuk taşımayan çok nadir kontür renklerinden biri bu.

sıcak ışıktaki görünümleri~
Aydınlatıcı rengi ise oldukça açık bir beyaz-bej. Benim tenimde bile oldukça açık durdu, ki dediğim gibi çoğu aydınlatıcı rengi bende ya sarı ya da çok koyu durur genelde. Dağıtınca yine tamamen kayboldu, fazla aydınlatmadı ancak kesinlikle denediklerim içinde en iyi aydınlatanlardan biri oldu. Şampanya tonlarındaki çoğu aydınlatıcı fazla altın tonlarına kaçıp biraz sarı görünme hatasına düşüyor, gerçekten açık bir gerçek bej tonuna rastlamak sevindirdi açıkçası. 


Renkler her ne kadar kontür ve aydınlatma için teorik olarak en doğru tonlar olsa da, çok açık tenli değilseniz aydınlatıcı rengini büyük ihtimalle fazla beyaz, kontür rengini de fazla zayıf bulacaksınız. benim tenimde çünkü inanılmaz doğal duruyorlar. Benden 1 ton bile koyu ciltlerde tahminimce doğal yerine direk soluk duracaklardır~

Yapısı / Kullanımı

Ürünün yapısı oldukça kremsi ve yumuşacık. Kuru bir yapısı yok. Uygularken cildi çekme, takılma, çok katı kalma sorunu yok. Çok rahat uygulanıyor ve de çok ama çok rahat dağıtılıyor.
Bazıları hatta biraz fazla rahat diyebilir.
Eğer dikkatli olmazsanız biraz fazla dağıtıp ürünü hepten silmeye başlayabilirsiniz. İlk başta çok pigmentli görünseler de dağıtmaya başladığınız ancak anlıyorsunuz ki ürünlerin yumuşak yapısı ürünü inanılmaz dağıtılabilir kılmış, pigmentasyonunu da feci derecede zayıflatmış.



Benim tenimde dağıttıktan sonra bile oldukça doğal ancak hala belirgin bir gölge kaldı; fakat biraz daha dağıttığımda neredeyse kayboluyor ürün. Benden daha koyu ciltlerde geriye ne kalıyor merak ediyorum açıkçası, eğer yoğun bir kontür ürünü arıyorsanız size uygun değil kesinlikle. Ben Mac'te NC10 ile NW13 arasında bir yerdeyim. NC-NW20-25'lerde bile bu ürün çok daha açık ve soluk kalacaktır sanırsam. 

dağıtıldıktan sonraki hali~

Bende kesinlikle günün sonuna kadar dayanmasa da, pudrayla sabitlediğim sürece rahat 8-10 saat dayanıyor. Ancak çok kalıcı bir yapısı yok. Hele de yağlı ciltliyseniz gün içerisinde diğer ürünlere göre daha hızlı eriyecektir.

Tek başına kullanmak yerine bence fondöten altına neredeyse yokmuş gibi bir kontür uygulaması için; ya da hepten yoğun bir uygulama için pudra kontür renginin altına baz olarak uygulanması daha mantıklı olacaktır.
Açık tenlerde ise biraz daha rahat bir günlük ürün olabilir, ancak deneyip bakmanızı tavsiye ederim. Ben şahsen rahat rahat severek kullanabiliyorum şu anda, özellikle de kontür rengine bayılmış durumdayım. 


*dağıtmadan önce ve sonrası. Biliyorum mutluluk gözlerimden okunuyor adeta >_< 
 
Eklemeden geçemeyeceğim bir nokta daha var, dediğim gibi, aydınlatıcı rengi bende dağıtınca cildimde kayboluyor, ekstra bir katmandan başka bir şey değil açıkçası. bu nedenle kontür rengini kullandığım kadar sık kullanmıyorum. Bu nedenle de kullanırken kontür rengi azalsa da aydınlatıcı rengi ondan daha fazla kalıyor ve de bu da kullanımında çok siniz bozabiliyor. Yani resmen her adımda aydınlatıcı karıştı mı diye kontrol ede ede uyguluyorum. 


~~~~~~


Artılar:
- Piyasadaki en ideal kontür renklerinden
- Aydınlatıcı rengi sarı tonlarında değil
- Yumuşacık uygulanıyor
- Kompakt dizayn
- Rahat uygulama

Eksiler:
- Pigmentasyonu güçlü değil
- Yalnızca çok açık tenlere uygun tonda
- Kalıcı değil
- Çok kolay dağıtılıyor
- Dizaynı kullanışsız
- Eşit kullanılması lazım
- Uygulamada sinir bozucu olabiliyor
- Kapağı çıkıp duruyor

~~~~~~~


Eğer içinizde farklı ten rengine sahip olup da Maybelline MASTERcontour V-Shape Duo Stick kontür kalemini denemiş olanlarınız varsa lütfen ten renginizi ve de cilt yapınızı da belirterek sizde nasıl durduğunu yorumlarda paylaşın, belki merak edenlerine yardımı dokunabilir. 

Biraz uzun bir yazı oldu ama tüm detaylarıyla incelemeden geçmek istemedim, umarım işinize yarar bu yazı ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder