11 Mart 2016 Cuma

Pastel Daylong Kissproof Likit Rujlar: 19 / 22 / 23 "Bordolar"



Herkese Merhaba!

Ne zamandır Pastel Daylong Kissproof Lip Colour serisinin elimdeki renklerini incelemek istiyordum ama bir türlü sıra gelmiyordu... Seriye en son eklenen renkler benim hassas noktam olan biraz daha koyu renkler olunca dedim sonunda sıra gelmeli bunlara~


Seriyi tek seferde incelersem yazı biraz fazla uzar dedim ve de Nudelar; Bordolar; Canlılar olmak üzere 3 farklı yazıda incelemeye karar verdim tüm seriyi. 
Yeni renkleri merak edenlere, almadan incelemek isteyenlere umarım yardımı dokunur~

Bugün inceleyeceğim 3 renk malum tonları nedeniyle seriden şu anda kullandığım tek renkler olan mor/bordo/koyu tonlarda olan 19, 22 ve 23 numaraları.


 Pastel Daylong Kissproof Lip Colour
Marka: Pastel
Ülke: Türkiye <3
Ürün Tipi: Likit Ruj
Bitiş: Tam Mat
Miktar: 
Fiyat: 18.90TL
Bulunabilirlik: Online Sitesi/Pastel standları


GİRİŞ

Türkiyede çıkan likit rujlar arasında bana sorarsanız beklediğimiz, tam mat formülün hakkını veren ilk, ve de  işin içine kalıcılık ve opaklık kriterleri da eklenince en iyi likit rujları Pastel çıkarttı. 
Golden Rose'lar daha yeni çıktığından onları henüz saymıyorum; Flormar'ın "mat" dedikleri formülün dudaklara tam oturan bir mat formülle alakası olmadığından bu kategoriyle uzaktan yakından alakası yok; Note likit rujları da tam mat bir formül olmadığından aynı kategoride değil; Cecile likit rujları da gayet iyi olmalarına rağmen tek seferde bunlar kadar opak değiller bana sorarsanız; Mac zaten o formülü eline gözüne bulaştırmış...

Kısacası ülkemizde direk satışta olan likit rujlara baktığımızda Pastel gerçekten de çok iyi bir iş başardı bu serisiyle.

  
DİZAYN

Dizaynı aslında TR'de var olan likit rujlar arasında benim favorim. Biraz fazla yer kapladıkları doğru ama garip garip şekillere girmeye çalışmayan oldukça sade ama şık, kullanışlı bir dizaynı var. Tamamen silindir şeklinde, tombul, plastik bir tüpte geliyor. Tüpten ürünün rengini görme imkanınız var, uç kısmı siyah, kapattıktan sonra herhangi bir akıtma, tam kapanmama sorunu yaşanmıyor. 

Yabancı markalarda da likit ruj fırçaları markadan markaya değişse de; genelde ya kısa, kapatıcılardan alışık olduğumuz uç oluyor, ya da biraz daha uzunu. Bunlar daha uzun düz yapıda olanlarından. Uygulaması daha rahat oluyor bana sorarsanız, ama o da kişiden kişiye değişen bir tercih meselesi. 

 
Fırça düz yapıda olduğundan her 2 yüzü de ürün topluyor tüpten çıkardığınızda. Dolayısıyla bir tarafındaki ürünler alt dudağınızı yapıp fırçayı çevirdiğinizde diğer tarafıyla da üst dudağınızı yapabilirsiniz tüpe geri gitme ihtiyacı duymadan. 

YAPI

Uyguladıktan sonra 20-30 saniye içerisinde dudağa tamamen yerleşiyor, 1 dakikadan kısa bir sürede de tamamen kuruyor ve de full mat bir bitiş veriyor. Tek uygulamada full opak bir kapatıcılığı var; ancak bazı orta tonlu renklerde dikkat etmezseniz dalga dalga bir görünüm elde etmeniz mümkün. Ben 2 kat uygulamanızı tavsiye ederim tamamen eşit bir pigmentasyon elde etmek için. 




Kalıcılığı gerçekten takdire değer, bende çok rahat 10 saat dayandı; ancak dudağın iç kısmındaki kalıcılığı Colour Pop kadar iyi değil mesela,  kurumadan dişleriniz dudağınıza değerse yağışma ihtimali var, kahve falan içerseniz normal rujlarda olduğu gibi dudağın iç kısmından silinecektir; ancak tekrar uygulayabilirsiniz. Rahat katmanlanan bir ürün. Mac gibi parçalanıp dökülen, tazelemek istediğinizde hepsini silip baştan uygulamanızı gerektiren bir yapısı yok yani.


Mat bir formül ancak Colour Pop'ın ilk çıkan serisi gibi kupkuru kağıt gibi bir yapısı yok, kullanımı rahat bir formül bence. Likit mat rujlara alışkın olmayanlara fazla kuru gelebilir; ancak bu tip yorumları okurken çoğu kişinin klasik mat rujları bile rahat bulmadığını aklınızdan çıkarmayın. Diğer likit mat rujlarla karşılaştırıldığında kullanımı gayet rahat bir ürün. Her şeyi geçtim içlerinde tamamen yerleşerek bu kadar uzun dayanan; renk yelpazesi de bu kadar geniş olan bir marka daha yok şu anda TR piyasasında~




RENKLER



19: Seriye en son eklenenlerden biri olmasa da, yine sonradan eklenen renklerden biri. Eskiden serinin en koyu rengi olsa da şu anda koyular içerisindeki en açık renk kendileri. 
 Sıcak alt-tonlu, içerisindeki pembe-kırmızılıklar bariz, orta-koyulukta bir pembe-bordo rengi. 


Dudakta, elde durduğundan daha koyu duran, dudağınızın yapısına göre dalga dalga görünebilen, yer yer daha açık, yer yer daha koyu bir renk. Tüm renkler içerisinde kesinlikle 2 kat uygulanması gereken renk bence bu. Diğerlerinde rengi yoğunlaştırmak için 2 kat uygularken, bunda direk rengin eşit görünmesi için 2 kat uygulamanız gerekiyor. 


 Koyu tonlar içerisindeki en açık ve de en sıcak ton 19.İçersindeki pembeliler 2 kat uygulandığında alttan belli olabilir daha açık uygulanan yerlerde. Eşit dağıtıldığına dikkat edin. Bu seriden en sık kullandığım renklerden biri~

22: Ne çok sıcak ne çok soğuk alt tonlu bir mor-bordo. Mor tonları diğer renklere kıyasla çok daha ağır basıyor. Yan yana uygulandığında tende 19'un biraz daha koyu hali gibi dursa da tonları dudakta baya farklı. 


Mor-bordo diyorum ancak yine sıcak-tonlu bir renk; ince uygulanan bölgelerde içerisindeki pembe-kırmızı tonlarını görebilirsiniz. Ancak 2 kat uygulamada gayet güzel koyu bir soğuk mor görünümü veriyor. Bu rengin dudaktaki görünümü aslında 19'u ilk aldığımda benim görüneceğini düşündüğüm renkti. 


Koyu dudak seven ancak kopkoyu dudak renklerinden korkanlar için çok güzel bir orta renk bana sorarsanız. 2 kat uygulandığında rengini tam gösteren bir yapısı var ancak 19 kadar dalga dalga uygulanmıyor. 



23: Gelelim görür görmez aşık olduğum renge. Diğer 2 renk gibi tenden tene farklılık gösterecek oldukça ilginç bir renk. Aslında çok koyu bir kırmızı/bordo kendisi; fakat ten rengine göre direk kahverengi gibi görünme ihtimali var; aldanmayın. Bordo. Ama alışık olduğumuz koyu kırmızıyı andıran bordolardan uzak, kopkoyu bir bordo. 


Sıcak, sarı-alt tonlu bir renk. Seyrek uygularsanız kenarlardan içerisindeki kırmızıyı görmeniz mümkün. Kahverengi değil; ancak çok açık tenlilerde o kadar koyu bir bordo gibi duruyor ki bazı ışıklarda sanki kahverengi gibi durabilir. Açık ara bu 3lü arasında benim en beğendiğim renk bu. 


Not: Ben bu tip renklere "kanayan" renkler diyorum. İçerisinde kırmızı/pembe tonlar taşıyan renkler, 2 kat uygulandğında koyu-rengini gösteren renkler; AMA dudağın kenarlarında da tamamen eşit uygulanmazsa o ölgelerde (genelde kenarlarda) daha açık tonda, kırmızı/pembe çizgi, gölge bırakan renkler bunlar~ genelde çıkarırken de diğer renklere göre çıkarması daha zor olur, dudağı pespembe bırakır bu tip renkler.

~~~~~~~~~~~~~



Açıkçası 22 ve 23 çıkmasına çok sevindiğim, yakında benzer daha fazla rengi ekleyeceklerinin bir işareti olduğunu umduğum çok güzel tonlar. 
19 ilk çıktığında benim olmasını beklediğim tonlar diyebiliriz 22 ve 23'e. 
Umarım Pastel ürünlerin gördüğü ilgiyle daha farklı renkleri koleksiyonlarına eklemeyi akıl eder. Farklı tonlarda nude renkler, daha soğuk tonlar ve de belki de en önemlisi, seride en başından beri eksik olan; kiremit, kahve, orta tonda turuncu/kahveler eklenirse beni benden alacaklar. Hele gri tonlu bir renk eklerlerse var ya~ 
aaah ah...



Klasik kırmızılar ve pembeler her ne kadar zamansız, hep kullanılacak renkler olsalar da, markalar trendleri biraz daha takip ederek yelpazelerini o yönde geliştirseler çok başarılı olacaklar. Bizim ülkemizde inanılmaz eksikliği olan tonlar bunların hepsi. 
22 ve 23 eklendiğinden beri ben abartısız bir şekilde sadece bu 2 rengi, serideki diğer renkleri çıktıklarından bugüne kadar kullandığımdan daha sık kullandım. Tabi ki bu bir zevk meselesi, koyu dudak belki de herkesin bir nude dudak kadar rahat kullandığı bir tercih değil; ama bu makyaj sever halinden memnun valla~

Umarım yazı hoşunuza gitmiş, merak edenlere ürünler hakkında detaylı bir fikir vermeyi başarabilmiştir~ İlginize teşekkür ederim, kullanan, deneyen varsa, farklı görüşleri olan varsa lütfen çekinmeden yorumlarda belirtin~



2 yorum:

  1. 23 numaraya bayıldım renk harika ama ben golden rose'u bunlara göre biraz daha kalıcı buldum

    YanıtlaSil
  2. 22 ve 23 tam almak istediğim renkler. Çok harika bi yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil