23 Mart 2016 Çarşamba

Sephora Alışverişim~ | MUFE / Urban Decay / Too faced



Herkese Merhaba!

Son zamanlarda piyasaya sürülen ve de çıktığından beri almak istediğim birkaç parçadan oluşan hızlı bir alışveriş yazısı var bugün blogda~ Özellikle MUFE son aylarda aldı başını gidiyor, ürün ardına ürün çıkarıyor ve de gerçektende piyasaya sürdükleri koleksiyonlarının hepsi o kadar başarılı gidiyor ki göz ardı etmek mümkün değil. 

MUFE'ın bitmek bilmeyen yeni ürünlerinin dışında bir de Sephora bu ay bir sürpriz yaparak Too Faced Chocolate Bon Bons paletini Türkiyeye getirince Sephoraya kısa bir ziyaret olmazsa olmaz oldu~ 

Yakın zamanda ziyaret etmeyi planlayan, ürünler hakkında kararsız kalan varsa okumaya devam edin, yazıdaki kısa kısa incelemeler belki bir fikir verir size de~ ^^



Make Up For Ever  - Pro Sculpting Palette
(Krem kontür paleti - 160TL)



Make Up For Ever'ın geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü bu krem kontür paleti çıktığından beri baya ilgi gördü aslında. Malum Anastasia Beverly Hills gibi markaların yüzünü göremeyen bizler için henüz pudra kontür kitleri yeni yeni ortaya çıkmaya başladı farklı markalarda, krem kontür kitlerine allah bilir ne zaman sıra gelir... 

MUFE yine pro bir marka olduğunu hatırlatarak tek renk herkese uyar herhalde mantığından uzak, çok açık tenden koyu tene kadar farklı tenlerin kullanımına uygun 4 farklı palet sunuyor bizlere bu serisinde. Ben en açık renklerden oluşan 20 - Light paletini aldım. Palette 1 adet kontür rengi, 1 adet kapatıcı, 1 adet aydınlatıcı renk ve de 1 adet corrector rengi bulunmakta. Renklerin her biri 2.5gr miktarında, çok büyük bir palet olduğu söylenemez açıkçası, ancak yine de düzenli kullanımla bile oldukça uzun süre dayanacaktır. 

Corrector rengi çok açık tenliler için biraz fazla turuncu kalacak olsa da diğer renklerin hepsi açık tenlilere gayet uygun renkler. Krem yapıda olmaları cilde bir o kadar daha kolay yedirilip çok daha doğal bir bitiş elde edilmesini sağlıyor. Sephora mağazalarından ya da MakyajTrendi'den ulaşabilirsiniz ^^

Make Up For Ever  - Ultra HD Invisible Cover Concealer
(Ultra HD sıvı kapatıcı - 75TL)



Bir önceki HD kapatıcıyı çok uzun zaman severek kullanmış biri olarak çıkar çıkmaz almak istediğim ürünlerden biriydi yeni UltraHD serisinin kapatıcıları. Yapı olarak eski HD kapatıcıya benzer olmasını bekliyorsanız çok şaşıracaksınız; çünkü aynı fondötenlerdeki değişiklik gibi, HD kapatıcı ve UltraHD kapatıcının birbirleriyle bir alakası yok. Hani tamam her 2si de kapatıcı ama ortak noktaları burada sona eriyor. 

UltraHD kapatıcı serisinin bir kısmı kapatıcı, bir kısmı da farklı şeftali tonlarında corrector renklerinden oluşuyor. Çok açık tenlilerin bile rahatça ten renklerine uygun bir renk bulabileceklerini söyleyerek beyaz tenlilere müjdelerini vermekten mutluluk duyuyorum. Hayatımda ilk defa bir kapatıcıyı aydınlatma için aldım, keyfime diyecek yok.
Ben kapatıcı olarak Y21-Pearl rengini, corrector olarak da R22 - PinkBeige rengini seçtim. Y21 rengini özellikle benim ten rengimden yarım ton açık olduğu için aldım, aydınlatıcı olarak kullanmayı planlıyorum onu şimdilik. 

Kapatıcılığını beğenirsem Y23 Ivory rengini de ileride almayı planlıyorum; ancak yapısı bana şimdilik oldukça akışkan ve hafif geldiğinden ihtiyacım olacak mı emin değilim. Eski HD kapatıcının yapısı çok daha yoğun ve de kapatıclığı full olduğundan yüzünüzde istediğiniz yerde kullanabiliyordunuz. UltraHD kapatıcıları açıkçası göz altı ya da yüz çevresinde aydınlatma dışında bir işlevde kullanabileceğinizi sanmıyorum. Yani izler, sivilceler vs için değil bence kesinlikle. 
Karşılaştırmasını isteyen olursa yorumlarda belirtin lütfen ^^

Too Faced - Chocolate Bon Bons Paleti 
(165TL - sınırlı sayıda) 
*detaylı inceleme yazısı bu hafta içerisinde gelecek ^^


Daha önceden Too Faced Chocolate Bar Paletinde (incelemesi için tıktık^^) yaptığı gibi, Sephora bizleri Too Faced far paletlerinden biriyle daha buluşturdu. Malum Too faced ülkemizden çekileli 2-3 sene oluyor. Bizdeki şans da bu olmalı ki Chocolate Bar paletlerinin çıkması ve de inanılmaz popülerliği Too faced TR'den çekildikten sonra oldu. Marka TR'den çekildi ve de kıymete bindi resmen.  

İnstagram hesaplarında kapış kapış giderken ürünleri, Sephora oldukça sınırlı sayıda paleti getirdi, ve de kısa bir süreliğine TR'de satışa sundu. 1. Chocolate bar paletinin ardından biz serideki 2. palet olan Semi-Sweet paletini beklerken; geçtiğimiz hafta içerisinde gelen serinin 3. paleti olan Chocolate Bon Bons paleti ile ben şahsen ufak çaplı bir şok geçirdim. 

Paletin pespembe dizaynı ve kalplerine falan aldanmayın. Snapchatte (beautyinmelody) beni takip edenler aslında birkaç gün önce bu paleti detaylı bir şekilde incelerken de gördüler~ Paletteki 2 pembe renk dışındaki tüm renkler serideki en doğal, neutral renkler resmen. Yarısı soğuk, yarısı sıcak renklerden oluşan bu palette doğal toprak tonlarından bol bir şey yok.  

Too Faced far yapmayı gerçekten iyi bilen, özellikle de Chocolate serisinin paletlerinin kalitesi oldukça yüksek olan bir marka. Eğer yakınınızda bir Sephora varsa bence tükenmeden bir bakın, inceleyin~

*bir önceki palet yanılmıyorsam 125TL civarında bir fiyata gelmişti TR'ye, Bon Bons paleti ona kıyasla biraz daha pahalı gelmiş... yine de instagram hesaplarındaki fiyatından daha uygun yalnız, eklemeden geçemedim ^^ 

Urban Decay - Naked Basics 2 Paleti
(tamamen mat - 110TL) 



Naked Basics paletlerine olan aşkımı her dile getirdiğimde garip tepkilerle karşılaşıyorum nedense... Mat farlarla mutlu mesut yaşayabileceğim gerçeği pek hoş karşılanmıyor genelde diğer makyaj severler tarafından; ancak az sonra göreceksiniz ki mat farlar bana yeter derken abartmıyorum. 

Gerek seyahat yazıları olsun, gerek favoriler yazıları, sık sık rastlamışsınızdır Naked Basics paletlerine bu blogda eğer sık sık ziyaret ediyorsanız sayfamı. Naked Basics paletlerinden biri olduğu sürece açıkçası rahat rahat ömrümün sonuna kadar tek başına kullanabilirim bu paletleri. Bu nedenle bu paleti 2. kez satın alıyorum desem şaşırmazsınız sanırsam.  

Naked Basics 1 paletim de oldukça sevilerek kullanılmasına rağmen, eski basics 2 paletimdeki 4 rengi gururla bitirmiş bulunmaktayım. Bu nedenle gittim yenisini aldım. Özellikle blogger olarak sürekli yeni ürün alıp deneyen biri için far bitirmek, hele de bütün bir paletin bitirmenin ne kadar zor bir şey olduğunu siz de biliyorsunuz. 

Ha, bu palet gerçekten o kadar mı kullanışlı diyeceksiniz. 
Evet. 
Koca paleti alıp, kullanıp, bitirip, yenisini alacak kadar. 
Benim hayat kurtarıcım açıkçası. Aydınlatıcı renk, göz kapağı için 2 farklı renk, soğuk tonlu bir gölge rengi, katlanma bölgesi rengi ve de koyu mat bir liner rengi var her 2 basics paletinde de. Basics 1'de biraz daha sıcak renkler varken, Basics 2 'de daha soğuk tonlar var. Basics 1'de siyah mat varken; basics 2'de koyu gri mat var. Kompakt, seyahatler ya da yanınızda taşımak için ideal boyuttalar. Kardeş paletler bunlar ve de ben senelerdir her 2sini de severek her gün kullanıyorum, kullanmaya da devam edeceğim. 

Benim gibi günlük makyajda yoğun göz makyajı yerine sade gözler ve de yoğun dudak rengini tercih edenler için vazgeçilmez bir palet bu. 



Sephora Oje Çıkarıcı (ayaklar için)

Sephora indirimi sırasında rastgele almıştım bunu sanırım. Biraz boş bir ürün gibi gelebilir belki; ancak ayağa oje sürmekten de çıkarmaktan da nefret ederim ben genelde. Hatırlayıp da uğraştığım nadirdir gerçekten. Pedikür işini kolaylaştıracak ne varsa ben varım genelde ve de kasaya doğru ilerlerken yine kapmışım bunlardan bir tane. Sephoranın el bakımı da eller için olan oje çıkarıcısı da bittikçe yenilediğim ürünler açıkçası. Uzun zamandır başka bir şey denemiyorum çünkü bunlara fena alıştım. Ama işe yarıyorsa bozma değil mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder