29 Nisan 2015 Çarşamba

Too Faced Chocolate Bar Paleti Detaylı İncelemesi | Makyaj


Herkese Merhaba!
Bugün aslında baya gecikmiş bir yazıyla karşınızdayım ^^
Too Faced Chocolate Bar Paleti

Yazısını yazacağımı aslında uzun bir süre önce söylemiştim, diğer birkaç yazımda hatta birkaç kez değindim ancak renklerin hepsi hakkında tam bir fikir edinene kadar inceleme yazısını yazmak istemedim... haftalardır bu paletle oynayıp her rengi tek tek birçok kez farklı şekillerde denedikten sonra sonunda detaylı bir inceleme yazısıyla sizlere Too faced Chocolate Bar Far Paletinden bahsedeceğim ^^
 Bol resimli bir yazı olacak duyurulur!





Marka: Too faced
Ürün: Far Paleti
İsim: Too Faced Chocolate Bar Palette / Too faced Chocolate Bar Far Paleti
far türü: mat/simli/frost
Ürün Miktarı: küçükleri 0.95, büyükleri 2.8 olmak üzere toplam 18.9 gram
Fiyat: Orjinal fiyatı $49.00, TR fiyatı: 120TL
Bulunabilirlik: Sephoralarda sınırlı sayıda*, online

*takip edenlerin bildiği gibi geçtiğimiz ay içerisinde bir lansman için sephoralara oldukça sınırlı sayıda ulaştı ve de orjinal fiyatı üzerinden satışa sunuldu. Kalıcı olarak satışı yapılmayacak. Şu an itibariyle Too Faced hala ülkemizden çekilmiş durumda.


Dizayn:

Paletin dizaynıyla başlarsak eğer karışık tepkiler alan kahverengi metal bir palette geliyor. Palet kalın ancak sorun yaratacak kadar değil. Kolay açılıp kapanıyor. Çikolata şeklinde dizayn edilmiş. Kapağını açtığınızda da zaten farlar çikolata kokuyor ^^ Çikolata temasını son detayına kadar devam ettirmişler anlayacağınız. İçinde full boy bir ayna bulunuyor.




Formül:

Palette hem mat hem de ışıltılı renkler mevcut. 
Işıltılıların bazıları simli, bazıları biraz daha frost ya da metalik bitişli. 

Palette 2'si highlight rengi olmak üzere toplam 16 renk bulunuyor. 
Bu 16 renkten 6'sı mat, 10'u ışıltılı renkler. 
Küçük farların her birinin ağırlığı 0.95 gram olmak üzere toplam 13.3 gram; 
2 highlight renginin her biri 2.8 gram olmak üzere paletteki bütün renklerin ağırlığı 18.9 gram. 

Farların kalitesi ver performansı renkten renge farklılık gösteriyor. 
Bazı renkler inanılmaz derecede güzel ve pigmentli olmakla beraber;
 birkaç rengin yapısı biraz daha pudramsı ve de aynı performansı sergilemiyor. 

Renklerin çoğunluğu oldukça bol pigmentli, yoğun ve de oldukça yumuşak ve kolay uygulanan renkler iken; arada bir kaç tane pudramsı, ya da pigmentasyonu yeterli olmayan renkler de var. 

Genel olarak paletteki renkler incelendiğinde oldukça doğal neutral renklerle dolu bir palet olduğunu görüyoruz. 
Çok açık renklerden çok koyu renklere kadar uzansa da renklerin genel tonu hep doğal neutral renkler. 
Arada birkaç tane pembe, mor tonlu soğuk renkler olsa da palet genel olarak sıcak tonlu doğal renkleri taşıyor. 
Eğer genelde hep bu ton renklere yönelen biriyseniz paletin size çok ilginç geleceğini zannetmiyorum; ancak tek bir paletim olsun doğal olsun diyorsanız, doğal neutral renk seven biriyseniz beğeneceğinizden eminim. 



Palette biraz daha geçiş rengi olsa bence fena olmazdı ancak var olanlar da iş görüyor. Farklı tonlarda ve koyuluklarda bronz tonlarına ağırlık verilmiş. 
~~~~~~~~~~

Too faced genellikle paletleri yoğunlukta olan bir marka olduğundan ve de daha önceden ülkemizde uzun süre satışta bulunduğundan eğer elinizde 1den fazla Too Faced paleti bulunuyorsa eğer, renkleri karşılaştırıp incelemenizi tavsiye ederim; nitekim Too Faced paletlerine renk tekrarları yapmamaya çalışsa da genellikle renklerinin çoğu farklı olmakla birlikte oldukça benzer renkler oluyor.


Biraz daha detaylı incelersek eğer renkleri;

Gilded Ganache - White Chocolate
Salted caramel - Marzipan - Semi-Sweet
Hazelnut - Creme Brulee - Heute Chocolate

Gilded Ganache(S): sıcak alt tonlu ve de sarı/bronz simler içeren koyu bir çikolata rengi. Pigmentasyonu gayet iyi, uygulaması tozutmadan olmadan oldukça yumuşak ve kolaydı. Uygulama sırasında çok hafif bir tozutmaya tanık oldum. Genel olarak oldukça başarılı.
(7/10)

White Chocolate(M): mat bitişli, sıcak alt tonlu bir sarımsı açık bej rengi. Pigmentasyonu başarılı; yapısı tozutmadan kolay uygulanan ve de kolay dağıtılan bir renk. Oldukça klasik bir sarı bej rengi. (8/10)

Salted caramel(M): Mat bitişli, sıcak alt tonlu, soluk, orta tonlu bir turuncu. İçinde hafif kahve tonları da var gibi. Pigmentasyonu mükemmel ancak çok ince ve yumuşak olduğundan hafif bir tozutma vardı. (8/10)


Marzipan(S): Frost, neredeyse metalik bitişli, sıcak tonlu bir şeftali-turuncu rengi. Pigmentasyonu çok iyi, uygulaması sorunsuz ve yumuşak.(8/10)

Semi-Sweet(M): Mat bitişli, sıcak hafif kırmızı alt tonlu, orta koyulukta bir kahverengi. Yumuşak yapıda, ancak biraz kuru ve tozutmalı bir uygulaması var. Bunun sonucu olarak pigmentasyonu da biraz daha yarı-opak seviyedeydi. (5.5/10)

Hazelnut(S): Yumuşak frost bitişli, orta koyulukta bir altın bronz rengi. Formülü oldukça yumuşak; ancak çok hafif bir tozutma var. Pigmentasyonu çok iyi. (7/10)

Creme Brulee(S): Yoğun metalik bitişli, sıcak alt tonlu bir koyu altın rengi. Pigmentasyonu inanılmaz, uygulanışı yağ gibi yumuşacık, tozutma yoktu. Paletteki en iyi renklerden biri. (10/10)

Haute Chocolat (S): Frost bitişli, sıcak, hafif kırmızı alt tonda, biraz soluk bir koyu kahverengi. Pigmentasyonu mükemmel, uygulaması yoğun ve yumuşaktı. (9/10)


Milk Chocolate - Black Forest Truffle - Triple Fudge
Strawberry Bon Bon - Candied Violet - Amaretto
Cherry Cordial - Champagne Truffle

Milk Chocolate(M): mat bitişli, kırmızı/sarı alt tonlu, sıcağa dönük bir kahverengi. Pigmentasyonu ve uygulaması iyi, dağıtılması da oldukça kolay bir renk. (8/10)
Balck Forest Truffle(S): bordo ve bronz tonlarında sim içeren bir bordo/kahve rengi. Pigmentasyonu yarı-opak, yapısı biraz kuru ve de uygulaması neredeyse parça parçaydı. (5.5/10)

Triple Fugde(M): mat bitişli, doğal ya da çok çok hafif sıcak alt tonlu, yoğun, koyu bir kahverengi. Pigmentasyonu oldukça iyi, uyguladıkça rahatça yoğunlaştırılabilen bir renk. (7/10)


Strawberry Bon Bon(M): mat bitişli, soğuk alt tonlu, açık/orta tonlu bir pembe. Pigmentasyonu iyi, yumuşak yapılı ve kolay dağıtılıyor. (8/10)

Candied Violet(S): Çok renkli sim içeren, soğuk alt tonlu, soluk bir eflatun rengi. Pigmentasyonu zayıf, yapısı kuru, uygulaması oldukça zor bir renk. Rengi dağıtmak oldukça zordu ve de rengi opaklaştırmak için kat kat uyguma da başarılı bir sonuç vermedi. Paletteki en zayıf renk. (1/10)

Amaretto(S): frost bitişli, sıcak alt-tonlu, orta koyulukta, kırmızı tonlu bir kahve. Pigmentasyonu oldukça iyi, uygulaması da oldukça yumuşak ve kolay.  (9/10)

Cherry Cordial(S): Mat alt yapılı, sim karıştırılmış bu renk; sıcak alt tonlu bir mor/kahve. Yarı-opak bir pigmentasyonu var, ve de uygulaması hafif kuru ve de tozutuyor. (4.5/10)

Champagne Truffle(S): metalik bitişli, altın ışıltıları olan, parlak, pembe tonlu bir beyaz. Pigmentasyonu iyi, uygulaması da yumuşak bir renk. (8/10)


 ~~~~~~~~~~~~~~~~

Umarım Too Faced Chocolate Bar Paleti konusunda bir fikir edinmenize yardımcı olabilmişimdir, renkler ve farlar hakkında biraz yardımcı olmuşumdur ^^
İlerleyen günlerde günün makyajı yazılarımda bu palete yer vermeyi planlıyorum. Uygulamada nasıl durduklarına dair bir fikir verir belki ^^
 
Okuduğunuz için teşekkürler!
Şimdilik bu kadar^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder