22 Nisan 2016 Cuma

Rimmel London Face Sculpting Kontür Paleti İncelemesi & Swatchları



Herkese Merhaba!
Bugün blogda bir önceki Watsons alışverişi yazımda bahsettiğim Rimmel London kontür kiti var~ Bu sefer yazısı geliyor dedikten sonra haftalar geçmedi aradan gelene kadar, aferin bana bence~


Uygun fiyatlı markalar da sonunda kontür sadece pro markalar için değil dedi ve de tek tek kontür ürünleri, paletleri, krem kontür ürünleri derken kervana hepten daldılar birlikte. Bugün bahsedeceğim Rimmel Sculpting palet de Rimmel'ın bu modaya olan cevabı niteliğinde. Oldukça kompakt, mini bir palette kontür/aydınlatıcı/allık üçlüsünü size çok uygun bir fiyata sunmayı başarmışlar. Bana da alıp test etmek düştü haliyle.
Bakalım performansı nasıl~


Rimmel Face Sculpting Palette
Marka: Rimmel London
Ürün Tipi: Palet
İçeriği: Aydınlatıcı / Kontür / Allık
Renk seçenekleri: 2
Renk: 002 - Coral Glow
Fiyat: 17.90TL


Dizayn

Dizayn açısından çok farklı bir şey yok aslında. Rimmel'ın klasik siyah plastik paketlemesinde geliyor. Şeffaf plastikten bir kapağı var, dolayısıyla renklerin hepsinin görmeniz mümkün.


Altın rengiyle ürünün adı yazılmış üzerine, yazısı çabuk silinecek gibi duruyor kullandıkça. Arkasında yer alan yüz chart'ı hangi rengi nereye uygulayacağınızı da österiyor, emin olmayanlar için~


Paketin kendisi ince ve de aslında oldukça küçük oval bir palet, ancak her bir renk bölmesi tek tek gerekli fırçaların sığacağı kadar geniş. Ürün alamama, fırçanın 2 renge birden dalması gibi bir sorun yaşanmıyor yani eğer devasa bir fırça kullanmıyorsanız.


Pudra Yapıları

Rimmel'ın pudra ürünleri her ne kadar popüler olsa da benim için hep biraz hit/miss durumu olmuştur. Bronzer ve allıklarının bir kısmı başarılı ancak pudra ve farlarının yapısını hiç sevemedim. Evet pudralarını sevmeyen yegane varlık benim herhalde ama neyse o başka bir günün konusu~


Paletteki renklerin her birinin yapısı farklı açıkçası. Ortak bir özelliklerini belirtmek gerekirse eğer; tozutuyorlar. Hepsi. Allık rengi en fena tozutan, resmen fırça değer değmez toz bulutu her yerde. Evet abartıyorum biraz ama anladınız siz ne demek istediğimi.


Fırça değdikten sonra palette bir kum kalesi kalıyor resmen. Aydınlatıcı rengi en az tozutanı ama hepsinde tozutma kesinlikle var. Pudraların yapısı ne çok kuru, ne de yumuşak; tam arada ince elenmiş ancak sık sıkıştırılmamış. 


Renkler

Seride 2 adet palet olduğunu söylemiştim, ben tercihimi 002 numaralı Coral Glow paletinden yana kullandım. Nitekim bu paletteki allık rengi çok daha evrensel geldi bana. Kontür ve Aydınlatıcı rengi de biraz daha açık ve kullanışlı geldi, her ne kadar swatchlamadan almış olsam da.


Aydınlatıcı Rengi: Şampanya tonlarında bir bej rengi. İri iri sim tanecikleri var içerisinde hafif altın rengine çalan. Oldukça klasik bir şampanya tonlu aydınlatıcı. Benim ten rengimde genelde çoğu aydınlatıcı kayboluyor, yeteri kadar açık olmadığı için.


Bunun rengi de yine biraz koyu kaldı bende ama bu demektir ki açık>orta ten grubundaysanız sizin hoşunuza gidecektir. Çok açık tenlerde hafif altın sarısına kayabilir rengi içerisindeki simler nedeniyle, bende olduğu gibi, ama tene uygulandığında kendisinden çok simleri aydınlık verdiğinden çok büyük bir sorun olmuyor. Oldukça evrensel bir renk yoksa. Orta tenlilerin de kullanabileceği bir ton.


Kontür Rengi: Palette aslında gayet kontür rengi gibi dursa da swatchlayınca daha çok bronzer rengine benziyor. Palette durduğundan çok daha sıcak bir renk. Tene uygulandığında da bayağı ısınıyor.

 
Bende yine kontür rengi oldu, biraz turuncu kaldı ama çok göze batacak kadar değil; ancak biraz daha ortaya çalan bir ten renginiz varsa çok açık ve sıcak kalacaktır tonu sizin için. Çok ideal bir kontür rengi değil bence, ancak kullanılabilir yine de.


Allık Rengi: Oldukça güzel, evrensel bir açık mercan rengi. Pembesinden çok şeftalisi daha güçlü olan bir mercan tonu. Baya açık, neredeyse pastelimsi bir mercan rengi, öyle çok canlı değil, fakat sıcak tonlu. Dediğim gibi baya tozutuyor. Günlük kullanım için ideal bir renk.


Kalıcılık/Performans

Çok rahat uygulanıp dağıtılıyorlar, ancak kalıcılıkları gerçekten çok güçlü değil ne yazık ki. Başta kontür rengi olmak üzere renklerin hepsi en fazla 4 saat dayandı bende. Ki ben o kadar kuru ciltliyim ki genelde renkli ten makyajı bende kolay kolay erimez. 4 saatten sonra uçup gitti adeta.
 
Çalışan, makyajını zaten gün içinde tazelemeye alışmış olanlar için herhangi bir sorun teşkil etmeyebilir. Sonuç olarak oldukça kompakt, kullanışlı bir ürün. Yaptığım makyajın bana 10 saat en az dayanması lazım, ben sadece ruj tazelerim diyorsanız daha pigmentasyonu güçlü ve kalıcı ürünlere bakmanızı tavsiye ederim.

1. Adım: Kontür
2. Adım: Allık
3. Adım: Aydınlatıcı (direk güneş ışığında)
 *Hepsi bir arada sıcak ve soğuk ışıkta


~~~~~~~~~~~~

Sonuç olarak her ne kadar piyasadaki en güçlü kontür paleti olmasa da fiyat olarak baktığınızda en kullanışlı olanlarından biri. Bütçeye göre hareket etmek isteyenler çok iyi demedim diye moral bozmasın, genel olarak gayet iyi bir palet çünkü. Yani Rimmel'ın dediğim gibi renkli pudra ürünleri zaten her zaman zayıf olmuştur pigmentasyon ve kalıcılık açısından, bu kullanılamaz oldukları anlamına gelmiyor, gayet işinizi görür yine de~

 
Performansı dışında 3'ü bir arada bir palet olması ve de her yere sığacak kadar küçük olması gerçekten çok kullanışlı kılıyor ürünü. Denemek isteyenler Watsons mağazalarında bulabilirler ürünü ^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder