4 Nisan 2016 Pazartesi

Too Faced Chocolate Bon Bons Paleti İncelemesi & Swatchları





Herkese Merhaba!
Bugün biraz aceleye gelen bir yazı var blogda; ancak malum nedenlerden dolayı uzun zamandır en ufak bir yazı paylaşma isteği toparlayamıyordum kendimde~ ama daha fazla ertelemek istemedim açıkçası bunu, tükenmeden almak isteyen olursa diye~
  2 hafta kadar önce annemle öylesine gezinirken şans eseri Sephorada camın önünde görüp farkettim Too Faced Chocolate Bon Bons paletinin Türkiye'ye geldiğini. Blogger olacağım bir de, önceden gerçekten haberim yoktu bu sefer. Orjinal palet geldikten sonra Semi-Sweet paleti gelmeyince ben bu serinin devamından umudu kesmiştim; ancak nasıl bir şanssa çıktığı gün annemle gezerken gözüme ilişti ve de nasıl olduysa hediye oldu bana Bon Bons paleti~  


Normalde paletlerin hepsini 1 ay kadar denemeden yazısını yazmayı sevmiyorum, ancak bu sefer palet tükenmeden almak isteyen olursa diye her bir rengi dener denemez hemen yazısını yazalım dedim~ Umarım size palet hakkında bir fikir verir bu yazı ^^



Marka: Too Faced
Ürün Türü: Far Paleti
Ürün: Chocolate Bon Bons Paleti
(Chocolate serisinin 3. Paleti)
Far Türü: Mat / Simli / Metalik-Frost
Ürün Miktarı: K:1.0gr(x14) - B:2.2gr(x2) = 18.4gr.
Fiyat: Orjinali - $49 / TR - 165TL
Bulunabilirlik: Sephora Mağazaları *
*bildiğiniz gibi Too faced markası birkaç yıl önce TR'den çekildiği için lansman için çok nadiren gelen bu tip ürünler sınırlı sayıda geliyor ve de çok çabuk tükeniyor. Stok durumu şehirden şehre değiştiğinden almak isteyenler acaele etsin~ 

 .

DİZAYN

Palet dizaynı bir önceki Chocolate serisi paletleriyle aynı, metal bir palet. Açıkçası Chocolate Bar paleti ilk çıktığında baya bir bölünmeye yol açmıştı bu metal dizayn; ancak Naked 2 paleti de Chocolate Bar paleti de gerçekten seyahat etmesi en rahat, en güvenli paletler. Kullandıkça hemen eskimiyor, 1 yıl sonra dayak yemiş görüntüsüne dönüşmeyen gerçekten de dayanıklı bir yapıya sahip metal dizayna sahip olan paletler. 



Kalın görünse de aslında fazla yer kaplamıyor, kapağı açılıp durmuyor, gayet sıkı kapanıyor. Kapağındaki kalp kabartmaları içerisindeki far panlarının dizaynıyla birebir aynı. Paletin pudra pembesi olması gerçekten şirinlik seviyesini tavan yaptırıyor. Benim şansen pembeyle fazla alakam yok ancak paletin içi beni daha çok ilgilendrdiğinden o kadar takmıyorum açıkçası rengini, dizaynını~ Oldukça sağlam, kullanışlı ve de seyahate uygun bir dizaynı var. Daha ne isteyebiliriz ki zaten?



FORMÜL / YAPI

Farların içerisinde yine gerçek kakao tozu bulunduğundan açınca leziz bir çikolata kokusu geliyor. Genelde Too Faced Chocolate paletlerinin yapısı inanılmaz güzel oluyor. Pigmentasyon ve de yumuşaklık açısından benim favori paletlerimden biri orjinal palet; dolayısıyla kullanmadan önce Bon Bons paletinden beklentilerim çok büyüktü.
6'sı mat 10'u farklı düzeylerde ışıltılı olmak üzere toplam 16 far var palette. Yani Orjinal Chocolate Bar paletiyle aynı mat/simli oranı. Küçük farların her birinin ağırlığı 1gr olmak üzere toplam 14 gr; 2 highlight renginin her biri 2.2gr olmak üzere paletteki toplam far miktarı 18.4 gr.



Paletin performansı konusunda biraz arada kaldım açıkçası. Bana mı kötü bir palet geldi emin olamadım ancak Too Faced paletlerinden beklediğim yumuşaklık ve pigmentasyonu tüm palette bulamadım açıkçası. Ancak üst katmanı geçince kullanımı daha kolay olur bazı farların; bu nedenle kullandıkça birkaç hafta sonra bu yazıyı güncelleyeceğim bakalım o renklerde bir değişiklik var mı. 


Kullanırken zorluk yaşamaktan çok, swatchlarken normalde yaptığım 1-2 kere daire yerine 4-5 defa tekrar tekrar paletten renk almam gerekti istediğim yoğunluğa ulaşabilmem için 1-2 renkte; ki bu Too faced paletlerinde çok sık rastladığım bir durum değil. Fakat konu uygulamaya gelince özellikle de mat renkler ve de simlilerin büyük bir kısmı her zamanki gibi yumuşacık ve güçlü bir pigmentasyonla uygulandı~ 



RENKLER

Paletin dizaynını da göz önünde bulundurunca insan açıkçası baya çılgın bir palet bekliyor ister istemez. Bir de paletteki o pembe renler yok mu, resmen insanın gözü ilk onlara takılıyor ve de otomatik olarak sanki çok kullanışsız, garip renklerle dolu bir paletmiş gibi geliyor adama...



Yalnız palete tekrar baktığınızda görüyorsunuz ki o 2 renk dışındaki bütün renkler sıcak ve soğuk dengesini mükemmel bir şekilde yakalamış bir doğal tonlar topluluğu. Too Faced Chocolate Paletleri serisindeki paletler arasında belki de en doğal ve toprak rengi odaklı palet bu. Naked paleti tarzı farklı tonlarıdan oluşan bir paletten çok; kesin bir toprak teması olan bir palet. 



Palette "farklı" 3 renk var. 2'si pembe, biri de koyu bir petrol yeşili tonlarında. Geri kalan 13 rengin hepsi "neutrals" dediğimiz doğal-toprak tonlarının hem soğuk kısmını hem de sıcak kısmını kapsayan inanılmaz kullanışlı bir renk yelpazesi. Hem günlük makyaj için en ideal paletlerden biri; hem de belirli bir teması olduğundan Naked paletler; Lorac paletleri ya da orjinal Chocolate Bar paleti gibi klasik paletlerin bir başka kopyası değil. 

*M=Mat ~ I=Işıltılı ~ S=Saten ~ F=frost/metalik





Almond Truffle (M): 

Çok hafif sıcak alt-tonlu, orta tonlu bir soluk pembe-kahve. Mat bir bitişi var. Swatchlarken en fazla zorlandığım renklerden biri; ancak göze uygulaması çok daha rahat. Yumuşak bir yapısı var, ancak rahat dağıtılıyor ve pigmentasyonu genel olarak iyi. Çok az tozutuyor uygularken.  (8/10) 


Cashew Chew (S):  

Sıcak alt-tonlu soluk bir şeftali-şampanya rengi. Çok hafif pembe tonları da taşıyor gibi. Işıltılı bir bitişi var ancak çok yoğun metalik bir ışıltıdan çok, saten bir ışıltı. Hafif pudramsı ve kuru bir yapısı vardı, baz olmadan çok iyi sonuçlar alamazsınız. Pigmentasyonu biraz daha zayıf olan renklerden biri, baya katmanlama gerektiriyor opak bir görünüm için  (5/10)






Dark Truffle (I):


Sıcak ve kırmızı alt-tonlu bir koyu kahve. Palette simli gibi görünse de uygulamada çok hafif bir ışıltısı ya var ya yok. Pigmentasyonu gayet güçlü, uygulaması bazsız bile eşit ve yumuşacık bir renk. Paletteki en başarılı renklerden biri. (9/10) 



Cotton Candy (F): 

Neredeyse hafif aydınlatılmış görünen bir gümüş, metalik ışıltısı var. Soğuk-mavi alt tonlu açık>orta arasında bir pembe. Pembenin kendisi orta tonda ancak gümüş metalik ışıltıyla birleşince daha aydınlık ve açık bir pembe görünümü veriyor. Pigmentasyonu iyi, yapısı yumuşak, uygulaması eşit, dağılımı kolay bir renk. (8/10) 
  


Pecan Praline (M):  

Hafif sıcak-alt tona kayan bir açık gri-boz kahve. Mat bitişli. Pigmentasyonu orta seviyede. Her ne kadar yumuşacık olsa da tozutan bir renk. Kolay dağıtılıyor ancak çok çabuk, pigmentasyonunu yoğun tutmak için baya katmanlamak gerekiyor. Geçiş rengi olmaya daha uygun. (7/10)




Café au Lait (F):

Orta tonda bir altın-kahve rengi, şampanya tonlarında güçlü bir metalik ışıltısı var. Pigmentasyonu çok güçlü, yapısı yumuşacık, uygulaması kolay, eşit dağılan bir renk. (9/10)







Totally Fetch (I): 

 Mavi alt tonlu bir canlı orta tonlu fuşya pembe. Çok hafif ışıltıları var ancak ciltte göz çok batmıyorlar. Pigmentasyonu güçlü, ancak yapısı biraz kuru. (7/10)







Sprinkles (I):

Sıcak-sarı alt tonlu bir açık pembe. Içerisinde altın rengi ışıltılar var, bu da rengi düz pembeden çok pembe-şampanya gibi bir renge dönüştürüyor. Pigmentasyonu fena değil, yapısı hafif pudramsı, kolay dağıtılıyor.  (8/10)




Bodeaux (M): 


Sıcak alt-tonlu soluk bir koyu bordo-kahve. Mat bir bitişi var. Semi-opak bir pigmentasyonu ve yumuşak bir yapısı var. İnce bir yapısı olmasına rağmen kolay ve eşit dağıtılıyor. (8/10) 


 


Earl Grey (S): 

Soğuk alt-tonlu, kopkoyu bir petrol yeşili. Satenimsi bir ışıltısı var. İyi dağıtıldığında yeşit tonları daha belirgin ancak yoğun uygularsanız daha çok siyaha yakın bir renk elde ediyorsunuz. Baya pudramsı ve kuru bir yapısı var, baz ile kullanmanız gerekiyor. (7/10)




Mollasses Chip (F):

Sicak alt tonlu yoğun bir bakır-bronz rengi. Metalik bir ışıltısı var.PPigmentasyonu inanılmaz güçlü, yapısı yapısı yumuşacık. Hemcçok rahat uygulanıyor hem de çok rahat dağıtılıyor. Paletteki Paletteki en başarılı renklerden biri. (9/10)





Mocha (M):  

Soluk, orta tonda sarı alt tonlu bir sıcak kahve tonu. Mat bitişli. Pigmentasyonu gayet iyi, hafif tozutsa da yumuşak bir yapısı var, uygularken herhangi biraz sorun yaşatmadan rahatça dağıtılıyor. Rengin tam yoğunluğunu tek seferde almak biraz zor, istenilen canlılık için kademe kademe katmanlamak gerekiyor ancak sonuç yine başarılı. (7/10)



Malted (M):

Hafif soluk bir koyu çikolata kahvesi. Içerisinde hafif Sıcak-sarı alt tonlar taşıyor. Sili givi görünse de neredeyse mat denilebilecek bir bitişi var. Pigmentasyonu gayet iyi, yapısı yapısı yumuşak ve de kolay dağıtılan türden. (8/10)



Black Currant (F): 

Sıcak, bakır alt tonları taşıyan koyu bir mürdüm moru. Oldukça  parlak frost bir bitis var. Paletteki en kuru yapidaki far buydu ve de uygularken de yer yer yamalı bir gorunum verdi. (6/10)




Satin Sheets (F): 
Sıcak alt-tonlu bir aydınlatıcı. Açık, bulanık bir bej/pembe tonu ve de yoğun altın rengi simleri var. Bu renklerim birleşimi neredeyse sedef rengi bir görünüm veriyor. Yarı-opak bir pigmentasyonu var ancak isterseniz yoğunlaştırabilirsiniz. Simleri yapısını çok kuru ya da sert yapmıyor; ancak pigmentasyonu ve uygulaması daha iyi olabilirdi. (7/10)
 
Divinity (I):  Sıcak alt tonlu bir açık bej rengi. simli değil ancak çok yakından bakarsanız hafif ışıltılar var gibi neredeyse. Dümdüz bir mat değil yani. Pigmentasyonu iyi, yapısı hafif pudramsıydı. Uygularken baya bir tozutma ve dokulme yaptı(6/10)




~~~~~~~~~~~

Too Faced Bon Bons paletini almayı planlayanlar varsa aranıza umarım sizlere biraz yardımcı olmayı, palet hakkında almadan biraz fikir vermeyi başarabilmişimdir. Almak isteyenlerin tükenmeden edinmelerini tavsiye ediyorum, nitekim stoklar ne kadar dayanır belli değil~ Okuduğunuz için teşekkürler!


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder