6 Temmuz 2015 Pazartesi

Colour Pop Ultra Matte Lip: "Bumble" İncelemesi | Likit Ruj



Herkese Merhaba!

Bugün resmen çok uzamandır yazmak için sabırsızlandığım bir ürün var. Benim adeta taptığım, 7-8 tane yedek alayım da dursun ne olur ne olmaz dediğim bir ürün. 
Böyle bir aşk yok. 
Colour Pop Ultra Matte Liplerden elimde şu anda 7-8 renk var ancak almak istediğim renklerin hepsi tamamlanınca hepsini tek bir yazıda toplamak istiyorum; bu nedenle tamamlanana kadar favorilerimi bu şekilde parça parça inceleyeceğim önce.

 ColourPop ürünleri uzun zamandır batı kozmetik dünyasını kasıp kavuruyor; ancak Türkiyede de sonunda yavaş yavaş ünlenmeye başladılar. 
Çok şükür \o/


Mat rujlardan başka formülü çok nadir olarak kullanan biri olarak, likit rujlar popüler olmaya başlayıp her marka kendi formüllerini piyasaya sürdükçe benim içimde kopan coşkuları tahmin edebilirsiniz sanırsam. 
ColourPop benim ilk denediğim ve de bu güne kadar da en sevdiğim ve de en sık kullandığım formüllerden biri; bugün bahsedeceğim renk de tüm serideki açık ara favori rengim, dolayısıyla umarım hoşunuza giden bir yazı olur bu ^^


Marka: Colour Pop
Seri: Ultra Matte Lip
Ürün tipi: Likit Ruj
Ürün adı: Bumble
Renk: Sönük sıcak terrakota
Fiyat: $6.00 (~ 18TL+) *
Bulunabilirlik: Online satış(TR'ye yok), Instagram hesapları
* TR'ye shipping'i olmadığından yalnızca instagram hesaplarında bulabilirsiniz. Fiyatı da tahmin edersiniz ki hespatan hesaba değişiyor. Ürünler popülerlik kazandıkça ve de döviz kuruna göre daha da artıyor. Ben ilk aldığımda 25-27TL civarında idi fiyatları, şu anda farklı hesaplarda 37TL'ye kadar çıkabiliyor ücreti.




RENK: Colour pop bu rengi "kuru sıcak terrakota" olarak tarif etmiş. Orta tonlu, sönük bir sıcak alt tonlu terrakota rengi. Renk kategorisine göre hem nude hem de turuncu/kırmızı/kahve sayılabilir. Özellikle de 2015 yılında popülerleşen sıcak/orta tonlu/kahvemsi-ama-kahve-değil nude kategorisine dahil edilebilir inanılmaz güzel bir renk. 



Colour Pop'ın tüm koleksiyonundaki en güzel renk olduğunu açık açık iddia edebilirim. Farklı bir çok ten rengine uyacak oldukça evrensel bir renk. Çoğu makyaja iltifat eden her gün kullanılabilecek, tekrar ediyorum, inanılmaz güzel bir renk. 

Kat von D likit rujlarından namı 7 cihanda duyulan Lolita'ya benzetenler olsa da bence aynı seriden Double Dare rengine çok daha benziyor. Hatta aynısı. Ama ben bunu daha önce kullandım dolayısıyla ilk göz ağrım bu. Her neyse, evet, sönük orta tonda sıcak bir terrakota rengi. Turuncu tonları güçlü bir sıcak kahve tonlu nude diyelim buna. 




FORMÜL: Colour Pop'ın klasik formülünün en iyi temsilcilerinden biri. Bazı renklerin pigmentastonu ve uygulamasında sorunlar olabildiğinden genel olarak marka formülü hakkında konuşmak zor olsa da; Bumble durumu zorlaştıran bu renklerden biri değil. Bumble markanın formülünü en iyi yansıtan "sorunsuz" renklerden biri. 

Full mat, kağıt gibi kuru uygulanan ancak kalıcılığı da bir o kadar güçlü bir yapısı var. Mat olmasına rağmen incecik, hafif mi hafif, uyguladıktan sonra varlığını unutacağınız bir formüle sahip. İnce yapısı ve hafifliğine rağmen bir o kadar da full pigmentli ve full kapatıcılığa sahip, tek uygulamada full ve eşit dağılan, tüm dudağı kapatan, katmanlamaya gerek kalmayan bir renk. 



Uyguladıktan 15 saniye kadar sonra tamamen yerleşip sabitleniyor. Formülü nedeniyle dudağın normalde ruj tutmayan ıslak iç kısmına dahi uygulanabilen bir ruj, bu da koyu renklerin görünümünü bir o kadar güzelleştiriyor.

Uygulama: Çok çabuk sabitlenen ve kuruyan bir renk olduğundan tek seferde uygulamanız gerekiyor. İlk birkaç sefer eliniz alışana kadar deneme yaparsanız ondan sonraki kullanımlarda uygulaması çok daha kolay olacaktır. 

Ben ilk önce dudağın ortasına uyguluyorum ve de ardından tek seferde bir kenardan diğerine dış kısmını dolduruyorum. Yamalı bir görünüm vermeden homojen bir bitiş veriyor. Bumble rengi zaten yama yapan renklerden değil. Serideki birkaç kımızı tonda bu sorun yaşansa da Bumble'da öyle bir sorun yok, panik yapmadan istediğiniz şekile ulaşana kadar uygulayabilirsiniz. Zaten ilk birkaç seferden sonra eliniz alışıyor ve de tek seferde hemen uygulayabiliyorsunuz.

Add caption

Dudaktaki yapısı full mat olmasına rağmen aynı zamanda da full pigmentli olduğundan eşit dağılan ve tüm dudağa full kapatıcılık veren bir renk. Bu nedenle olur da dudak çizginizin biraz dışından uygularsanız normal rujlara kıyasla çok çok çok daha doğal duracaktır. İnce dudaklılara duyrulur ^^

Performans: Uygulandıktan sonra tam mat bir bitişe sahip olduğundan piyasadaki diğer mat likit rujlar gibi dudaklar birbirine değdiğinde birbirine yapışmıyor. Kağıt gibi kuru bir ürün. İsterseniz dudaklarınızı birbirine sürtün, herhangi bir yapışma, renk transferi, silinme olmuyor. Gün içinde konuşurken de dudaklarınız birbirine yapışıp durmuyor. Kullanmı çok ama çok rahat bir ürün bu açıdan.



Uyguladıktan sonra bende 10+ saat rahat rahat dayanıyor. Yemek yiyip içmediğiniz sürece hiç silinme yaşanmıyor; yemek yerseniz de yalnızca dudağın iç kısmında silinme gözlemleniyor. Serideki rahat rahat katmanlanan renklerden biri olduğundan yemekten sonra silinen iç kısımda ürünü tazeleyip güne devam edebilirsiniz.

Dudağın geri kalan kısmında, dış kenarlarında, dudağın merkezinde herhangi bir silinme, akma, dudak çizgisinin dışına taşma olmayacaktır. Kendiniz eve gelip çıkarana kadar olduğu yerde sabit kalacaktır; ANCAK 24 saat kalıcı diye reklamı yapılan ve de dudaktan çıkmak bilmeyen ürünler gibi değil bu ürün. Uzun süre kalıcı olmasına rağmen eve geldiğinizde temizleme suyuyla da rahat rahat çıkarabileceğiniz, yağ bazlı bir çıkarıcı ile ise de tek seferde hemen çıkan bir ürün. 



~~~~~~~~~~~~~~~~

Ben bu ürünü bir süre önce Instagram'daki @laura'svanity hesabından almıştım ancak açıkçası kendisinden alışveriş yapmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu alışverişimde sorun olmasa da bir sonraki alışverişlerimde illallah dedirttiğinden açıkçası ürünün etiketinin 2 katına satsalar da güvendiğim diğer hesaplardan almayı tercih ederim ben. Ben aldığımda 27TL'ye almıştım, 30TL'den 37TL'ye kadar uzanan fiyat etiketleriyle farklı hesaplardan yine ulaşabileceğiniz bir ürün. Ürün popülerleştikçe ne yazık ki fiyatı artıyor. Dolayısıyla ilgilendiğiniz renkler varsa bence acele edin ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~



Umarım bu yazı hoşunuza gitmiş ve de size ürün hakkında bir fikir vermeyi başarabilmiştir. Gerçekten son yıllarda denediğim favori renklerden biri haline geldi. Bumble'ı bu kadar seince resmen benzer renklerin hepsini sipariş etmeye başladım, o kadar sık ve rahat kullanılabilen evrensel bir renk bu. Colour Pop Ultra Matte Lip formülünü denemeyen varsa denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu seriden bende baya bir renk olduğundan eğer incelememi istediğiniz bir renk olursa haber verin onlara öncelik vermeye çalışacağım ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder