29 Haziran 2015 Pazartesi

Clinique Pop Ruj - Poppy Pop İncelemesi ve Yorumları | Makyaj


Herkese Merhaba!
Bugün sizlere çıktığından beri severek kullandığım bir dudak ürününden, 
Clinique Pop Ruj'lardan bahsedeceğim ^^

Takip edenler mutlaka sosyal medyada ürünün reklamlarını, kampanyalarını defalarca görmüştür; nitekim Clinique uzun uzun tanıtımını yaptı bu yepyeni Cinique Pop Ruj serisinin. 
Chubby Stick'ler ve de ruj formülü değişimleri dışında bu kadar geniş bir dudak serisi çıkartmamıştı ne zamandır Clinique; ancak uzun uzun kullandıktan sonra rahat rahat söyleyebilirim ki oldukça başarılı bir ürün sunmuşlar bu sefer.

Benim bugün uzun uzun didikleyeceğim ürün açık ara serideki en favori rengim 
Clinique Pop Ruj - Poppy Pop ^^



Ürün: Clinique Pop Ruj & Primer - poppy pop
Marka: Clinique
Renk:Poppy Pop / turuncu-kırmızı bir mercan
Formül:satin bitiş
Fiyat: 74TL
Bulunabilirlik: Clinique tezgahları ve de Clinique online store
Hayvanlar üzerinde test ediliyor mu?: Evet 




Genel Bakış:

Clinique'in ürün tanıtımına bakarsak eğer Clinique Pop Rujları hem ruj hem de dudak bazı özelliklerini tek bir üründe bir araya getirmekte. 
Yoğun pigmentasyonuna rağmen tamamen hafif yapıda olduğu ve de dudakların görünümünü pürüzsüzleştirici bir etkisi olduğu belirtilmiş. 

Bitişi de demi-mat, kadife olarak tanımlanmış (aşağıda bu vaatlerin hepsini tek tek inceleyeceğim ^^

Kalıcılığı için ise 8 saate kadar dudakları nemli tutarak dayanacağı yazıyor. 

İnceleyelim bakalım ^^



Yapı/Formül:

Ürün Ruj+Baz olarak tanıtılmış ancak içerisinde açıkçası dudak bazı işlevi görmesini sağlayacak herhangi farklı bir madde yok. 
Eğer dudak bazından kasıtları eşit, pürüzsüz bir uygulama ise, bahsedilen aslında yumuşak formüllü kremsi rujların hepsinin yaptığı bir şey. 
Ki benim düşüncem de zaten Clinique Pop Ruj'un çok güzel bir kremsi ruj olduğu yönünde. 


Ürün yapay koku içermeyen, uygulandığında dudaklarda adeta kayarak uygulanan, neredeyse lip balm tarzı diyebileceğim jelimsi bir yapıya sahip. 
Birkaç defa üzerinden geçerek uyguladığınızda oldukça full, opak bir kapatıcılık elde edebilirsiniz rahatça. 
Ancak daha açık renkler canlı renkler kadar opak değil. 


Başta hint yağı olmak üzere içindeki yumuşatıcılar sayesinde; (shea yağı, zeytin ve kayısı çekirdeği yağı vb.) gerçekten de ürün tanıtımında belirtildiği gibi uygulandığında dudaklarda çok çok hafif, kullanması, taşıması çok rahat bir ruj. 

İçindekilere* bakıldığında ürünün dudaklara çok daha yoğun, ağır gelmesini bekliyorsunuz ancak oldukça rahat ve de hafif bir ürün, ve de bu yapısını kullanım süresi boyunca korumayı başarıyor. 
*full içindekiler listesini yazının sonuna ekleyeceğim ^^


Kullanım süresine gelirsek eğer, burada biraz sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim; nitekim çoğu rujda olduğu gibi vaat edilen 8 saat asla uygun gelmedi bana. 
Bende 4 saatlik kullanımdan sonra renk solmaya başladı ve de bu süre boyunca dudakları nemli tuttuğunu da söyleyemem. 



Hoş bu çoğu kremsi yapıda ruj için söylenilebilecek bir şey; ancak hafif yapısı nedeniyle kendimi sık sık ruju tazelemek isterken yakaladım. 
Uygulaması oldukça ilginç bir ürün olduğundan olabilir bu. 
Nitekim kalıp şeklinde bir uygulaması yok, oldukça ince bir dokuya sahip olduğundan uygularken tekrar tekrar üstünden geçme isteği, uygulamadan sonra 2-3 saatte bir yenileme isteği hissediyorum;  ancak dediğim gibi renk kendini 4 saate kadar idare ediyor, 4 saatten sonra solmaya başlıyor. 



Ürün "yarı-mat" ya da "modern kadife" bitişli olarak tanımanmış olsa da, bence mattan olabildiğince uzak bir ruj. 
İnce yapısı dudakta o kadar kalın ve nemli durmadığından demiş olabilirler bunu, ya da "baz" özelliğine vurgu yapmak istediklerinden de olabilir; ancak gayet nemli, kremsi bir ruj. 


 


Aşırı "sulu" parlak bir görünümden bahsetmiyorum ancak kesinlikle bariz nemli bir bitiş var, bu nem ilk iki saatten sonra hafif kaybolup daha doğal bir bitişe dönüşse de hala mat diyebileceğimiz bir bitiş değil.

Ürünün kremsi yapısı birden fazla kat uygulamaya kalktığınızda ürünün pigmentasyonunda eşitsizlik ya da öizgilerin görünümlüğüne neden olabilir; ancak yine yapısı nedeniyle kalıcı bir problem değil bu. Tüm dudağa uyguladıktan sonra yayılıp eşit bir görünüm sağlanıyor. Daha açık renklerde bu kremsilik çizgilerde daha uzun süreli bir belirginliğe neden oluyor. Uygularken dikkatli olmak gerekebilir.



Renk #poppypop:

Canlı, orta-ton bir turuncu-kırmızı mercan rengi. 
Serideki en canlı renklerden biri ve aynı zamanda da uygulaması en rahat ve eşit olanlardan biri. 
Sıcak alt tonlu bir renk. 

doğal gün ışığında opak şekilde uygulanmış hali
Uygulama sırasında dudak çizgilerine dolmuyor, dudaktan taşmıyor ve de solmaya başladığında eşit derecede soluyor. 
Renk solmaya başlamasından tamamen solana kadar geçen süre göz önüne alındığında 4-6 saat dayandı bende. 

Serideki daha açık ya da biraz daha simli görünümlü renklerin uygulaması kesinlikle daha zayıftı. Poppy pop kadar rahat ve de eşit değil. 

Ben tercihen olduğu gibi sürmek yerine süredükten sonra parmaklarımla hafif dudak çizgisini takip edered biraz dağıtarak uygulamayı tercih ediyorum. Rujun formülü nedeniyle dudakta çok daha hoş ve de doğal duruyor ve benim daha çok hoşuma gidiyor ^^ 

dağıtılarak daha doğal bir şekilde uygulanmış hali

Renk tek seferde full opak bir kapatıcılık sağlamamasına rağmen birkaç seferde full kapatıcılık elde etmek mümkün. 
Kullanması çok rahat bir renk. 
Seriden denediklerim arasında favorim ^^

Dizayn:

Clinique Pop Ruj'ları klasik Clinique ruj dizaynından oldukça uzak, yenilenmiş bir paket dizaynına sahip. 
Daha kısa ve de köşeli, dikdörtgen bir dizayna sahip. 
Gerçekten de beklenilenden daha kısa ve tombul, daha küçük kompakt bir boyutu var. 


Yarı metalik-yarı renkli bir dizayna sahip, böylece her bir rujun rengi aslına yakın bir şekilde ürünün alt kısmında rahatça görülebilir. 
Saklama ve de ürün seçme işini rahatlatacak bir dizaynı var anlayacağınız ^^

Son olarak

Artılar:

- yumuşak pürüzsüz uygulama
- hafif formül
- renk paleti geniş
- farklı alt tonlu tenlere uygun renk bulmak kolay
- dizaynı sayesinde renk seçmek kolay

Eksiler:

- vaat edilenin aksine uygulamadan sonra nemini korumuyor
- kalıcılığı daha iyi olabilirdi


~~~~~~~~~~~~


Clinique Pop Ruj inceleme yazımın burada sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Biraz lafı uzattım yine zannedersem ancak umarım yardımcı olabilmişimdir ^^
Bana sorarsanız kesinlikle Clinique Pop Rujları bir denemenizi tavsiye ederim, ben oldukça memnun kaldım ve de formülünü piyasadakilere göre ilgi çekecek kadar ilginç buldum ^^

Deneyenlerin fikirlerini bekliyorum ^^
 bir sonraki yazımda görüşürüz!

~~~~~~~~~~~~~~~

İçindekiler
Ricinius Communis (Castor) Seed Oil, Diisostearyl Malate, Trioctyldodecyl Citrate, Lanolin Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Castor Isostearate Succinate, Silica, Octyldodecanol, Ozokerite, Polyethylene, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Hydrogenated Polydecen, Ethyhexyl Palmitate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Microcrystalline Wax, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Prunus Armenica (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cholesterol, Hordeum Vulgarge (Barley) Extract, Ceramide 2, Palmitic Acid, Squalane, Lauryl PCA, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Linoleic Acid, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Stearate, Oleic Acid, Butylene Glycol, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Sodium Hyaluronate, Potassium Sulfate, Alumina, Silica Dimethyl Silylate, Barium Sulfate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydrohydroxycinnamate, Calcium Sodium Borosilicate, Calcium Aluminum Borosilicate, Synthetic Fluorphlogopite, Aluminum Hydroxide, Tin Oxide. +/- Mica, Iron Oxides, Red 7 Lake, Blue 1 Lake, Titanium Dioxide, Yellow 6 Lake, Red 33 Lake, Red 6, Bismuth Oxychloride, Iron Oxides, Carmine, Red 30 Lake, Yellow 5 Lake, Red 22 Lake, Red 28 Lake.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder