19 Aralık 2015 Cumartesi

M.A.C "Stone" Ruj İncelemesi | Greige akımı #1





Herkese Merhaba!
Yine bir Mac ruj incelemesi var blogda~ Instagram'da ve snapte (@beautyinmelody) gri dudak çok sık kullandığım biraz fazla belli olduğundandır zannedersem, incelemesi nerede, blogda bulamadım diye oldukça fazla snap almaya başladım son zamanlarda.
 Gri dudakları günlük hayatında çok fazla kullanan tanıdığım yok açıkçası, bugüne kadar ne kadar ilgi çekeceğinden, kaç kişinin işine yarayacağından emin olamadığımdan yazısını yazmaya bir türlü sıra gelmemişti; ama madem merak edenler var, oturup yazmaya başlayalım dedim ^^
 İlerleyen haftalarda da sırasıyla gri dudak alternatiflerini paylaşmayı planlıyorum, biraz daha kullanışlı gri/nude karışımlarına da yer vericem direk koyu başlamak istemeyenler için. LimeCrime Cashmere, ColourPop Tootsi, La Splash Ghoulish, ColourPop Kapow gibi farklı griler ve gri/nude alternatifleri sırasıyla gelecek, umarım beğenirsiniz ^_^
 
Fakat yazının başlığından da görebildiğiniz gibi, bugünün konuğu belli. Bu yazı dizisine yolunu çok uzun bir süre gözlediğimden bende yeri ayrı olan MAC - Stone ile başlamazsam ayıp olurdu~




Marka: M.A.C
Ürün: Stone Ruj
Bitiş: Mat
Renk: "sönük grimsi boz kahve"
Fiyat: 58TL
Koleksiyon: Kalıcı
Bulunabilirlik: Mac mağazaları*
*Teknik olarak Matte Lip koleksiyonundaki rujların hepsi kalıcı koleksiyona girdiler, ancak ilk geldiğinden beri stoklar bildiğim kadarıyla yenilenmedi, online store'da da henüz görünmüyorlar. Koleksiyon ilk geldiğinde almayanlar stokların yenilenmesini beklemek durumunda~




Renk

Benim gibi yıllardır Mac'in "Stone" dudak kaleminin ruju olsun diye dilek dileyerek uykuya dalanlar için güzel bir gün vallahi, bu günleri de görmek varmış. Stone rengiyle tanışıklığı olmayanlar için Mac bu rengi; "sönük grimsi boz kahve" olarak tanımlamış. 


Benim "taupe" aşkımı başlatan da bu güzelim rujun kalemiydi. Adından yola çıkarak saf gri bir ton beklemeyin, kahve tonları çok güçlü olan bir renk bu. Hafif sönük, ya da donuk, orta koyulukta bir boz kahve. 


Çok çok hafif sıcak alt tonları olan bir renk, ancak güneş ışığında daha da bir belli oluyor bu sıcak alt-tonu. 



Formül & Performans: 

Mat bitişli bir renk, uygulanırken hafif kremsi bir bitişi var ancak yine mat sabitlenen bir renk. Zengin bir pigmentasyonu var ancak kapatıcılığı orta derecede. Tek seferde tam kapatıcılık elde etmek kolay değil. 

direk gün ışığında editlenmemiş hali (güneş)

Ben şahsen altına dudak kalemiyle uygulamanızı tavsiye ederim; yer yer dudağın bazı bölgelerinde rengi daha açık olabiliyor. Benim Stone kalemim geçen sene son nefesini verdiğinden, benzer tonlarda olan ColourPop dudak kalemlerinden Tootsi rengi ile tüm dudağımı kaplayıp üzerine uyguladığımda full, ama tam full bir kapatıcılık elde ettim. 

gülümserkenki halini göstermezsen dövüyorlarmış

Bu yazıdaki swatchlarda gördükleriniz, rengin performansını asla uygun gösterebilmek amacıyla tek başına uygulanmış halleri. Pigmentasyonu hala çok güçlü ancak altına kalemle uygulandığında dudağın her noktasında pigmentasyon eşit oluyor. 

güneşsiz kapalı havadaki tonu

Bende 5-6 saate kadar dayandı, ancak tonu nedeniyle silinmeye başladığında tazelemeyi gerektiriyor. Doğal bir silinme elde etmek takdir ederseniz ki mümkün değil bu tonda bir ruj ile.


direk güneş ışığındaki tonu. sıcak alt-tonlar çok daha belli
güneşsiz havada çok daha soğuk duruyor
Malum, ton, yapı ve performans dışında söyleyecek fazla bir şey yok MAC rujları hakkında, marka belli dizayn belli~ ama umarım hoşunuza gitmiştir bu yazı. 
Gri tonlardan lütfen korkmayınız, hiç değilse bir Mac'e uğrayıp swatchlayın bir bakın nasıl duruyor. Grimsi kahve tonu yine kahve kategorisine girdiğinden; gri, siyah, lacivert mor gibi biraz daha norm dışı renkleri uygulamaya çekinenler için bence çok güzel bir başlangıç bu Stone rengi ^^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder