21 Aralık 2015 Pazartesi

ELF Studio 4'lü Allık Paleti İncelemesi




Herkese Merhaba!
Bugün blogda bugüne kadar denediğim allık paletleri içerisinde uygun fiyatlılar kategorisindeki en kullanışlı olduğunu düşündüğüm bir paleti inceleyeceğim. 
ELF bildiğiniz gibi "sudan ucuz" sınırlarını zorlayan inanılmaz uygun fiyatlı, ancak bir o kadar da kullanışlı ve de geniş bir ürün yelpazesine sahip bir marka. Burada bulması zor olsa da senelerdir farklı yollardan internet üzerinden bulabileceğimiz, uygun fiyatlı olmasına rağmen oldukça merak edilen ve de ilgi gören bir marka. Geçen sene çıkardıkları bu kullanışlı mı kullanışlı allık paleti benim birkaç ay önce elime geçmiş olsa da paleti açıp denemeye geçtiğimiz haftalarda başlayabildim. Dener denemez de yazıyı hak ettiğini düşündüm ^^
Umarım hoşunuza gider~



Marka: E.L.F
Ürün: Allık Paleti
Renk: Light
Miktar: 4g (x4)
Fiyat: 50TL
Bulunabilirlik:İnternet & Instagram hesapları
*Ben benimkini uzun zamandır güvenerek alışveriş yaptığım çok sevgili @pelliniofficial'dan almıştım. Kendisi belirli markalar dışında sipariş almıyor, ancak dönem dönem farklı ürünler tek seferliğine geliyor. Hesabını takip ederseniz gözünüze güzel ürünler mutlaka ilişir~





Light ve Dark paletleri olmak üzere 2 farklı renk skalasına sahip 2 farklı palet vardı bu seride. Ben ten rengime uygun gideceğini düşündüğüm Light paletini seçtim. Elf allıkları zaten en başından beri fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, kaliteleri oldukça sağlam bulunan, beğenilen allıklar olmuşlardır. 
Allık paleti oluşturmaları zaten uzun zamandır beklenen bir şeydi. Şimdilik bu formatta 2 palet çıkarmış olsalar da paletlerin içesindeki allıkların çıkarılıp değiştirilebiliyor olmaları devamının da geleceğinin bir göstergesi. Hatta geçtiğimiz aylarda koleksiyona ekledikleri kontür&aydınlatıcı paletleri de zaten bunun bir göstergesi. Bu paletlerden herhangi 2sini bulundurduğunuz sürece istediğiniz gibi 2 palet arasındaki renkleri değiştirip ihtiyacınıza göre palet oluşturup yine ihtiyacınıza göre değiştirebilmeniz mümkün. Oldukça kullanışlı anlayacağınız.









Dizayn:

Palet oldukça klasik ve de sade siyah elf dizaynında geliyor. Mat, siyah, kapaklı bir palet. İçerisindeki allıklar da paletin kendisi de kare şeklinde. Avucunuzdan daha büyük ancak yine de oldukça kompakt bir palet. Aşağı yukarı wet&wild paletleriyle aynı boyutta, çok az daha küçük onlara kıyasla. İçerisinde tam boy bir aynası da var. 



Az önce de dile getirdiğim gibi içerisindeki allıklar paletten çıkarılabilen ve geri takılabilen panlar. başka bir allık ya da aydınlatma paleti aldığınızda istediğiniz gibi renkleri yeniden düzenleme ve değiştirme imkanınız var. Bu da paleti seyahatler için ideal kılıyor. Örneğin en sık kullandığınız 2 allık rengiyle birlikte, kontür paletinden bir renk ile bir de aydınlatıcı paletinden bir renk alıp tüm renkli yüz makyajı ihtiyacınızı karşılayacak, uygun fiyatlı tek bir oluşturmuş oluyorsunuz. Yani bu seriden 1 allık 1 kontür 1 de aydınlatıcı paleti alırsanız paletlerin hepsini taşımanıza gerek kalmıyor.



Renkler:

Palette 1'i bronzer 3'ü allık olmak üzere toplam 4 pudra formüllü ürün bulunmakta. Allıkların ayrı ayrı isimleri olmadığından şimdilik 1. 2. 3. olarak adlandırıyorum ben. Araştırdığım kadarıyla da zaten paletteki renklerin hepsi yeni renkler, elf'in tekli allıkların arasında olan renkler değiller.  



Renklerin hiçbiri tam olarak "soğuk" olarak tanımlanabilir renkler değiller. Palet daha çok sıcak tonlu bir palet, dolayısıyla her ne kadar genelleme yapmak pek doğru olmasa da Türk ten renklerinin büyük bir çoğunluğuna uyacak tonlarda. Palette soğuk tonlu tek bir renk olsa da, o bile tene uygulandığında ısınan bir pembe. 



Allıkların hepsi inanılmaz güzel karışıp dağıtılan yumuşacık formüllere sahipler. Elf'in tekli allıklarının bazıları bana hep biraz fazla pudramsı gelmiştir; fakat bunlar kesinlikle çok çok daha ince elenmiş rahat uygulanan ve dağıtılan renkler. Ben formüllerini çok daha başarılı buldum. 


Renklerin hepsi mat olarak tanımlansa da hiçbiri düz mat değil, hepsine hafif bir ışıltı var ancak simden falan eser yok. Tek bir şeftali tonlu renk diğerlerine kıyasla daha ışıltılı, içerisinde altın tonlu simler var; ancak resimde yakalamak çok zor. Diğerlerinden daha "hareketli" bir renk diyelim...



1) Paletteki ilk renk aynı zamanda da paletteki tek soğuk renk. Soğuk, biraz daha mavi tonları taşıyan bir klasik açık pembe bir allık.  Palet geneli oldukça sıcak tonlu olduğundan onların arasında daha soğuk kalıyor, ancak cilde uygulandığında ısınan, pek de soğuk görünmeyen bir renk. Benim tenimde, elimde ya da palette durduğundan çok daha sıcak bir açık pembe gibi durdu. 


Rahat uygulanıp çok rahat dağıtılıyor. Açık ve orta tenlilere oldukça doğal bir pembelik verir, ancak koyu tenliyseniz belli olması için biraz katmanlamanız gerekebilir. Çok çok koyu tenlilerde biraz soğuk ve tebeşirimsi kalabilir. Genel olarak oldukça doğal ve sade bir açık pembe.




2) Paletteki 2. renk sağ üst köşedeki ten rengi. Oldukça doğal bir sıcak tonlu koyu bej. İçerisinde neredeyse hafif bir yanık turuncu tonları var. Bronzer ya da sıcak tonlu kontürler sizi rahatsız etmiyorsa açık tenlilerde kontür rengi olarak kullanılabilir. 


Çok koyu olmamakla birlikte sıcak mı sıcak bir koyu bej ya da sıcak tonlu bir kahverengi denilebilir. 


Sıcak tonlu olduğundan sarı tonları oldukça güçlü bir renk. Orta tonlu bir bronzer rengi olduğundan paleti oldukça kullanışlı kılan bir renk. Açık>orta ya da orta tonlu çok geniş bir ten rengi grubuna uyacağından oldukça kullanışlı bir bronzer. 



3) 3. renk ise palette sol alt köşedeki "koyu" renk. Oldukça yoğun sıcak tonlu bir koyu pembe. Paletteki renkler arasında uygulanışı en rahat ve en güzel olan renk. Neredeyse orta tonlu bir gül kurusu denilebilir bir renk. 



Benim ten rengim için biraz fazla olsa da renk aslında çok geniş bir kitleye hitap edecek bir renk. Paleti zaten bu kadar kullanışlı yapan da bu. Her ne kadar "Light" palet olsa da içerisindeki renklerin hepsi gayet orta tonlu renkler. Bu da paleti çok daha evrensel kılıyor. 



4) Paletteki son renk ise aynı zamanda da paletin tek ışıltılı rengi. Oldukça klasik bir orta tonlu şeftali tonlarında bir renk. Yine oldukça fazla ten rengine hitap edecek kullanışlı bir renk. İçerisinde simleri bariz olan ten renk bu olduğundan uygulaması da diğerleri kadar yumuşak olmayan renk de bu. Renk olarak benim paletteki favori 2. rengim, anı zamanda da en sık uzandıklarımdan biri. 


Oldukça klasik bir şeftali-mercan rengi. Çok koyuya kaçmadığından inanılmaz güzel ve doğal bir şeftali rengi veriyor size. Palette şeftali tonları daha belirgin olsa da cilde uygulandığında çok daha canlı bir mercan rengine benziyor. Bahar için ideal bir renk ve yine  paletteki en kullanışlı ve de en geniş kitleye hitap eden renklerden biri. 


~~~~~~~~~~~~~



Dediğim gibi her ne kadar çıkan 2 palet arasından bu Açık tonlu palet olsa da, oldukça orta tonlu bir palet. Çok açık tenlilere hitap eden fazla renk yok aslında burada. Aynı zamanda çok soğuk, porselen pembe alt tonlarınız varsa bu palet fazla sıcak gelebilir. 
Açıktan çok, Açık>orta tenlilerden başlayarak koyu tenlilere kadar uzanan oldukça geniş bir kitleye çok kullanışlı geleceğinden şüphem yok. 
Yurt dışından alma imkanınız varsa zaten paletin $6.00 olması düşünmeyi bile gerektirmiyor. 1 kahveden ucuz yani resmen siz düşünün artık.


Umarım ELF Studio Blush Palette yazım hoşunuza gitmiş, size palet hakkında bir fikir vermiştir~ 
Okuduğunuz için teşekkürler!












 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder