29 Aralık 2015 Salı

MAC Yılbaşı Koleksiyonu İncelemesi - Evening Randezvous & Oh,Darling




Herkese Merhaba!
Mac'in 2015 yılbaşı koleksiyonundan aldığım parçaların kısa bir incelemesi var bugün blogda. Mac yılbaşı koleksiyonlarına birkaç senedir fazla ilgim kalmadı desem yalan olmaz açıkçası... Artık genelde limited edition, dizaynı güzel olan ürünler dışında baktıklarımdan almak istediğim pek bir şey olmuyor. Olduğunda da genelde hep alması en kolay kategori olan rujlara elim gidiyor, hele de yılbaşı dizaynı ilginçse. 

 Bu sene de açıkçası ben dudak, göz, patent polish, lip glass ve yüz setlerini geçtim direk. Düzenli Mac müşterilerine fazla ilginç geleceklerini gerçekten sanmıyorum artık bu setlerin. 
Neyse diğer setleri geçelim, çünkü yılbaşı koleksiyonları içinde Magic of the Night koleksiyonu gerçekten çok hoşuma gitti. 



Aydınlatıcı dediğinizde ben zaten hemen oradayım. Hayır diyemiyorum resmen. 
Bir de aydınlatıcılar benim favori Mac bitişlerimden olan Extra Dimension formülünde gelince ben koleksiyon daha çıkmadan zaten nasıl kullanacağımın planlarını yapıyordum. 
Malum Mac LE rujlarının tüm özelliği dış dizaynlarında, bu seneki mor dizayna bakınca beğenmemek elde değil. Dolayısıyla alışverişe 1 de ruj ekleyelim dedim.
Detaylarına gelirsek eğer;

 
Marka: M.A.C 
Koleksiyon: Magic of the Night
Bulunabilirlik: Limited Edition/Sınırlı Üretim
Ürün#1: Evening Randezvous Ruj
Formül: Mat
Fiyat: 65TL
Ürün#2: Oh, Darling Aydınlatıcı
Formül: Extra Dimension Skinfinish
Fiyat: 95TL
 

M.A.C Extra Dimension Skinfinish #OhDarling

Koleksiyonda alınacak 1 şey varsa bu bence. 
Bunun dışında ilginç gelebilecek pek bir şey yok gerçekten. Daha önceden LE olarak piyasaya sürülen Whisper of Gilt'in muadili olduğu zaten koleksiyon çıkmadan önce kulaktan kulağa dolanmaya başlayınca çıktığı anda yurt dışında kapış kapış gitti resmen OhDarling. Bire-bir muadili olmasa da - Whisper of Gilt biraz daha açık bir renk - oldukça yakın bir renk evet. Onu alamayanlar buna saldırdı ve de ürün tek başına koca koleksiyonu ilginç kıldı resmen.



Formül: Extra Dimension formülü, Mac'in far, allık, aydınlatıcı gibi toz ürünlerinde görebileceğiniz, genellikle farklı zamanlarda Limited Edition koleksiyonlarında piyasaya sürülen, çok ama çok güzel bir formül (extra dimension far serisi geçtiğimiz aylarda kalıcı koleksiyona katıldı çok şükür, darısı allık ve aydınlatıcıların başına~) İlk gördüğünüzde metalik gibi görünen ancak içerisinde sim ya da ışıltıdan çok neredeyse ıslak görünümü veren metalik bir yansıma olan, aslında kupkuru bir formül.




Mac bu formülü sıvı-kremsi pudra olarak tanımlıyor. Verdiği izlenim de tam bu aslında. Prizmatik bir yansıma ile inanılmaz güzel bir aydınlatma sağlıyor. Simli bir aydınlatmadan çok neredeyse ıslak bir aydınlatma görünümü veriyor, ancak dokusu neredeyse baked formülleri andıran, oldukça ince elenmiş kupkuru bir formül.



Extra Dimension allıkların ciltte bu kadar pürüzsüz durmasını da ben buna bağlıyorum, neredeyse photoshoplanmış gibi bir görüntüsü var bu formülün. Kesinlikle ıslak ya da simli/ışıltılı bir formül değil; ancak ışığı öyle bir yansıtıyor ki cilde pürüzsüz bir izlenim veriyor adeta. Extra Dimension Skinfinish'ler de işte bu tarif ettiğim formülün aydınlatıcıları. Yalnızca dönem dönem Limited Edition koleksiyonlarda karşımıza çıkmaları adeta kaderin makyaj-severlere kötü bir şakası gibi bir şey. Gelir gelmez tükenme sebebi de burada saklı zaten~


Renk: Ürünün zayıf noktasına gelelim şimdi. Uzatmadan direk sadede geliyorum; ürün sarı. Altın sarısı; ama sarı yani. Sarı bildiğin. Ha, güzel değil anlamına mı geliyor bu? Hayır. Tabi ki hayır. 
Aydınlatıcı severler için inanılmaz güzel bir ürün çünkü formülü inanılmaz güzel, ancak rengi çok büyük bir kitleye hitap eden evrensel bir renk değil. Sarı tonları çok güçlü bir altın rengi. Mac'in resmi tanımına bakarsak eğer "metalik altın" demişler, doğru demişler. Teknik olarak rengi açıklamam gerekirse; metalik bitişli, neredeyse turuncu-kahve alt tonları var diyebileceğiniz bir orta tonda sıcak bir altın sarısı.  


ışıktan uzaktaki rengi
direk ışıktaki rengi ve ışıltısı
  
Mac NC/NW30 ve üzeri ten renklerine yakışması daha mümkün, ancak açık tenlilerde direk sarı duracak bir ürün. Benim ten rengim malum kağıt beyazı olduğundan bende aydınlatıcının yeri direk belli oluyor uygulandığında; ancak yine Becca Champagne Pop'ta bahsettiğim konuya geliyoruz, formülü o kadar güzel ki rengin tam uymamasını göz ardı ettiriyor. 

ışıktan uzaktaki rengi
direk ışıktaki rengi ve ışıltısı

Normalde uyguladığımdan biraz daha alçak bir bölgeye uyguluyorum, ve de allık uygulamıyorum bunu kullandığımda. Buğday tenlilerde, hafif değil orta'dan koyuya kayan ten renklerinde çok güzel duracak bir renk. Hele de yazın yandıktan sonra tam bronz olabilen arkadaşlarda inanılmaz güzel duracaktır. Kıskanmıyorum desem yalan valla. Düşününce bile kıskandım. Açık, açık>orta tonlu arkadaşlar çok beğenmeyebilirler. 


direk ışıktaki görünümü ve ışıltısının yakından görünümü

Performans: Uyguladıktan sonra bende kullanım süresi çok rahat 10 saati geçti. Günün sonunda aynen uyguladığım yerde kıpırdamamış duruyordu. 

direk ışığın yansımadığı ortamda ürünün rengi, burada bile olduğundan açık çıkmış odadaki ışık nedeniyle~

İnanılmaz güzel dağıtılan bir formülü var. Dokunduğunuzda elinize çok kuru ve pudramsı geliyor ancak aldanmayın, ciltte kesinlikle ve kesinlikle kuru durmuyor. Ele gelen kuruluk hissiyle, ciltle temans ettiğinde verdiği ıslak görünüm arasında dağlar kadar bir fark var, şaşırtmasın sizi. 

direk ışıktaki ışıltının görünümü

Formül gerçekten çok sağlam. Aynı formüllü allıkların yaptığı gibi neredeyse gözenekler üzerinde bulanıklaştırıcı bir etkisi var, Amacı kesinlikle bu değil tabi ki, ancak metalik bir formül olduğundan, o kadar metalik ki gözenekleri ve cilt yapısını göz önüne çıkartmıyor, hatta neredeyse saklıyor. 

Burnun tam ucuna uygulandığındaki ışıltısı. Rengi nedeniyle bu bölgede nasıl duracağından emin değildim ancak burun kemiğine değil de yalnızca burnun tam ucuna uygularsanız ışık vurunca çok güzel görünüyor.

(!) UYARI (!) Sonra uyarmadı demeyin, Extra Dimension Skinfinish'ler kesinlikle ve kesinlikle "hafif" bir aydınlatma arayanlar için değil. Metalik ıslak bitişli olduklarından ben buradayım diye bağırmıyor, adeta çığlık atıyor. Ben yüzümün hatlarını kontürden çok aydınlatmayla ortaya çıkarmayı daha çok sevdiğimden yoğun aydınlatıcıları kullanmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla benim için ideal bir bitiş bu; ancak daha doğal ve de hafif aydınlatma arıyorsanız kesinlikle size göre bir ürün değil. Oldukça yoğun bir aydınlatma veriyor. Fan/yelpaze fırçayla uygulayarak biraz daha hafif bir uygulama elde etmeniz de mümkün, fakat daha hafif bir şey arıyorsanız bence direk başka bir formüle bakın. 



** Benim gibi aydınlatıcı sevenler için mükemmel bir formül, bu koleksiyonda kaçırdıysanız bile gözünüz üzerinde olsun, LE koleksiyonlarda Extra Dimension formül görünce kapın hemen ^^


M.A.C Lipstick (Matte) #EveningRandezvous



Magic of the Night koleksiyonu bünyesinde 4 ruj var. Please Me, All Fired Up, Dark Side ve de Evening Randezvous. Hem koleksiyondaki tek LE renk olduğundan, hem de ne yalan söyleyeyim 4 renk arasından en ilginç olanı olduğundan Evening Randezvous'da karar kıldım ben. 


Parlak metalik mor dizayn gerçekten çok hoşuma gitti, sırf dizaynı için bir ruj almak istediğimi biliyordum bu koleksiyondan, ancak renkleri görünce neredeyse vazgeçecektim. Renklerin hepsi kalıcı koleksiyonda var olan oldukça klasik renkler açıkçası. Please me ve All Fired Up bende zaten var, Dark Side çok klasik bir şarap rengi, Evening Randezvous'dan başka ilgi çekici renk yok bence koleksiyonda...


Formül: Dizaynı dışında formülü hakkında söyleyecek fazla bir şey yok aslında, klasik mac mat formülü var. Kremsi ve de çok kolay uygulanıyor, herhangi bir zorlanma, kuruluk, takılma yok, kayarak uygulanıyor, ancak mat bir formül. 


Saatler ilerledikçe dudakları kuruttuğundan şikayet eden birçok kişi var ama açıkçası ben bunca senedir anlam verebilmiş değilim buna. Retro matte formülü deseniz tamam, kurutuyor diyeceğim ama... açıkçası Mac'in mat formülü bana o kadar da kurutucu gelmiyor. Günlük hayatımda neredeyse yalnızca mat ruj kullanan biri olarak bence o kadar kupkuru ve ağır mat formüller var ki piyasada, Mac'in formülü bence gayet rahat bir formül. 


Evening Randezvous da klasik mat Mac formülüne sahip, ama full mattan çok yarı-mat denilebilecek baya rahat bir yapısı var. 6-7 saate kadar kalıcılık var, yiyip içseniz bile sadece dudağın iç kısımlarında silinme gözleniyor. Dudağa ağır gelmiyor, kalın bir tabaka hissi vermiyor, rahat bir kullanımı var. 



Renk: Derin bir kırmızı alt tonlu mor. Açmak gerekirse; neredeyse soluk denilebilecek, orta tondan koyuya kayan, sıcak ve pembe alt tonlu bir mor. 



Nedense çoğu kişi bunu Heroine ile karşılaştırma taraftarı gibi; ancak uzaktan yakından alakaları yok bence. Heroine soğuk alt-tonlu gerçek bir mor. Evening Randezvous ise tam zıttı, çok çok daha sıcak alt tonlu ve de bariz bir şekilde canlı pembe/kırmızı alt tonlu bir mor. 

soğuk gün ışığındaki rengi

İlla bir Mac ruja benzetmek gerekiyorsa bence Up the Amp çok daha yakın bir ihtimal, bundan biraz daha açık bir renk sadece. Evening Randezvous biraz daha orta>koyu tonlarda ona kıyasla. 

sıcak ışıktaki rengi


Açık ara serideki en ilginç ve de almaya değer renk. Zaten koleksiyondaki diğer renklerin hepsi kalıcı koleksiyonda olan renkler, sayılı üretim olan tek renk buydu.

~~~~~~~~~~~~~~~


Benim açıkçası koskoca koleksiyonda ilgimi çeken ürünler yalnızca bunlardı. Umarım açıklayabilmişimdir ve de size bir fikir vermiştir bu yazı ürünler hakkında. 
Sözümün arkasındayım, bu koleksiyonda kaçırmış olsanız bile bence gözünüz Extra Dimension formülünün üzerinde olsun. Özellikle allıkları ve de bu koleksiyondaki gibi Skinfinish'leri gördüğünüzde mutlaka bir deneyip bakın ^^
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder