13 Aralık 2015 Pazar

Holika Holika Naked Face Makyaj Bazları: Tone-Up Base & Glow Base


Herkese Merhaba!
Bugün blogda Kore'den Türkiyeye geçtiğimiz sene geçiş yapmayı başarmış olan 
Holika Holika'dan 2 adet makyaj bazı var.  

Holika Holika Naked Face Tone-Up Base ve Holika Holika Naked Face Glow Base


Holika holika'nın Naked serisi Kore'de 2014 yılında çıkmıştı yanılmıyorsam. Mağazanın önünden her geçişimde bu koleksiyonun BB kremlerini deneyip duruyordum, 3 adet farklı formüllü BB bulunduğundan koleksiyonda baya ilgimi çekmişti; ancak Holika Holika'nın en açık rengi bile bana hep fazla koyu geldiğinden bir türlü onlardan fondöten, BB, cushion tarzı ürün alamıyordum. 
Ben de hıncımı diğer tüm ürünlerine vermiş olacağım ki kapatıcısı, bazları, seride resmen BB'den başka ne varsa almışım. Full-boy yüz temizleme köpüğü hediye olarak verilmişti yanılmıyorsam. 2 ürün alana köpük bedava gibi bir kampanya vardı seri ilk çıktığında.

Bugün hazır ben nemli bazlarımı yeniden kullanmaya başlamışken,
 bu 2sinden bahsetmeden geçemedim. 
Holika Holika ülkemize geldiğinden rahat rahat konuşabilirim kendilerinden ^^



Ülke: Güney Kore
Marka: Holika Holika
Seri: Naked Face
Ürün1: Tone-Up base
Ürün2: Glow Base
Miktar: 20ml
Fiyat: $13 *
Bulunabilirlik: Ankara Armada / çok yakında online
*Türkiyede satışta olsa da satış fiyatını bilmiyorum, mağazaya gidip bakmak gerekiyor online siteleri olmadığından~


Tone-Up Base
 
Cilt ten rengini "düzeltme" ve "aydınlık" gösterme dese de bizim bu açıdan fazla işimize yaramayacak bir baz. Kore'lilerin bu bahsettiğim terimlerden kastı, cildi daha beyaz gösterecek olması. Pembe tonlu bazların amacı genelde bu. Kendi güzellik kriterlere uyan, biraz daha porselen, açık ten renkli makyaj yapmak istediklerinde eğer kendi ten renkleri biraz daha koyuysa bu bazları kullanıyorlar. Ha, belli olmuyor mu? Oluyor tabi. Ama Koreliler makyajlarında boyun ve yüz arasında 3 ton renk farkı olduğunda fazla garipsemiyorlar bunu.



Neredeyse mat denilebilecek, daha doğrusu ele kuru gelen bir formülü var pembe tone-up bazının. Daha çok cilt tonu eşitlemekle ilgili, ama bunun dışında klasik primer özellikleri bunda da var. Cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturuyor ve de yağların cilt yüzeyine çıkmasına engel olarak yağlanmayı geciktiriyor. Işığı yansıtma özelliği de olduğundan biraz daha pürüzsüz gösterme özelliği olduğu söyleniyor, ancak bir mucize beklemeyin.Eğer yağlı ciltliyseniz performansı hoşunuza gidebilir.


Dediğim gibi pembe tonu çok güçlü olduğundan açık tenli değilseniz dağıtmak ve de doğal göstermek çok daha zor olacaktır. Açıkçası çok sık kullandığım bir ürün değil. Ancak Kore'de çok açık tonda ürün aradığımda genelde bulduğum #13 numara fondötenler hep serideki diğer renklere kıyasla çok çok daha pembe olduğundan; daha nötr alt tonlu ten rengine sahip biri olarak bu bazlardan faydalandım. Benim tenim kadar açık olan tek renk pembe alt-tonlu olunca pembe bazı uygulayıp boyun bölgesine kadar indirince o kadar garip gelmiyordu üzerine uyguladığım fondötenin pembe alt-tonu. 



glow bazındaki ışıltıları görebilirsiniz. tanecikler çok küçük olduğundan ışıltı veriyorlar ancak hafif ve doğal bir şekilde


Glow Base 

Gelelim asıl bahsetmek istediğim diğer ürün olan Glow Bazına. Oldukça klasik bir ürün, kış mevsimi yaklaşırken bu tip ürünler raflardan alınıp masadaki yerini almaya da başlıyor. Nemlendirici özelliği olan, ve de içerisinde aydınlık verici ışıltıları olan bir baz. Kuru ciltliler için üzerine makyaj uygulamak çok daha kolay olacaktır bu baz ile, ürünün cilde çok daha iyi yapışmasını sağlayacak, kuruluktan kurtaracak ve de donuk görünümü azaltmak için cilde biraz aydınlatma ve ışıltı katacak. 

yarı dağıtılmış hali.
Aydınlatma özelliği çok güçlü, rahatsız edecek derecede ışıl ışıl değil de, çok daha kararında, donuk görünümden kurtaracak kadar olduğundan, ben buna daha çok nemlendirici bir baz olarak bakıyorum. Bunları uyguladıktan sonra üzerine fondöten uygulamak bir o kadar kolaylaşıyor benim için, bu nedenle çok severek kullanıyorum. 
Nemlendirici bazların etkisi genelde makyajın kalıcılığını uzatmaktan çok, makyajın uygulandıktan sonraki görünümünü etkilemede başarılı. Makyajın çok daha doğal oturmasını, cilde karışmasını ve de tam yerleşmesini sağlıyorlar. Özellikle de nemsiz ve kuru ciltli biri iseniz. 

tamamen dağıtılmış halleri

İçerisinde çok hafif ışıltılar olduğundan donuk bir görünümden de kurtaracaktır sizi. Ancak ışıltıları o kadar varla yok arasında ki, aydınlık bir baz istemeyenleri rahatsız edecek kadar çok da olmayacaktır. Tam kıvamında yani~
Kuru ve karma ciltli olup da denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. 

 Serideki diğer Baz: Balancing Primer / Dengeleyici baz




 
Asıl tavsiye edeceğim ürün aslında benim Koredeyken kullanıp bitirdiğim Naked face Balancing Primer. Stila'nın ünlü "one step correct primer"ının bir muadili olarak görebilirsiniz. Tamamen cilt tonunu eşitlemeye, kızarıklık ve donukluğu almaya odaklı çok güzel bir makyaj bazıydı. Aynı zamanda da inanılmaz kullanışlıydı. Stila markasının primer'ını merak eden ancak ulaşamadığından ya da çok pahalı bulduğundan deneyemeyenler Holika Holika'nın bu bazına bir bakabilirler bence ^^



~~~~~~~~~~~~~




Kısa bir inceleme yazısı oldu, umarım biraz fikir verebilmişimdir ürünler hakkında. Holika Holika ürünlerina Ankara Armada alışveriş merkezinden ulaşabilirsiniz.
 Açıldığından beri çok yakında online alışverişi de açacaklarını söylüyorlardı,
ancak hala hazır değil yanılmıyorsam. 

Okuduğunuz için teşekkürler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder