30 Kasım 2015 Pazartesi

Mac Burgundy Times Nine Far Paleti İncelemesi ve Swatch'ları


     
    Herkese Merhaba! 
    Bugün yaz aylarındaki bir Mac alışverişi yazımda (tıklayın ^^) bahsettiğim,
    MAC Burgundy X 9 paletinin incelemesi var blogda ^^ 

    Aldıktan sonra aslında çok sık kullanmaya başladığım bir palet, ancak Mac'in kalıcı koleksiyonunda zaten bulunan renklerden oluşan bir palet olduğundan ayrı yazısını yazmaya gerek olup olmadığı konusunda kararsız kaldım. Ancak bu paletleri ilk gördüğümüz Eyes on Mac koleksiyonundan sonra bu ay tekrar başka bir koleksiyonda yeni bir mini palet piyasaya sürülünce; mini palet modası devam edecek gibi görünmeye başladı, ben de oturup konuşalım biraz dedim. 

     Eyes on MAC koleksiyonunun bünyesinde piyasaya sürülen 4 paletten ben Burgundy paletinde karar kıldım. Aslında MAC paletlerine ilgim artık fazla kalmadı desem yalan olmaz, kendi paletini oluşturmak varken koleksiyonlarda çıkan küçücük farlar o kadar da ilgi çekici gelmemeye başladı. Hele de paletteki renklerin hepsini severek kullanmanız oldukça küçük bir ihtimal iken. Ancak ben Koredeyken arkadaşım bu paletlerden "Amber" rengini almakta kararlıydı, ben de o bakarken zaman geçirmek için ne var ne yok diye incelemeye kalkınca benim planlar sura düştü ve de kendimi kasada buldum. 



     Almaya karar vermemin aslında tek nedeni Burgundy paletindeki renklerin, bende tam boyları olmayan renkler olmaları, ve de boyutları küçük de olsa bütün bu renkleri denemek için oldukça uygun olmalarıydı. Ne yalan söyleyeyim palette bir araya getirdikleri renkler, renk teması da baya hoşuma gitti. 

    Paletin boyutu da, toplam 9 renk bulundurduğunu varsayarsak seyahatler için oldukça uygun, kompakt bir boyut. MAC farlarını seven ve de kendi paletini yapmayı tercih edenler, paletleri olanlar için rahatlıkla pas diyebilecekleri bir koleksiyon; ancak MAC farlarını denemek isteyip de bir türlü renk seçemeyen ya da pahalı bulan varsa bence başlamak için çok güzel bir nokta bu paletler bence.




    Marka: M.A.C
    Koleksiyon: Eyes on Mac
    Ürün Türü: Far Paleti
    Ürün: Burgundy x 9 far Paleti
    Fiyat: 150TL
    Bulunabilirlik: Mac mağazaları ve Online store*
    *Burgundy paleti stokta kalmamış an itibariyle, ama diğer paletler hala var ^^
     

     
    Genel Bakış

    Eyes on Mac koleksiyonu bünyesinde piyasaya sürüldüklerinde aldığım Burgundy paleti dışında; Purple, Amber ve de Navy temalı 3 palet daha vardı. Hem renk temasını hem de bende olmayan renkleri göz önünde bulundurarak Burgundy paletini seçtim. 

    Paletler Eyes on Mac koleksiyonundan sonra kalıcı koleksiyona girdiler, dolayısıyla ne zaman isterseniz alma seçeneğiniz var. Bu ayın LE koleksiyonu olarak, farklı bireylerden esinlenilerek çıkartılan Mac Magnificent Me kolkesiyonunda da yanılmıyorsam yeni bir mini palet var.

    Kısaca özetlemek gerekirse, Mac her biri 9 renkten oluşan mini paletler yarattı. 

    Mac zaman zaman farklı koleksiyonlarında sürekli mini paletlere yer veriyor zaten; ancak bu sefer yapılan, belirli bir koleksiyonun renk temasına uygun tek seferlik Limited Edition bir palet bir araya getirmek değil; isteyen herkesin istedikleri zaman kalıcı koleksiyondan alabilecekleri, tamamen belirli bir renk temasına göre ayrılan oldukça mantıklı ve de kullanışlı klasik bir palet serisi bir araya getirmek oldu.





    Herkesin bildiği gibi Mac'te tekli farları olduğu gibi alabileceğiniz gibi; boş bir palet alıp pan'lık farlarla kendi paletinizi oluşturmanız da mümkün. Mac farları piyasadaki en iyi formüllü farlardan olduklarından dolayı çoğu kişi yavaş yavaş da olsa kendi Mac paletini oluşturmayı tercih ediyor genelde. 

    Normalde boş bir klasik 15'lik Mac paleti ve de palet içi toplam 70 TL, farların her biri 43TL olmak üzere paleti doldurmak için gerekli toplam far fiyatı 645TL ediyor.

    Eğer ben tek tek renk araştırmak, karar vermek, seçmek istemiyorum, nereden başlayacağımı bilmiyorum diyenlerdenseniz; Mac'in tam boyutlu hazır alımlık 2 paleti de var. Warm Neutrals ve de Cool Neutrals paletleri. 
     Tam boyutta 15'lik bu hazır paletlerin, fiyatı 415TL'de biraz daha uygun olmakla birlikte, bir yandan da az önce belirttiğim renkleri seçememe durumu diğerleri için negatif bir durum da olabilir.



    İşte Bu mini 9'lu paletlerin kullanışlı olduğu nokta da bu aslında. Mac farları ucuz değiller sonuçta ve de çoğu kişinin paleti için istediği renkleri seçmesi, alması, paleti doldurması biraz zaman alabiliyor. İşte bu noktada, Mac farlarını denemek isteyen, nereden başlayacağını bilemeyenler için gerçekten inanılmaz derecede ideal hale geliyor bu paletler. 

    Normalde Mac'ten alacağınız 9 rengin fiyatı 380TL civarında olur. Bu paletlerdeki farlar normallerinden çok daha küçük olduğundan fiyatları da daha uygun sayılabilecek 150TL civarında. Ancak hemen kullanıp bitecek kadar da küçük değiller. her gün aynı rengi kullansanız da size gayet uzun süre dayanacak kadar büyükler. Dolayısıyla paranızın karşılığını alıyorsunuz.

    4 farklı renk temasına sahip 4 farklı palet seçeneğine sahip olmaları, kendi zevkinize göre daha sık kullandığınız renklerin bulunduğu bir paleti seçmenizi de kolaylaştırıyor. 

    Bence hem belirli bir renk odaklı palet arayanlar için, hem de Mac farlarını denemek isteyen ancak istedikleri renkleri alana kadar bir dünya para ödemek istemeyenler için mükemmel bir seçenek bu paletler.


    Dizayn



    Paletler küçük, avucunuzdan biraz daha büyük kare bir palette geliyor. Gayet sağlam ve de şık bir palet. Üst kapağı şeffaf olduğundan renkleri rahatça görebilirsiniz. Küçük olmaları dışında normal farlardan pek bir farkları yok. Boyutları paleti seyahat için ideal hale getiriyor. Aldıktan sonraki tüm seyahatlerimde (3!) bu paleti alıp gittim ve de bununla geçindim uzun bir süre. Kesinlikle kullanışlı.


    Formül 

     

    Formül konusunda farklı yorumlar gördüm ben, farklı paletlerdeki farklı renklerin performansı farklı olabiliyor ne yazık ki. Örneğin Amber paletindeki renklerin çoğunun performansı bana çok daha sağlam geldi. Ancak bendeki Burgundy paletindeki renkler de alışık olduğum Mac pigmentasyonuna sahipti. Eğer mini paletlerin kalitesi tam boyutlular kadar olmayacak diye endişeleniyorsanız, bence çok da endişelenmenize gerek yok. Paletler benim gayet hoşuma gitti. Bazı mat renkler normalde alışık olduğum Mac formülüne kıyasla biraz daha pudramsı bir yapıda, ancak belirgin bir şekilde rahatsız edecek kadar değil. Genel olarak mini paletler ve de tam boyutlu farlar arasında göze çok batan bir kalite farkı yok.

     Renkler 

     
    • Honey Lust: Hafif bronz tonları taşıyan şeftali tonları (Lustre)
    • Poppyseed: Orta tonlu bir soğuk kahve-pembemsi nude rengi (Satin)
    • Quarry: Sönük bir mor kahve (Matte) 



    • Antiqued: Hafif bronz tonları taşıyan küllü bir kahve (Veluxe Pearl)
    • Embark: Yoğun bir kırmızı-kahve (Matte)
    • Noir: Altın rengi simler taşıyan koyu bir siyah-kahve (Velvet)




    • Haux: Sönük gül kurusu kahve (Satin)
    • Star: pembe-kahve tonları taşıyan bir mürdüm (Veluxe Pearl)
    • Sketch: Kırmızı simler taşıyan bir şarap rengi (Velvet)



    Görebileceğiniz gibi bir çok sevilen ve de Mac farları denilince en sık önerilen renklerden olan; Antiqued, Sketch, Embark, Quarry gibi renkler de bu palette mevcut. Denemek isteyenler için bence gayet güzel bir fırsat.



    Bu paleti kullanarak yaptığım birkaç örnek göz makyajı seçeneklerini bir başka yazıda bir araya getireceğim ^^ Takipte kalın!

    3 yorum:

    1. Harika resimler mükemmel renkler, eline saglik yazin icin tesekkürler :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Okuduğun ve güzel yorumun için ben teşekkür ederim canım ^_^

        Sil
    2. Bu aldığınız paletin de renklerini değiştirebiliyor musunuz

      YanıtlaSil