23 Temmuz 2015 Perşembe

Colour Pop Ultra Matte Lip: "Avenue" İncelemesi | Likit Ruj




Herkese Merhaba!

Colour Pop Ultra Matte serisinden başka bir renk var bugün blogda ^^
 Nude denilebilecek bir renkle başladık, klasiklerle devam edelim dedim ve de Avenue rengini inceleyelim dedim. Yavaş yavaş elimdeki renklerim hepsini incelemek istediğimden en sık kullandıklarımı aradan çıkartmaya çalışıyorum. 
Her ne kadar LAX rengi artık elimde olmasa da bu yazıda söyleyeceğim her şeyi LAX rengine de uygulayabilirsiniz. Nitekim performansları ve uygulamaları neredeyse birebir aynı renkler. 
Colour Pop'tan renk almayı düşünen, kararsız kalan varsa umarım karar vermenize yardımcı olur bu yazı ^^


 
Marka: Colour Pop
Seri: Ultra Matte Lip
Ürün tipi: Likit Ruj
Ürün adı: Avenue (ve LAX)
Renk:Koyu sarı tonlu kırmızı
Fiyat: $6.00 (~ 18TL+) *
Bulunabilirlik: Online satış(TR'ye yok), Instagram hesapları
* TR'ye shipping'i olmadığından yalnızca instagram hesaplarında bulabilirsiniz. Fiyatı da tahmin edersiniz ki hespatan hesaba değişiyor. Ürünler popülerlik kazandıkça ve de döviz kuruna göre daha da artıyor. Ben ilk aldığımda 25-27TL civarında idi fiyatları, şu anda farklı hesaplarda 37TL'ye kadar çıkabiliyor ücreti. 



Renk: Colour Pop'ın "koyu sarı tonlu kırmızı" olarak tanımladığı bu renk aslında oldukça güzel bir şarap kırmızısı. şarap rengi demiyorum şarap kırmızısı. Hala gayet canlı bir kırmızı yani. Hafif solgun, ortadan koyuya kayan tonda sarı alt tonlu sıcak bir kırmızı. Çok hafif soğuğa kaçan bir renk. 


Formül: Full mat, kağıt gibi kuru uygulanan ancak kalıcılığı da bir o kadar güçlü bir yapısı var. Mat olmasına rağmen incecik, neredeyse su gibi bir yapıya sahip, hafif mi hafif, uyguladıktan sonra varlığını unutacağınız bir formüle sahip. İnce yapısı ve hafifliğine rağmen bir o kadar da pigmentli ve neredeyse full kapatıcılığa sahip, tüm dudağı kapatan ancak serideki diğer renklerin aksine eşit dağılmayan bir renk. 


Bu ve LAX serideki en kötü uygulanan renkler bana sorarsanız. LAX'i çoktan elden çıkarttım ben, ancak ürün incelemesinde bu formülden bahsetmek durumunda kalacağımdan biri dursun dedim, burada da bahsediyorum. Colour Pop'ın serideki diğer renklerinin klasik full kapatıcılığı ve sorunsuz uygulamasının dışına çokan 2 renk Avenue ve LAX. 



Diğer renkler gibi bu da uyguladıktan 10-15 saniye kadar sonra tamamen yerleşip sabitleniyor. Formülü nedeniyle dudağın normalde ruj tutmayan ıslak iç kısmına dahi uygulanabilen bir ruj, bu her ne kadar renk eşitsizliğini biraz giderse de yamalı görünümden kurtarmakta yeterli olmuyor. 





Uygulama: Hemen sabitlenen bir renk olduğundan çok hızlı uygulanması gerekiyor. Avenue'nin ne yazık ki serideki diğer renklerden geri kaldığı yer de aslında burası. Serideki diğer renkler de çok çabuk kuruyan ve hızlı uygulanması gereken renkler olmaları rağmen; pigmentasyonu eşit uygulanan renkler. Ne yazık ki Avenue değil.

Yamalı uygulanan, renk yoğunluğu eşit durmayan, gerçekten tek seferde çok hızlı uygulanması gereken ancak her seferinde yamalı duracak bir renk ne yazık ki. Kolay katmanlanmıyor. katmanlanınca renk farkı çok göze batıyor, ancak formülü de tek seferde eşit uygulamayı imkansız hale getirdiğinden kullanımı zor bir renk.






garip dudak şekli dudağın iç kısmını göstermek için. Normalde diğer rneklerin çoğu dudağın en iç kısmına kadar uygulanıyor ve de saatler ilerledikçe dahi silinmiyor. Bu uyguladıktan 5 dakika sonra en içlerden silinmeye başladı. Tabi ki buna rağmen bu kadarıyla bile dudağın iç kısmında normal rujlardan çok daha kalıcı.


Performans: Genel olarak performansı serideki diğer renkler gibi. Oldukça uzun süre kalıcı, yemek yiyip içmediğiniz sürece 10+ saatten fazla dudaklarda kalacaktır; yemek yediğiniz takdirde dudağın iç kısımlarında silinme meydana gelecektir. Tazeledikten sonra kalıcılığı yine oldukça uzun olacaktır; ancak Avenue yamalı uygulanan, eşit dağılmayan ve de bu nedenle katmanlanmayan bir renk. Dolayısıyla tazelemek istediğinizde dudağın iç kısmına uyguladığınızda renk koyuluğu farklı olacaktır. Tamamen silip tüm dudağa yeniden uygulamanız daha iyi bir sonuç verebilir.






~~~~~~~~~~~~~~~~

Ben bu ürünü bir süre önce Instagram'daki @laurasvanity hesabından Bumble ile birlikte almıştım; ancak kendisinden alışveriş yapmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu alışverişimde sorun olmasa da bir sonraki alışverişlerimde illallah dedirttiğinden açıkçası ürünün etiketinin 2-3 katına satsalar da güvendiğim diğer hesaplardan almayı tercih ederim ben. 
Ben aldığımda 27TL'ye almıştım, 30TL'den 37TL'ye kadar uzanan fiyat etiketleriyle farklı hesaplardan yine ulaşabileceğiniz bir ürün. 
Ürün popülerleştikçe ne yazık ki fiyatı artıyor. Dolayısıyla ilgilendiğiniz renkler varsa bence acele edin ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~



Umarım bu yazı hoşunuza gitmiş ve de size ürün hakkında bir fikir vermeyi başarabilmiştir. Colour Pop Ultra Matte Lip formülünü denemeyen varsa denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu seriden bende baya bir renk olduğundan eğer incelememi istediğiniz bir renk olursa haber verin onlara öncelik vermeye çalışacağım ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!

*Serinin bir önceki yazısı Bumble incelmesi için buraya tıklayabilirsiniz ^_^











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder