20 Şubat 2017 Pazartesi

Panora Happy Moon's | Ankara Mekanlar


Herkese Merhaba~

 Happy Moons geçtiğimiz haftalarda Ankaradaki ilk şubesini Panora Alışveriş merkezinde açınca benim gibi zamanının çoğunu Panorada geçirenlerin işine yarayacağı düşüncesiyle biraz oturup izlenimlerimizden bahsedelim dedim~
Happy Moon's un methini daha önceden İstanbullu arkadaşlarından duyan Ankaralı arkadaşlardan (!) duymuştum ben de açıkçası; davetleri karşısında ziyaret edip ortamını görme, yemeklerini tatma fırsatım olunca denemeden olmazdı sanırsam~



Ankarada oturanlar malumunuz farkındadır, AVM konusunda dünya rekoruna koşan güzelim ülkemde Ankarada da maşallah adım başı bir AVM'ye rastlamak mümkün. 
Bu AVM havuzunda gidebileceğiniz en ferah, en boğmayan, en rahat gezilen ve de bulunan marka profili gerçekten de sağlam olan AVM'nin Panora olduğunu söylediğimde sanırsam Ankaralılar bana kesinlikle hak verecektir.
Oturduğum yer nedeniyle benim şahsen en rahat gidebildiğim yer Panora olunca ben genelde arkadaşlarla buluşmalar, sinema ziyaretleri, alışveriş ihtiyacı deyince kendimi burada buluyorum her hafta. Dolayısıyla yeni bir mekan açılınca merak etmemek gibi bir durum pek de söz konusu değil, er geç uğrayacaktık buraya.
Gelen müşteri profili, bulunan mağaza listesi, mekan ve de AVM'nin genel imajına bakınca açıkçası mekan olarak yapabilecekleri en mantıklı seçimi yapmış bence Happy Moons Panoraya gelerek~ 


Panorada girişte restoran şeridinde hemen solda 2. mekanda yuva bulmuş kendine Happy Moons. İçeri girer girmez ben oturduğum yerden dekorasyon resimleri çekmeye başladım açıkçası acelem olmasına rağmen, gerçekten çok hoşuma gitti. Küçük 2 kişilik masalardan tutun, geniş grup masalarına, booth tarzı masalardan bench tarzı bölgelere kadar geniş serpiştirilmiş masalara sahip Happy Moons. 


Menünün üzerinde motto olarak "Koccaman Lezzet" diyor ve de ne neden böyle dediklerini gerçekten göreceksiniz ilerleyen satırlarda. Porsiyonlar almış başını gitmiş resmen, aç kalkmak, paranın karşılığını alamadığını hissestmek biraz mümkün olmuyor. 




Menü içeriklerine bakınca açıkçası bende oluşan izlenim kim olursan ol gel oldu resmen. Oldukça geniş bir menüleri var bu tip yerlerin çoğunda olduğu gibi; fakat kategoriler altındaki alternatifler de bu sefer oldukça geniş. Klasik vejeteryan ya da diyet menüleri için 1 tane ızgara tavuk ya da sebza tabağı yazıp bırakmadan gerçekten güzel bir seçenek listesi sunulmuş, glutensiz menü arayışında olanlar da düşünülerek oldukça güzel bir kategori de onlara ayrılmış.


Biz kardeşimle sinema öncesı buraya uğradığımızdan full bir akşam yemeği menüsünü tatma fırsatımız oldu. Başlangıç olarak menüde yeni lezzetler bölümünde ilk göze çarpan Kinoa köftelerini denemek istedik biz.




Menüyü incelerken inanılmaz yardımcı olan çalışanlar kinoa ile daha sağlıklı bir mücver hayal edin dediler ve de gerçekten de açıklama tam cuk oturmuş açıkçası. İnanılmaz güzeldi. Modaya uyucam kinoa yicem diye yırtınan ama kinoa sevemedim diyen o sessiz çoğunluk mutlaka bir tatsın derim~



Menüde makarnalar ve ana yemeklerde kendimi kaybederken vazgeçip ilk başından beri aklımda olan Chicken asparagustan yana kullandım ben şansımı. Malum et ailesinden yalnızca tavuk yiyen biri için benim tercihimi hangi yönden kullanacağım en başından belliydi. Kuşkonmaza bayılan ancak alıp da pişirmeye üşenen biri olarak tavuktan önce gözüm ona takıldı desem yalan olmaz.


Yalnızca tavuk yediğim için açıkçası nerde olsa yiyen, ancak yerken de söylenen biriyim; fakat direk yumuşacıktı buradaki tavuk. Yani oturup burda size söyleme gereği hissedecek kadar hoşuma gitti.

 
Yanında gelen pancar ve bulgurlu pilava ilk başta biraz hmm diyerek yaklaştım ancak hiç gerek yokmuş, tadı enfesti. Kuşkonmazlarla ben mutlu mesut geçinirim derken tabakta bir de brokoli görünce zaten ben aşka geldim \o/


Çocukkten malum kereviz sapı kemirip her gün brokoli yemek isteyen bir çocuktum ben, bazı şeyler hala mutlu ediyor beni, yargılamamak lazım... merka etmeyin patates de vardı tabakta gayet... ama brokoli hala 1 numara~


Kardeşim ilk önce et menüsüne uzun uzun bakmasına rağmen acelemiz olduğundan gitti 19 yaşında birinden beklenen bir seçicilikle burger söyledi kendine~ Yeni bir yere gelmişken onların burgeri denenmeli diyerek Happy Moon's Burgerden yana kullandı tercihini.



Kendisi yemeğini yerken halinden gayet memnun görünüyordu açıkçası. Genelde benim bitiremediklerime de rahatlıkla yardım eden bu şahıs porsiyon büyüklüğü karşısında benim sürekli tadına bak tavuk yumuşacık diyerek yedirdiğim tavuklara yarı yolda yeter demek durumunda kaldı ilk defa~


Rose lafı geçse de biz yine sonunda kırmızı şarapta karar kıldık, şahsen Rose taraftarı olamadım hiçbir zaman, ne zaman biri Rose dese kafamın içinde babamın itirazlarını duyar gibi oluyorum, doğru düzgün şarap iç Rose ne der gibi~ Yine kırmızıdan yana kullandık tercihimizi biz bu nedenle.


Tatlı menüsüne bakmama savaşını kazandık derken tabaklar alınınca place settinglerindeki tatlı resimleri dalga geçer gibi bakıyordu bize resmen. Tüm gece boyunca bizimle inanılmaz güzel ilgilenen personel ile porsiyon boyutları hakkında konuşurken konu mideyi ve de gözü bir arada doyurmayı başaran tatlılara gelince biz feci bir hata yaptık ve de bir de tatlılarına göz atalım dedik.


Sonuç? Gulliverin yemek masasına oturmuş gibi hissettim kendimi. Masaya bir ekler geldi dedim aç karnına görmüş olsam gözümü bırak midem de doyardı bunu görünce. Böyle bir şey yok. Kocaman - ama gerçekten kocaman - bir ekler geldi, resmen arasındaki fıstık kreması taşar bir şekilde.



Ailemizin zamanında ben gurme olucam diyerek ortada dolanan tatlı uzmanı 2 dakika önce patlayacağını iddia ederken beni bu eklerle yalnız bırak git demeye başladı. Snapchatte takip edenler görmüştür, çocuğum aşk yaşadı resmen tatlısıyla. Yani resmen "aşk" yaşadı. Dedim yalnız kal istersen tatlınla...


Biz sonunda filme yetişmek için masadan kalkarak yolumuza devam ettik fakat takside eve dönerken hiç pişman değilim valla konuşmaları da geçti hiçbir utaç duygusu yaşamadan~

~~~~~~~~~~~~~

Genel olarak bakarsak eğer, konum olarak Panorada olması benim için gerçekten bir artı. Herkesin yolunun üstünde olmayabilir fakat Panora müdavimleri için mükemmel bir mekan bence. Porsiyon/menü ve de çeşitlilik açısından bakınca bence fiyatları gayet normal kalmış~ Benzer mekanların çoğuyla aşağı yukarı aynı fiyat skalasına sahip. 

Tatlılarından da görülebileceği gibi oturup yemek yemek, ya da gezdikten sonra kahve-tatlı yemek, ya da direk gelip kahvaltı için oldukça uygun çok geniş bir yelpazeye hitap eden bir mekan olmuş~ Bunu bu şekilde söylemem, kahvaltı/tatlı menüsünün her yerde olduğundan bihaber olduğumdan değil; menülerini ve de seçenekleri inanılmaz geniş tutumuş olmalarından kaynaklanıyor. 


Hangi amaçla giderseniz gidin memnun kalabileceğiniz tipte bir yer gibi geldi bana açıkçası. 
Bunun yanında asıl artıları personelleri oldu bizim için.
İlgililer, bir şey istediğinizde 15 dakika bakınıp el kol hareketlerine gerek kalmıyor, personelin her biri menü konusunda tamamen bilgili, sorularınız cevapsız kalmıyor. Bizimle ilgilenen Gökhan Bey de inanılmaz ilgili ve güler yüzlüydü açıkçası, kardeşim bile ben bu yazıyı yazarken adını söyleyip yazıda teşekkür et dedi ^^ Panora müdavimlerine ve ilgililere umarım yardımı dokunur bu yazının, okuduğunuz için teşekkür ederim~



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder