30 Ocak 2015 Cuma

2014 Yılı Makyaj Favorilerim - Yılın En İyileri Bölüm1


Bölüm 1: Yüz Makyajı








Herkese merhaba! İlk başta bu hayli geciken(!) 2014 favorileri yazısını 2013’te yazmadığım gibi yine yazmayı planlamıyordum. 2013’teki gibi yine favorilerimin büyük bir çoğunluğu Asya ürünü olacağından ve de TR’de bulunamayacağından dolayı Türkçe bloğumda dikkat çekeceğini sanmıyordum açıkçası.



Fakat blog yazılarına devam ettikçe bahsetmek istediğim, geçen sene düzenli olarak kullandığım; ancak makyaj stilim Türkiye’de haliyle değiştiği için bahsetme fırsatı edinemediğim bir çok ürün olduğunu fark ettim.

Dolayısıyla bu hayli gecikmeli 2014 favorileri yazısını bu bloğumda da paylaşmak istedim ^_^

Yüz ürünleri ve de göz&dudak ürünlerini 2 ayrı yazı olarak paylaşacağım; çünkü korkarım biraz abartmış olabilirim ürün sayısını... 2014’te daha önceden denemediğim kadar fazla yeni ürünle tanıştığım için mazur görün beni ^^

Umarım beğenirsiniz...

*Kore ve de Japon ürünlerini yanında özellikle parantez içinde belirttim. Bazı markalar yabancı gelebilir diye ^^




1. Makyaz bazları





- Benefit Poefessional  

- Etude house face conditioning cream/light (Kore)

- Mac – paintpot soft ocre



·      Porefessional düzenli kullandığım bir baz hiç olamadı bunca senedir; ancak yaz aylarında, hele de Kore’nin aşırı nemli havasında yalnızca burun bölgem için olmazsa olmaz bir ürün haline geldi 2014’te. Nisan – Ağustos arasında her gün aksatmadan kullandım resmen. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, o kadar ay dayanan da yalnızca küçük boyu. Siz düşünün artık...

·      Etude House Face conditioning Cream’in genelde light versiyonunu özellikle de bahar-yaz aylarında nemlendirici basamağını atladığım günlerde elimden bırakmadım. Orjinali SPF45, Light SPF25 ve de yumuşacık kremsi dokusuyla makyaj öncesi en rahat, çabuk, ideal bazdı benim için. Her gün her gün bıkmadan kullandım. Ayrı yazısı yakında gelecek!

·      Hakkında konuşmaya pek gerek yok. Paintpotlar göz kapağı yağlı olanar; ya da çok pigmentli ve de damarları belirgin olanlar için ideal. 4-5 senedir bu listede ve de bir yere gideceği yok.



2. BB kremler






- Aritaum full cover bb cream #01 (Kore)

- TCFS anke afterschool BB foundation lunchbox(moist skin) (Kore)

- Tony Moly Luminous Goddess Aura BB cream (Kore)



TR’ye rahat 50’nin üzerinde BB kremle döndüğüm için aslında favori seçmem henüz mümkün değil. Ancak eğer 2014 yılı için konuşursak, orada denediklerim arasında bunlar benim günlük vazgeçilmezlerimdi.  Ben de gittim en sık kullandıklarımı ekledim ^_^


·      Aritaum BB krem’i kapatıcılık konusunda eşi benzeri olmayan bir BB krem. Diğer BB’ler kadar düzenli kullanmasam da cilt sorunu yaşadığımda direk elim buna uzandığından listeye ekliyoruz.

·      TCFS Kore’lilerin rengi yüzünden pek sevemediği; ancak benim ve de orada benim gibi bembeyaz yabancı arkadaşlarımın tenime tam uyan tek BB krem markası. Kapatıcılığı da şaşırtıcı derecede iyi. Bulduğumda dünyalar benim oldu, ve de ne nemli versiyonu ne de mat versiyonunu tüm yıl boyunca elimden bırakmadım. Nasıl olduysa bana mısın demedi, hala da bitmedi ikisi de. 2014’ün açık ara favorisi!

·      Bir zamanların Koreli blogger favorisi bu güzelim BB ile senenin ortasında tanışsam da ilk kullanmada bayıldım, o kadar bb krem arasında da düzenli olarak kullanmaya devam ettim. 2. Favori!





3. Fondötenler




- Bourjois Healthy Mix Fondöten #51

- Mac face&body #C1

- Espoir face slip hydrating liquid foundation #Porcelain (Kore)

- Banilla co. Prime primer foundation #BE10 (Kore)



·      Bendekini dönmeden bitsin diye aylarca kullandım, bana mısın demedi bitmedi resmen. Kuru ciltler için Healthy Mix Serum fondöteni kadar iyi değil. Ancak iyi bir günlük makyaj ürünü. Artık favori ürünüm değil aslında, ancak yıl boyunca o kadar fazla kullandım ki eklemezsem ayıp olurdu resmen.

·      Mac Face&Body. Hakkında konuşmaya hiç gerek yok. Her uygulamada arkadaşlarımdan iltifat almamı sağlayan bir fondöten. Cildi olduğundan 1000 kat daha iyi, sağlıklıi canlı gösteriyor. 3 senedir favori listemde ve seneye de olacağına eminim.

·      Espoir fondötenleriyle Kore’de tanıştım. “Kore’nin Mac”i diyebilirsiniz Espoir’a. Ancak Mac’in kuru ciltler için bu kadar güzel bir fondöteni yok şimdi ne yalan söyleyim. Aldığım günden beri sürekli kullanıyorum. Özellikle sonbahar-kış aylarında hayat kurtardı. Sahip olduğum tüm fondötenler arasında en sevdiklerimden biri oldu alır almaz.



4. Cushion Fondöten/BB/CC







 - Etude House Precious Mineral Cushion #N02 (Kore)

 - Banilla co.İt radiant CC cushion #BE10 (Kore)

 - Laneige Pore control BB cushion #13 (Kore)

 - Innisfree Long-wear Cushion #13 (Kore)



Bu kategoriyi ekleyip eklememe konusunda kararsız kaldım. Ancak son 1.5 senedir sürekli olarak Cushionları kullandığım için bahsetmeden geçmek istemedim. Cushion serisini takip edenler biraz daha aşina olacaktır. Daha fazla bilgi için bakınız ^^



·      Etude House PMC ilk aldığım ve de en sık kullandığım cushion. BB krem değil fondöten olduğundan kapatıcılığı diğerleri arasında en iyisi. Zaten “drugstore” kore markalarının cushionları  arasında da bence en iyilerinden biri. Fiyat olarak da en uygunu olduğundan düşünmeden kullan kullan yenisini al.

·      Banilla co. Fiyatı biraz daha tuzlu olsa da bitişi mükemmel. Senenin sonuna doğru aldığım için çok sık kullanamadım ancak o kadar sevdim ki listeye eklemeden duramadım. Yedek favori olarak bakın buna ^^

·      Laneige Pore control, orjinal BB cushion'ın yaz için uygun olan versiyonu. High-end olduğu için ucuz olan markalara kıyasla Koreli kızlar tarafından inanılmaz sevilen bir marka. Ben de atladım hemen tabi. Daha mat, daha uzun süre dayanıklı ve de yaz ayları için idealdi. Ben de Mayıs-Eylül ayları arasında tepe tepe kullandım.

·      Innisfree longwear cushion yazın kullandığım diğer bir cushion. Laneige’e kıyasla fiyatı daha makul. Rengi çoğu cushion'ın aksine bana tam uydu. Korenin yazında uzun süre kalıcı formülüiyi geldi.



5. Kapatıcı




- MUFE full cover extreme camouflage cream #SC-01

- Mac – prolongwear NC20-NW15

- Holika holika – My Dark Stealer corrector (Kore)

- Bobbi Brown Creamy corrector – porcelain peach

- The Saem  - Cover Perfection Tip Concealer #01(Kore)



·       Gerçekten full kapatıcılığı olan aldığım ilk üründü. Özellikle de fondöten altında neredeyse her gün kullandım. Laura Mercier Secret Camouflage senenin sonlarına doğru bunun yerini aldı; ancak bunu daha uzun süre kullandığım için listeye eklesem olmaz.

·      Bahsetmeye gerek bile yok. Olmazsa olmaz bir ürün. Fondöten, kapatıcı, aydınlatıcı hiç fark etmez, hepsinin yerine kullandım. Geçen sene de listemdeydi, seneye de büyük ihtimalle burada olur.

·      2013’ün yarısı ve de 2014 boyunca günlük makyajımdaki göz altı kapatıcım. Tam somon pembesi, sıvı bir corrector ama ben tek başına da kullandım tembel günlerimde. Bobbi Brown corrector’u neredeyse listeye eklemiyordum bu ürün yüzünden ^^

·      Ama ekledim ^^ Olmazsa olmaz, her sene listeye giren bir ürün. Başka ürünleri deneyip deneyip sevsem de bunu bir gün kullanıp yine vaz geçemiyorum. 
·    Hakkında konuşmak için yanıp tutuştuğum, gelmeden önce yedek 5 tane kapıp geldiğim hayati ürün. Kapatıcılığı mükemmel kıvamı mükemmel, fondöten altına, üstüne her yere gidiyor ve de fiyatı 5 dolar. Gel de sevme...




6. Bronzlaştırıcı



Malum 2013’ün yarısı ve de 2014 Beyaz tenlerin tapıldığı Kore’de geçti. İstemeden bulunduğunuz yerin makyaj kültürüne bir süre sonra alışıyorsunuz. Ten rengime uygun bronzer bulmak imkansıza yakın bir durum olduğundan, benim normalde de bronzlaştırıcı kullanan biri olmadığım hesaba katıldığında; Kore’de bulunduğum süre boyunca hepten kullanmayı bırakmam çok da anormal değil tahmin edersiniz ki... Hayalet beyazı olmanın pozitif olduğu tek yerde keyfini çıkardım vallahi ne yalan söyleyeyim.



7. Allık






- Mac – Extra Dimension Blusher  - At dusk (limited Edition)

- Nars – Gaeity

- Tony moly Crystal Blusher #02(Kore)

- Bobbi Brown – Apricot

- Nyx – Peach

 - Illamasqua – Katie



·      LE ürünlere dair fikirlerimden bahsettim daha önce. İşte tam da bu yüzden. Bu allığı ne kadar seviyorum anlatamam. Ve de LE olması beni delirtiyor çünkü kullanmak istediğim sıklıkta kullanmaya devam edersem kısa zamanda bitecek nadir allıklarımdan biri olacak gibi. Açık tenlerde mükemmel duruyor. Ne şeftali ne de pembe, tam arasında, Extra dimension serisinden olması ciltte inanılmaz durmasını sağlıyor. Açık ara favorilerimden biri.

·      Nars Gaeity pembe allık kullanmak istediğimde elimin ilk uzandığım ürün. Açık tenlerde en doğal duran renklerden biri, pastel soğuk tonlu bir pembe. Ancak uygulayınca rengi biraz ısınıyor ve de tamamen doğal bir pembelik veriyor. Olmazsa olmazım.

·      Tony Moly allıkları bol ve de uygun fiyatlı olduğundan 5er 10ar aldım ve de orada bulunduğum süre boyunca düşünmeden hepsini kullandım. Günlük makyaj için ideal, iyi kaliteli ürünler. Kore allıkları içinde favorilerimden biri.

·      Apricot canlı bir renk istediğimde elimin uzandığı allık. Uyguladığınız anda sizi daha uyanık, daha canlı, daha heyecanlı kılan mükemmel bir renk. Çok farklı cilt tonlarının hepsinin seve seve kullanabileceği mükemmel bir sıcak tonlu bir renk.

·      Adına rağmen pembe, ve de çok da güzel bir pembe allık. Günlük makyajımda genelde yüzümde bu oluyor. Yine bir çok ten renginde uygun olabilecek; ancak açık tenlerde özellikle güzel ve de doğal duran bir allık. Düşünmeden kullanılan ürünlerden. Hani iyi olduğunu bildiğinizden düşünmeden sürekli elinizin gittiği ^^

·       Illamasqua Katie benim koyu renk dudak allığım. Başka nasıl açıklayacağımı bilmiyorum açıkçası. Ne zaman kırmızı, bordo, mor, genel olarak koyu ya da çok canlı bir dudak uyguladıysam bunu kullandım. Beyaz tenlilere en doğal hafif rengi verirken, yanağı geri planda tutup dudakları öne çıkarıyor. Vamp makyaja dönüşmeden koyu dudak kullanmama olanak sağlayan bir renk.


8. Krem Allıklar




 

- Mac – So sweet, So Easy

- Laura mercier – oliander

- Banilla co. Face Love Cream Blusher – Corally Red (Kore)



·      Soğuk pembe alt-tonlu acayip kullanışlı bir krem allık. Mac’in kream allık formülü en favori krem formülüm olmasa da o kadar doğal ve de kolay ki bu renk; bahar-yaz aylarında sürekli kullandım.

·      Rengi benim normalde tercih ettiğim pembe tonlarına kıyasla çok daha sıcak bir koyumsu pembe. Ancak yanaklara hayat katıyor. İlk aldığımda sık sık kullandım. 
·    İnanılmaz güzel ancak bi o kadar da korkutucu görünen canlı mı canlı bir turuncu mercan rengi. Ciltte çok çok güzel duruyor. Tam bahar canlılığı katıyor. Sevmemek elde değil.


Asıl severek kullandığım bir çok krem allığı ne yazık ki senenin sonuna doğru keşfettiğim için yıllık favoriler listesine ekleyecek kadar fazla kullanamadım. Dolayısıyla buraya eklemesem de, Stila, Espoir, Skin Food krem allıklarından mutlaka ileride bahsedeceğim ^




9. Pudra / Highlighter / Fixer


  
- Innisfree – No-sebum Loose Mineral Powder  (Kore)
- Mac – lightscapade- Benefit high beam   
- Espoir - Makup Glow Fix Mist (Kore)
- Laneige - Water Bank Mineral Skin Mist (Kore)
Nature republic mist (Kore)

·       Pudra fazla kullanan biri değilim. Genellikle sadece göz altı kapatıcımı sabitlemek ve de sorunlu bölgelerime kapatıcı uyguladıysam onu sabitlemek için kullanırım. Genelde mineral ve translucent pudraları tercih ediyorum. Innisfree’nin bu ürünü yalnızca innisfree ürünleri arasında değil Kore kozmetik pazarının genelinde bir cult ürün haline gelmiş apayrı yeri olan bir pudra. Pudra kullanıyorsam eğer son 1.5 senedir kesin budur. Bu süre zarfında -evet kesin konuşabilirim-, başka bir pudra 1 kere bile kullanmadım. 
·      Buğday tenliler için Soft&Gentle nasıl ilahi bir ürünse, beyaz tenliler için Lightscapade de o derece vazgeçilemez. 3 senedir en sık kullandığım toz highlighter ve de öyle de kalacak gibi. 
·      Yine uzun zamandır değişmeyen, pozisyonunu koruyan bir ürün. Pembemsi bir şampanya tonunda olduğu için açık tenlere ideal, likid tip highlighter kullanmak istediğimde en sık kullandığım ürün ^^  
·     Fixerların amacı teknik olarak her ne kadar makyajı sabitlemek olsa da; ben daha çok o pudramsı görünümden kurtulup makyajımın cildime daha iyi karışıp oturmasını sağlamak için kullandım. Espoir ve Laneige Mistleri özellikle fixer mist olduğundan makyajın kalıcılığına da büyük etki ettiler. Her 2sinden de 3er şişe bitirdim ve de tamamen günlük rutinime dahil ettim. Kuru ciltliler için hayat kurtaran ürünler. 

Göz ve de dudak ürünleri Bölüm 2'de ^_^

2 yorum:

  1. Etude house cushion case diğer cushionlarla uyuyor mu? Mesela elimde etude house cushion case var ama refill başka bir markanın. Hangi markaların refilli uyar? Bir de renk konusu tabiki. Açık kalır diye biraz korkuyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim denediklerim arasında Etude House'ın cushionlarının rahat rahat değiştirilebilecekleri markalar; IOPE, Laneige ve Hera cushion'ları. Ancak örneğin Innisfree cushion'larının kalınlığı ve genel olarak ölçüleri çok farklı olduğundan o hiçbirine uymuyor. Daha uygun fiyatlı markalar arasında ne yazık ki henüz rastlamadım; ancak elimdekilerin hepsini değiştirmeye de çalıştığım söylenemez. Bahsettiğim 3'ü sadece benim şimdiye kadar kullanırken farkettiklerim ^^
      Renk konusu da evet hep problem, hele de online alışveriş yaparken. Google'da bol bol karşılaştırmalı swatch resimlerine bakmak gerekiyor almadan önce. Sizde olan başka markalarla yan yana karşılaştırması olan resimleri ararsanız bir fikir verir belki ^^

      Sil