3 Şubat 2015 Salı

2014 Yılı Makyaj Favorilerim – Yılın En İyileri Bölüm 2




Bölüm 2: Dudaklar, Kaşlar Gözler

*Kore ve de Japon ürünlerini yanında özellikle parantez içinde belirttim. Bazı markalar yabancı gelebilir diye ^^



1. Lip tintleri





-       Holika Holia  - Pro Beauty Tinted Rouge – RD801(red carpet) (Kore)

-       Etude House – Rouge Tint Lips – 01(before Blossom) (Kore)

-       Etude House Colour Lips Fit – OR202 (wanna fit orange) (Kore)

-       Tony Moly – Kiss Lover Live Tint – 03 (Kore)




·      Kore resmen Tint cenneti olması rağmen haftalarca dayandım denemedim. İlk gözüme çarpan ve de denediğim tint bu oldu orada. Bizim alışık olduğumuz Benefit, the Balm etc tintlerineden oldukça farklı, neredeyse jel gibi bir yapısı var. Çok daha fazla pigmentli. Ben dağıtarak daha doğal bir görünüm elde ederek kullandım.

·      Mat lip tintleri arasında ilk denediğim ve de en beğendiğim. Dizaynı da çok güzel ancak sıkmak biraz zor oluyor, o açıdan kullanmı kolay olmasa da; buna rağmen favoriler listesine eklenmesi, aldığımdan beri inatla kullanmış olmam, ürünün ne kadar iyi olduğu yönünde bir gösterge olur umarım. Tamamen mat, yine dağıtarak uygulayınca mükenmmel duruyor.

·      Diğer bir mat formüllü tint. İlk çıktığında baya bir reklamını yaptılar. Seri bizde bulunması zor olan pastel renklerle dolu. İlk başta çıkan renklerin formülünü çok sevmemiştim, ancak sonradan yenien formülize ettiler ve de sorun düzeldi. Bu bahsettiğim renk en sık kullandığım,  ve de özellikle de turuncu/kırmızı dudak rengi istediğimde uzandığım ilk dudak ürünü.

·      İndirimdeyken rastgele bakmadan alıp sonra da en sevdiğim genel tintim haline gelen güzelim ürün. Tüm dudağıma tek başına uygulamıyorum genelde. Başka dudak rengi uyguladıktan sonra hep dudağımın iç kısmına biraz bundan sürüyorum. Hafif bir gradation dudak oluyor ve de çok güzel duruyor. Kırmızı/turuncu/bordo dudak kullandığımda her seferinde bunu da kullanıyorum.



2. Lip Mousse (Katı köpük kıvamlı tintler)




-       Innisfree – Creamy Tint Lip Mousse – 03 (Kore)

-       Nature Republic – Botanical Cushion Gradiation Tint – 08 (Kore)



·      2014 yaz aylarına doğru Kore’de çıkmaya başlayıp oldukça popüler olan bir tint türü. Genellikle mat-ya da yarı mat, ful pigmentli, tamamen opak katı köpük kıvamında tint benzeri bir ürün. İnnisfree ilk çıkardı yanılmıyorsam. Seriden en beğendiğim rengi buydu ve de yaz boyunca düzenli kullandım ^^

·      Lip mousse’larının Nature Republic versiyonu. İnnisfree kadar mat değil, biraz daha tint benzeri ancak yine diğr markalara göre daha çok sevdim ve de bol bol kullandım. Dolyısıyla listeye eklendi ^^



3. Tinted Balmlar



 Aritaum Honey Melting tint (Kore)

-raspberry cake

- tomato stew

- fruits bubble (summer edition)



Bu ürünler hakkında söylemek istediğim o kadar fazla şey var ki büyük ihtimalle yakın zamanda detaylı uzun mu uzun bir yazı gelecek. Açık ara son 2 yılın en severek kullandığım, hayatımda olmazsa ne yapacağımı bilemediğim dudak ürünleri. Almaya başladığımdan beri serideki bütün renkleri tamamladım, etrafımdaki herkese zorla aldırdım ve de neredeyse her gün kullandım. Biterse ne yapacağım bilmiyorum, Kore’ye sırf alışveriş yapmak için bile gidebilirim bu gidişle. Düşünmeden favori listesinin en başına gidiyorlar.



4. Rujlar:






- Espoir – No Wear M – RS101(Wild Rose) (Kore)

- Laneige – Serum İntense Lipstick - LR04 – like me pink (Kore)

- IOPE -  water fit lipstick - 42 (Kore)
 - Missha M Matte Lip Rouge – MRD01 (High Heel) (Kore)





 - L’orael Color Riche Moist Matte Lipstick – Lincoln Rose
 - Etude House – Dear My Blooming Lips – Talk – RD303 (Kore)
-  Bobbi Brown Sheer Lip Colour – Rosy

 - The Face Shop – Face it Artist Touch Lipstick – OR201(Orange Fix) (Kore)

 - Tony Moly – Kiss Lover Style – RD07 - matte red (Kore)




 - Mac – Riri Woo (Retro Matee)

 - Mac - Heaux (Retro Matte)

 - Mac – Candy Yum-Yum (Matte)

 - Mac – Lovelorn (Lustre)


Seçmesi en zor olan Kategori TT_TT Bu sene benim için resmen Kırmızının 50 tonu oldu. Özellikle de ilk defa Turuncu/kırmızı arası renkler. Mac’ten 2 sene önce So Chaud’u alana kadar hep mavi tonlu kırmızılara yönelirdim ama ondan beri turuncu kırmızılar bana şart oldu resmen.
Listenin uzunluğuna bakmayın, yan yana koyunca renklerin yarısı neredeyse aynı renkle oluyor. Hoş bu iyi bişi mi kötü bişi mi emin olamadım ama... neyse biz pozitif düşünelim. 
Yine başka bir ülkede olmanın getirdiği alışveriş manyaklığını bahane göstererek listedeki ruj sayısını buna bağlıyorum. 
Değişik olarak belki Lovelorn/Candy Yum Yum gösterilebilir, eskiden pembe renklerden sarışın olduğum için hep uzak dururdum, Barbie görüntüsünden uzaklaşmak için; ancak Korede insanlar dudak renklerinde genelde pastel ve de açık renklere yöneldiği için ben de alışmış olduğum koyu kırmızı-bordoları bırakıp daha açık pembe-şeftali tonlarını deneme fırsatı buldum ve de görüldüğü üzere Lovelorn açık ara galip geldi. Şu anda favori Mac rujlarımdan biri, hatta yakında yenisini almam gerekecek gibi görünüyor.
5. Kaşlar



- Etude House -  drawing eye brow pencil #04 (Kore)

- Peri Pera - Speedy Eyebro Auto Pencil #02 (Kore)

- Etude House - colour my brows browcara (Kore) (resmi maskaralar bölümünde >_<)

- BCL - Browlash EX Waterstrong Eyebrow (Japon)



·      Bu tipte kullandığım ilk kaş kalemi ve de bundan sonra denediğim onlarca ürün bunu geçemedi. Fiyatı uygun, TR’de eşi benzeri yok, uygulama süresini yarıya indiriyor ve de rengi bana tam uyuyor. 1.5 senedir her gün kullandım. Kaç tane bitirdiğimden emin bile değilim. Açık ara favori kaş ürünüm.

·      Bununla EH’dan sonra tanıştım. Denediğim onlarca kaş ürünü arasında rengi biraz daha küllü olup bana tam uyan diğer tek ürün. Son zamanlarda EH’dan daha çok sevmeye başladığım için eklemeden geçemedim. Günlük makyajımın son 10 aydır vazgeçilmezi.

·      Renkli kaş maskaralarıyla ben ilk kez 4 sene önce Kore ürünleriyle yanıştım. Ondan sonra denediğim 20’den fazla kaş maskarası arasında rengi ve de fiyatı açısından favorim kesinlikle bu. Hem diğer markalara göre sunduğu renk sayısı daha fazla, hem de fiyatı oldukça uygun.

·      Bir ucunda inanılmaz ince bir kaş kalemi, diğer ucunda da likid kaş liner'ı olan bu Japon kaş kalemini ben likid ucu için bu listeye ekledim. Anastasia Beverly Hills’in ünlü brow wiz’ine biraz benzer oldukça ince bir ucu olan kalem kısmı da eşit derecede iyi olsa da; küllü gri-kahve rengindeki likid liner mükemmel ötesi bir ürün. Hem doğal, hem hızlı hem de kalıcı. Likid formüldeki kaş liner’ları arasında buna rakip tanımıyorum.



6. Maskara





- Maybelline -  one-by-one drama

- majolika majolka -  lengthening (Japon)

- Max factor -  Clump Defy /waterproof



·      3 senedir günlük makyajımda kullandığım tek maskara. Genelde birden fazla maskarayı, gününe göre farklı özelliklerinden dolayı arka arkaya kullansam da; her gün gerek tek başına, gerek ise ilk kat olarak atlamadan uyguladığım ürün bu. Listede yeri sağlam yani.

·      Senelerdir adını duyup denemeyi çok istediğim bir maskara. Bana sorarsanız Japonlar rakipsiz dünyanın en iyi maskaralarını yapıyorlar ve de bu kesinlikle onlardan biri. Hacim katan versiyonunu şu anda daha sık kullansam da; 2014 boyunca bunu daha sık kullandığım için listeye bunu ekledim. Uzunluk açısından gerçekten de inanılmaz bir maskara.

·      Yine benim için bir klasik. Clump Defy çıktığından beri bir şekilde sürekli kullandığım bir ürün. İlk başta normal maskaram olarak, sonrada fırçasını çok sevdiğim için yıkayarak kirpiklerimi ayırmak için kullandığım,  2014 yılında alt kirpikler için ideal olduğunu fark ettiğimden beri de clinique bottom lash maskarasından kurtulup onun yerine her gün kullandığım vazgeçilmezim.



7. Farlar





- Etude house tekli farları (Kore)
- Aritaum mono eyes tekli farları (Kore)

- Urban Decay naked Basics 1

- Stila in the lights palette



Konu fara gelince birkaç rengi gösterip sene boyunca en çok bunu kullandım demem bu sene için mümkün değil gibi. Dolayısıyla ben de en sık kullandığım palet ve de markaları ekledim bu listeye ^_^



8. Lip Balmları



-       Blistex med

-       Nuxe – reve de miel



·      Dudakları sürekli yara olan benim için hayat kurtaran bir ürün. Ürün Türkiye’ye geldiğinden beri çantamda, başucumda, masamda, evin stratejik noktalarına itinayla yerleştirilmiş bir şekilde hayatımı ele geçirmiş durumda. Topluca tapalım.

·      Senelerdir klasik favorim. Değişecek gibi de değil. Dudaklara o ilkokul glosslarının görüntüsünden uzak, neredeyse mat ve de katı kremsi bir şekilde gerçekten derinlemesine işleyen bir nem veren, herkes tarafından sevilen bu

ürün uzun süre de sevilmeye devam edecek gibi.




2014 yılı Favoriler listemin sonuna geldik, umarım eğlenerek okumuşsunuzdur ve de size bir fikir vermiştir listem. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder