18 Aralık 2016 Pazar

Wet n Wild megaglo Kontür Paleti İncelemesi "Dulce de Leche"


Herkese Merhaba!

Bugün blogda sürekli araya başka ürünler girdiğinden bir türlü taslaklardan mezun edemediğim bir yazı var. Bu alışveriş yazısında (tıktık ^^) aslında bahsetmiştim alıp kullandığımdan, ondan beri instagramda, snapchatte hep kısa kısa inceledim ama bugüne kadar bir türlü blog programımda kendisine sıra gelememişti~
 

Wet n Wild megaglo Kontür Paletinden bahsediyorum ^^
Genelde Türkiyede var olan markalar bile yurt dışında yeni bir ürün çıkarttığında artık fazla umutlanmadan "2 yıl sonra falan gelir herhalde buraya da~" diyebiliyoruz en fazla. Kim tahmin ederdi ki Wet n Wild bu kadar hızlı çalışacak? Örnek almalı valla herkes onları (duy Maybelline duy!). Kathleen Lights bu paletten bahsedeli daha birkaç hafta olmadan bizim ülkemizde de satışa girdi, ve de hatta girer girmez indirime bile girdi. 
Yani Wet n Wild'ın başımızın üstünde yeri var vallahi bütün bunlardan sonra. 
Tebrik etmek lazım. 



 


Marka: Wet n Wild

Ürün türü: Palet
Ürün amacı: Kontür / Aydınlatma
Ürün tipi: Pudra
Renk skalası: 2 renk
Renk: E7491 Dulce-de-leche
Fiyat: 25 TL
Miktar: 12.2 g
Bulunabilirlik: Tüm Gratis mağazalarında


Dizayn

Açıkçası şimdi haksızlık etmeyelim. Her seferinde uzun uzun Wet n Wild ürünlerinin dizaynı hakkında konuşmaya fazla gerek yok. Uyduruk mu? Evet uyduruk. Oldukça hassas ince bir plastikten üretilmiş tüm dizaynları. Bu palette de farklı bir durum yok. Ama fiyatlarını da ona göre ayarladıklarından bence hiçbir şekilde laf yemeyi hak etmiyorlar. Ne ödüyorsan onun karşılığını alıyorsun bu markada gerçekten.
Bu sefer koskocaman geniş yuvarlak bir palet söz konusu. Yarısı aydınlatıcı pudra, diğer yarısı ise kontür rengi. Avucunuzun 2 katı boyutta diyebilirim... hani kocaman elleriniz falan yoksa. Kapağı şeffaf plastik olduğundan rengini çok rahat görebiliyorsunuz. Kolayca açılıp kapatılıyor.


Renk:

Dulce de Leche rengi daha çok Açık > Orta tenlilerin rahatlıkla kullanabileceği, oldukça doğal, ancak hafif sıcak bir kontür rengine sahip. Eğer benim gibi çok açık tenliyseniz (NC-NW 10 seviyesinde) paletteki kontür rengi biraz fazla sıcak kalabilir. Nitekim bende öyle durdu.


Hani rengin kendisi o kadar da sıcak falan değil belki daha orta tonda bir tende; ama benim ten rengimde oldukça sıcak kaldı. Yine de elde swatchlandığında ciltte durduğundan daha sıcak görünüyor, nitekim ciltte güzelce yedirerek biraz daha sheer uygulanırsa biraz daha doğal duruyor... ama yine de sıcak ^_^'


Açıkçası açık tenliler için o kadar övmişlerdi ki bu rengi, ben çok daha soğuk tonlu bir lşey bekliyordum =/ Golden Rose'un kontür paleti açıkçası bundan çok çok daha uygun bir kontür rengi hafif koyu kaçmasına rağmen~


Pudra rengi ise gördüğüm kadarıyla açık>orta ten renklerine sahip çoğu kişi tarafından gönül rahatlığıyla göz altı sabitleyicisi olarak kullanılıyor. Benim ten rengimle neredeyse birebir aynı olup yarım ton kadar koyu kaldığından, ben aydınlatıcı ya da sabitleyici olarak kullanamıyorum ne yazık ki; ama göz kapağımı sabitlemek için kullanıyorum ara sıra~
Açık bir kemik beyazı tonunda bir aydınlatıcı. Wet n Wild pudralarının çok sıkıştırılmamış olması aslında rengi uyanlarda göz altı için ideal yapıyor pudralarını.

Formül & Kullanımı:

Gelgelelim Wet n Wild ürünlerinin bilinen tek zayıf noktasına. Tüm pudra ürünlerinde olduğu gibi burada da durum değişmemiş. Tozutuyor abicim. Tozutuyor vallahi. Hem de nasıl tozutuyor.

parmağımı swatchlamak için sadece iki kere ileri geri sürttükten sonra~

Fırça değer değmez resmen bir bulut yükseliyor paletten. Tek seferde gereğinden fazla ürün almanız mümkün, çünkü dokunur dokunmaz dünyanın ürünü geliyor fırçaya.
Bulut diyorum bakın.
Her yerde.
Far paletlerinden zaten alışığız bu duruma, ama bu paletin yüz paleti olduğu ve de kocaman olduğu hesaba katılırsa ortalık baya bir karışabiliyor. Her kullanımdan sonra ben çöpe eğip üflemeden kapatamıyorum açıkçası. 


Bu kadar tozutuyor olmasının bir yan etkisi de ürünün çok hassas olması. Direk sadede gelirsek eğer; sakın düşürmeyin bunu. Aman. Sakın. Tuzla buz olur çünkü. Yani ben elimden düşürmedim bile, masaya koydum ve de köşesi hemen paramparça oldu ve de ufak çaplı bir şok geçirdim resmen hemen oracıkta. Nasıl oldu hala anlayabilmiş değilim, sert falan bir koyuş, vuruş yoktu ortada. Bununla seyahat etmeyi düşünemiyorum bile.


Kalıcılığı konusunda herhangi bir sorun yaşamadım. Cildim kuru olduğundan genelde yanak bölgesindeki ürünlerde herhangi bir silinme sorunu yaşamam zaten; ama bunda gün sonunda genelde en ufak bir silinme bile gözlemlemiyorum. Sabah nereye uyguladıysam, genelde 8-10 saat sonra hala olduğu gibi duruyor oluyor. Gayet memnunum o konuda.

~~~~~~~~~


Benim Wet n Wild megaglo kontür kiti hakkındaki düşüncelerim bu yönde. 
Merak ettiğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden sorun ^^ 
Ve de aman düşürmeyin bu paletleri! 
Okuduğunuz için teşekkürler~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder