23 Eylül 2016 Cuma

İndirim Alışverişi: Makyaj | Yeni Ürünler ~


Herkese Merhaba!

Bugün blogda bayram indirimleri devam ederken aldığım birkaç parça makyaj ürününden bahsedeceğim~

 
Açıkçası artık yeni ürün falan çıkmadığı sürece alacak fazla bir şeyim yok artık Gratisler, Watsonslardan... Bu nedenle önceki birkaç alışveriş yazısında da olduğu gibi daha çok yeni neler var uygun fiyatlı markalar dünyasında bir bakalım gibi bir şeye dönüşüyor bu indirim alışverişi yazısı da.

Her ne kadar oldukça geniş çaplı bir indirim olduğundan makyaj, şaç bakımı, genel gereksinimler açısından oldukça kapsamlı bir alışveriş yapmış olsam da; pamuklar, diş macunları, ıslak mendiller gibi genel gereksinimleri geçtim, saç ürünlerini de başka bir yazıya sakladım, ve de sadece makyaj malzemelerinden bahsedelim dedim bu yazıda. Yoksa feci uzayacaktı çünkü...

İndirimde kaçırdığınız bir ürün gözünüze çarpar, merak ettiğiniz ancak emin olmadığınız için almadığınız, bir sonraki indirim döneminde size fikir vermesi için... artık ne amaçla okuyorsanız, umarım size bir fikir verir bu yazı ^^




WET n WILD Contouring Palette #DuceDeLeche

İndirimden önceki 2 hafta boyunca resmen raflarda yerini aldığından beri bu rengini bekliyordum, resmen almak için sabırsızlandığım yegane ürün buydu. Bayram indiriminden önce çok şükür stokları yenilediler ve de ben de kavuşabildim sonunda. Kathleen Lights aylar önce bu paletten ilk bahsettiğinde az kalsın siparişini verecektim; bize de er geç gelir diyerek frenlemiştim kendimi, iyiki de beklemişim, çok sürmedi bize de gelmesi Allahtan. 2 farklı rengi olsa da ben açık tondaki Dulce de Leche rengini seçtim. Her ne kadar detaylı bir incelemesini de yapacak olsam da diğer uygun fiyatlı markaların kontür paletlerine kıyasla inanılmaz kullanışlı bir palet bence. Rengi çok sıcak değil, çok koyu değil, yapısı diğer wet n wild ürünleri gibi fena tozutuyor ancak kesinlikle göz ardı edemeyeceğiniz bir problem değil bu. Rahat rahat gidin hemen alın diyebilirim bunun için. 


L'OREAL PARIS True Match Highlight #IcyGlow

Malum aydınlatıcılarla kafayı bozmuş biri olarak almasam ayıp olurdu herhalde. Ne zamandır almayı planlayıp sürekli ertelediğim bir üründü. Krem kontür kiti ile aynı zamanda TR'de satışa çıktı, ancak o kitteki renkleri bir türü beğenemeyince, hemen hiç değilse aydınlatıcıyı alalım bari diyerekten atladım. Lumi Magique serisinin aydınlatıcısından nasıl farklı çok merak ediyorum açıkçası. 2 farklı rengi mevcut, ben daha pembemsi olanını aldım ancak daha buğday tenliler için altın tonlu olanı da mevcut~

MAYBELLINE Master Strobing Stick #300_DarkGold

Alır almaz sinirden Snapchatte baya bir saçmaladım, takip edenler hatırlıyordur, tekrardan özürlerimi sunuyorum o şikayet snapleri için ancak hala düşündükçe beni deli eden bir mesele bu. Hani sonra neden daha fazla uygun fiyatlı ürünlerden bahsetmiyorsun oluyor. Bu yüzden işte. Seçenek yok. Yok abicim. Varsa da bize yok. Yani 3 tane renk var şunun şurasında, onun neresini bize çok gördünüz de size 2 renk yeter dediniz? Anlayabileceğiniz üzere diğer çoğu Maybelline/L'orael ürününde olduğu gibi birileri Türk insanının mutlaka esmer tenli olacağı fikrine kapılarak serideki en açık rengi burada satışa çıkarmamış. Hani fondötenler yetmedi de aydınlatıcılardan ne istediniz? 100 numarası belli ki biraz daha soğuk tonlu olacak, bizim gibi bronz olmayan kişiliklerin kullanabileceği bir renk olacak, göndermemişler onu bize. Kopkoyuyuz ya hepimiz. Öyle düşünüyor bir yerlerde ofislerde birileri herhalde TR'ye adımını atmamış... 200 numara da 300 de bana felaket felaket koyu geldi o yüzden rastgele birini aldım, nasıl olsa kullanmayacağım diye. Yapısına bakar birine veririm dedim ama hiç test edesim bile yok açıkçası, 3 tane rengi bile getirememiş adamlar ya, kimseye gidin bunu alın demem ben. Gidin Golden Rose'dan alın valla. *hala sinirli



WET n WILD CoverAll Concealer Palette

Aldıktan 10 dakika sonra ben bunu neden aldım ki diyerek kafamı kaşıdığım bir ürün. Tamamen otomatiğe bağlamışım herhalde. Farklı corrector paletleri deneye deneye bunu da denemek istedim herhalde; ama pratikte ne kadar kullanacağım gerçekten tartışılır. Kapatıcı rengi bende oldukça koyu kalacak belli ki, fakat somon rengi ve yeşilden umudum var. Marka TR'ye ilk geldiğinden beri mevcut olan bir ürün ama hiç ilgimi çekmemişti daha önceden ne yalan söyleyeyim. Deneyen? Memnun kalan var mı? 

WET n WILD Coverall Liquid Concealer #Light

Kapatıcı paletini alırken bunu da deneyelim aradan çıksın diyerek aldığımı düşünüyorum. İnceleme yazısı gelmez bunun, çünkü alır almaz denedim ve de denediğim gibi nefret ettim açıkçası. Light rengini aldım ama neredeyse turuncumsu alt tonları var, ne sivilceler üzerinde herhangi bir doğru dürüst kapatıcılığı var; ne de göz altında herhangi bir kapatıcı/aydınlatıcı gücü. Boşu boşuna katman oluyor resmen. Yapısı hiç mi hiç hoşuma gitmedi açıkçası. Alacak çok daha iyi kapatıcılar var bence. Geçiniz. 

RIMMEL Match Perfection Concealer+Highlight #010_Ivory

Kaç tüp bitirdim bundan inanın bana hiçbir fikrim yok. Biter bitmez 2şer 2şer alınan bir ürün bizim evde bu. Göz altında olsun, yüzümde genel olarak olsun, makyajsız günlerde sadece yüzün merkezinde olsun... her makyaj yaptığımda bir şekilde bir işlev buluyorum buna. Rimmel TR'ye ilk geldiğinde almış, o günden beri de sürekli almaya devam ettiğim bir ürün.



RIMMEL Kate Lipstick #53 #55

Rimmel rujlarının uygun fiyatlı markalar arasında favorilerim olduğundan daha önceden defalarca bahsettim. Her ne kadar likit rujları artık neredeyse tam zamanlı kullanıyor olduğumdan klasik rujlara fazla elim gitmiyor olsa da, rose gold dizaynını görünce almadan geçemedim bunları. 2si kırmızı biri nude olmak üzere 3 renk var bu mini yıl dönümü koleksiyonunda. Ben 53-Retro Red rengi ve de serideki tek nude renginden yana kullandım tercihimi. İlginç olmasalar da oldukça kullanışlı renkler her 2si de. 

MAYBELLINE Vivid Matte Liquid Lipcolor #05_NudeFlush

İlk gördüğümden beri sevmeyeceğimi bildiğimden her seferinde önünden geçip duruyordum bunların. İndirimde görünce temsilen 1 tane alıp burada bahsedelim de aradan çıksın diyerek aldım bunu da açıkçası. Bu tamamen tercih meselesi tabi ki, yapıları inanılmaz güzel yoksa. Sadece benim tarzım değil. Yumuşacık, full opak, kremsi köpüğümsü bir yapıları var. Dudakta oldukça rahatlar, tek seferde full kapatıcılık sağlıyor. Fırçalı köpüğümsü yapıda kremsi bitişli bir ruj kısacası. Oldukça güzel bir ürün anlayacağınız. Tek sorun? Mat falan değil. Uzaktan yakından alakası yok bu ürünün matla. Gerçekten de mat olan likit rujlar 2015'te dünyayı ele geçirmişken tutup da bariz bir şekilde mat olmayan bir ürüne "mat" adı vermenin hiçbir anlamı yok bence. Hani saçma direk. Hafif de sinir bozucu, resmen boşuna gaza geliyor adam yani. Bildiğiniz kremsi bitişli bir ruj çünkü bu. Matla uzaktan yakından alakası yok, sadece gloss gibi parlak değil. 

L'ORAEL PARIS Matte Max #006_Disturbed

Al sana adında mat kelimesini köküne kadar hakeden bir ürün. Maybelline vividmatte ne kadar mat değilse, bu da o kadar matın dibine vurmuş resmen. Gönlüme taht kurdu adeta, gidip en kısa sürede tüm renklerini almayı planlıyorum ne yalan söyleyeyim. Evet mat sevenlerdenim ben. Renkli pudra desem buna aslında oldukça kısa bir şekilde özetlemiş olurum ürünü. İncecik, hafif mi hafif dudakta neredeyse hissetmediğiniz bir pudra yapısında. Kapağın içinde far gibi duruyor, sünger aplikatörle uyguluyorsunuz ve de size full opak, full mat ve de hafif mi hafif bir uygulama veriyor. Renklerin de her biri inanılmaz güzel. Gidin alın diyemem çünkü bazılarına çok mat gelebilir, ancak mat seviyorsanız mutlaka bir göz atın derim ben.




MAYBELLINE Brow Drama Pomade Crayon #MediumBrown

Her ne kadar düşününce pek pratik gibi gelmese de, BrowSatin kaş kaleminden baya memnun kaldıktan sonra bu kalem pomadı görünce biraz heyecan yaptım açıkçası, kaptım hemen. İlk baştaki düşüncem biraz doğru çıktı ancak ne yazık ki. Biraz daha kurcalayıp denemeden kesin konuşmak istemiyorum; ancak tek başına kullanması imkansız gibi geliyor bana, biraz fazla kalın bir ucu var onun için. İncelemesi gelecek. 

THE BALM Batter Up Eyeshadow Stick #PinchHitter

Daha fazla rengini almadığıma baya pişman olduğum bir ürün var sırada. Kalem farları açıkçası çok sık kullanmadığım için sadece 1 rengini almıştım bunun denemek için, ancak yapılarına inanın bayıldım! Kıpırdamıyorlar resmen, elimdeki swatchları bile yıka yıka ovala ovala  bir hal oldum. Birkaç rengi daha var aklımda, bir gidip swatchlayın derim ben mutlaka. 

GOLDEN ROSE Eyeshadow Crayon #08 #09

Fazla söyleyecek bir şey yok açıkçası, hem fiyatları uygun, hem de renk skalası çoğu markaya göre oldukça geniş. O kadar kalıcı değiller kesinlikle, yapıları da favorim değil açıkçası, ancak biraz daha canlı yaz renkleri arıyordum ne zamandır, bunları görünce almadan geçmek istemedim ^^ Bunları deneyen, kullanan var mı? varsa acaba baz kullanıyor musunuz siz?

~~~~~~


Benim bu indirim döneminde kaptığım makyaj ürünleri böyle~ 
Çoğu yeni ürünler olduğundan denedikçe beğendiklerim olursa mutlaka blogda ileride full incelemelerine yer veririm; incelemeyi planlamadıklarımdan zaten yukarıda kısaca bahsetmeye çalıştım ^^
Ürünler hakkında sorularınız varsa lütfen yorumlarda belirtin~ 
Okuduğunuz için teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder