18 Ekim 2016 Salı

Flormar | Mat Etki Koleksiyonu İncelemesi~




Herkese merhaba!

 Flormar'dan gelen bir paket var bugün blogda ^_^
 Tamamen Mat ürünlerden oluşan Mat Etki koleksiyonunu eminim siz de görmüşsünüzdür son günlerde sosyal medya hesaplarında. Açıkçası bu seri zaten mat dediği anda beni çoktan ikna etmişti valla, ne yalan söyleyeyim~


Flormar her sezon yeni koleksiyonlarını piyasaya sürüyor, ben de genelde her seriden birkaç parça alıp burada inceliyorum, biliyorsunuz. Fakat bu seriyi sitelerinde ilk gördüğümde açıkçası aklıma ilk gelen şey "likit mat ruj"ların bu sefer gerçekten mat olup olmayacağıydı. Emin olamadığım için önce Comfort Zone koleksiyonundan birkaç parça aldım ve Mat etki serisine de elimde swatchladıktan sonra bakarım dedim... 
Dedim demesine, ama o arada gelen bu PR kutusuyla benim bir türlü emin olamadığım mat rujların sonunda gerçekten tam mat sabitlenen bir likit ruj olduğunu öğrenebildim.
Ben o anda zevkten 4 köşe resmen.
Abartma diyeceksiniz ama, yurt dışında var olan likit mat ruj çeşitliliğine bakıp da bu markaların çoğunun TR'ye hiç gelmeyeceğini bilmek acı veriyordu resmen. Bu nedenle yerel bir marka bu şekilde trendleri yakalayıp başarılı ürünler çıkartarak bizlere ülkemizde eksik olan o çeşitliliği sunduğunda, ben onları desteklemeye dünden razıyım açıkçası. 
Pastel, Golden Rose derken sonunda 3. büyük yerel markamız da doğru düzgün, inanılmaz başarılı bir likit ruj serisiyle piyasada yerini aldı. 


Neyse likit rujları fazla uzattım ben ama, adından da anlaşılabileceği gibi tamamen mat ürünlerden oluşan kocaman bir koleksiyon var burada. Mat allıklar, rujlar, likit rujlar, ojeler derken beni can evimden vurmuş resmen Flormar. Saydığım bu kategorilerin hepsinde ben açıkçası her zaman mat bitişleri parlak ya da ışıltılı bitişlere tercih etmişimdir çünkü. 

Mat ürünleri benim gibi seven, merak edenlerin umarım işine yarar bu yazı ve de sizlere koleksiyonda denemek istediğiniz ürünler hakkında daha detaylı bir fikir verir ^^


Satin Matte Blush On (24.90TL)

- 003 Pure Peach
- 004 Rose Coral


Flormar'dan daha önceden tamamen mat bir allık denememiştim sanırım; fakat farlarıyla olan deneyimlerimin aksine simdiye kadar kendilerinden denediğim ve de memnun kalmadığım bir allıkları olmadığından, açıkçası beklentilerim yüksek olarak başladım bunları swatchlamaya. Bana gelen renkler sonbahara gayet uygun sıcak, doğal tonlar. Adından da zaten anlaşılabileceği gibi herhangi bir sim ya da ışıltı yok, tamamen mat allıklar bunlar - ki benim allıktaki favori formülüm olur kendileri. Pigmentasyonları gayet iyi; ancak kullanımı zorlaştıracak kadar yoğun değil. Hafif tozutmalarının dışında gayet güzeller bence.

Silk Matte Liquid Lipstick (19.90TL)

- 005 Autumn Timber
- 007 Claret Red


Biliyorum çok şaşıracaksınız (!) ama, benim için açık ara koleksiyonun yıldızı bunlar. Fazla lafa gerek yok açıkçası, Flormar neden bu kadar bekledi likit mat ruj çıkartmak için bilmiyorum, ama geç oldu güç olmadı, iyiki çıkardılar, var olsunlar diyorum. Sıvı su gibi olan bir formül yerine biraz daha kalın köpüğümsü bir yapıya sahip. Tek katta full opak bir bitiş veriyorlar, üzerinden geçmeye gerek kalmıyor. Yağlı bir şey yerseniz baya bir siliniyorlar dudağın merkezinden, ancak gayet normal bir şey bu, su ile çıkıyor olsalar o zaman sorun yaşayacaktık asıl. Kahve falan içerken falan tabi ki herhangi bir sorun yok.

Sitelerinden renk saklasına baktım ve de diğer yerli markaların aksine sonradan daha ilginç renkler eklemek yerine en baştan klasik kırmızı, pembe ve nude renklerin dışa çıkarak, biraz daha sonbahara uygun tonlar eklemişler. Renk saklası çok güzel gerçekten, umarım kalıcı bir üründür bunlar ve de daha da renk eklemeye devam ederler ileride. 5 numara açık ara favorim benim, almayı planlayanlar kesinlikle 5 numara ile başlayabilir~ Serinin diğer tüm renklerini de alıp incelemeyi planlıyorum zaten, o zaman daha detaylı bakarız hepsine ^^

Extreme Matte Lipstick (22.90TL)

- 001 Warm Nude
- 004 Red Carpet



Oldukça güzel bir formüle sahip bir klasik mat ruj serisi var sırada. Koleksiyon ürünleri dışında fazla dudak ürünü almadım sanırım daha önceden flormardan, ancak tam mat bir ruj serisi açıkçası baya ilgimi çekti~ Gayet opak ancak ağır ya da kalın gelmeyen bir katman şeklinde uygulanıyorlar. Nude renginde bendekinde mi bir sorun var bilmiyorum, fakat bana kırmızıdan çok çok daha sert geldi , adeta uygularken zorluk çektim, taş gibiydi resmen. Soğuktan olduğuna yordum ben bunu ilk başta, fakar kırmızı rengi tam tersine gayet sorunsuz bir şekilde uygulanınca sanırsam renkle alakası var dedim. Aklınızda bulunsun, diğer renklere yönelmek daha mantıklı olabilir her ihtimale karşı. Renk skalası bu serinin de gayet güzel ve de oldukça geniş. Kırmızının kulanımı ve yapısı oldukça hoş olduğundan birkaç renk daha alıp incelemek istiyorum açıkçası.

Matte Nail Enamel (4.95TL)

- M27 Havana
- M02 Satin Black



Bir de böyle 2 adet mat bitişli oje var. Birkaç sene önce mat ojeler birden popüler olduğunda markalar adeta birbirleriyle yarışıyordu mat oje çıkartmak için; ancak benim mat sevdam lise yıllarında bile piyasadaki bütün mat top coatları denetmişti bana resmen. Havana rengi özellikle baya ilgimi çekti altın/bakır karışımı oldukça güzel bir renk. Mat siyah zaten temel renklerden biri olduğundan oldukça kullanışlı olacağını düşünüyorum.



Kutudan bir de beklenmedik bir şekilde bu şirin pinler çıktı ^^
Denim ne varsa bunlarla dalmayı planlıyorum yakın zamanda yakalara~

~~~~~



Gönderimleri için Flormar'a tekrar teşekkürler. 
Umarım koleksiyonu merak edenlerin işine yarayacak bir şeyler bulmuşsunuzdur bu yazıda. 
Dediğim ürünlerin diğer renklerini de aldığımda daha detaylı, full bir swatchlama yazısı gerlecek, hiç merak etmeyin ^^ 
Okuduğunuz için teşekkürler! 

1 yorum: