20 Aralık 2016 Salı

Flormar Future Historical Koleksiyonu İncelemesi ve Swatchları



Herkese Merhaba!

Bugün blogda son haftalarda eminim ki instagramda her yeri kapladığınıza tanık olduğunuz Flormar'ın yeni "Future Historical" koleksiyonu var. 
Yani rose gold gücü böyle bir şey olsa gerek~ Koleksiyon her yerde resmen. 
Ben de bu nedenle; hazır zaten herkes art arda paylaşım yapıyorken ortam kalabalığı yapmayayım, ürünlerin hepsini denedikten sonra tek seferde söyleyeceğimi söylemiş olayım dedim. Son birkaç haftadır da aynen böyle bir test sürecindeydim. 


Ürünlerin hepsini uzun bir süre kullanıp detaylı bir fikir edindiğime göre koleksiyonla ilgilenen, merak eden, henüz almamış olan varsa buyrun oturun ben uzun uzun anlatacağım şimdi hepsini valla~ Şimdiden söyleyeyim uzun zamandır denediğim en dengeli koleksiyonlarından biri oldu flormar'ın diyebilirim, nitekim genel olarak bu sefer hepsini başarılı buldum neredeyse. Helal!


Anti- Blemish Foundation #05 (29.90TL)


Paketi açtığımda zaten fondöten görünce başıma gelecekleri biliyordum. Malum PR paketlerinde genellikle ten ürünlerinde herkese aynı renk gider, benimkinden de haliyle 5 numara çıktı. Kullanmamın imkansız olduğu bir renk resmen, en açık renkler bile bana koyu gelirken haliyle bunu kullanabilmem mümkün değil~
Bilim uğruna ben de evden çıkmayacağım bir günü seçtim fondöteni denemek için, güzelce uyguladım ve de oompa loompalar gibi dolandım evin içinde o gün yaklaşık 14 saat kadar.
Sonuç?
Gel de ağlama.
Yani gözlerim doldu resmen şu anda düşünürken bile, çünkü bayıldım fondötene.
Flormardan 3 fondöten denedim bugüne kadar ve de açık ara fark attı hepsine resmen. İlk uygulandığında neredeyse nemli bir bitişi var, makyaj uygulamanızın sonlarına doğru daha doğal bir bitişe dönüşüyor. Tamamen sabitlenmesi biraz zaman alıyor fakat uyguladıktan bir 5-7 dakika sonra baktığınızda resmen nereye gitti diyorsunuz. Tamamen mat yerleşiyor çünkü cilde ve de hissedemiyorsunuz adeta. Ben çok daha kalın durmasını bekliyordum ancak oldukça ince ve de hafif durdu ciltte. Mat bit bitişi var dediğim gibi, kapatıcılığı da orta'nın düşük seviyelerinde. Baya şaşırdım çünkü bu kadar beğeneceğimi hiç düşünmüyordum.


Gelelim hikayenin üzücü kısmına. Ben genelde, önceki yazılarımı takip edenler de görmüştür, PR paketi gelse bile, denemek için çıkan her koleksiyondan gidip genelde hep birkaç renk daha alıyorum. Bu fondötenin de kendime daha uygun olan bir rengini almak istedim hemen haliyle ama en açık rengi ne yazık ki 3 numaraymış TT_TT Başak da 3 numara bana tam oldu diyince benim bu fondötenin benim tenime uyacak bir rengini bulma hayallerim tuzla buz oldu resmen.

Radiant Touch Brush Concealer #01-#03 (24.90TL) 


Gelelim serinin diğer bir ten ürün olan kapatıcılarına. Koleksiyondan ilk denediğim ve de ilk beğendiğim ürün bu oldu aslında. Bana gelen rengi 3 numarası haliyle yine feci koyu geldi, fakat aklıma bunu corrector olarak kullanmak geldi! Benim tenimde koyu duran her şey genelde turuncu duruyor zaten, gayet de güzel durdu corrector olarak.
Klasik YSL touche eclat, l'orael'in ona benzer benzer lumi kapatıcısı tarzında, fırçalı hafif bir kapatıcı kendileri. Yapıları oldukça ince, full opaktan çok, yarı-saydam bir uygulaması var. Tek başına kapatıcı olarak kullanılabilir, fakat göz altı morluklarınız koyu ise yeterli kalmayacaktır. Ben bunu daha çok aydınlatıcı olarak ya da yüzün merkezinde ekstra bir katman olarak kullanmanızı tavsiye ederim, ben şahsen bu tip kapatıcıları hep öyle kullandım.


Dediğim gibi bana gelen 3 numarayı ben rengi nedeniyle corrector olarak kullandım ve de çok turuncu kaldığı için üzerine kapatıcıyla birlikte uyguladım ve de inanılmaz memnun kaldım. Sonra da gidip meraktan en açık rengi olan #01 numarayı aldım ve de tek başına kapatıcı olarak kullandım; ancak dediğim gibi benim kopkoyu göz altlarıma yeterli olmadı. Sonra #01 ve #03 'ü birlikte kullandığımda ise çok daha güzel bir sonuç elde ettim. Koleksiyondan kesinlikle alınabilir parçalardan biri bana sorarsanız, aldığımdan beri düzenli olarak kullanıyorum, hatta yakında bitecek gibime geliyor =/

Push Up Definition Mascara (29.90TL)


Koleksiyondan denediğim en son ürün olmakla birlikte sanırım favori parçam oldu kendileri. Bayıldım ben kısaca. Bir kere fırçası tam benim istediğim tipte. Plastik, sık dişleri var, fakat ucunun kendisi öyle aşırı kalın değil. İnanılmaz kullanışlı. Formül olarak ne çok ıslak ne de çok kuru, ağır falan gelmedi yani. Hacim fazla verdiği söylenilemez açıkçası, şöyle yoğun bir gece makyajı için falan önermem ben bunu; fakat günlük kullanım için ideal buldum ben.


Kirpikten kirpiğe elbette ki fark olacaktır, fakat benim en sevdiğim yanı kirpikleri tararken adeta yelpaze gibi kenarlara doğru açıyor olması. Benim kirpiklerim doğuştan o şekilde değil ne yazık ki, fakat bunu uyguladığımda en dıştaki kirpiklerim resmen yelpaze gibi açılıyor, daha geniş duruyor çok da hoşuma gidiyor açıkçası. Öyle deli gibi uzunluk vermiyor fakat yine de uzmanlık alanı uzunluk diyebileceğim bir maskara. Hacim de fazla vermiyor, isterseniz katmanlayabilirsiniz fakat sanki o aman kirpiklerim biraz fazla yapıştı gibi geldi bana bu nedenle ben çok fazla katmanlamıyorum. Verdiği görünüm bana sorarsanız çok güzel duruyor kirpiklerde. Aldığımdan beri günlük maskaram haline geldi, hatta aralık favorilerimde de göreceksiniz bunu sanırsam, ben o kadar beğendim açıkçası.

New Age Mate Liquid Lipstick - #002 Tender Terra (19.90TL)


Sanırsam bu koleksiyondan en çok da merak edilen ürünler bunlar. Flormar atağa geçti mi tam geçiyor sanırsam, çünkü baksanıza daha silk matte serisi çıkalı çok olmadan yeni bir likit mat ruj serisiyle çıktılar karşımıza. Bir kere dizayn olarak fark attı zaten hepsine, çünkü rose gold yani. Basit insanlarız biz lütfen. Formül olarak beklediğim gibi farklı çıktı silk matte serisinden. Tamamen mat sabitlenmiyor kısacası. Bunu ürünü elimde test ettikten sonra kabanımı giyme gafletinde bulunarak zor yoldan öğrendim ben. Gitti kabanın önü resmen. Sabitlenmiyormuş. Fakat dudaktaki yapısı gayet rahat, inanılmaz güzel görünüyor dudakta, aynı silk matte serisi gibi. Bana gelen rengi zaten mükemmel bir koyu gül kurusu olunca ben gidip 2 rengini daha aldım, ayrı bir inceleme yazısı gelecek yani onlara dair ^_^

 
Tamamen sabitlenmediği için haliyle kalıcılığı diğer seri kadar güçlü değil, kahve falan içtikten sonra ben tekrar uygulama ihtiyacı duydum. Daha detaylı bir şekilde incelemesi gelecek, ancak şimdilik bence oldukça güzel bir ürün olmasına rağmen ben silk matte serisini tercih ederim. Yani bundan temsili olarak 1 renk seçip ( çünkü dizaynı gerçekten çok güzel) daha fazla rengi gidip Silk Matte serisinden alabilirsiniz bence.

 

Merak edenler için Silk Matte serisinin likit rujlarının
incelemesi&swatchları bu videoda mevcut ^^

Color Stretch Eye Shadow #01 Future White (19.90TL)


Krem far görünce baya heyecan yapmıştım bunları ilk gördüğümde. Hani acaba maybelline 24hr color tattooların, mac paintpotların bir muadili olabilir mi diye; ancak ilk dokunuştan da belli olacağı gibi formül olarak hiç alakası bile yok. Ben kremsi yumuşacık bir şey beklerken, tam tersi yoğun, resmen puding yapısında bir krem farla karşı karşıya buldum kendimi. Çok hafif de olsa biraz bohemian Dream serisinin far ve allıklarını hatırlattı~ Uzaktan kuzeni gibi düşünün~ (inceleme yazısı için tıktık ^^) Daha çok köpüğümsü bir yapısı var ancak inanılmaz yoğun. Uygularken hızlı dağıtmanız gerekiyor çünkü katı yapısı nedeniyle ilk başta biraz yapışkanlık var ve de bu kurudukça dağıtma işlemini imkansız hale getiriyor. Yapısı eğer simli bir ürün olmasaydı çok daha kötü görünecekti gibi bir his var içimde, fakat baya simli olduğu için hiç belli etmiyor, oldukça yoğun ve pigmentli duruyor gözde.

 
Tek başına uygulandığında diğer krem farlara göre daha iyi dayansa da en başta, bu da silinip toplanıyor katlanma çizgisinde. Bu nedenle üzerine sabitleyici bir toz farla birlikte kullanmanızı tavsiye ederim ben. Bendeki rengi beyaz olduğundan birkaç renginin daha siparişini verdim ben, daha koyu renklerde farklı olabilir yapısı çünkü, ilerleyen haftalarda daha detaylı bir yazısını paylaşırım diğer renkleriyle birlikte ^^

Perfect Matte Nail Enamel - #002 Amber & #005 Elegance (4.95TL)


Garip bir şekilde en çok merak edilen ürünlerden biri de bu ojeler oldu bu sefer.Tamamen renkleriyle ilgili bir durum bence, nitekim son yıllarda nerede kahverengi ve nude renk varsa atlıyoruz resmen üzerine. Ben bu seriden Marble ve Brownie renklerini de aldım daha sonradan, ve de genel olarak tüm renklere dair fikirlerim aynı. Bir kere mat ojeler her ne kadar klasik bitişlerde de daha kısa süre dayansalar da benim çok hoşuma gidiyorlar. Beni biliyorsunuz artık, mat hastası bir bireyim ben.

resme yazmayı unutmuşum ama üstteki 002-Amber alttaki ise 005-Elegance renkleri ^_^'
 
Tek kat uyguladığımda o katmanı biraz kalın tutarsam oldukça opak oluyor aslında, neden gidip üzerine 2. kat uygulama gereği duydum bilmiyorum ama tavsiye etmem. Fazla kalı olduğu zaman biraz fazla kabuk gibi olup soyulabiliyor çünkü bunlar. bu nedenle ilk katmanı biraz kalın tutarak tek kat uygularsanız daha uzun süre dayanırlar.

~~~~~~~~~~~~~~


 Umarım hoşunuza gitmiştir bu yazı ^^
Yazının başında da dediğim gibi, genel olarak oldukça beğendiğim bir koleksiyon oldu Future Historical. Son zamanlarda çıkan koleksiyonları öncekilere kıyasla gittikçe daha da sağlamlaşıyor bana sorarsanız. Bu kadar sık koleksiyon çıkarmalarına rağmen gittikçe geliştirmeyi başarmaları valla helal bence~

 
İndirime henüz girmedi bu seri, bu nedenle tahminim çoğunuzun indirimi bekleyecek olduğu yönünde, bu nedenle girmeden önce umarım size ürünler hakkında bir fikir vermiştir~
Okuduğunuz için çok teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder