27 Ekim 2015 Salı

Flormar Bohemian Dream - Puffy Far Serisi 01-02-03-04-07 İncelemesi


Herkese Merhaba!

Flormar Bohemian Dream koleksiyonundan bir süre önce büyük bir alışveriş yazısında (tıktık^^) bahsetmiştim. Zaten önceden allıklarını da detaylı bir şekilde incelediğim bu kolkesiyonun bugün de farları inceleyeceğiz ^^
Allıklardan daha iyi bir deneyim oldun diyerek başlamıştım ürünleri kullanmaya ancak göreceğiz bakalım nasıl gitmiş, iyi ki büyük konuşmamışım~

Ben sadece Flormar'dan yeni yeni makyaj ürünleri denemeye başlayan birinin gelebileceği türde bir gaza gelerek denemek için 1-2 renk derken 5 renk alıp çıkmışım resmen siteden. Hata mıymış, bir sonraki alışverişe ders mi olacak birlikte görelim...






Marka: Flormar 
Koleksiyon: Bohemian Dream
Ürün Türü: Far
Ürün: Puffy Eye Shadow
Bitiş: Metalik (evet yanlış okumadınız)
Miktar: 12gr.
Fiyat: 24.90TL (ind. 5.00TL)


Dizayn

Daha önceden allıklardan bahsederken de gördüğümüz şeffaf plastik bombeli bir kapağa sahip büyük oval bir panda geliyor farlar da. Farların boyutu gerçekten kocaman, allıklarla aynı boyuttalar resmen ve de oldukça fazla yer kaplıyorlar kapağının yüksekliği de hesaba katıldığında. Garip bir şekilde ürünün karton kutusunun dizaynı ürünün kendi dizaynından daha güzel olmuş bu arada, not düşmeden geçemedim. 



Yapı

Ürünlerin yapısı aslında allıklarla birebir aynı. Yüzeyine ilk baktığınızda yumuşacık, ip-ince elenmiş, oldukça opak bir uygulaması olacağını düşündüren bir görünümü var; ancak bu daha çok ürünün oldukça bol bir şekilde preslenmiş olmasından kaynaklanıyor. Aynı nedneden dolayı ne yaparsanız yapın sakın farları düşürmeyin. Yere düşürmeyi geçtim, masanızın üzerine koyarken bile dikkatli olun çünkü çok çabuk paramparça oluyorlar. 



Ürünün yüzeyine parmağınızı gezdirince görüyorsunuz ki parmağınızı çok hafif de olsa bastırdığınız anda hamur gibi bir içe göçme oluyor. Adeta ürünü sıkıştırıyorsunuz biraz daha. Parmağınıza ürün almak için birkaç kez daireler çizdiğinizde dahi göreceksiniz ki ürün preslendikçe yapısı da değişerek daha satenimsi bir yapı alıyor. 



Uygulama

Benim en şaşırdığım nokta açıkçası ürünü cilde uyguladığımdaki görünümü oldu. Ben çok hafif ışıltılı yarı-mat bir ürün beklerken resmen metalik bitişli bir farla karşılaştım. Allıklarda biraz daha satenimsi görünen bu formül, farlarda direk metalik bir ışıltı olarak karşımıza çıkıyor. Swatchlarken parmağınıza oldukça pigmentli gelseler de, cilde uygular uygulamaz pigmentin yarısı gidiyor. Allıklar kadar yarı-saydam değiller ancak kesinlikle opaktan çok uzak bir pigmentasyonları var. Metalik olmaları ürünleri biraz daha pigmentli yapıyor, genel olarak oldukça kullanılabilir bir yapıları var. Çok yoğun değiller ancak kesinlikle çok hafif de değil. 



Performans

Uyguladıkan sonra baz ile birlikte kullandığımda bende 5 saate kadar dayandı ancak daha sonrada hem rengi silinmeye başladı hem de göz kapağında toplanmaya. Ben ürünleri alırken açıkçası bu kadar metalik olacaklarını bileseydim bu renkleri seçmezdim. Mat olsalardı ilerleyen haftalarda mükemmel bir sonbahar makyajı olurdu bunlarla; ancak bu ışıltılar ve de renklerinin panda göründüğünden 3 ton açık olduğu göz önünde bulundurulunca daha çok canlı bir yaz makyajına daha uygun görünüyorlar. Zamanlamam süper yani gerçekten. 
Renkler



Ben ilk büyük far alışverişim diye gaza gelerek 5 renk seçtim seriden. Dediğim gibi renklerin uygulamada pandaki görünümleriyle fazla alakaları yok. Hepsi en az 3 ton daha açık ve de deli gibi metalik ışıltıları olan renkler. Uygulanınca renklerin hepsinin tonları daha bir soğuklaşıyor ışıltılar nedeniyle. Benim bugün bahsedeceğim renkler;


- 01_LillyFields
- 02_SummerOfLove
- 03_It'sMyHeadband
- 04_BohemianStyle
- 07_BackpackTraveller






01.Lilly Fields: Panda her ne kadar ilk başta mükemmel bir baz rengi olacağını düşündüğüm bir şampanya beji gibi görünse de; cilde uygulandığında neredeyse buzlu, soğuk alt-tonlu bir şampanya rengi var. Metalik bitişli. Ciltte biraz daha açık ve soğuk görünmesini metalik ışıltılarına bağlayabiliriz. 




Formülü daha güzel olsa çok güzel bir aydınlatıcı rengi olabilirdi. Göz pınarını aydınlatmak için kullanılabilir, ki ben de şu anda sadece bu amaçla kullanıyorum. Genel olarak yine de çok güzel, klasik bir renk. Kullanım alanları oldukça geniş, kesinlikle her ten renginin faydalanabileceği bir aydınlatma rengi. 




02.Summer Of Love: Alırken aklımda hardal rengi ile mükemmel bir sonbahar makyajı yapmak vardı. Panda aslında tam da orta tonda bir hardal rengi görünümü var. Cilde uygulandığında ise inanılmaz yoğun bir orta tonlu altın rengi. Altın sarısı demiyorum bakın, altın rengi. 



Metalik bitişli, bu nedenle bazen çok çok hafif de olsa sanki içerisinde yeşil tonları varmış gibi geliyor. Cilde uygulandığında ise direk ışıltılı bir sarı rengi. Kullanım alanı biraz daha dar bir renk ancak metalik makyaj yaparken, özel günlerde altın rengi kullanmak isteyenlerin işine yarayacaktır.




03. It's My Headband: Serideki en ilginç ve de benim bu alışverişi yapmama neden olan renk aslında. Panda baktığınızda ışıltıları o kadar belli olmuyor. İlk bakışta mükemmel, koyu bir yanmış terrakota kırmızısı gibi duruyor ancak cilde uygulandığında inanılmaz ışıltılı bir koyu yanık turuncu rengi görüyorsunuz. 


 
Günlük makyaja uygun olmayabilir belki ama bence serideki en güzel renk bu. Özellikle de sonbaharda inanılmaz güzel göz makyajları yapabilirsiniz bu renkle. Bronz ciltte mükemmel duracaktır ancak açık tenlerde de dumanlı bir makyajda tam göz kapağının ortasına uygulandığında çok çok hoş durur.




04.Bohemian Style: Gelelim seriden en sık kullandığım renge. Panda baktığınızda soğuk alt-tonlu kopkoyu bir mor/kahve gibi dursa da cilde uygulandığında sıcak alt-tonlu orta tonda bir bakır moruna dönüşüyor. Göze uygulandığında ise sıcak bir eflatun/mor rengi var. 


 
Oldukça klasik ve de kullanışlı bir renk. İçindeki ışıltılar ve de pigmentasyonun zayıflığı birleşince panda görünen koyu renkten eser kalmıyor gerçekten. 




07.Backpack Traveller: İlk baktığınızda koyu bir orman yeşili gibi görünse de resmen capcanlı bir açık petrol yeşili. Aldıklarım arasında en az altın rengi kadar canlı bir ton. 



Uyguladığınızda çok eğlenceli bir pretol yeşili oluyor. Yaz aylarında çok ama çok eğlenceli makyajlarda kullanılabilir gerçekten. 



~~~~~~~~~~~~~~~~

Genel olarak her ne kadar görünümleri ve de bitişleri kesinlikle ve kesinlikle tahminimden çok farklı olsa da gayet güzel ürünler. Pigmentasyonları çok güçlü değil, dolayısıyla profesyonel rengarek bir makyaj için ideal olmayabilirler; ancak makyajında farlı renklerle değişik şeyler denemek isteyen, ancak yoğun pigmentleri kullanmaya cesareti olmayanlar için ideal, çok güzel renkler var bu koleksiyonda.

 Oldukça günlük renklerin de canlı tonlarla bir arada olması oldukça ilginç bir karışım ortaya çıkarmış. Pigmentasyonları allıklar kadar zayıf olmasa da çok güçlü değil. 
Tam fiyatından alsaydım pişman olabilirdim; ancak 5TL'ye düştükleri bir indirimde keşke almasaydım dedirten bir durum yok, gayet güzel kullanılır renkler çoğunluğu ^^
Çoğu markada bu tip renkleri bulamıyor olmamız da ayrı bir durum~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder