16 Temmuz 2015 Perşembe

Flormar Bohemian Dream - Puffy Allık: Hippie Fest - Boho Chic İncelemesi



 
 
Herkese Merhaba!

Bugün blofga Flormar'ın yeni Bohemian Dream kolkesiyonundan Puffy Blush allıkları inceleyeceğim. Tamamen dürüst olacağım şu anda, son birkaç hafta içerisinde Flormar'dan hayatımda ilk kez doğru düzgün makyaj ürünü aldım. 

Son zamanlarda kendilerini yenileme aşamasında markalarını baştan yaratan ve de ürün ve renk skalalarını her geçen gün genişlen flormar, ne yalan söyleyeyim eskiden bende de var olan "makyajda yerli malının kalitesi... iyi mi?" tutumunu her geçen gün daha da güzel çökertiyor. 
Fiyatları diğer markalara kıyasla oldukça uygun olmakla kalmıyor, art arda çıkardıkları ürünlerinin hem çeşidi hem de kalitesi arttıkça ürünleri daha da bir çekici gelmeye başlıyor.  Ben de biraz geç kalmış olsam da sonunda atladım trene ve yakında büyük bir alışveriş yazısında hepsinden bahsedeceğim güzel birkaç sipariş verdim sitelerinden.



Bu 2sini çoktan denemiş bulunduğum için alışveriş yazısına gelmeden ayrı olarak incelemden geçemedim. Almak istediğim ürünleri tamamlayınca onların incelemeleri de gelecek. Bohemian kolkesiyonu özellikle çok güzel görünüyor, farlarından da biran önce bahsetmek istiyorum ilerde~

Bugün biz allıklardan başlayalım;

Marka: Flormar
Tür: Allık
Koleksiyon: Bohemian Dream
Ürün: Puffy Blush
Miktar: 12gr
Fiyat: 24.90TL (ind.5.00TL)

Dizayn
Tahminimden çok ama çok daha büyük bir dizaynı var aslında bunların. En olarak değil, ancak kapağındaki bombe nedeniyle yükseklik açısından ürün gerçekten çok kalın yapmış. Allık çekmeceme yerleştirirken baya yaratıcı olmam gerekti. Onun dışında oldukça klasik bir dizaynı var. Yuvarlak/hafif oval bir panda, bombeli şeffaf plastik bir kapağı var, bu şekilde hangisi hangi renk çok kolay ayırt edebilirsiniz.  



Yapı

Yapısı çok ilgiç aslında. İlk elime ulaştığında ve ürüne dokunduğumda ilk önce baked bir pudra olduğunu sandım, daha sonradan da yumuşacık geldi elim. Ben çok çok ince elenmiş bir yapısı olduğunu düşünürken swatchlamak için parmağımı pana sürdürmeye devam ettikçe bu yapının sadece ürünün yüzeyinde olduğunu farkettim. Ürün o kadar bol sıkıştırılmış bir ürün ki, siz bastırdıkça pudra daha da birbirine yapışmaya başlıyor ve hamur gibi hafif göçmeye başlıyor. 

İlk yüzeyi parmağınızla ovduktan sonra geri kalan yüzeyin yapısı oldukça satenimsi. Bahsettiğim bol bir şekilde sıkıştırılmış yapısı nedeniyle ürünü kullanırken çok dikkatli olmanız lazım. Yere düşürürseniz bitti, paramparça oluyorlar adeta. Benimki elime sağlam ulaştı ancak kutudan çıkarırken sadece kutunun içinden masanın üzerinde inanılmaz yumuşak bir iniş yaptı ve paramparça oldu resmen. 


İlk izlenimim ürünün aşırı ince elenmiş ve yumuşacık, full pigmentli olacağı yönündeydi; ancak yüzeyine elimi değdirince fark ettim ki alakası bile olmayacak. Ürün çok bol sıkıştırılmış olduğundan siz elinizle ya da fırçayla üzerinden geçtikçe ürün bastırılıp alttaki katmana doğru sıkışıyor ve de o incecik yapı sıkışarak daha satenimsi bir hal alıyor. 

Eşit olmak için toz ürünleri swatchlarken 10 kere daire çiziyorum ben elimle; ve de 10 kerenin ardından bile elimde çok çok az renk vardı. Parmağımı tamamen bastırmama rağmen sadece parmağımın orta kısmına renk geldi. Parmağı cilde uyguladığımda ise pigmentasyonun çok çok daha zayıf olduğunu gördüm, neredeyse yarı-saydam bir uygulaması vardı. Fırçaya daha gelmedim bile siz düşünün.


Uygulama
Koleksiyondaki allıkların hepsinin rengi oldukça koyu, bu da ilk başta oldukça korkutucu geliyor ancak pigmentasyonları o kadar zayıf ki allıkların, uyguladığınızda oldukça güzel, doğal ve hafif bir renk veriyor. Eli ağır olanlar için ideal allıklar olabilir bunlar, ne kadar uğraşsanız da fırçaya çok fazla ürün almanız mümkün değil çünkü, hata yapma olasılığınız çok düşük. Uygularken yarı-opak bir pigmentasyon veriyorlar. Oldukça kullanışlı aslında günlük kullanım için. Aynı zamanda serideki koyu renklerden göze korkan açık tenliler için de oldukça kullanışlı. Fakat ürünlerin panda görünen rengi vermesini bekliyorsanız boşuna uğrasmayın, en az 3-4 ton açık bir renk vereceklerdir. 

Performans
Pigmentasyonu zayıf olduğundan istediğiniz rengi elde etmek için birkaç kat uygulamanız gerekebilir, fakat istediğiniz sonucu elde edebilirseniz görünümü gayet güzel. Ne çok mat ve donuk, ne de aşırı ışıltılı bir görünümü var. Tam olarak saten gibi duruyor ciltte, gayet hoş. Kalıcılığından mucizeler beklemeyin, çok fazla dayanan, gün boyu kullanılabilecek bir allık değil. Bende 4 saat kadar sonra kaybolmaya başladı...


Renkler
Ben denemek için 2 renk aldım seriden. Aslında bronzer olanını da almayı planlıyordum ancak benim ten rengime göre fazla sıcak ve koyuydu, o yüzden es geçtim. Koleksiyondaki allıkların hepsi daha çok orta>buğday tenlilere hitap eden tonlarda. Açık tenlilere uygun bir renk yok açıkçası tüm seride, ancak renklerinden birinin tonu, pigmentasyonunun zayıflığıyla birleşince beyaz tenliler için çok güzel bir ton oluyor. Az sonra bahsedeceğim hangisi olduğundan~ Benim aldığım renkler;
- 02_HippieFest
- 04_BohoChic


02.Hippie Fest: Benim en sık kullandığım renkle başlayalım ilk önce. Panda baktığınızda koyu, sıcak alt-tonlu bir mürdüm moru, mor/kahve arası bir rengi olsa da; swatchladığınızda göreceğiniz gibi neredeyse tamamen farklı, soğuk alt tonlu bir eflatun pembe tonu var. 


Sedefimdi bir yapısı var, dolayısıyla ışık vurduğunda donuk mat bir görünümden çok saten bir görünümü var. Cilde uygulandığında biraz daha ısınan bir ton, neredeyse eflatun tonları içeren açık>orta tonlu bir pembe allık ciltte. 



Katmanlayarak pigmentasyonunu biraz daha koyulaştırırsanız buğday tenlilere çok güzel yakışacak bir renk; ancak olduğu gibi tek kat uygulandığında yarı-opak pigmentasyonu sayesince açık tenlilerin de korkmadan kullanabileceği mükemmel bir kış tonu oluyor.  


04.Boho Chic: Pandaki görünümü koyu tonlarda yanık bir terrakota kırmızı olsa da; uygulandığında çok daha açık, orta tonda bir yanık sıcak turuncu tonu var. İçerisinde hafif errakota/kiremit tonları bulunsa da, alt-tonuna etki etmenin dışında fazla belli olmuyorlar rengin açıklığından dolayı. Çok daha canlı bir saten turuncu/kırmızı görünümü var ve de cilde uygulandığında daha da açılıyor. 



Buğday tenliler için aslında mükemmel bir bahar rengi, özellikle de bronzlaşmış bir tende mükemmel bir sonbahar rengi olacaktır. Açık tenlilerde ise daha çok ilkbahar rengi olabilir bence. Dediğim gibi pandaki kadar koyu bir uygulaması yok, makyaj türüne göre açık tenlilerin de kullanabileceği bir renk ancak orta tonda tenlilere daha çok yakışacağını düşünüyorum.
~~~~~~~~~~~~~~~
Genel olarak formülü çok iyi olmasa da Flormar'dan yaptığım ilk allık alışverişim için gayet yerinde bir ürün oldu. Kalitesine göre orjinal fiyatı bana biraz fazla geldi açıkçası; ancak indirimdeki fiyatını görünce düşünmeden alın derim ben denemek istiyorsanız. 
Günlük kullanıma oldukça uygunlar ve de benim beklenmedik bir şekilde sık kullandığım ürünler haline geldiler~ ^^

Edit: Bohemian Dream koleksiyonu - Puffy Far serisinin İncelemesi için tıklayın ^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder