19 Mayıs 2015 Salı

Flormar Fusion Baked Far İncelemesi: FB09 ~ Universal Green


Herkese Merhaba!

Oldukça kısa bir inceleme olacak bu ama Flormar markasının makyaj bölümüyle uzaktan yakından bir alakam olmamıştı bu güne kadar~ Özellikle son aylarda gittikçe geliştirmeye başladıkları makyaj koleksiyonları ister istmeez benim de ilgimi çekmeye başladı~ 

İlerleyen haftalarda daha sık alışveriş yapıp marka hakkında daha kesin bir resim oluşturmaya çalışacağım kafamda. Farklı farklı ürünlerini denemeye çalışacağım.
Fazla fardan zarar gelmez diyerek buradan başlayalım incelemeye dedim~ Bugün bahsedeceğim ürün Flormar Fusion baked serisinden çok güzel ve kullanışlı bir yeşil olan;

-  Fusion Baked serisinden - FB09 / Universal Green


Marka: Flormar
Seri: Fusion Baked Eyeshadow
Ürün: Baked göz farı
Renk: FB09 - Emerald
Bitiş: Baked/ışıltılı
Miktar: 6.5gr.
Fiyat: 19.50TL (ind.5.00TL)


Dizayn

Oldukça iri bir panda geliyor aslında. Bombeli seffaf plastik bir kapağı var, böylece içerisindeki rengi rahatlıkla görebilirsiniz. Yüksekliği nedeniyle baya bir yer kaplıyor aslında. Şirin ve de rengarenk bir dizaynı var, klasilk siyah plastik taban üzerine fırça darbeleriyle rengarek rastgele şeritler atılmış.




Formül

Adından da anlaşılabileceği gibi baked bir pudra, oldukça kuru ve pudramsı bir yapısı var yani. Baya bir tozutuyor, dökülmesi de fazla. Genelde baked ürünlerde tozutma çok sık rastlanan bir durum, nadir markalar baked formüllerini tozutmayacak kadar ince yapabiliyor, fakat bu seri onlardan biri değil. Oldukça fazla tozutuyor formülü nedeniyle. İçerisinde sim parçacıkları olduğundan ışıltılı bir yapısı var.


Renk

Bendeki rengi Universal Green. Fusion serisindeki her bir farda yine adından da anlaşılabileceği gibi birden fazla renklerin bir birleşimi var. Ancak renkler karıştırıldığında genelde hiç beklemediğiniz bir tonda bir renk ortaya çıkıyor. 



Örneğin Universal Green rengine ilk baktığınızda oldukça canlı bir fıstık yeşili gibi görünse de içerisindeki kırmızı/pembe ile karışında ortaya çok çok daha açık ve de soluk bir bej/yeşil çıkıyor. Hiç beklemediğim bir renk çıktı ortaya ancak garip bir şekilde gerçekten de adını yansıtıyor, oldukça evrensel, herkesin kullanabileceği klasik bir yeşil ortaya çıkan renk. 



Performans


Pigmentasyonu ne yazık ki çok güçlü değil, yarı-opak bir yapısı var ancak beni çok rahatsız etmedi. Bu formül ile bu renk birleşince aşırı opak bir renkten çok tüm göz kapağına uygulayabileceğim yarı-opak bir renk daha kullanışlı benim için. Ancak çok pigmentli bir renk arayanlar için öneremem bunu.

 
Uyguladıktan sonra 4 saat kadar dayandı bende, ancak daha sonradan alında baz kullanmış olmama rağmen göz kapağında toplanmaya başladı. 

~~~~~~~~~~~~~~

Merak edenlerin umarım işine yarayacak bir yazı olmuştur ^^
Diğer Flormar farlarının formülleriyle karşılaştırmak için ben ürün alıp denedikçe, bloga flormar far yazısı ekledikçe geri dönüp bu yazıyı güncelleyeceğim yeni linklerle, okuren daha rahat olur belki bu şekilde~
İlginiz için teşekkürler!


Diğer Flormar Far Serilerinin İncelemeleri için;

Flormar Neon Farlar
Flormar Light of Flowers Farlar
Flormar Bohemian Dream Farlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder