16 Mayıs 2015 Cumartesi

Clinique Fındıkkıran Paleti ve Pudrası İncelemesi | Makyaj


Herkese Merhaba!
Bugün bahar aylarının biraz daha yumuşak yüzüne hitap eden bir setle geldim ^^
Clinique Fındıkkıran Koleksiyonu ^^

Koleksiyon aslında yanılmıyorsam Yılbaşı koleksiyonu olarak çıkmıştı. Ancak ürün elime gelir gelmez ben hafif bir bahar/yaz makyajı olarak daha kullanışlı olacağını düşündüğümden unutup gitmiştim resmen. 
Geçen gün paletlerimi yeniden organize etmeye çalışırken üzerinde "bahar yazısı!" yazan bir post-it'i görünce hatırlayıp bir deneyelim dedim...



Clinique'in American Bale Topluluğuyla birlikte çalıştığı, dizaynında topluluğun Fındıkkıran performansının kostüm arşivlerinden ilham alınarak dizayn edilen edilen bu koleksiyonda; 
pembe temalı Act-I ve de mor temalı Act-II olmak üzere 2 adet allık/far paleti,  
Snowflake Dreams renginde bir adet pembe Blended Yüz Pudrası, 
bir adet fırça, ve de Chubby Stick Babay Tintlerden 
Budding Blossom ve Flowering Freesia renkleri yer almakta ^^
Chubby Stick Baby Tint Moisturizing Lip Colour Balms in Budding Blossom - See more at: http://www.thestyleandbeautydoctor.com/2014/11/clinique-the-nutcracker-suite-collection-review-and-swatches-on-dark-skin/#sthash.fVoAKEh8.dpuf
Chubby Stick Baby Tint Moisturizing Lip Colour Balms in Budding Blossom - See more at: http://www.thestyleandbeautydoctor.com/2014/11/clinique-the-nutcracker-suite-collection-review-and-swatches-on-dark-skin/#sthash.fVoAKEh8.dpuf


Marka: Clinique
Koleksiyon: Fındıkkıran koleksiyonu
Palet fiyatı: 99TL
Pudra fiyatı: 105TL (?) - stokta yok
Tint fiyatı: 59TL - kalıcı koleksiyon
Bulunabilirlik: Clinique online store 
(Mayıs itibari ile paletler hala mevcuti tintler kalıcı ürün)


Ben pembe temalı Act-I Snowflakes Suite paletini denedim ^^
Palet beklediğimden daha geniş, kare, çok hafif olmayan bir palette geliyor. 

Paletin içinde tam boy bir ayna olmasıyla birlikte, paletin dış dizaynı da tamamen ayna şeklinde. Üst ve alt yüzleri de ayna ile kaplı. 
Oldukça şık görünümlü bir palet. 
İçerisinde 1 adet allık fırçası ile 2 uçlu bir far fırçası blunuyor.

Toplam 4 renk far ile 1 adet allık rengi bulunmakta.
Clinique'in All About Shadow'larından;
  •  Sugar Cane (tek olarak da bulunuyor)
  • Crystal Pink
  • Mushroom (london fog adlı 8'li palette de mevcut)
  • Boron 

Aynı zamanda da Plie Pink adlı bir limited edition allık rengi bulunmakta.

Formül:
Paletteki farlar beklediğimden biraz daha tozumsu geldi bana.  
Clinique farlarını, gerek eski formülünde olanlar, gerek ise formülizasyonu değiştiğinden sonra çıkanlar, ve de  paletleri de dahil olmak üzere bir çok kez denedim. 
 Normalde de oldukça ince, hafif formülü olan ve de aşırı opak bir performans sergilemeyen farlar olmalarıyla birlikte;  bu palettekiler bana normalden biraz daha pudramsı geldi. 
Ancak ilginçtir ki ben tozutma, dökülme yapmasını beklerken fazla bir dökülmeye tanık olmadım. 
Dediğim gibi Clinique farları genelde çılgın renk veren farlar değiller; ancak ben biraz da bu yüzden günlük kullanıma daha uygun bulmuşumdur onları hep, dolayısıyla benim tercihime uygun formülleri var diyebilirim. Bu palettekiler biraz daha pudramsı geldi bana.

Onun dışında renklerin hepsi simli, ışıltılı renkler. 
Sugar cane rengi bembeyaz, simli bir highlight rengi;  
Crystal Pink tam da gümüş simleri olan, pastel bir bebek pembesi;  
Mushroom rengi benim açık ara en favorim, metalik bir taupe rengi; 
en sondaki Boron ise şahsen gereksiz bulduğum garip bir şekilde simli bir siyah far. 
Mat siyah ya da mat koyu gri/kahve olsa bu paleti çok daha kullanışlı yapardı bence. Ancak simli renk severler için sorun olmayabilir. 
Allık rengi ise oldukça kullanışlı bir klasik pembe allık. 
Simli değil ancak ışıltılı, hafif aydınlatıcı bir yapısı var allığın, gerçekten çok güzel. 
 Eğer çok çok çok koyu tenli iseniz biraz soğuk kalabilir sizde; ancak açık ve orta tonlularda oldukça klasik bir sıcak tonlu, doğal pembe görünümü verecektir.
Paleti sevip sevmeyeceğiniz genel olarak tamamen makyajdaki renk tercihinize dayanıyor. Dediğim gibi pembe temalı bir palet, ve de renkler de bunu yansıtıyor; ancak isterseniz çok rahat kahve-taupe rengi ve de siyahı kullanarak pembeden upuzak bir görünüm de elde edebilirsiniz.
Pudra:
Seride aynı zamanda da yine pembe renkli bir Blended Face Powder bulunmakta. 
Ben alırken Clinique'te bir kampanya vardı, sanırsam bu pudra 2-3 kez farklı kampanyalar kapsamına girdi. Palet alana pudra hediye; ya da 120-150TL ve üzerine pudra hediye tarzında kampanyalar vardı yanılmıyorsam. Ben de böyle bir kampanya varken almıştım bu pudrayı.

 

Clinique'in orginal Blended face pudrası çok güzel ve de klasik bir loose pudra. 
Açıkçası almadan önce bunun klasik pembe tonlu renk eşitleyici bir pudra olacağını zannediyordum; ancak fena yanılmışım. 



Nitekim bu pudra pudradan çok vücut simi tarzında bir ürün. 
Ürün yüz pudrası olarak geçiyor ancak bence içindeki simler yüzde inanılmaz derecede komik duracak kadar iri ve de belirgin sim parçaları içeriyor.

  

 Daha çok gece hayatında, ya da balo, parti tarzı durumlarda vücut simi kullanan biriyseniz tercih edebileceğiniz bir ürün.



 
 

   
Uygularken ne kadar uyguladığınıza göre çok fazla pembe rengi veren bir ürün değil. Dediğim gibi ürün genelde simden ibaret. Neredeyse transparan bir pembe üzerinde akıl almaz miktar ve irilikte gümüş sim diyerek tarif edebilirim zannedersem. 




Bir baleden esinlenerek oluşturulduğunu hatırlarsak eğer o kadar da uç bir ürün değil; nitekim sahnede ya da performans makyajında çok güzel görüneceğinden eminim. 

Yine bu koleksiyonun yılbaşı döneminde Clinique'in Holiday koleksiyonunun bir parçası olarak çıktığını hatırlarsak yine o kadar da şaşırtıcı bir ürün değil. 
Hatta yılbaşı için ideal.
Diğer set ürünleri:
Pudra aynı zamanda açılık kapanır bir mini fırçayla birlikte geliyor. 
Bana kılları çok sert geldiğinden yüzümde kullanacağımı sanmıyorum; ancak kapaklı ve de minik olması çantada saklamak ve de acil durumlar için taşımakta ideal olabilir.

Sette aynı zamanda, tercih ettiğiniz 1 ya da 2 numaralı palete göre 1 adet Chubby Stick Baby Tint de bulunmakta. 
Ben şahsen bu tintleri daha önceden denediğimden tekrar deneme gereği duymadım. Ancak hafif renkli nemli dudak isteyenler bir bakmak isteyebilirler ^^
~~~~~~~~~~~~~
Genel olarak tercihlerinize göre oldukça başarılı bir set. Olmazsa olmaz dedirten bir set değil; ancak kötü de değil. 
Ancak söylemeden geçemeyeceğim; 
yılbaşı döneminde herkesin çıkardığı klasik gri,simli smokey eye göz paletleri, siyah liner'lar ve de kırmızı rujlarla dolu setlerin dışına çıkıp farklı bir şey yaptığından dolayı seti ilk gördüğümde çok takdir etmiştim Clinique'i.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder