25 Mayıs 2015 Pazartesi

Cushion Ürünler, Cushion Fondötenler/Sünger Fondötenler Hijyenik mi? | Cushion Serisi #2

Herkese Merhaba!

Cushion Fondöten serimin 3. yazısında sizlere genel bilgi yerine bu sefer daha pratik konularda bilgi vermeye başlayacağım ^^
Sonraki birkaç yazım boyunca sizlere Cushion ürünlerin kullanımı, temizlenmesi, hijyenik olup olmaması ve de yeniden tam boy ürün almadan yedekleriyle nasıl değiştirilecekleri gibi konularda kısa kısa bilgiler vermeye çalışacağım, umarım Cushion ürün sevenlere biraz yardımcı olur ^^

Serinin bugünkü yazısında konu Cushion ürünler oldu mu sık sık gündeme getirilen hijyeniklik sorununa biraz dayanacağım. 




Cushion Fondötenler hijyenik mi?

Belki de sünger fondötenler batı pazarına geçiş yaptığından beri ilk ve de en sık sorulan sorulardan bir bu. Ürünü emmiş bir süngere aynı aplikatörü defalarca bastırıp kullanmak ne kadar hijyenik? Cevap aslında çok da basit bir değil. Evet, büyük ihtimalle hijyenik değil; ancak zannedildiği kadar da vahim ya da benzeri görülmemiş bir durum da değil.

Cushion Fondötenlerin aplikatörleri, "air-puff"lar



Cushion fondötenler, BB, CC'lerle birlikte gelen ve de özellikle bu ürünler için üretilmiş olan "air-puff"'lar normal makyaj süngerlerinden farklı bir yapıya sahip. Ürünlerin "gözeneksiz" çok daha sık bir yüzeyi var. Bundaki amaç da zaten ürünün puf tarafından emilmesini önlemek ve de pufta ürün birikiminin önüne geçmek. 
Bu şekilde hem fondötenin yarısı puflar tarafından emilmiş olmuyor, direk cilde uygulanabiliyor; hem de puflarda ürün birikiminin bir derece önüne geçilmiş olunuyor. 




Cushion Fondöten aplikatörleri Nasıl Temizlenir?



Air-puf'lar makyaj fırçaları gibi yıkanabilir bir yapıya sahipler; yani birkaç kullanımda bir normalde fırçalarınızı yıkadığınız gibi temizleme sabunları yardımı ile bu air-puf'ları da rahatça su ile yıkayabilirsiniz. Avucunuzun içine alıp avucunuzu açıp kapatarak ve de parmağınızla aplikatörün yüzeyini hafifçe ovalayarak temizleyebilir ve de bir havlu üzerine kurumaya bırakabilirsiniz. Ancak söylemeden geçemeyeceğim sıkı dokunmuş ancak yumuşak ve de pürüzsüz bir aplikasyon elde etmek için bir o kadar da yumuşak dokulu bir yüzeye sahip olduklarından yıkarken çok sert olmamak lazım. Ve de 4-5 yıkamadan sonra süngeri değiştirmenizi tavsiye ederim.

Dünyanın bu kısmında henüz Cushion ürün çıkarmış tek markanın Lancome olması nedeniyle bakış açımızın farklı olması muhtemel; ancak Kore'de ürünün hijyenik olup olmaması o kadar da büyük bir problem değil, çünkü bu çok tartışılan aplikatörler aynı bizim 1 liraya aldığımız kullan-at süngerler gibi Korede neredeyse her markada, her mağazada hatta süper marketlerde bile 0.5-1.5 dolar arasında oldukça uygun bir fiyata 2'li paketler halinde satılan ürünler. 
Yani kullanmaya başladıktan sonra aplikatörlerin istenilen sıklıkta neredeyse hiç denilebilecek bir fiyata rahatlıkla değiştirilebileceği bir ortam var. 

Bizde her ne kadar bu aplikatörler aynı kolaylıkla bulunamıyor olsa da, çoğu Kore markasının Cushion ürünlerini de internetten sipariş vermemiz gerektiği göz önünde bulundurulduğunda alırken ekstra puflar almak o kadar da zor bir şey değil. Nitekim zaten çoğu Cushion ürün bir sonraki yazımda detaylarıyla bahsedeceğim gibi yedek bir "refill" ile geliyor ve de bu refill'lerin içinde zaten yedek bir puf daha bulunuyor.

Bu Hijyeniklik Sorunu Peki Cushionlara Özel bir Sorun mu?

Bütün bunları geçtik; sünger aplikatör ilk defa mı karşımıza çıkıyor?
Piyasadaki bütün pudralar, krem fondötenler, en son çıkan Clinique fondöten, piyasadaki sıvı kapatıcıların neredeyse hepsi, dudak parlatıcıların ya da sıvı rujların neredeyse hepsi sünger aplikatörü bulunan makyaj ürünleri ve de biz zaten aynı koşullar altında senelerdir bunları kullanıyoruz ve de kullanmaya devam edeceğiz. Hijyeniklik sorunu daha önceden bu ürünleri almamıza ve de kullanmamıza herhangi bir engel teşkil etmedi; kaldı ki bu aplikatörler yıkanabilir durumda.  

Dolayısıyla normalde günlük makyajda aldığımızdan daha farklı bir risk yok sünger fondötenlerin kullanımında. Tabi ki sonuç olarak evet en ideal hijyenik şartlar altında kullanıma sürülen ürünler değil ve de bu tip konulara dikkat edenlere çekici geleceğini zannetmiyorum; ancak makyajın dier alanlarında bu tip ürünleri kullananlar için o kadar farklı bir durum da söz konusu olmayacaktır ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Biraz kısa bir yazı oldu ama umarım sizlere Sünger fondötenlerin temizlenmesi ve de hijyeniklik tartışması hakkında biraz yardımcı olmuştur ^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder