18 Şubat 2015 Çarşamba

Cushion Serisi | Giriş: Cushion Fondöten, Sünger Fondöten Ne?


Herkese merhaba! 
İlerleyen haftalar içerisinde her hafta yeni bir yazı ile karşınıza geleceğim \o/
 Bir yazı serisine başlayacağımı duyurmaktan nasıl mutlu olduğumu size anlatamam. 
Uzun zamandır yazmak istediğim, ancak genelde Türkiye’de bulunması zor olan bir ürün olduğu için bir türlü bahsedemediğim bir ürün kategorisinden ilerleyen haftalarda yazı ardına yazı ile sonunda gönül rahatlığıyla bahsedip ne varsa içimi dökeceğim valla ^_^ 



Takip edenler biliyordur, Lancome geçtiğimiz ay içerisinde yeni bir “türünün ilk örneği, inovatif” ürün piyasaya sürdü. Lancome Miracle Cushion likit fondöten.

Bizim alışık olmadığımız bir ürün tipi olduğundan deneyenlerden çelişkili yorumlar alan bu ürün aslında yaklaşık 2-3 senedir Asya’da var olan, ve de trend olmanın ötesine geçip klasik fondöten be bb kremlerin tamamen yerini almış bir ürün.

Son 10 senedir inovatif denebilecek yeni makyaj trendlerinin büyük bir çoğunluğu Asya’dan gelmekte olduğundan, Batılı markaların gözü son birkaç senedir Asya - özellikle de Kore’nin üzerinde. Kore güzellik pazarı inanılmaz boyutlara ulaştı ve de ülkenin en temel gelir kaynaklarından biri haline geldi. Biz her ne kadar Asya’nın birkaç sene gerisinden gelsek de genellikle 2-3 sene gecikme ile en sonunda onların makyaj trendlerini kopyalamayı başarıyoruz.

Asya’da neredeyse 10 yıldır var olan BB kremlerin 2 yıl önce Batı piyasasına girdiğinde piyasayı ne hale getirdiğini hepimiz hatırlıyoruzdur tahmin edersem... İşte bu Cushion Compact ürünleri de son 2-3 senedir Kore piyasasını ele geçirip, BB kremleri tahtından eden ürünler.

Batı piyasasında BB kremlerin getirdiği etkiyi yaratacak mı bilinmez; ancak Lancome gibi bir marka Cushion işine girdiyse büyük ihtimalle gerisi de gelir diyerekten sonunda Cushion fondötenler hakkında rahat rahat konuşmak istiyorum.





İngilizce bloğumu daha önceden takip edenler biliyordur ki yaklaşık 1buçuk sene kadar Kore’de yaşadım ve de birkaç ay önce Türkiye’ye geri dönüş yaptım. Bir Blogger olarak ülkemizde bulunamayan yüzlerce markanın olduğu diyarlara yalnızca gezmek için değil, uzun süre bulunmak için gidince; haliyle rakamlarla belirtmeye utandığım miktarda alışveriş yapmış bulundum TT_TT

Tahmin edeceğiniz gibi ülkenin 1 numaralı makyaj ürünü cushion compact’lar olunca, ben de blogger kafasıyla onu deneyeceğim, bunu deneyeceğim derken gereksiz sayıda ürün satın almış oldum.

Önümüzdeki haftalarda Cushion Compact ürünlerinin ne olduğu, nasıl kullanıldığı, farklı türleri, başlıca markaları; ve de benim elimde Kore’de yaşadığım sene boyunca biriken 30’dan fazla Cushion ürünün inceleme yazısını içeren bir yazı dizisini sizlerle paylaşmaya başlayacağım.


Bu yazı serisine başlamamın temel nedeni aslında Korede yaşadığım sene içinde Cushion ürünlerin makyaj rutinimde büyük bir yer edinmiş olması ve de burada çoğumuza tamamen yeni gelen bu ürünün özellikleri hakkında söyleyecek çok şeyimin olması. 
 Gördüğüm kadarıyla genellikle ürünün yabancı gelmesinden dolayı ürünleri inceleyen çoğu makyaj artisti ve bloggerların ürünleri nasıl kullanacaklarından tam emin olamadan yanlış kullanıyor olmaları; ve de beklenilen sonucu büyük ihtimalle alamıyor olmaları. Lisa Eldridge bile ürünü Youtube’da yanlış kullandıysa çoğu kişinin aynı şekilde uygulayıp, beğenmeyip yoluna devam edeceğinden şüphem yok ne yazık ki. Ancak doğru kullanıldığı takdirde neden Asya’nın normal fondöten, fırça, sünger ve BB kremleri bir kenara ittiğini belki daha rahat anlayabiliriz.

Uzun bir yazı serisi olacağı için, umarım beğenirsiniz ve de az da olsa aydınlatıcı bulursunuz^ ^ Hadi hayırlısı diyelim...

Okuduğunuz için Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder