15 Mart 2015 Pazar

Kaş Maskarası (Japon) | Kiss Me Heavy Rotation Colouring Eyebrow



Bugün blogda bir Kaş maskarasından bahsedeceğim sizlere ^_^ 




Renkli kaş maskarası trenine bizden çok önce atlayan Asya'nın en iyi satan kaş maskaralarından biri olan Kiss Me'nin "Heavy Rotation Colouring Eyebrow" kaş maskarası blogda misafirim bugün.



Japon makyaj trendlerini ya da markalarını takip edenler markayla eminim tanışıktır, konu maskaralar olunca gayet sık duyulan ve de sicili parlak bir marka Kiss Me. 
Maskaralarını daha önce severek kullanmıştım, kaş maskaralarının da ünü bana ulaşınca almadan edemedim, Asya'da ilk aldığım renkli kaş maskarası buydu hatta yanılmıyorsam. 



Japon ürünlerinin sıkı taipçisiyseniz eğer Cosme'den haberiniz vardır. 
Bu ürün 2 yıl boyunca 2012 - 2013 yıllarında devamlı olarak best seller listesinde yer aldı. Bunun yanı sıra Popteen gibi klasik Japon moda&güzellik dergilerindeki makalelerde sürekli ama sürekli rastlayabileceğiniz bir ürün. 
Yani ürünün namı almış başını gitmiş. 
E bu durumda bana da denemek düştü ^^

Dizayn



Ürünün dizaynı aslında baya şirin. Normalde kaş maskaraları bundan daha ince oluyor ama bu baya kalın, maskara boyutunda ancak boyu daha kısa bir tüpte geliyor. Kapak kısmı klasik düz silindir gibi olacağına  elmas gibi köşeli, şirin bir detay olmuş. 
Onun dışında gayet klasik, ürünün rengi görünüyor, şişe üzerindeki yazılar yalnız zamanla silinir büyük ihtimalle.



Kaş maskaraları için formülden sonra en önemli kısım olan fırçaya gelirsek eğer işler biraz negatifleşiyor... Kocaman kalın bir fırçası var, neredeyse normal maskara fırçası gibi, belki onlardan biraz daha kısa. 
Kaş ürünü olduğunu göz önünde bulundurursak biraz daha kısa ve ince olmasını tercih ederdim. 
Nitekim eğer ince kaşlıysanız kullanımı, idare etmesi zor olabilir. Benim kaşlarım ince değil ama ben bile bazen dikkat etmezsem oraya buraya bulaştırıyorum hep.

Formül



Öncelikle ürünün vaatlerine bakarsak eğer;
  • kaşları yerinde tutuyor
  • kaşların gür gözükmesi için kaşları besliyor (._. valla mı?)
  • kaştaki boşlukları dolduruyor
  • suya karşı dayanıklı
  • yağlanmaya karşı dayanıklı
Kaş maskarası için oldukça güzel bir formülü var. Katılaşmış bir görünüm vermeden kaşlarınızı yerinde tutuyor. 
Yalnız, ne kadar çok kat uygularsanız görünümü de o kadar sertleşecektir. Yalnızca kaşlarınızı biraz daha dolgun gösterip yerinde tutma istiyorsanız tek bir kat yeterli olacaktır. Ancak eğer kaşınızın rengini saçınıza uydurmak için kullanıyorsanız 2 kat kullanmanız gerekebilir. 
Oldukça pigmentli bir maskara. 
Ürünün talimatlarında kaşın tamamen boyanması için önce tek bir yöne doğru ürünü uygulamanız; sonra da ters yöne doğru tekrar ürünle kaşlarınızı taramanız gerektiği belirtilmiş. Rengin kaşların 2 tarafına da eşit biçimde dağıtıldığından emin olmak için - boşa konuşmamışlar, gerçekten de o şekilde uygulamanız büyük fark yaratıyor. 
Uyguladıktan sonra oldukça çabuk kuruyor. Kuruduktan sonra da pudramsı bir görünüm verdiğinden aslında bence renksiz kaş maskaralarından daha iyi duran bir ürün. 

Suya ve yağlanmaya karşı dayanıklı derken de boş konuşmuyorlar, kesinlikle ve kesinlikle lafta kalmıyor. Kullandığım belki de en dayanıklı kaş maskarası. Hoş Japon maskaralarının namı zaten o açıdan almış başını gitmiş, haklı bir şekilde rakip tanımıyorlar kalıcılık kategorisinde. 

Renk



Bana göre ürünün fırçası dışındaki tek zayıf noktası... renkler baya sıcak tonlu. Zaten 4 renk var; 2si kahve, 2si de oldukça sahte "ben saçımı boyadım" diye bağıran cart sarı renkleri. 
 Ben 3 numara Ashy Brown'ı almak istiyordum ama yanlışlıkla 4 Natural Brown'ı kapmışım. 

Kore'deyken aldığım için zaten normalden daha pahalıydı o yüzden gidip tekrar almadım. Hoş internette yorumlara biraz baktım ve de Ashy brown da pek o kadar da küllü değil yine baya sıcak tonluymuş. 
Kullanamayacağım kadar garip durmadı bende kullandım baya, ama bana daha uygun renkli Kore kaş maskaraları aldıkça bunu biraz kenara koydum (her ne kadar bunun formülüne su dökemeseler bile). 


Ufak bir uyarı, aldıktan sonra sonsuza kadar dayanacağını zannetmeyin. Çoğu kişi kaş maskaralarının da sonunda maskara olduklarını unutuyor gibi. 
Kuruduğunda şaşırmayın yani. Çok bekletirseniz, aylarca falan dayanmasını beklemeyin. 
Maskara gibi kuruyup topak topak olacaktır. Ama kaşta kirpikte durduğundan daha bariz olacağından kurumaya başlayınca rahat rahat kullanamazsınız.




Sonuç olarak kendi renginizi bulabildiğiniz ve de büyük fırça kullanmaya alışık olduğunuz sürece çok iyi bir kaş maskarası. Formül açısından gerçekten önüne geçebilecek maskara fazla yok. Eğer alma imkanınız varsa ben kesinlikle bir deneyin derim ^^

Umarım bir fikir edinmenize yardımcı olmuşumdur ^^
Japon kaş maskaraları deneyen ya da denemek isteyen? Kiss Me'yı duymuş olan?
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder