7 Eylül 2015 Pazartesi

Ağustos Favorileri | Makyaj&Cilt Bakımı



Herkese Merhaba!
Aynı gün içerisine gelen 2. favorilerim yazıma hoş geldiniz.
Temmuz yazısıyla birleştirmeyi umduğumdan beklettiğim ancak sonra gidip yine yarı 2 yazı yazdığım için art arda 2 favorilerim yazısı okuyorsunuz ama... ne yapalım hayat.
Bir önceki favorilerim biraz daha kolaylık ve de alışkanlık ürünleri iken bu biraz daha olması gerektiği gibi bu ay keşfettiğim ya da yeniden kullanmaya başladığım ürünleri içerecek ^^
Bu ay aslında benim için denemeler ayı oldu diyebilirim. Bir çok yeni ürün denemeye başladığım, her gün farklı bir fondöten, BB, ruj denesem de aralarından birkaçı denedikçe kullanasım gelen ürünlerdi.



Ayın ilk 2 favorisi aslında hakkında ayrı bir yazı yazmak istediğim 2 ürün. 
Benim yeni kuru-ciltlerden-nefret-etmeyen-mat-baz-ikilim. The Saem - See&Saw A.C control BB ve de The Body Shop - Radiant Highlighter'dan bahsediyorum. Bahsetmeden geçmek istemedim, listenin en başındaki 2 favorim oldukları için; ancak yine aynı nedenden dolayı ayrı bir yazıyı hak ediyorlar, o yüzden takipte kalın ^^ Özellikle de kuru-ciltli güzeller!




IPKN - Skinny Fit UV Cushion #21: Yine Kore'den geçen sene alıp aldığım o kadar şeyin arasında hiçbir özelliği yok diye açmadan kenara attığım bir ürün daha. Kore'de Cushion ürünlerin ne kadar popüler olduğu kelimelere anlatılabileceğim bir durum değil. Bu nedenle girdiğim her mağazadan 2 cushion ürünüyle çıkarken, bir kere kullanıp unuttuğum bir çok ürün oldu arada. Bu da işte Temmuz ayı başından beri yeniden kullanmayı deneyeyim dedikten sonra değerini anlayıp, saçımı başımı yolduğum bir ten ürün işte. 
Kuru ciltli biriyseniz; ya da ıslak görünümlü, nemli makyaj seviyorsanız dikkatinizi bana verin. Tapacağınız bir ürün var burada. Bu kadar güzel cilde uygulanan, kapatıcılığı hafif>orta arasında oldukça iyi bir yerde, cildi pırıl pırıl, ışıl ışıl, sağlıklı mı sağlıklı ancak bir o kadar da doğal gösteren bir üründen bahsediyorum burada. Aynı zamanda aplikatörü denediğim diğer cushion ürünlereden biraz farklıydı, emin olmak için birkaç kez normal fondötenlerimi de bu air-puff ile uyguladım ve de aplikatörün etkisinin de büyük olduğunu fark ettim. Ürünün hem kendisi hem de aplikatörü o kadar güzel ki ürünü uygularken size inanılmaz doğal, tam ideal kalınlıkta bir uygulama veriyor. Her kullandığımda cildime taptım resmen. IPKN internette bulması oldukça zor bir ürün olduğundan panik halindeyim şu anda ve de arkadaşlara sipariş veriyorum deli gibi. Önümüzdeki ay içerisinde yazısı MUTLAKA geliyor ^^


Dr.Jart - Water Drop Ultimate Hydra Whitening Moistureizer: Yine Korede tanıştığım ilginç bir formül var blogda. Benim cildim yağlı olmadığından fazla hakkını verip sık kullandığım bir ürün değil ancak yağlı ve de çok yağlı ciltlilerin mutlaka araştırmasını tavsiye edeceğim bir formül bu. Karma ciltlilerin de yazın günlük kullanabilecekleri tamamen su bazlı bir nemlendiriciden bahsediyorum. Biliyorum diyeceksiniz ki jel nemlendiriciler ya da su bazlı nemlendiriciler yeni bir olay değil. Ever değil. Ancak bu biraz daha farklı bir formül. Ürünün adında su kelimesi geçiyor çünkü ürün büyük çoğunlukla sudan oluşuyor. Kuru ciltlilere kesinlikle yetmeyecek inanılmaz hafif bir formülü var. Uyguladıkça su damlacıkları oluşuyor ciltte. Gerçek su damlacıkları. Hani yüzünüzü yıkadıktan sonra su damlaları kalır ve akar ya ciltten? Aynı şekilde kremi cilde yayarken krem suya dönüşüyor ve de damla damla su tanecikleri oluşuyor yüzde. Çok hızla cilde karışıyor ve de cildi çok güzel nemlendiriyor. Çok kuru ciltler için yeterli olmayacak bir nemlendirici ancak cildi yağlı olduğundan ağır nemlendiricileri sevemeyenler mutlaka araştırsın bu ürünü bence. Yağlı ve çok yağlı ciltlilerden merak eden varsa detaylı bir yazısını hazırlarım mutlaka ilerde, yorumlarda belirtin^^  Ben yaz aylarında genelde güneş koruyucum SPF50 olduğundan uzun uzun yedirerek uygulama gereği hissediyorum, dolayısıyla bazen altına çok ağır bir nemlendirici uygulamak istemediğimde bunu nemlendiricim olarak uyguluyorum. Genelde Temmuz sonu&Ağustos ayında kullandığım, kocaman sıkmalı bir tüpte geldiğinden oldukça hijyenik ve de bitmeyecek gibi gelen çok güzel bir ürün.


Bobbi Brown - Smokey-Eye Maskara: Açıkçası varlığından haberdar olduğum ancak fazla yorum duymadığım bir maskara olduğundan büyük bir kullanma isteğim olmayan bir ürün bu. Malum bloggerlarda merak her şeyden önce geliyor konu ürün denemeye gelince. Geçenlerde bir kalem far alacakken Bobbi Brown'dan, bu maskarayla birlikte gelen seti gördüm ve de 2 ürün birden denemiş olurum deyip bu maskarayı da almış oldum. Maskaranın göz kapağıma bulaştığı, waterproof olduğu için de çıkarayım derken tüm göz makyajımı mahvettiği o lanet günlerden birinde o anda kullanmakta olduğum maskaramı sinirden çöpe atmamla yeni bir şey denemeye karar verdim. Şanslı ürün bu oldu. Oldukça da memnun kaldım sonuçlardan. denediğim en iyi maskara değil, mucizeler yaratmıyor, upuzun ya da deli gibi hacimli yapmadı kirpiklerimi. Ancak görevini çok güzel yerine getirdi. hacim ve uzunluk veriyor, birbirine yapıştırmıyor, tek tek güzel ayırıyor ve de tam istediğiniz oranda bir uygulama sağlıyor. Genel olarak ben oldukça memnun kaldım. 





Becca - Shimmering Skin Perfector Pressed #Moonstone: hakkında yazı acilen geliyor desem kimse şaşırmaz herhalde?? Yani bir ürünü bu kadar heyacanla bekleyip, gelir gelmez yapıştığımı hatırlamıyorum açıkçası. Elime geldiğinden beri doğumda ayrıldığım ikizime kavuşmuş gibi hissediyorum kendimi, bu kadar benim için yaratılmış olabilir bir aydınlatıcı. Evet "doğal" ve de "hafif" bir ışıltı vermiyor. Ben burdayım diye çığlık atıyor resmen ama bunu en doğal şekilde en güzel formül ile yerine getiriyor. Disko topuna dönmeyi seven ben, alır almaz ay boyu elimden tabiki bırakmadım bunu. Detaylı yazısı kesinlikle gelecek yakında ^^ Sipariş ettiğim diğer renk olan Champaigne pop'u bekliyorum şimdilik. Tonu bana uymayacak biliyorum ama limited edition dedim aldım acımadan. Aydınlatıcı. Başka söze gerek yok.




NARS - Audacious Ruj #Michiyo: Yazın son haftalarında canlı renk istediğimi gidermeye çalışırcasına kendimi neon pembe, turunculara adadım resmen. Ancak en sık kullandığım renk bu olduğundan favorilerde yer vermesem olmaz dedim. Bu yazımda rengi detaylarıyla inceledim, merak edenler buyurabilir ^^ Ancak oldukça canlı, neon, soğuk alt-tonlu, sizi hiç uğraştırmadan bütün işinizi gören, bunu kullandığınızı sürece bir maskara sürüp evden çıkabileceğiniz, formülü zaten mükemmel olan vazgeçilmez ve de bol sevgi gören bir renk ^^ Canlı renklerden korkmayıp kesinlikle bir test etmenizi tavsiye ederim Michiyo'yu. 


BRTC - Blemish Soothing Moisturiser: BRTC seneler önce BB kremler henüz makyaj haritasında yeni belirmeye başlamışken BB'sini denediğim; ancak Kore'ye gidene kadar başka ürünlerine fazla göz atmadığım bir marka. Yüzümün bir tonere verdiği tepki sonrası her taraftan saldırıya uğradığı bir dönemde, Olive Young'da gezinirken gözüme ilişen, hafif mi hafif bir nemlendirici bu. Ayda bir cildim bana sinirlendiğinde çıkarıp kullanıyorum genelde. Bu ay da öyle bir dönemin ardından 1 hafta kadar kullanınca listeye eklemek istedim. Hafif mi hafif, sivilceli cilde ağır gelmeyen, hafif nemlendiren ama aynı zamanda da ferahlık vererek, sivilceli cildi biraz rahatlatan bir ürün. Ben bunu bütün yüzümde değil de genelde sivilcelerin odaklandığı noktalara uygulamayı tercih ediyorum. Yanak ya da çene bölgesi vs. 



Dr.G - Hydra Intense Skin Mist: Kendi satın aldığım bir ürün değil aslında, Kore'de gel tipli bir peeling ararken İndirimde Dr.G'nin peelinigni görmüştüm. Yanında bu mist ile birlikte bir set şeklinde o peelingi görünce onu almaya karar vermiştim. Dr.G BB kremleri açık ara denediğim en iyi BB'ler arasında. Fazla düşünmeden ona yöneldim ben de aslında. Mist Kore'de sürekli tester olarak ya da belli bir miktarda harcamanın yanında sürekli hediye verilen bir ürün. Mist'ten bol bişi yok bende anlayacağınız. Ama aldığımdan beri asıl almak için gittiğim peelingden çok bu misti kullandım. Hatta bitmek üzere şu anda. Ben mist'i genelde yüzüme pudra uyguladığımda, ya da mat bir cilt ürünü uyguladığımda ya da genel olarak makyajımın daha doğal ve de daha cildimle bir durmasını istediğimde kullanıyorum. Memnun kaldım bundan da. Kullandığım bazı "glow" mistleri kadar güzel bir bitiş vermiyor ancak zaten amacı da o değil. Amacı kuru cildi gün içindeki kuruluktan kurtarmak; ki o açıdan gayet de iyi. Özellikle de pudra sonrası ya da mat fondöten sonrasında makyajımdaki son adım olarak uyguladığımda makyajın genel olarak daha yerleşmiş ve de doğal durmasını sağlıyor. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Bir başka favoriler yazısının daha sonuna geldik ^^
Bu ay oldukça fazla yeni ürün denemekte olduğumdan fazla makyaj ürünü yoktu listede, ama yeni ürün denemekte olmam yakında blogda bir çok ürün yazısı olacağı anlamına geliyor ^^

Umarım yazıyı beğenmişsinizdir, bir sonraki yazımda görüşmek üzere!
Temmuz favorilerim için buraya tıklayın!


4 yorum:

  1. IPKN - Skinny Fit UV Cushion #21 fiyatı ne kadardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın bana ne desem yalan olacak, geçen yaz aldığım için fiyatını hiç hatırlamıyorum. Ben indirimdeyken almıştım. 25-35 dolar arası bir fiyatı vardı galiba. Hatta indirimli fiyatı 22 diyesim geliyor ama... İnternette şimdiye kadar sadece GMarket'ta bulabildiğim için emin de olamıyorum =/ Genelde Kore kozmetiği alışverişinde sık kullanılan sitelerde bulmak biraz zor çünkü.

      Sil
  2. Smokey-Eye mascara ve NARS ruj dikkatimi çekti :) güzel faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)
    takibimdesiniz bana da bekleriim
    http://filmsenaryom.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Nars ruju gerçekten tavsiye ederim ^^ Yorumunuz için çok teşekkür ederim~~

      Sil