19 Ocak 2016 Salı

Banila co. It Radiant CC Cushion İncelemesi | Kore




Herkese Merhaba!

Cushion serisi yazıma bir başka inceleme yazısıyla devam ediyorum. Banila co. her ne kadar uygun fiyatlı Kore markaları arasında olsa da, diğer "drugstore" ya da Kore'de dedikleri gibi "Roadshop" markalarından daha pahalı bir marka. Yani Etude House, Missha, Tony Moly, Holika Holika gibi markalara kıyasla çok daha pahalı; ancak high-end sayılabilecek kadar değil. Tam arada yer alan bir marka. 

*Aslında yakında tüm Kore markalarına dair bir ana-yazı bir araya getirmeyi planlıyorum. 
İlginizi çekecekse yorum bırakın lütfen ^_^

Banila co. CC kremi Kore'de en iyi satan CC kremler arasında. Çinli turistler geldiklerinde resmen 10ar-10ar alıp valizlerle ayrılıyorlardı mağazadan, o derecede. Markanın best seller ürünlerinden beri ve de CC kremleri popüler yapan ürünlerin başında geliyor. 
İşte bu cushion da bu aynı serisinin cushion ürünü. Fakat yazıyı okudukça göreceksiniz ki bu sünger ürünün içindeki baz CC kreme çok fazla benzemiyor~ 
Kullandığım cushion ürünler içerisinde favorilerimden biri olan bu ürüne biraz daha yakından bakalım;



Ülke: Güney KoreMarka: Banila co.
Ürün Türü: Cushion 
Ürün adı: It Radiant CC Cushion SPF35 PA++
Renk: BE10 - Light Beige
SPF: Var. SPF35
Miktar: 15gr.
Yedek: Var
Fiyat: 35.000원 ($35.00)



Dizayn

Klasik Cushion dizaynında geliyor, beyaz, yuvarlak, normal boyutlarda, ne çok kalın ne de çok ince. Sade, simplistik bir dizaynı var. Kemik beyazı bir dış yüzeyi, ve de bu yüzeyin üzerinde markanın amblemindeki pembe renkle ürünün adı yer alıyor.  



Ürünün süngeri klasik mavi yüzeye sahip air cushion aplikatörlerden farklı. Daha önceden IPKN ve The Face Shop cushionlarında da gördüğüm, klasik sıkı elenmiş mavi air-puff yüzeyi yerine, neredeyse lateks denilebilecek bir aplikatöre sahip. Daha önceki deneyimlerime göre aplikasyonu çok güzel bu süngerlerin ve Banila co cushion'unda da hayal kırıklığına uğratmadı. 

 
Ürünü ilk aldığınızda air-puff aplikatörü sünger bazdan ayıran bir kapak var. Bu kapağı ilk açtığınızda süngeri kapatan bir etiket var. Bunu çıkarıp attıktan sonra da kullandıkça az önce bahsettiğim kapağı kapatarak süngere toz kaçmasını ya da kurumasını önlemiş oluyorsunuz.



Ürün'ün mağaza fiyatı $35.00 dolar. Diğer uygun fiyatlı markaların cushionlarının genelde $20.00 dolar civarında olan fiyat etiketinin neredeyse 2 katı. Dediğim gibi, Banila co. uygun fiyatlı bir marka da değil, tam olarak high-end bir marka da değil; tam arada oldukça kaliteli bir marka. Cushion fiyatı diğerlerine kıyasla fazla olsa da, ürün 1 adet refill(yedek iç) ile birlikte geliyor*, dolayısıyla bence fiyatının karşılığını veriyor. 


Süngerdeki ürün tamamen bitince, pakette yedek gelen içi takıp kullanabilirsiniz. Bunun içini çıkarmak diğer markalara göre biraz daha zor. Etude house, IOPE falan arkadan tam ortasına bastırınca hemen çıkıyor; ancak bunun içini çıkarmak baya zor, ön taraftan baya sert çekmeniz gerekiyor. Ancak çıkıyor merak etmeyin. Dolayısıyla 2 al 1 öde gibi bir durum söz konusu. Bunun dışında ürünün yedeği de bittikten sonra gidip yeniden aynı ürünü almak yerine, tek başına ayrı olarak da satılan refill(yedek iç)'leri de satın alabilirsiniz** 

Yani Cushion ürünü 1 kere aldığınız sürece isterseniz sonsuza kadar sadece bittikçe içini değiştirerek aynı kabı kullanabilir, fiyattan çok rahat kar edebilirsiniz.
Kutunun içinden her ne kadar Korece de olsa resimlerle birlikte nasıl kullanılacağını, içinin bitince nasıl değiştirilebileceğini gösteren mini bir broşür de geliyor. 

normalde resimdeki gibi kapağa bulaşmıyor ürün. Benimki 3 ay boyunca valizin dibinte ters durduğu için bu kadar aktı~
*Eskiden çoğu cushion refillerle birlikte geliyordu ancak Innisfree gibi markalar bunu yapmayı bıraktı ve de artık yalnızca 1 ürün çıkıyor kutudan. Banila co, IOPE, Laneige, Espoir gibi high-end markalar; ve de The Face Shop, Nature Republic gibi uygun fiyatlı markaların hepsinde hala paketin içinden 1 de yedek refill çıkıyor. 
** banilla co'nun bu cushionlarının yedek iç fiyatı 16.000원 ($16.00). 

Renk

Banila co yüz makyajı ürünleriyle isim yapmış bir marka. Makyaj bazları, fondötenleri, CC kremi, pudrası ve de makyaj temizleme balm'ı markanın best seller ürünleri. Bu ürünleri bir çok makyaj dergileri, kanalları, bloglarının en iyi ürünler listelerinde görebilirsiniz. 


Baz makyajına verdikleri bu önem, yalnızca 1-2 farklı baz rengi bulunduran diğer çoğu kore markasının aksine farklı alt-tonlu 3-4 renk bulundurmalarından da belli oluyor aslında. 
  • BE10 Light Beige
  • BP15 Pink Beige
  • BE20 Honey Beige




Bu ürünün bendeki rengi, en açık renk olan BE10. Benim ten rengime oldukça güzel uyuyor, çok hafif koyu gelse da gayet kullanılabilir bir renk. Ne çok sarı ne de çok pembe alt tonlu. 



Serideki 3 renkten 2. renk daha soğuk bir ton mesela. 1 ve 3 daha nötr alt-tonlu. Mac NC/NW15'e yakın diyebiliriz bu ton için. Bu seride bundan daha koyu 2 renk daha bulunmakta. Korelilerin ten rengine hitap eden bir Kore markası olduğundan çok geniş bir renk yelpazesi yok. NC/NW30-35'e kadar kullanılabilir olmakla birlikte, daha koyu tenlere uygun bir renk olacağını sanmıyorum.  


Formül:

%55 su içeren, su bazlı bir formülü var. Yağ içermiyor, cilt tonu eşitleyici, kırışıklık karşıtı özellikleri olduğu söyleniyor. SPF35 PA++ koruma sağlıyor. Markanın övündüğü 3 nokta var;
  • 1. Düzeltme - doğal ve ışıltılı bir görünüm için ton düzeltme ve aydınlatma özelliği
  • 2. Bakım - cildi nemlendirmek için su-bazlı nemi hapseden formül
  • 3. Bitiş - cilt tonu eşitleme ve gün içinde yeniden uygulanabilme özelliği
Ürünün çok hafif bir kokusu var. Tüm kore ürünlerinde olduğu gibi parfüm ne yazık ki kaçınılmaz. 



Performans:

CC cushion olduğundan kapatıcılığı hafif, ancak inanılmaz güzel bir bitişi var. Ten rengini çok güzel eşitliyor ve de cilde inanılmaz doğal ve de sağlıklı bir görünüm veriyor, bitişi gerçekten çok hoş, ancak kapatıcılığı da bunu yansıtıyor. Hafif bir kapatıcılığı var. Yara izlerini, sivilceleri ya da kızarıklıkları kapatacak kadar değil. Teninizi tamamen eşitleyip bir bütünlük veriyor, hafif eşitsizlikleri kapatıyor ancak izlerde ve göz altında kapatıcı kullanmayı gerektiriyor. 




Su bazlı olmasına rağmen nemlendirici bir formül. Eğer gün içerisinde yağlanan bir cildiniz varsa kesinlikle T-bölgenizi pudra ile sabitlemenizi öneririm. Gerçekten nemlendiren bir formülü var. Kuru ciltliler için ideal bir baz. Benim cildim biraz aşırı kuru olduğundan ilk uyguladığımda nemli bir bitişi yoktu bende. Aydınlık. Ancak nemli değil. Tam mat olmasa da doğal saten bir bitişi vardı.



Aradan 1-2 saat geçtikten sonra cildimin t-bölgesinde ve çene bölgesinde yağlanma gözlemledim. Ki benim cildim için oldukça nadir bir durum bu. İlk uygulamadan sonra ya da gün içerisinde de herhangi bir şekilde pudra kullanmadım, sabitlemedim. Dolayısıyla 2 saat sonra yağlanma yapmasına da şaşırmadım ürünün nemli bir bitişi olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda.



Ürün yağ içermediğinden yağlı ve de hassas ciltleri rahatsız etmeyecektir; fakat oldukça aydınlık bir bitişi var. Aydınlıktan kastım yağlı ya da ıslak değil, direk aydınlık. İçerisinde cilde ışıltı veren partiküller var. Gözle görülmüyor bu partiküller ancak uyguladıktan sonra ışık vurduğunda ışıldıyorsunuz resmen. Simli bir ışıltı değil, daha doğal, aydınlık bir ışıltı söz konusu. Kuru ve donuk ciltlerin bayılacağı bir şey. Sanki fondöteni kullanmadan önce Mac Strobe Cream ile karıştırmış gibi. Fakat yağlı ciltlilerin aynı şekilde düşüneceğini sanmıyorum. 



Her ne kadar yağ içermediği için yağlı ciltleri rahatsız etmeyecek oldukça güvenli bir formülü olsa da, vereceği ışıltı, nemli bitişi, ve de gün içerisine yağlanma yapacağını göz önünde bulundurduğumuzda, yağlı cilde sahipseniz kullanmanızı tavsiye etmem.

Aplikasyon:

Gün içerisinde istediğiniz zaman katmanlayabilir, tekrar uygulayabilirsiniz. Hiçbir problemi yok. Ağır, kalın, ya da yapay durmuyor. 1 kat uyguladıktan sonra nasıl duruyorsa 3 kattan sonra da aynı derecede doğal duruyor. İstediğiniz kapatıcılığı elde edene kadar gerekli bölgelere daha fazla ürün uygulayabilirsiniz. Denediğim en rahat katmanlanan  ürünlerden biri. 


Bir iç yaklaşık 3-4 ay dayanıyor. Süngerde ürün bitmiş gibi görünse de süngeri bir cımbızla ters çevirdiğinizde dibinde hala baya bir ürün olduğu görülüyor. Paketten yedek bir iç de çıktığını hesaba katarsak neredeyse 1 yıl dayanabilir. Açtıktan sonra çok uzun bir süre tutmanızı tavsiye etmem, sünger hava ile temans ettiğinden çok daha çabuk oksidize olup hijyenik nedenlerden kullanılamaz hale geliyor. Ben olsam 1 yıl içerisinde kullanıp bitirmeyi tercih ederim. 






~~~~~~~~~~~~~~


Umarım size ürün hakkında bir fikir verebilmişimdir. Elimden geldiğince detaylı açıklamaya çalışıyorum baz ürünlerini. Cildimiz için doğru ürünü bulmak ne kadar zor biliyorum çünkü. Umarım yazı hoşunuza gitmiştir, okuduğunuz için teşekkürler. 

       
Artılar:
- Doğal bitiş
- Yağsız formül
- Nemlendirici formül ve bitiş
- Tekrar tekrar uygulanabilir
- Rahat katmanlanabilir, ağır durmayan yapı
- renk seçenekleri
- yedek iç ile gelmesi
- içinin değiştirilebilir olması
- kuru ciltler için ideal bir formül
- gün içerisinde çantada taşınabilir, kompakt
Eksiler:
- yağsız ancak nemli bitiş
- yağlı ciltler için uygun değil
- yapay koku içeriyor
- Türkiyede bulunmuyor
- kapatıcılığı hafif
- fondötenden daha çabuk bitiyor

Bir önceki cushion incelemesi, Innisfree Water-Glow Cushion için tıklayın
Cushion fondötenler ne? Neden geldi? Nasıl kullanılırlar? tıklayın ^^













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder