17 Ağustos 2016 Çarşamba

Golden Rose Correct&Conceal Kapatıcı Paletleri - Uygulamalı İncelemeler


 
Herkese Merhaba!

Bugünün yazısı, geçtiğimiz haftalarda Golde Rose'un piyasaya sürdüğü kamuflaj ve kapatıcı paletleri üzerine olacak.

Türk markaları son zamanlarda aldı başını gidiyor resmen, sağdan soldan o kadar güzel ürünler piyasaya sürülüyor ki insan mutlu olmadan edemiyor. Yerli markalar bu şekilde güncel trendleri takip ederek ürün çıkartmaya devam ederse son 1-2 yıldır hak ettikleri yükselen popülerlikleri, daha da yükselmeye devam edecek bu gidişle. 

Golden Rose'un bu paletlerini ilk aldığımda nasıl kullanılacağına dair baya bir soru almıştım. Özellikle de benim nasıl kullandığıma dair. Snapchatte de makyaj yaparken her kullandığımda tek tük sorular gelmeye devam ediyor, ben de bunların inceleme yazıları gerekiyormuş demek ki dedim.



Marka: Golden Rose
Ülke: Türkiye
Ürün Tipi: Kapatıcı Palet
Ürün Formülü: Krem 
Ürün Miktarı: 2gr.(x6) - her bir palet
Fiyat: 27.90TL - 37.90TL
Bulunabilirlik: GR mağazaları/standları/resmi satış sitesi
*ürünlerin online satış linkleri için ürün adına tıklayınız. 


Dizayn
Paletler bu tip kapatıcı paletlerinden alışık olduğumuz klasik ince uzun palet formunda geliyor. Siyah plastik bir madde kullanılmış ve de kapağı şeffaf olduğundan renkleri, ne kadar kullanıldığını görmeniz mümkün. Her biri 2gr olmak üzere her bir palette toplam 12gr ürün var. 


Yapıları

Ürünlerin yapısı aslında beklediğimden çok daha iyi çıktı. Oldukça kremsi - bazı renkler biraz daha köpüğümsü olmak üzere - yumuşacık bir yapıları var. Kolay uygulanıp kolay dağıtılıyorlar ve de pigmentasyonları da gayet iyi.


Oldukça yumuşak olduklarından kullanırken fazla ürün kullanmamaya dikkat etmek lazım. Sık kullandığınız renkler oldukça hızlı bitebiliyor açıkçası. Krem yapıda olduklarından oldukça doğal duruyorlar ciltte, çizgilere dolmaması için pudrayla sabitlemeniz gerekiyor, ancak kesinlikle ağır durmuyorlar çok fazla ürün katmanlamadığınız sürece.

 
Kuru durma, katı durma sorunu yok. Kremsi yapıları kolay dağılıp oldukça yumuşak bir doku bırakmalarını sağlıyor, ancak bu nedenle de ter/neme karşı inanılmaz hassaslar.


Camouflage Cream Palette - Kamuflaj Paleti 



Ürünün kendi sitesinde her bir rengin nerede kullanılacağı belirtilmiş; ancak açıkçası benim size bahsedeceğim kullanım şekli sitedekinden çok hafif farklı olacak. Ben direk renk paletlerinde neyin neyi nötrlediğinden yola çıkarak bahsedeceğim, özellikle de somon/şeftali/turuncu corrector açıklamaları ne yazık ki son zamanlarda çığırından çıktığından, nasıl uygulayacağınız tabi ki size kalmış...


1. Ten Rengi: Açık>Orta tonlu bir klasik kapatıcı. Cildinizdeki genel sorunları örtmek için kullanılıyor. Biliyoruz bunu zaten. 



2. Pembe-Somon Rengi: Çok açık ve açık tenlilerde göz altı morluklarını nötrlemek için kullanılır. Orta tenlerde aydınlatıcı ya da açık renk kapatıcı olarak kullanılabilir.


 

Sarı: Buğday ve Bronz tenlerde kahverengimsi göz altı halkalarını nötrlemek için kullanılır. 



4. Yeşil: Kızarıklıkları kamufle etmek için kullanılır. Burun kenarlarındaki kızarıklıklar, aktif sivilceler için kullanılabilir. (rosacea, güneş yanığı vs için kapatıcı yerine yeşil bir primer kullanmak daha doğru olur)



5. Mor: Yüzdeki solgun, durgun, cansız, sarı tonlu alanları dengelemek ve aydınlatmak için kullanılır.

 

6. Turuncu: Çok koyu tenlerde göz altı morluklarını nötrlemek için kullanılır. TR halkında sık rastlanan ten renklerine bakılırsa bunu kullanacak kimse yok. Bu ürünler üretilirken ten renkleri çok açık pembe tonlu tenden en koyu zenci tenlerine kadar giden bir yelpazeyi kapsıyor. Hani koyu ten dedikleri sizin yaz tatilindeki ten renginiz değil. Ciddi anlamda "koyu" tenler için bu renk. Dolayısıyla çok çok koyu tenli olmadığınız sürece dokunmayın buna.


*ilgilenen var mı bilmiyorum ama isteyen olursa ayrı bir yazıda sadece colour correcting ve de hangi renklerin ne için kullanıldığı; göz altında ten renginize göre açık pembe mi, somon mu, şeftali mi, sarı mı, turuncu mu, kırmızı mı kullanılacağından falan genel olarak bahsetmeyi düşünüyorum... lazım mı sizce? 




Concealer Cream Palette - Krem Kapatıcı Paleti #1 




Bu paletin kullanımı tamamen sizin ten renginize göre değişebilir. Bunun koyu tonlarda oluşan paleti kontür amaçlı alanlar için daha kullanışlı gelebilir, ne yazık ki ondaki renklerin hepsi benim için fazla koyu olduğundan gerek duymadım ben onu almaya.


1. Purda: Makyajınızı ya da göz altı kapatıcınızı sabitlemek için kullanabilirsiniz. SPF içerdiğini söylüyorlar.  



2. Concealer1: Açık tonlu bir kapatıcı. Genel olarak ten renginize göre gerekli noktalarda kullanabilirsiniz.


 

3. Concealer2: Biraz daha koyu tonlu bir kapatıcı. Yine ten renginize göre yüzünüzde kapatıcı ya da çok açık bir gölgelendirme rengi olarak kullanabilirsiniz.




4. Corrector1: Sarı alt tonlu açık bir kapatıcı. Ben bunu corrector olarak kullanıyorum sarı alt tonları bariz bir şekilde güçlü olduğundan. Yine ten renginize göre yüzünüzde genel olarak da kullanabilirsiniz. 




5. Corrector2: Pembe alt-tonlu bir corrector rengi. Siyah halkarı nötrlemek için kullanabilirsiniz. Çok açık bir ton olmadığından orta tenlilerin de rahatça göz altında kullanabilecekleri bir renk. Çok açık tenliler bunu, ya da tercihe göre bir önceki sarı correctoru da kullanabilirler.




6. Koyu kapatıcı rengi: Paletteki en koyu kapatıcı rengi. Kontür amaçlı kullanılabilir isterseniz, ancak çok sıcak bir renk, açık tenlerde baya komik duruyor. Yine de performansı fondöten altında daha iyi. Onun dışında daha koyu genel bir kapatıcı olarak da kullanılabilir.




KULLANIMLARI

Uygulama sırasında ihtiyacınız ya da uygulayacağınız bölgeye göre ister parmaklarınızı, ister fırçalarınızı kullanın gerçekten hiç fark etmez. Parmaklarınızın yetersiz kalacağını düşündüğünüz bölgeler için eğer yoksa farklı boyutlarda düz yassı fırçalar edinmenizi tavsiye ederim ben. Düz uçlu ya da tercihen sivri uçlu küçük yassı fondöten fırçaları da işinizi görecektir. 
Bu tip paletlerin kullanımı sizin ten renginiz ve de şikayetçi olduğunuz cilt sorunlarına göre kişiden kişiye tamamen farklı olacaktır. Bu nedenle bunu şuraya şunu buraya uygulayın diyemem size.

 
Benim o günkü cilt ihtiyacıma göre nasıl kullandığımı gösteriyorum. Bir yandan da bende olmayan ancak farklı ten renklerinde olabilecek sorunlu bölgelerde hangileri kullanılabilir göstermeye çalıştım.

1- olabildiğince fazla rengi nerelerde kullanabileceğinizi gösterme çabaları / 2 - dağıtıldıktan sonra / 3 - fondöten uygulandıktan sonra / 4 - kapatıcı uygulandıktan sonra
 
Örneğin çoğu koyu tenlilerde dudak çevresinde kahverengi dalgalar şeklinde hyper-pigmentasyon görülür. Bunun için daha kahve tonlarındaysa gölgeler sarı, daha da kopkoyu tenli iseniz orta-koyu tonlarda şeftali renkleri daha doğru olur. Ben resimde dudak çevresinde sarıyı göstermişim, her ne kadar benim ihtiyacım olmasa da, hatta olsa da en fazla o bölgede soluk diye mor tonları kullanırdım normal bir günde. Örneğin elmacık kemikleri, yanak bölgesi soluk, sarı tonlarında olanlar için mor kullandım; resimde yer kalmasa da yanak bölgesi kızaranlar yeşil rengi orada da kullanabilirdi...



Yani dediğim, kişiden kişiye ve de hatta aynı kişide de günden güne cilt sorunları değişeceğinden tamamen kişiye özel kullanım alanları var her bir rengin. Kendi sorunlarınızı tespit ederek ona göre gerekli bölgelerde gerekli düzeltmeleri varsa yapabilirsiniz.
Resimlerde bariz olsun diye normalde kullandığımdan daha fazla ürün kullandım tabi ki. 
Ona göre aklınıda bulunsun, siz abartmadan uygulayın~ 


 ~~~~~~~~


Paletler hakkında merak ettiğiniz soruları umarım az da olsa cevaplayabilmişimdir. Merak ettiğiniz ya da benim bahsetmeyi unuttuğum bir şey varsa lütfen yorumlarda belirtin ^^ Umarım bu yazı işinize yaramıştır, okuduğunuz için teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder