8 Kasım 2016 Salı

Anastasia Beverly Hills "Modern Renessaince" Paleti İncelemesi ve Swatchları | #sonbahar


Herkese Merhaba!

Bugün blogda son 2 aydır incelemesi geliyor deyip deyip ertelediğim mükemmel ötesi renklere sahip bir palet var.
"Anastasia Beverly Hills Modern Renessaince"

Malumunuz yaz sonlarına doğru sonbahara hazırlık tipinde her yerde bir palet çılgınlığı vardı. ABH paletlerine önceden o kadar ilgim yoktu açıkçası, artist paleti falan o kadar ilgimi çekmemişti; fakat kalıcı bir palet çıkarttılar ve de tam çıkarttılar gerçekten bu sefer.
 Modern Renessaince paletini görür görmez vuruldum desem? Sıcacık renklerle dolu tam bir sonbahar paleti bu. Normalde hiç benlik renkler değil ama... o kadar güzel ki tüm o kiremitler, hardallar resmen sonbahar gelsin gitmesin diyordu.
Vuruldum. Aldım. Konu kapandı.
Paletin detayları ve renklerin swatchları için okumaya devam edin, almak isteyen, almayı planlayan, marke eden herkesin işine yarar umarım bu yazı çünkü gerçekten çok güzel bir palet söz konusu~


Paletin swatchları ve de renklerin detaylı açıklamaları için okumaya devam edin ^^
Uygulamalı bir makyaj örneği için ise videoya tıklayın ^^


Marka: Anastasia Beverly Hills
Ürün Türü: Far Paleti
Ürün: Modern Renessaince Far Paleti
Koleksiyon: Kalıcı ürün
Far Türü: Mat / Işıltılı
Ürün Miktarı: 0.7g (x14)
Fiyat: $42.00*
Bulunabilirlik: Sephora Mağazaları *
*ABH markası ne yazık ki bir türlü TR'ye gelemeyen markalardan. Almak isteyenler artık onlarca instagram hesaplarından birinden sipariş verebilir. Genelde 180~200TL civarında bir fiyatı oluyor. 



DİZAYN

Paletin dizaynı büyük ihtimalle resimlerini gördüğünüzde ilk dikkatinizi çeken detay. Orijinal Naked1 paletini andıran süet bir dokusu var paletin dışının. İçerisindeki sımsıcak renklerin aksine apaçık bir soğuk pembe renginde, inanılmaz şık görünen bir palet. Paletin dokusu ne yazık ki kullanırken dikkat etmenizi gerektiriyor. Elleriniz kirliyse ya da üzerine pudra falan dökerseniz rengini çıkartmak gerçekten çok zor olacaktır. Naked palete kıyasla çok daha açık bir renkte olması ise durumu daha da zorlaştırıyor. İçerisinde bu boyutta bir paletten beklenecek boyda dikdörtgen bir ayna, ve de paletler birlikte gelen bir far fırçası mevcut. 



FORMÜL / YAPI

Her ne kadar aşağıda renkleri tek tek incelerken hepsinin yapısından bahsedecek olsam da, kısaca genel olarak bahsetmeden geçmek istemediğim bazı noktalar var. Palette 3'ü ışıltılı, 11'i mat olmak üzere toplam 14 renk var. Mat-Işıltılı far oranını gördüğümde açıkçası formül konusunda baya endişelenmiştim. 


ABH tekli farlarından denediğim mat olanları beni formülleriyle o kadar etkilememişti açıkçası. Genelde de zaten mat farların formülünü tutturmak baya zor oluyor, çoğu aman tebeşirimsi ya da fazla sert formüller karşımıza çıkabiliyor. Fakat bu paletteki mat farlara dokunur dokunmaz ne oluyoruz biz dedim. Bu ne. İnanılmaz yumuşak bir yapıları var. 


Kaymak gibi resmen. Hiç beklemiyordum bu yapıyı, hele de mat formülün çoğunlukta olduğu bu tip bir paletten. Sorun yaşadığım tek bir renk bile yok bu palette. Hani 10 üzerinden en düşük 7 diyebilirim siz düşünün artık. Her palette genelde 1 tane feci yapıda bir far olur ancak bu palette benim öyle bir deneyimim olmadı. Renklerin her biri çok çok güzel dağıtılıyor. 


RENKLER

Yazının başında da dediğim gibi, sıcak mı sıcak bir "neutral" palet söz konusu burada. Sonbahar deyince yaprakların dönüştüğü onca rengi hayal edin, hepsi mevcut bu palette. Aralarda bazı pembe/bordolarla birlikte genelinde bejler, hardallar, kahveler, turuncular, kırmızılarla dolu bir palet. İçinizdeki sonbahar isteğini karşılamaya gelmiş adeta. 






Tempera Satin  sıcak, şeftali tonlarında bir açık bej. Satenimsi bir bitişi var. İnanılmaz yumuşak bir yapısı var. Pigmentasyonu mükemmel ve de opaklığını yitirmeden dağıtılabiliyor rahatça.







Golden Ochre içerisinde hafif zeytin yeşili tonlar taşıyan, hafif soluk bir koyu sarı. Mat bitişli. Oldukça yumuşak ve kolay dağıtılan bir renk, fakat çok hafif bir tozutma vardı. Pigmentasyonu gayet güzel ve de çok rahat dağıtılıyor.







Vermeer sıcak alt-tonlu bir açık, canlı şeftali rengi. Neredeyse frost denilebilecek bir ışıltılı bitişe sahip. Yumuşacık, ince elenmiş, pürüzsüz bir yapısı var, bu yüzden fırçaya ürün alırken baya bir ürün yerinden oynuyor; ancak diğer renkler için bahsettiğim gibi, dağıttıkça opaklığını kaybedip pigmentasyonu zayıflamıyor. 







 



Buon Fresco soluk, orta tonlu bir leylak moru. Mat bitişli. Pigmentasyonu gayet iyi. Biraz pudramsı bir renk ama uygulamasında sorun yaratmadı.






Antique Bronze sıcak, kırmızı alt-tonlu hafif soluk bir koyu kahve. Işıltılı bir bitişi var. Pürüzsüz yumuşacık bir uygulaması var ve de kolay dağıtıldılar. Diğer renklere kıyasla biraz daha tozumsu, daha kuru bir yapısı var gibi geldi ilk başta, ancak uygularken herhangi bir kuruluk hissi ya da görünümü yok.




Love Letter hafif soğuk alt-tonlu bir soluk koyu bordo. Mat bitişli. Tek seferde full opak bir uygulaması olmasa da pigmentasyonu gayet iyiydi. Sorunsuz bir şekilde katmanlanıp yoğunlaştırılabilen bir renk. Primer olmadan bile çok rahat dağıtıldı ciltte ve de herhangi bir eşitsizlik, yamalı görünüm oluşmadı (mor renklerin formülünü tutturmak ne kadar zor biliyorsunuz, genelde hep sorunlu renkler bunlar). Paletteki açık tondaki mat renkler kadar yumuşak bir yapısı yoktu, biraz daha kalın taneciklere sahipti ama uygulamasında dediğim gibi sorun çıkarmadı.




Cyprus Umber hafif sıcak alt-tonlar içeren bir koyu boz kahve. Mat bit bitişi var. Oldukça opak bir pigmentasyou ve de yumuşacık bir yapısı var. İncecik yapısına rağmen uygulandığında opaklığını yitirmiyor.






Raw Sienna sıcak, altın sarısı alt-tonlara sahip bir açık kahve. Katmanlamaya gerek kalmadan opak bir uygulama sağlıyor. Yumuşak satenimsi bir yapısı var ve de çok güzel dağıtılıyor.






Burnt Orange sıcak alt-tonlu, hafif soluk bir orta tonlu turuncu-kahve. Mat bitişli. İyi bir pigmentasyonu, yumuşak, çok hafif tozutan, bana ABH'nin normal mat formülünü andıran (tekli pan farlarından bahsediyorum) bir yapısı var. Hani paletteki diğer renkler kadar yumuşacık pürüzsüz değil, ancak kesinlikle kötü de değil yapısı. Farklı sadece.





Primavera sıcak alt-tonlu, açık'tan ortaya kayan bir şeftali/altın tonu. Neredeyse metalik denilebilecek bir bitişi var. Diğer renklere kıyasla biraz daha kuru bir yapısı var, fakat fazla uğraştırmadan uygulanıp dağıtılıyor. Pigmentasyonu da zayıf değildi.




Red Ochre çaktırmayın ama benim paletteki favori rengim. Sıcak alt-tonlu, orta'dan koyu'ya kayan soluk bir kırmızı-kahve. Mat bit bitişi var. Pigmentasyonu diğerlerinin aksine daha çok yarı-opak kategorisinde. Yumuşacık ipek gibi bir yapısı var, kolayca uygulanıp dağıtılıyor, fakat dağıtırken opaklığını biraz yitiriyor. Paletteki rengini elde etmek için biraz daha katmanlamak gerekiyor.


 


Venetian Red çaktırmayın ama kendisi paletteki 2. favori rengim ^^ Hafif sıcak alt-tonları olan, orta'day koyu'ya kayan bir kırmızı. Mat bit bitişi var. Paletteki en kuru renk. Oldukça fazla tozuttu fırçayla dokunur dokunmaz. Buna rağmen kolayca dağıtılan, yarı-opak ama kolayca katmanlanan bir yapısı var.







Warm Taupe sıcak alt-tonlu, orta tonda bir boz-kahve. Mat bir bitişi var. Yumuşak, kolayca dağıtılan, oldukça opak bir uygulaması var.






Realgar Paletteki 3. favori rengime geldi sıra. Sıcak alt-tonlu, hafif soluk, ortadan koyuya kayan bir turuncu-kahve. Mat bir bitişi var. Pigmentasyonu gayet opak, yumuşacık pürüzsüz bir uygulaması var. Herhangi bir tozutma gözlemlemedim, ve de dağıttıkça opaklığını yitirmedi.





~~~~~~~~~

Sonuç olarak, Anastasia Beverly Hills Modern Renessaince paleti belki de son zamanlarda aldığım en favori palet oldu. Hem renk teması hem de içindeki ürünün kalitesi açısından. Önümüzdeki haftalarda paylaşacağım bir palet daha var, o zaman göreceksiniz ki renk temasını beğenip içerisindeki ürünlerin yapısını o kadar iyi bulamama durumu da gayet sık yaşanıyor ne yazık ki. Fakat ABH markasının uzun zaman sonra çıkardığı bu kalıcı palette böyle bir sorun olmadı. Aldığıma çok memnunum açıkçası. 


Renk teması herkesin zevkine uymayabilir, dediğim gibi sıcak tonlardan oluşan bir palet; ancak hele de şu sonbahar aylarında gerçekten insanın aklını çeliyor valla~ Aldığımdan beri habire sıcak sıcak smokey eye yapıyorum kahve içmeye giderken bile. hastalık oldu resmen~



Palet hakkında açıklayamadığım, merak ettiğiniz bir şey varsa lütfen yorumlarda belirtin ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!



3 yorum:

  1. En merak ettiğim palet renkler şahane. EVET sıcak ama artık sıcak renkler moda o yüzden çok ideal bir palet olmuş renk uyumlari olarak. Farların kalıcılığı nasıl canım sabah sürdügünde aksama kadar dayanıyor mu? BU arada çaktırmayın ama senin favori renklere bende bayıldım :) Emeğine sağlık,bu paletle yapılmış güzel makyajlarini bolca görmek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba instagramdan geliyorum blogunuzu takibe aldım ins kullanıcı adım:duckandpanda 🐣

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve kapsamlı anlatmissiniz😍😘

    YanıtlaSil