3 Mart 2015 Salı

Şubat Ayı Favorilerim - Makyaj ve Cilt Bakımı


Herkese Selam!




Yine bir favoriler yazısıyla geldim ve de yine ipin ucunu kaçırdım galiba. Bahar geldi gelecek derken ben hızımı alamadım erkenden girdim zannedersem bahara biraz. Nitekim bu ay turuncu kırmızılar fora deyip arkama bakmadım. Olur böyle şeyler. Turuncu kırmızılar geç keşfettiğim bir makyaj saplantısı benim için. Be demektir ki bıkana kadar suyunu çıkarıcam bu rengin.
Cilt bakımında yeni pek bir şey yoktu bu ay aslında. Uzun zamandır severek kullandığım ürünlere bir dönüş yaptım. 
Detaylara bakalım ^^

Makyaj Favorileri:

TCFS Blending Creme BB (Kore): Cilt makyajıyla başlayalım. Yine ilk aldığımda haksızlık edip değerini eve dönünce anladığım ürünlerden biri. Korede alıp nefret etmiştim. Eve döndüğümde de tapmaya başladım. İnanılmaz derecede nemlendirici ve de neredeyse hiç kapatıcılığı olmayan bir BB krem. Kulağa hoş gelmiyor olabilir ancak inanın bana mükemmel. Cildimde ciddi bir sorun olmadığı günler bunu kullanıyorum ve de yapısı cildimi o kadar diri ve sağlıklı gösteriyor ki. Kapatmam gereken yerlere çok çok az kapatıcı uyguluyorum ve de yoluma devam ediyorum. Yeni favorim. 

Skin Food Choco Eyebrow Powder Cake(Kore): Kaş farlarına ne zamandır el sürmüyordum. son 1.5-2 senedir aynı kaş ürünlerini kullandığım için bir gün uyandım ve de bugün farklı bir şey kullanacağım dedim. Elime bu geldi. Koyu geldiği için hiç kullanmamıştım ancak açık olan rengi gayet sevdiğimi fark ettim. Ay boyu değişiklik olsun diye kullandım ve de oldukça beğendim. Çığır açan bir ürün değil ancak gayet iyi. 

Mac Mineralize Skinfinish #stereo rose: Mac'in bir zamanlar en çok ses getiren limited edition ürünlerinden biri. Geldiği anda bitmişti birkaç sene önce. 2014'te bir koleksiyonda yeniden ortaya çıkardı Mac bu rengini. Allık highlighter falan kullanmak istemediğimde 2sinin yerine kullanıyorum bunu genelde. Çok tapılan bir renk olduğu için arada sırada çıkarıp kullanma gereği hissediyorum nedense. Hani sanki kullanmaya devam edersem belki ben de tapmaya başlarım diye...

NARS velvet lip crayon #red square: Hakkında söylenecek fazla bir şey yok aslında. NARS'ın bu serisinde en sevdiğim, bana turuncu kırmızıları sevdiren renk. Turuncu kırmızı tuzağına düşüp yeniden kullanmaya başladığım anda bırakamadığım ürünlerden biri. Formülü tam benim istediğim gibi hafif, pudra gibi ve mat. Ay boyu tadını çıkardım.

Mac Ruj #dangerous: Turuncu kırmızıların koyu kraliçesi. Tonunu en sevdiğim kırmızılardan biri. Koyu turuncu değil, gerçek bir turuncu tonlu kırmızı. Formülüne aslında bayılmasam da sürekli kullanıyorum.  

Aritaum Honey Melting Tint #tomato stew (Kore): Çok çok yakında kocaman bir swatch yazısıyla tüm seriyi övüp en az benim sevdiğim kadar sevdirmeye çalışacağım herkese. Kore ürünleri içerisinde açık ara, keşfettiğime en sevindiğim ürün. Olmazsa olmazım. Haftada en az 3 gün bu seriden bir renk kullanıyorum. Bu ay en sık bu rengi kullanmışım.

Nature Republic Shine Blossom Blusher (Kore): Yine alıp eeh idare ederi deyip bir kenara bıraktığım, eve gelince gerçekten inceleme fırsatı edinip beğendiğimi fark ettiğim bir allık. Açık mı açık, hafif mi hafif bir sıcak tonlu şeftali pembe rengi. Bold, canlı dudaklar kullandığım bu ay boyunca yanaklarıma renk verip beni hayalet görüntüsünden kurtaracak; ancak geri planda kalıp dudakları öne çıkartacak bir allığa ihtiyacım vardı, bunda buldum.  


Cilt Bakımı:

The Body Shop Tae Tree Toner: Hakkında konuşmaya devam edersem kafama terlik yiyecekmişim gibime geliyor. Orta okuldan beri kullanıyorum. Neredeyse her gün kullanıyorum. Son 1 aydır ara vermiştim biraz; bu ay eski rutinime dönünce eklemek istedim nostalji adına. Eklemesem de her burada zaten. 

Clinique Moisture Surge Intense: Bu ay klasikler ayı gibi sadık olduğum vazgeçilmezlerim hep burada. Konuşmaya gerek yok. Kavanozlarca bitirdim bundan. İleride de bitirmeye devam edeceğim. Kışın gündüz nemlendiricileri arasında ilk tercihim. Kuru ciltliler için mükemmel bir makyaj öncesi nemlendiricisi Normal versiyonunda kıyasla çok daha nemlendirici; ancak hala hafif mi hafif. 

Clinique Custon Repair Serum: Koredeyken oradaki Clinique Korea'dan hediye gönderilmişti denemem için; o zaman deneyip, kullanıp bitirmiştim. Eve dönünce fark etim ki Clinique Türkiye de ilk çıktığında bana denemem için yollamış. Cildimin belirli bir sorunu yoksa ve de özellikle kullanmak istediğim bir serum yoksa gündüzleri kullanıyorum bunu genelde. Bu ay da o aylardan biriymiş demek.

Nature Republic Snail Solution Sleeping Mask (Kore): Yine Kore cilt ürünleri arasında gerçekten severek kullandığım, geri gittiğimde kesinlikle 2 tane daha alıp geleceğim bir ürün. Yatmadan önce nemlendirici maske olarak cildinize ince bir tabaka halinde uygulayıp uyuyorsunuz, gece boyunca cildinize işliyor, yumuşacık yapıp esnekliğine katkıda bulunuyor cildinizin. Mucizeler yaratmıyor, ya da çok iyi kalıcı etkileri yok benim gözlemlediğim kadarıyla; ancak ertesi gün yumuşacık, diri, nemli bir cilt istediğimde yatmadan önce mutlaka uyguladığım bir ürün. Unutmadığım zamanlarda haftada 1 kere kullanmaya çalışıyorum. 

Sonraki yazımda görüşmek üzere!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder