5 Mart 2015 Perşembe

Estee Lauder - Daywear Nemlendirici | Cilt Bakımı


DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Krem SPF 15 
-Normal/Karma Cilt-



Uygun ciltler: Normal / Karma

Şişe: cam - kapaklı
SPF: Var. SPF 15
Bulunabilirlik: Sephora, YKM, Boyner, Tekin Acar, Sevil etc., Online Store
Fiyat: 30ml – 116 TL / 50ml – 199TL 



                                                      Herkese Merhaba!

Bugün sizlere son 1 aydır denemekte olduğum Estee Lauder Daywear nemlendiricisinden bahsedeceğim ^_^ 
Estee Lauder’den denediğim ilk nemlendirici olduğunu kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra fark ettim aslında. Bunca senedir Estee Lauder kullanıyorum, nedendir bilinmez nemlendiricilerini hiç denememişim daha önce. 
Son 1 senedir sürekli her zaman kullandığım klasik nemlendiricilerim ve de Kore’den aldığım denenmeyi bekleyen ürünler arasında gidip geliyordum. Hepten farklı bir şey deneyeyim bu sefer derken Daywear’ı denemeye karar verdim. 




Estee Lauder diğer cilt bakım markalarına kıyasla her zaman listenin en başında gelen markalardan biri olmuştur. Diğer high-end markalar arasında bile konu cilt bakım ürünleri, serumlar, nemlendiriciler dediğimizde içlerinde bu alanda belki de en başarılısı Estee Lauder olduğundan, aldıktan sonra, daha önce pek de dikkatimi çekmemiş olan bu nemlendiriciyi denemek için sabırsızlanmaya başladım. Sahip olmanın getirdiği bir şey herhalde. Birden gözüme daha bir çekici gelmeye başladı. 



Ürün benim hala anlam veremediğim klasik nemlendirici kavanozunda geliyor. 
Piyasadaki çoğu nemlendiricinin aynı şekilde geldiğini göz önünde bulundurursak bu konu hakkında dil dökmek biraz boş olacak ama yemin ederim hala anlam veremiyorum neden markalar hala ısrar ediyor bu kavanozları kullanmaya. 
Yani sen o kadar para yatır, yok şöyle artıları var, içinde bu var, cilde böyle iyi diye dolan etrafta; sonra da git o güzelim formülü kavanoza koy ki açtıktan birkaç hafta sonra içindeki bütün o güzelim formüller işe yaramaz hale gelsin >_<

Neyse, pozitif devam edelim, 
Estee Lauder’e özel bir durum değil fazla negatif başlamayalım yazıya...



Öncelikle ürün SPF 15 içerdiğinden 1-0 önce başladı oyuna. SPF ve nemlendiriciler hakkındaki fikirlerimi daha önce de dile getirdim zaten. İçindeki Avobenzone cilde UVA’lere karşı gerekli korumayı sağlayacağından formüle bir artı daha. 
İçindekileri okuduğunuzda zaten göreceksiniz ki ürün piyasadaki diğer bir çok nemlendiriciye kıyasla antioksidanlar açısından oldukça zengin. Formülizasyonu gerçekten çok iyi bir nemlendirici. 


Ancak gelin görün ki yine en başta bahsettiğim noktaya dönüyoruz. 
Bütün antioksidanlar, vitaminler, bitki özleri vs hava ile temans edince etkisini yitirmeye başlar. Yani bu tip kapaklı kavanoz tarzı ürünlerin kapağını açtığınızdan itibaren ürün bütün işlevini yitirmeye başlıyor. 
Piyasadaki nemlendiricilerin büyük bir çoğunluğunun hala estetik nedenlerden bu tip dizaynları seçmesi de o yüzden ayrı bir ironik. 
Yazık hem de ne yazık çünkü eğer içindekileri incelerseniz eğer, Daywear gerçekten de diğer nemlendiricilere kıyasla antioksidanlar açısından oldukça zengin, ve de başka koşullar altında, daha iyi bir dizaynla cildi gerçekten pozitif etkileyebilecek içerikleri olan bir nemlendirici. 
Ürünün dizaynının içindeki o güzelim formülleri etkisiz kıldığı göz önünde bulundurulduğunda fiyatı da bence gereğinden biraz daha yüksek.
*Merak edenler için içindekileri yazının sonuna ekleyeceğim


Ürünün formülü belirtilen Normal/Karma cilt tipleri için uygun; ancak daha yağlı, ya da yağlı bölgeleri olanlara ağır gelebilmesi mümkün. 
Hafif bir kremsi yapıya sahip, çabuk dağılıyor ve de makyaj altı için uygun, zaten adından da görülebileceği gibi o amaçla yapılmış bir gündüz kremi kendisi. Ancak jel nemlendiricilere alışıksanız formülü ağır ya da yağlı gelebilir. 

Güneş kremi gibi beyaz bir krem ve de çabuk dağılmasına rağmen yedirerek uygulamanız gerekiyor. 
Zengin ancak abartıya kaçmayan, belirtilen ciltler için tam kıvamında bir nemlendirici. 
Yağlı ciltler bunun yağ içermeyen versiyonunu tercih ederseniz daha mutlu olurlar. 


Klasik bir salatalık-ımsı bir kokusu var. Ürün içindeki bazı bitki özlerinin formüle kokudan başka fazla bir getirisi yok; bir de buna ürünün içinde zaten var olan sentetik kokular eklendiğinde hassas ciltleri irite edebilmesi de yüksek bir olasılık. Eğer parfümlü ürünlere duyarlı, hassas bir cilde sahipseniz önce bir tester’ını istemenizi şiddetle öneririm.

Dizayn konusundaki düşüncelerimi bir kenara bırakırsak eğer; ürün gerçekten de çok başarılı bir nemlendirici. Nemlendirmenin yanı sıra rakiplerine kıyasla formülü gerçekten vaat ettiklerini yerine getirebilecek güçte. 

Yakınlarda bir ara nemlendiriciniz bitecek gibi duruyorsa ben bir deneyin derim ^^



Deneyen? Fikirleri olan?

İçindekiler: 
 Octisalate 5%, Avobenzone 3%, Other: Water, Dimethicone, Butyloctyl Salicylate, Butylene Glycol, Polyester-8, Cetyl Ricinoleate, Steareth-21, Steareth-2, Di-C12-15 Alkyl Fumarate, Caprylic/Capric/Myrstric/Stearic Triglyceride. Polysilicone-11, Guava Fruit Extract, Gentian Root Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Stearyl Alcohol, Barley Extract, Laminaria Ochroleuca Extract, Rosemary Leaf Extract, Wheat Germ Extract, Artemia Fumaria Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Caffeine, Pentylene Glycol, Lemon Fruit Extract, Hydrolyzed Rice Extract, Grape Seed Extract, Hydrolyzed Rice Bran Extract, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Thermus Thermophillus Ferment, Behenyl Alcohol, Acrylic Acid/VP Crosspolymer, PCA, 2-Hexanediol, Urea, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Sodium Hyaluronate, Ergothioneine, PPG-15 Stearyl Ether Benzoate, Glycyrrhetinic Acid, Trehalose, Polyquarternium-51, Lecithin, Hydrogenated Lecithin, Fumaric Acid, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylpectin/Glycerin Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Cyclodextrin, Sodium Hydroxide, Nordihydroguaiaretic Acid, Sodium Chloride, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Fragrance, Citric Acid, Ethylbisminomethyl Guaiacol, Manganese Chloride, Pentaerythrityl Tetra-di-T-Butyl Hydroxycinnamate, Disodium EDTA, Sodium Dehydroxyacetate, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropanediol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Benzyl Salicylate, Linalool, Blue 1, Yellow 5, Chromium Hydroxide Green

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder