21 Ağustos 2015 Cuma

NARS: NARSissist Dual-Intensity Far Paleti Detaylı İncelemesi | Makyaj



Herkese Merhaba!

Yaklaşık 5-6 ay geciken bir yazıyla geldim bugün bloga utana utana...
Birkaç ay önce bu alışveriş yazımda sizlere o dönemde yeni çıkan NARSissist Dual-Intensity Far Paleti incelemesi yakında geliyor dedim... 
deyiş o deyiş; ancak yeni oturup yazabildim palet hakkındaki fikirlerimi. 


Tam da bahar öncesi, Too Faced Chocolate Paleti Türkiye'ye geldiğinde çıktığını hesaba katarsak eğer, ne yalan söyleyeyim Chocolate paletini o dönemde daha kullanışlı bulduğumdan bunu biraz çekmecenin gerilerinde bıraktım.
Geçenlerde yeni çıkan NARS allık paletini görünce birden bunun varlığını hatırlayıp; almayan, incelemeyen varsa bu paleti, bir daha unutmadan hakkında biraz konuşmak istedim ^^


Geçtiğimiz ay içinde renklerin hepsini düzenli olarak, bazlı,bazsız, farklı koşullarda kullanıp sizlere palet hakkındaki fikirlerimi dökmeye, renkleri tek tek incelemeye geldim ^^

Paletteki 8 renkten 7'si kalıcı koleksiyonda tekli far olarak bulunduğundan, palete ilgisi olmayan, ancak bu formülde bir renk denemek isteyenlere de bu şekilde yardımım dokunabilir belki ^^



Ürün: Far Paleti
Marka: NARS

İsim: NARSist Dual-Intensity Far Paleti

Far türü: "dual-intensity" 


Ürün Miktarı: 1gr. (x8)

Fiyat: 200TL / 79USD
Bulunabilirlik: Sephora, NARS, Online:MakyajTrendi

~~~~~~~~~


Dizayn:

Daha önceden Virtual Domination Allık paletini alanlara oldukça tanıdık gelecek modern bir dizayna sahip. Klasik NARS dokusuna sahip yumuşak köşeli bir dizayn yerine bir kez daha o keskin köşeli dikdörtgen dizayn karşımıza çıkıyor. Paletin ön ve arka kapaklarının yüzeyi tamamen ayna olarak tasarlanmış.


İçerisinde her zamanki gibi full boy bir ayna, ve de setle birlikte gelen seyahat boyu bir kuru-ıslak kullanımlı fırça yer alıyor. Dual-Intensity farlar tekli farlarından farklı olmayacak şekilde kare ve de yüzeylerinde aynı paralel şekil baskılarıyla paletteler. Oldukça kalın ve de yer kaplayan bir palet, dolayısıyla palet olmasına rağmen seyahat için ideal olmayabilir.


Palet Hakkında Genel:



Palet; 7'si kalıcı koleksiyonda var olan, 1'i palete özel olmak üzere toplam 8 renkten oluşuyor. Farların her biri 1gr olmak üzere paletteki farların toplam miktarı 8gr. Farların tekli satılan versiyonları ise 1.5gr boyutundalar ve de her biri 85TL.


Yani paletteki 1gr'lık farların tanesi yaklaşık 56TL'ye geliyor desek paletin toplam değeri 448TL. Paletteki renklerin her birinin tam boyutunu tekli almaya kalksanız da 680TL gibi bir fiyata mal olur. Biraz fazla uzattım ancak sadede gelirsek boyut/fiyat/tekli ürün fiyatı dengelerine bakarsak paletin 200TL'lik etiketi oldukça karlı bir yatırım oluyor.  

*Tabi bu markanın var olan Türkiye fiyatları üzerinden, günümüzün döviz kurları göz önünde bulundurularak hesaplanmış hali... markanın genel olarak fiyat etiketlerine girmiyorum anlayacağınız.   


Palet bence NARS'ın dual intensity formülünü denemek isteyenler için oldukça güzel bir yatırım olacaktır. Ursa Major dışındaki bütün renkler NARS'ın kalıcı koleksiyonunda var olan, tek başına alabileceğiniz renkler.


Renkler

 


Europa: İçerisinde biraz pembe bulunan, sıcak alt tonlu bir somon, şeftali rengi. Frost bitişli. Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise full opak bir yoğunluğu var.  (7/9)

 

Himalia: Orta koyu tonda bir altın kahve. Neredeyse frost denilebilecek, metalik bir parlaklığı var.  Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise full opak bir yoğunluğu var. Kuru-ıslak uygulamalar arasında ciddi bir ton farkı var, kuru uygulandığında çok daha yumuşak ve de açık görünüyor. Islak iken çok çok daha yoğun bir renk elde ediliyor. (9/10)


Ursa Major: İçerisinde biraz gri tonları bulunan, hafif sıcak alt tonlu bir koyu kahve. Göze uygulandığında tahmin edilenin aksine biraz daha sedefimsi bir görüntüsü var. Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise full opak bir yoğunluğu var; ancak her 2 uygulamada da palette durduğundan daha açık bir renk elde ediliyor. (7.5/10)




 

Subra: Hafif sıcak alt-tonlu, yoğun bir bordo/mürdüm. Sedef bitişli. Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise full opak bir yoğunluğu var. Islak uygulandığında kuru uygulandığına kıyasla gözle görür derecede daha fazla dayanıyor. (9.2/10)



Andromeda:  Altın sedefli parlak bir açık bej. Hem kuru hem de ıslak uygulandığında aşağı yukarı aynı derecede yoğun, opak bir renk. Kuru uygulandığında diğer renklere kıyasla biraz daha erken göz kapağına toplanmaya başladı. (8.5/10)








Lysithea: Hafif altın tonları içeren bir gri kurşun rengi. Metal, neredeyse ıslak bir görünüme sahip bir bitişi var. Kuru uygulandığında oldukça saydam, ıslak uygulandığında neredeyse full opak bir yoğunluğu var. Palete olduğundan daha yoğun duran bir renk. (8.5/10)




Giove: Frost bitişli canlı bir lacivert. Göze uygulandığında palette olduğundan daha koyu duruyor. Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise daha opak bir yoğunluğu var ve de renk daha canlı bir mavi. (8.7/10)





Sycorax: Satin bitişli siyah. Kuru uygulandığında yarı-saydam, ıslak uygulandığında ise neredeyse full opak ve de daha canlı bir yoğunluğu var.(7.8/10)






  
Performans / Formül

Kuru uygulandıklarında biraz daha saydam bir uygulama elde ediyorsunuz; ancak katmanlayarak kuru uygulamada da daha yoğun bir pigmentasyon elde etmek de mümkün. Nemli bir fırçayla uygulandığında ise çoğu zaman direk full opak bir uygulamaları var. 

Yumuşak, çok ince elenmiş hissi veren bir yapıya sahipler. Ciltte çok rahat dağıtılıyorlar.  

NARS, ürün tanıtımında Dual-Intensity farların 8 saat boyunca dayanıklı, ister kuru, ister ıslak kullanılabilir yapıda olduğunu belirtmiş. Benim deneyimlerime göre kuru uygulandığında farların 8 saate kadar dayanabilmeleri oldukça zor. Kuru uygulamada bende 6 saat, ıslak uygulandığında ise 8 saate kadar dayanıklılık sağladılar. Renge farklılık gösterse de genel olarak farlar kuru uygulandığında kullanım süresi 5-7 saat arasında iken; ıslak uygulandığında 7-9 saat idi.  


~~~~~~~~~~~~

Genel olarak bakarsak eğer bu NARS Dual-Intensity far paletin varlığını unuttuğuma biraz pişmanım çünkü kullanımı gerçekten de çok güzel ve de rahat bir formüle sahipler. 

Tekli versiyonlarından daha önceden ilk çıktıklarında merak edip 2 tane aldığımdandır belki, o kadar fazla heyecanlandığım bir ürün değildi en başta; ancak baktığımızda gerçekten de çok kullanışlı ve de iyi düşünülmüş bir palet. 

Ever neutral, doğal renkleri seven günlük makyaj paleti isteyen biri için doğru tercih olmayabilir, biraz daha maceracı renkler var. Smokey-eye fazla kullanmayan biri için palette belki de hiç kullanılmayacak renkler var...
Dolayısıyla daha çok formülü merak edenler, koleksiyondan denemek istedikleri için zaten 1-2 tane far alacaklar için daha uygun olabilir, neredeyse aynı ücrete 8 renkli paleti almak daha mantıklı gelebilir.. 
Ya da belki de tekli olsa asla almayacağınız renkler ile günük doğal renklerin bir arada bulunduğu oldukça genel bir palet arayışında olanlar için uygun bir tercih olabilir.  

Aslında tam da bu sıraladığım nedenden dolayı dengeli bir palet olduğu söylenebilir NARSissist Dual-Intensity Far Paleti'nin. 
Her zevke uygun bir renk var ^^
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder