17 Ağustos 2015 Pazartesi

Aritaum World Glam Coating Tint | Makyaj | Kore


Herkese merhaba!
Yine bi dolu Kore dudak ürünüyle geldim karşınıza ^^
Bugün sizlere Aritaum - World Glam Coating Tint'lerinden bahsedeceğim.

Aritaum Kore'de benim ziyaret etmeyi en sevdiğim mağazalardan biri. 
IOPE, Laneige, Mamonde gibi markalarım ürünlerini satmakla kalmıyor, özellikle de son 2-3 yıldır inanılmaz derecede popülerlik kazanan kendi makyaj keloksiyonları da bulunuyor. Son birkaç senedir çıkarttıkları ürünler çok hızlı popülerlik kazandı ve çoğu cult ürünler haline geldi. Özellikle de dudak ürünlerinde bence oldukça başarılı olan Aritum'dan dolayısıyla bahsetmezsek olmaz ^^

Bugün bahsedeceğim seri Aritaum'un, YSL glossy-stain'lerinin benzeri olduğu söylenen World Glam Coating Tintleri. Kore'de inanılmaz derecede popüler olan jel-tintlerin Aritaum versiyonu ^^ 

Koleksiyonda bulunan toplam 10 renkten bende bulunan 4'ü üzerinden sizinle bu koleksiyonu inceleyeceğim ^^


Ülke: Güney Kore
Marka: Aritaum
Tür: Dudak tinti
Ürün: Aritaum World Glam Coating Tint
Fiyat: 9.000won/9USD
Boyut: 9ml
Bulunabilirlik: Kore/Online
#6 - Seoul rengi
Dizayn

- Ürün artık Kore için Klasik diyebileceğimiz orta boyutta, silindir, dudak tinti tüplerinde geliyor. 
- Artaum'un bu dizaynı siyah, ve de paket üzerindeki şerit sayesinde rahatça ürün rengini görebileceğimiz şekilde düzenlenmiş. 
- Serideki her bir tint ayrı birer şehir adı ile adlandırılmış. 
- Bu şehir adları da ürünün kapak kısmında tüm kapağı kaplayacak şekilde bulunmakta. Dolayısıyla saklarken aradığınız rengi bulup seçmek oldukça rahat oluyor. 
- Aynı zamanda Kore lip tintlerinin bu orta boyu, çok az yer kapladığından ürünleri çantada ya da makyaj çantasında taşımak için ideal dudak ürünleri yapıyor. 
#6 - seoul fırçasına close-up
Formül:

Çok dürüst olacağım, ürünü ilk kullandığımda nefret etmiştim... Hem de nasıl, neden Koreli bloglarda bu kadar ünlü olduklarını anlayamamıştım. Bir de o dönemde Aritaumdan aynı anda tanıştığım Honey Melting Tintlerle derin bir aşk ilişkisi yaşadığımdan bunların uzun bir süre pabucunu dama attım. 
Daha sonradan nedendir bilinmez tekrar kullanmaya başladım, sevmemeye devam ettim ancak kullanmaya da devam ettim. Benim ürüne karşı antipatim büyük ihtimalle ürünün oldukça "glossy" bir bitişe sahip olmasından kaynaklanıyor. Evet saçmalığın ben de farkındayım. Glossy bir ürün alıp glossy diye sevmemek bana özgü bir şey.
Her neyse... 
seoul renginin dudaktaki görüntüsü, olduğundan biraz daha canlı çıkmış ışık nedeniyle.
- Ürün aslında bahsedildiği gibi ilk uygulamada oldukça parlak ve de ıslak bir "glossy" görünüme sahip. 
- YSL tintlerine benzer bir şekilde biraz yapış yapış bir his veriyor ilk uygulamada. Sanki dudaklara ağır gelecek bir formülü varmış gibi. Ancak YSL'in aksine çok çok çok daha pigmentli ve de YSL'de nasıl opak bir kapatıcılık elde etmek için 2-3 kat uygulamak gerekirken Aritaum'un bu tintleriyle tek seferde yeterli derecede pigmentli bir kapatıcılık elde etmek mümkün. 
- Aynı zamanda YSL'in lossy tintlerinin aksine dudağa uyguladıktan sonra dudakta hissedilmiyor, ağırlık hissi vermeden oldukça rahat hafif bir formülü var dudakta. İlk uygulandığındaki yapış yapış gelen his oldukça yanıltıcı yani. 

#10 - London rengi

Tint deyince insanların aklına Benefit'in benetint'i benzeri sıvı tintler, ya da "Gel Tint" deyince de yapı olarak hep dudak parlatıcıları geliyor. Ancak hem sıvı tintlerden hem de lipglosslardan çok farklı bir formül söz konusu burada. Sıvı tintlerin aksine bahsedildiği gibi jel bir yapı; ve de lipglossların aksine ürüne göre yarı-opak'tan full opağa kadar uzanan bir pigmentasyondan bahsediyoruz.

- Ürünün ilk uygulamada oldukça parlak ve de ıslak olduğunu söylemiştim; ancak burada ıslak, dokunursam silinecek tipli bir nemden bahsetmiyoruz. Ürünün bir tint olduğunu unutmayın. 
- Ürünün verdiği o parlaklık 2-3 saat sonra yok olup geride çok güzel, ıslak olmayan ancak kuru da olmayan satin bir bitiş ve de renk bırakıyor. 
- Kalıcı ve de kullanılabilir bir renk. 
- Hiç dokunmazsanız eğer çıkartırken ürünün dudağın özellikle de kuru bölgelerinde renk bıraktığını göreceksiniz. 
- Dudaklarda hafif bir kurutucu etkisi olduğunu da belirtmeden geçemem yalnız.
   
#10- London rengi fırçası

Kullanım

- Tintlerin kullanımı çok çeşitli olduğundan tercih ettiğiniz bitişe göre ürünün son görünümü oldukça farklı olacaktır. 
- Eğer ürünü olduğu gibi tüm dudağa uygulama taraftarıysanız oldukça ıslak görünümlü, parlak ve opak bir renk elde edeceksiniz. 
- Ya da diğer bir kullanım yöntemi olan ve de benim de daha çok tercih ettiğim dağıtma yöntemiyle kullanırsanız - yani dudağınızın iç kısmına ürünü uygulayıp parmağınızla dışa doğru dağıtarak - aşırı ıslak bir görünümden çok, daha doğal bir parlaklık, iyi anlamda biraz daha sönük ve daha güzel oturmuş bir bitiş sizi bekliyor olacak.  

#9 - Las Vegas rengi

Bahsetmek istediğim ayrı bir sorun da ürünün uygulanışı ile ilgili. 

- Tüm dudağa direk fırçadan gloss olarak uygulamak isteyenler elde edecekleri sonuçtan ilk başta çok de memnun kalmayabilir. 
- Ürünün yapısı nedeniyle fırçayla uygularken tek seferde eşit dağıtımlı bir bitiş elde etmek biraz zor olabilir. Üzerinden geçip ya da dudaklarınızı birbirine sürerek eşit dağılımını sağlamanız gerekebilir; ancak sonunda oldukça homojen bir bitiş elde ediliyor. 
- Ürün bekledikçe kendi kendine homojenleşip dudakta düzgün durmayı başarıyor. 

#9 - Las Vegas rengi fırçası

Renkler:

- Seride dediğim gibi toplam 10 renk bulunuyor. 
- Genelde özellikle de indirim dönemlerinde çok çok uygun fiyata düştüklerinden ya da Aritaumda sürekli 1+1 kampanyaları olduğundan gördüğü her rengi kapıp gelen ben; 2 sene içerisinde Aritaum'a ne zaman gitsem bu 4 renkten başka bir renk beğenemedim =/ Kullanılabilir gelmediler resmen. 

- Resme bakarak aldanmayın; nitekim resimde ve de üründe gösterilen renkler ile ürünün uygulandığındaki rengi arasında nedense dağlar kadar fark oluyor. 
- Eğer almayı planlıyorsanız kesinlikle internetten farklı kaynaklardan swatch'lara bakmanızı tavsiye ederim. Mağazada her rengi tek tek denediğimde ilk başta fırçaları yanlış tüplere koydular zannetmiştim resmen... 
Bu uyarıyı yaptıktan sonra benim naçizane fikrime göre tüm serideki en sağlam renkler olan 4 renkten bahsetmek istiyorum sizlere.

  • Seoul
  • London
  • Shanghai
  • Las Vegas


Seoul - oduğundan daha koyu ve canlı çıkmış resimde

Seoul: Orta-tonda, sıcak alt tonlu bir greyfurt pembe-mercanı. Günlük kullanımda benim en sık kullandığım ve de bu serideki en favori rengim. Çok kullanışlı bir renk çünkü. Fazla canlı olmadan dudaklara canlı havası katan, bitişi nedeniyle ne gloss gibi aşırı parlak, ne de opak bir ruj gibi ağır duran bir yapısı var. Düşünmeden sür çık denilebilecek türde bir renk. 

London





London: Seoul'e kıyasla biraz daha canlı ve koyu bir sıcak alt tonlu pembe. Dudaklara fazla uğraşmış ve de bariz hissini vermeden canlı bir renk katan bir tint.

resimde olduğundan daha canlı, kırmızısı daha yoğun

Shanghai: Koyu bir kırmızıya çalan-turuncu; ya da oldukça sıcak tonlu br kırmızı diyebiliriz. Dudakta biraz daha kırmızılığı ortaya çıkıyor ancak ilk bakışta çok koyu bir turuncu denilebiliyor. Serideki diğer turuncu tonlu renkler bana çok kullanılamaz geldiğinden içlerinde en kullanılabilir olanı buydu. Özelikle de bahar ve de yaz ayları için mükemmel ötesi bir renk ve formül.

Las Vegas - resimde olduğundan daha koyu ve daha kırmızı




Las Vegas: Serinin diğer bir kırmızısı. Bu sefer daha soğuk-tonlu, mavi alt-tonlu bir kırmızı. Hafif pembeye çalan bir koyu kırmızı. Yine oldukça kullanışlı ve de oldukça klasik bir renk. Shanghai'ın diğer yarısı diyorum ben buna. Aynen onun gibi yaz ayları için yaratılmış bir renk ve formüle sahip adeta.




 


~~~~~~~~~~~~~~~

Sanki istediğim kadar övemedim gibime geliyor ürünleri; ancak bitirirken tekrar etmeden geçemeyeceğim, gerçekten çok kullanışlı ürünler.
 YSL tintlerinin gerçekten de çok daha uygun fiyatlı ve de daha geliştirilmiş hali gibiler resmen. Pigmentasyonları çok çok daha iyi, formülleri de bir o kadar daha başarılı, kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir ürün.


Benim gibi yalnızca mat rujları tanıyan ve kullanan birinin yapısı gereğince, glossy bir tinti günlük rutinine eklemiş ve de kullanıyor olması için ürünün herhalde gerçekten de iyi olması gerekir diyor, ve de burada bitiriyorum yazımı ^^

Aritaum World Glam Coating Tint'leri umarım beğenirsiniz ^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder