20 Ocak 2017 Cuma

Flormar Cozy Quartet Eyeshadow İncelemesi: Nude Peaches & Golden Greens | Comfort Zone Koleksiyonu



Herkese Merhaba ^^
Söz verdiğim bir yazı var bugün blogda~
Bu yazımda incelediğim Flormar Comfort Zone serisinin far paletlerini biraz geç de olsa sonunda istediğim şekillerde kullanıp doğru düzgün yazabilme fırsatım oldu. İlk başta açıkçası yalnızca tek bir renk yüzünden baya ön yargılı yaklaştım diğer renklerin hepsine~ Kullandıkça ilk denediğim günlere kıyasla baya kanım ısındı aslında ama...

 
Denemeyenler, indirime girmelerini bekleyenler varsa umarım işinize yarar bu yazı ^^



Seride bildiğiniz gibi 4 adet palet mevcut. Paletlerin her birinin belirli bir renk teması var. Kahveler, yeşiller, şeftaliler, morlar gibi... Yani daha çok palete adını veren renkte 1 far ile ona eşlik edecek açık, koyu ve orta tonda 1er far. Kısacası sizin full göz makyajınızı kapsamayı planlayan klasik bir 4 renkli mini paletlerden söz ediyoruz bugün.

Comfort Zone serisi ilk çıktığında farklı renk temalarındaki paletleri görür görmez hemen birinin siparişini verdim. Hani olur da şansıma formülünü beğenirsem gerisine de bakarım diye. Aklımda yeşil palet ile şeftali palet vardı. Daha kullanışlı olur diye yeşil ile başladım ben; daha sonra da gelen PR paketinden de şansıma şeftali palet çıkınca karşılaştırarak inceleme imkanı edinmiş oldum biraz. İyi ki de kendim gidip 1 palet daha almışım diyorum açıkçası, nedenine geleceğim az sonra~

NUDE PEACHES
Flormar Cozy Quartet Eyeshadow (24.90TL)

 
Sanırsam herkesin merak ettiği, bu koleksiyondan alışveriş yapanların %80inin aldığı palet bu oldu. Hak veriyorum açıkçası. Sıcak tonda paletlere muhtaç kaldık resmen son aylarda~ 


Palette tümü mat olmak üzere 4 renk mevcut. Palete adını veren 1 adet şeftali tonunun yanında (ki bu şeftali tonu falan değil direk neon bir turuncu); 1i orta tonda sıcak bir kahve, diğeri ise daha koyu soğuk tonlu bir kahve olmak üzere 2 toprak tonu, ve de aydınlatıcı rengi olarak da yavru ağzı denilebilecek bir şeftali-pembe bej tonu var.

Bir araya getirdikleri renkleri gerçekten çok beğendim ben bu palette. Özellikle de 1 adet koyu ve soğuk tonda gölgelendirme renginin yanında, daha sıcak ve açık bir kahve tonunu bulundurmaları çok hoşuma gitti benim. Gerçekten sıcacık sonbahar makyajları yaratacak bir palet olmuş. 


Pigmentasyon ve de yapı olarak kesinlikle ve kesinlikle az sonra inceleyeceğim paletten daha başarılı buldum ben. Bu paletteki farların  hepsi mat bitişli. Mat farlardan açıkçası öyle fazla bir beklentim yoktu. Flormar'dan daha önceden bir sürü mat far kullandım ve de özellikle farklı bir formül denemedikleri sürece oldukça ince yapılı, oldukça da kuru pudramsı bir formülleri oluyor matlarının genelde. İyi tarafları kesinlikle pigmentasyon sorunu yaşamıyor olmanız. 

 
Fazla kuru olmaları ve de aşırı fazla tozutmalarının dışında fazla bir sorun yaşamadım ben. Opaklıklarından gayet memnun kaldım, özellikle de o neon turuncu rengi tek seferde ben burdayım diye bağırıyor ve de dağıttıkça saydamlaşan bir renk değil. Kahve tonları bir tık daha az opak olsa da sorun yaratmadılar, gayet kullanışlı buldum genel olarak. Aydınlatıcı rengi sadece biraz daha pigmentli ya da bir tık daha koyu olsaymış biraz daha kullanışlı olabilirdi şöyle tüm göz kapağı için ya da geçiş rengi olarak.  


GOLDEN GREENS
Flormar Cozy Quartet Eyeshadow (24.90TL)


Gelelim suçlu palete. Mavi gözlülere yakışmaz dedikleri tonlardan biri aslında yeşil farlar, hani renk çakışması falan... Ben de inatla makyaj ne ya dediğim günlerden beri yeşil farlara pek bir hayranım. Bu nedenle koleksiyon ilk çıktığında herkes o şeftali paletin ardından bakakaldığında ben kendi çapımda yeşil palete bakakaldım ve de hemen onu satın aldım dayanamayıp. 


Palette 1'i simli 3'ü mat olmak üzere toplam 4 renk var. Simli renk çok çok hafif şeftali tonları taşıyan sıcak bir altın tonunda. Mat renklerin ilki paletin aydınlatıcı rengi olması planlanmış tamamen mat bir tebeşir beyazı. 3. renk palete adını veren çok güzel bir orta>koyu, hafif soluk bir orman yeşili. Son renk ise gerçekten de bu yeşile çok güzel iltifat eden bir sıcak sarı alt tonlu orta tonda bir çikolata kahvesi. Bu palete konulacak bir kahvenin ben çok daha koyu olmasını beklerdim fakat daha orta tonda sıcak bir kahve seçerek bence çok yerinde bir karar vermişler. 



Peki sorun ne? Gelin görün ki palette sol üst köşedeki renk - benim ilk swatchladığım renk olur kendileri - simli tondaki sarı olunca biraz ön yargılı yaklaştım renklerin gerisine de. Neden mi? Renk menk yok. Vallahi yok. Opak bir uygulamayı geçtim uygulama yoktu resmen. İlk önce farın üstünde tabaka oluşmuş sandım, kazımaya çalıştım ama o kadar yumuşak çıktı ki dağıldı, fakat dağılırken bile toz olarak değil de öbek öbek yama yama dağıldı. Swatchlarken bile rengini versin diye rahat 8-9 kere tekrar tekrar ürün almam gerekti. Gözlerimde test ederken de kesinlikle parmaklarımda uyguladım fırçalardan sonuç alamayınca. Paletteki en güzel fakat aynı zamanda da paleti biraz başarısız kılan renk oldu bu benim gözümde. 

 
Ona kıyasla paletteki mat renklerde resmen bir pigmentasyon patlaması vardı açıkçası. Çikolata kahvesi açık ara en başarılı renk oldu bana sorarsanız. Yeşil tonda hafif bir kuruluk ve eşit dağıtılamama sorunu oldu, özellikle de kahve tonu o kadar güzel uygulanıp karıştırıldığında bile opaklığını kaybetmeyince daha da belli oldu diğer renklerin yetersizliği. Beyaz rengi ise her ne kadar başarısız bir renk olmasa da kullanım alanı neredeyse olmayan bir renk. Tamamen mat resmen tebeşir beyazı bir farı kaç kişi far olarak kullanır emin değilim açıkçası. Paletteki simli renk bu olsaydı bence biraz daha kullanışlı olabilirdi.  


~~~~~~~~~~~

Genel olarak açıkçası ben tam da beklediğimi buldum bu paletlerde. Formülü mükemmel olmasa da fiyatına bakınca kesinlikle kullanışlı olabilecek mini mini paletler bunlar. Özellikle de indirime girdiklerinde makyaj koleksiyonunu genişletmek isteyen, biraz daha renk odaklı paletler denemek isteyenler için gayet mantıklı bir alternatif olacak gibi.

Umarım hoşunuza gitmiş, size ürünler hakkında bir fikir verebilmiştir bu yazı.
Okuduğunuz için teşekkürler ^^


1 yorum:

  1. Nude peach bende de var çok pratik bir palet bence yeşile hiç gözüm takılmadı bile ben de makyajda çok tercih etmen yeşili ama o mat acı kahve harikaymış doğrusu sırf onun için bile alınabilir sanki kendisi 😊😊 güle güle kullan 😍

    YanıtlaSil