7 Nisan 2015 Salı

Mac Toledo Koleksiyonu | Makyaj



Herkese Merhaba!

Daha önceden birkaç yazımda Mac'in Toledo koleksiyonundan biraz bahsetmiştim.
Mac'in son zamanlarda çıkarttığı koleksiyonları arasında dizaynı en çok hoşuma giden koleksiyonlardan biri olunca tabi ki birkaç parça alıp denemiş oldum ben de ^^

Koleksiyon hala bulunabilir durumda ilen, son birkaç haftadır deneme fırsatı bulunduğum ürünler hakkında daha detaylı bir yazı yazmak istedim ^^
  
Biraz uzun ve de bol görselli bir yazı olacak ancak 3 ürün incelediğimden beni mazur görün diyorum ^^






Azalea Blossom Allık - 93 TL / 9gr.
Victoriana Ruj - 60 TL / 3gr.
Barbecue Ruj - 60 TL / 3gr.


ISABEL AND RUBEN TOLEDO OMBRE ALLIK



Serideki 3 ombre allık arasından benim ten rengime en iyi gideceğini düşündüğüm renk olan Azelea Blossom'u seçtim. 


Diğer 2 renklerden 1'i mercan, diğeri biraz daha şeftali tonlarındaydı. 
Aslında Mercan rengi palette daha çok hoşuma gitse de fazla kullanmayacağımı bildiğimden Azelea Blossom rengini seçtim ^^
Pratik olmak lazım yani...



Mac rengi "serin açık pembe" olarak tanımlamış. 
Soğuk alt tonlu mavi bir pembe, ancak cilde uygulandığında biraz daha ısınıp cilt tonunuza göre biraz daha sıcak bir pembe tonunda durabilir. 


Ombre bir allık olduğundan açık pembe renginden gittikçe soğuklaşarak eflatun olan bir renk karşımı var. 
Ağırlıkta olmasını istediğiniz renge göre fırçanıza ürün alıp o şekilde uygulayabilirsiniz. Ancak renkleri karıştırıp cilde uygulandığında eflatun fazla görülmüyor. 
Üzüldüm diyebilirim çünkü allıktaki eflatun aslında beni bu renge doğru iten sebeplerden biriydi. Açık tenlerde mükemmel ve de doğal duran ancak burada sık rastlayamadığımız bir allık rengi.
 Her neyse...


Formülü konusunda kafamın hala karışık olduğunu kabul etmek zorundayım. 
Nitekim Azelea Blossom yeni bir renk değil. Daha önce defalarca farklı koleksiyonlarda karşımıza çıkmış bir limited edition rengi. 



Daha önceden ben bu rengi denediğimde aşırı pigmenti bulmuş, ilk denediğimde kendimi palyaçoya çevirmiştim resmen. Dolayısıyla bu sefer Toledo koleksiyonunda görünce fazla denemeden aldım. 
Ancak denediğimde fark ettim ki önceki versiyonlarına kıyasla formülünde farklılık var. Kesinlikle eskisi kadar pigmentli değil. İstediğim rengi elde edene kadar bayağı uğraştım. 


Blog için hatta yüzümdeki halinin resmini çekmek için baya uğraştım ama bana mısın demedi resimde göstermedi kendini T_T
Pigmentasyon bir yana, formülüne gelirsek eğer, 
yumuşacık bir dokusu var, gözenekleri öne çıkartmıyor ve de ciltte çok güzel duruyor.

ISABEL AND RUBEN TOLEDO RUJLARI


İlk önce rujları pas geçmekte kararlıydım. 
Mac'in 2014'ten beri bir kırmızı ruj saplantısı vardır gidiyor, bütün koleksiyonları kırmızı rujlar ele geçirmiş durumda. Artık hepsi birbirine benzeme başlıyor bir noktadan sonra... 
Farklı olan tek renk limited olmayan Sin ile, önceki Oxblood rengiyla alakası olmayan Oxblood rengi. Sin benze zaten var, oxblood da benim Casper cildimde bir komedi olacağından rujları es geçecekken...

  
 Barbecue:

  Benim turuncu/kırmızı saplantım baş gösterdi, yenik düştüm ve gittim barbecue rengini aldım =/ 


Mat serisinin bir üyesi olan Barbecue rengini Mac "canlı turuncu kırmızı" olarak tanımlamış. Bence biraz daha saten bitişli bu renk orta koyulukta sıcak alt tonlu bir turuncu-kırmızı. 

Pigmentasyonu oldukça yoğun, uygulaması oldukça yumuşak ve opak. 
Mat olmasına rağmen adeta dudaklarda kayarak uygulanıyor, yoğun pigmentasyonu nedeniyle tek seferde tam kapatıcı bir uygulama sağlıyor.

 Dudakları kurutmadan bende 6-8 saate kadar kalıcılık sağladı. 
NARS'ın Audacious serisinden "Marlene" oldukça benzer bir renk. 

Victoriana:

Serideki diğer renklerin hiç biri bana yeni ya da ilginç gelmedi açıkçası. Ancak bir gün sıra beklerken rastgele karşılaştırmak için Victorianayı Mac'in sürekli koleksiyonundaki bazı renklerle karşılaştırdım. Ve de fark ettim ki düşündüğümün aksine, kalıcı seride var olan renklere o kadar da benzer bir renk değil. 




Bendeki mavi tonlu kırmızıların genelde çok daha koyu olduğunu, Victoriana'nın oldukça canlı bir mavi tonlu kırmızı olduğunu fark edince onu da almaya karar verdim. İyi de yapmışım çünkü aldığımdan beri sürekli kullanıyorum.

Yine Mat bitişli olan Victoriana rengini Mac "orta ton pembe kırmızı" olarak tanımlamış. Nemli bir mat bitişli, soğuk mavi alt tonlu canlı bir kırmızı. 
Serideki diğer renklere kıyasla daha sönük bir kırmızı ancak klasik Mac kırmızıları arasında oldukça canlı kalıyor. 
Barbecue gibi çok rahat dudaklarda adeta kayarak uygulanıyor, tek seferde ful opak bir pigmentasyon sağlıyor.
 6-8 saate kadar kalıcı çok güzel bir renk. 
Dediğim gibi aldığımdan beri elimden bırakmadım ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~

Yazının sonuna kadar dayananlara benden bir alkış ^^
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder