19 Haziran 2015 Cuma

Seyahat Makyaj Çantam Bölüm 2: Uçakta yanıma aldıklarım ^^

Herkese Merhaba!

Bir seyahatten kaç tane yazı çıkacak diyenlere cevabım yok vallahi, Allah ne verirse...
Uçakta çantamda taşıdığım küçük bakım çantama bir bakacağız bugün ^^

Tabi ki bunlar İstanbul-Ankara arası 1 saatlik bir uçuş için değil; 
oldukça uzun seyahat edecekler için yararlı bir şey olarak. 


Kore'ye her uçtuğumda aktarmalara göre 16-22 saat arasında değişen uzun mu uzun bir uçuş söz konusu. Dolayısıyla olduğu gibi bırakamıyorum ne yazık ki cildimi...

Bu yazımda sizlere yanıma neler aldığımdan; ve de yanımda taşıyacak olduğum için olabildiğince küçük bir çantaya ne boyutlarda ürün almanın daha rahat olacağından bahsedeceğim biraz ^^


Genel Bakım

Kabin bagajı ya da el çantanızda bulunacak makyaj çantasının bir kere sıvı bulunduracağından dolayı şeffaf olması lazım. Eğer unutursanız size hava alanında teslim ediyorlar ancak onların vereceği çok sağlam bir şey olmadığından ben kesinlikle hazırlıklı olmanızı ve kendi şeffaf seyahat çantanızı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim ^^


İlk olarak neredeyse 1 tam gün sürecek bir uçuş olduğundan ilk aldığım şey diş fırçası&kabı, mini diş macunu ve de minik bir Listerine şişesi. 
Uçakta verdileri yemekler, hava alanında beklerken harcayacağınız süreye göre yiyeceğiniz ya da içeceğiniz en az 3 öğün var, dolayısıyla bunlar şart.

Cilt Bakımı 
Uçağın içindeki hava benim cildimi sahra çölüne çevirdiğinden cilt bakım kısmı benim için önemli. Genelde krem formülünde bir maske ya da direk zengin ve yoğun bakım yağını boca ederdim yüzüme ancak bu sefer cildim kötü bir dönemden geçtiği için hafif tutmak istedim her şeyi.

  • 1 adet 3 kullanımlık bioderma - makyaj varsa temizlemek için;  
  • Clinique'in sivilceli ciltler için olan Blemish solutions sersinin toniği
  • Estee Lauder'in yine klasik bir ürünü olan Advanced Night Repair Serum'unun bir testerı (Clinique ve Estee Lauder bildiğiniz gibi aynı şirketten oldukları için hem ürünleri hem de sistemleri çok benziyor. Estee Lauder'in de tester hizmeti online sitesinde gayet iyi anlayacağınız)
  • Clinique'in yeni çıkan Turnaround serisinin Overnight revitalizing Nemlendiricisi ve bakım yağı (diğer çantadan çıkarıp sonradan buna ekledim son anda, o nedenle resimde yok)
  • ve de sabah uçaktan inmeden önce sürmek için Clinique Even Better Cilt-tonu Eşitleyici nemlendirici. 4-5 adet pamuk her ihtimale karşı, makyaj temizlemek ya da tonik için.
Makyaj
Eğer sizi karşılayacaklar varsa ve de uçaktan inince yüzünüzün az önce 22 saatlik bir uçuş beni bu hale getiridi demesini istemediğiniz kişiler varsa yine minik mi minik ürünlerle full ancak hafif bir makyaj yapmanız da mümkün.


  • Ben yanıma baz olarak Too Cool For School'da 1.500 won yani yaklasık 1.5 dolara satılan seyahat boy sivilceli ciltlere uygun bir BB krem olan Rules of Trouble Dual cover BB kremini seçtim. 
  • Clinique'in adeta herkese her zaman dağıttığı high impact maskara tester'ını aldım.
  • Benfit'in setlerinden yine sık sık çıkan Stay don't stray ten renkli göz bazını damarlarımın belirginliğini azaltması için alıp, 
  • bir de dudaklarım ya da yanaklarım için Benetint'in küçük boyutunu aldım. 
  • Hala yer varken bir de Etude House'tan Color Pop tint'lerinden birinin küçük boyutunu daha doğal bir pembe seçenek olarak alıverdim. 
  • Deodorant almak yasak olduğundan Estee Lauder'dan Modern Muse parfümünün bir testerını da aldım ve de uçuş çantamı tamamlamış oldum.

Listeleyince çok gibi görünebilir aslında ancak aslında çok çok daha minik bir çantaya rahatlıkla sığabilecek, kimseye zorluk çıkarmayacak miktarda bir ürün var burada. 

İstediğiniz gibi bakımınızı yapıp, yüzünüzü temizleyip gerekirse makyajı bile çok az ürünle halletmeniz mümkün. 

Bu çantada en fazla yer kaplayanlar aslında benim diş fırçası kabım ve de o seyahat boyu olmasına rağmen yine de oldukça büyük olan Listerine şişesi. Ancak dediğim gibi 22 saatlik bir uçuşta 2'sini de almamam mümkün olmazdı. 
 Dolayısıyla dikdörtgen bir çanta kullandım bu sefer. 
Ancak oldukça ince ve de kompakt bir çanta, benim el çantama rahatlıkla sığdı ve de beklediğimden çok daha az yer kapldaı; küçük bir çanta almış olmama rağmen...



Aranızda yakın zamanda seyahate çıkacaklar varsa umarız size bir fikir verir bu yazım ^^
Seyahat çantaları serisinin ilk yazısı, full cilt bakımı çantamı merak edenler varsa lütfen buraya tıklasın ^^

Yazının serisinin 3. bölümü büyük ihtimalle makyaj çantası olacak
 Bir sonraki yazımda görüşmek üzere ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NOT: Tamam yalan söyledim, bu kadar küçük mü küçük ürünleri nasıl toplayacağımızı anlattıktan ve her şeyi topladıktan sonra; dayanamayıp çantama o sabah elime ulaşan yeni Clinique pop rujlarından birini atıverdim ve de yol boyu onu kullandım TT_TT İradem güçsüz lütfen affedin beni TT_TT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder