29 Ağustos 2015 Cumartesi

Clinique Chubby Stick Şekillendirici Kontür&Aydınlatıcı İncelemesi | Makyaj


Herkese Merhaba!
Bugün blogda uzun zamandır sahip olduğum, ancak yazın seyahate çıktığımda değerinin farkına vardığım bir 2'liden bahsedeceğim.
Clinique Chubby Stick Şekillendirici Kontür&Aydınlatıcı
 

 Baharın başlarında piyasaya sürülen bu ikili hakkında nedendir bilinmez, bloglarda her ne kadar fazla bahsedilmemiş olsa da; aslında Türkiye piyasasında ilk çıkan stick-kontür ürünleri oldukları söylenebilir.
Biri kontür biri de aydınlatıcı olmak üzere, Clinique'in klasik Chubby Stick dizaynında gelen bu 2'liyi 79TL'ye Clinique online sitesinde ve de Clinique standlarında bulabilirsiniz ^^

Bu yazıda ben uzun zamandır kullanmakta olduğum ve de defalarca denediğim bu ürünleri detaylarıyla inceleyip renklerini göstermeye çalışacağım.




Marka: Clinique
Ürün adı: Clinique Chubby Stick Sculpting Contour&Highlight / Şekillendirici Kontür&Aydınlatıcı
Fiyat: Her 2si de 79TL
Miktar: 6gr.
Bulunabilirlik: Clinique Online Store / Clinique Standları




DİZAYN

- Ürünlerin her 2si de Clinique'in artık klasikleşmiş ve de resmen bir akım yaratmış olan kalın kalem şeklinde. 
- Dudak için olan Chubby Stickler değil; daha kalın olan Chubby Stick allıkların boyutundalar. Yani yüzünüzde gerekli geniş bölgelere rahat bir uygulamayı mümkün kılacak kalın bir ucu var. 
- Yüzlerinde burun kontürü için ya da daha küçük alanlarda kontür yapmak için kullananlar tarafından ürünün ucunun çok kalın geldiği dile getirilmiş olsa da; ben henüz böyle bir problem yaşamadım.

Onun dışında ürünün Chubby Stick allıklarından hiçbir farkı yok. 
- Kalemtıraş kullanmaya gerek kalmadan altından çevirerek ürünü bitene kadar kullanabiliyorsunuz.  
- Kapakları ilk piyasaya sürülen Chubby Stickler gibi sürekli yerinden oynamıyor.


- Dizaynında benim düşüncem kullanışlılık ön plana çıkarılmış. Zaten palet formatında bir krem ya da pudra kontür sunmak yerine kalem formatında oldukça taşınabilir bir ürün piyasaya sürülmesinin de bundan kaynaklandığı kanısındayım.
- Amaç, alışık olmayanlar için zor olabilecek bir uygulama olan kontürleme ve aydınlatma sürecini, kullanıcıya en kısa ve de en kolay şekilde yapabilme fırsatı tanımak. Ki ürünün formülü hakkındaki yorumlar ne olursa olsun bunu başardıkları kesin. 

- Okulda resim yapan çocuklar gibi istediğiniz yere direk bir çizgi çizip dağıtıyorsunuz ve de her şey hallolmuş oluyor. 
- Kullandığım en iyi kontür olduğunu söyleyemem; ancak en hızlı, kolay ve de uğraştırmayan kontür olduğu kesin. Sabah acelesi olan, çalışan, okuyan ve de makyaja çok fazla zaman ayıramayanlar için oldukça kullanışlı bir ürün olacağına eminim.

RENK / TON

- Ürünlerin her ikisi de tek renkte geliyor. 1 kontür rengi ve de 1 aydınlatıcı rengi.  

-Kontür rengi oldukça sıcak tonlu bir orta-koyu kahve. Sıcak tonu nedeniyle içinde biraz turunculuk olduğu söylenilebilir. 
- Aydınlatıcı ise soğuk alt-tonlu bir pembe-beyaz tonunda. Hafif ışıltıları var. 
- Daha koyu-buğday tenlerde biraz frost bitişli görünümü verebilir.  
- Kontür rengi koyu görünse de cilde uygulandığında beklenilenden çok daha açık ve de "normal" bir kontür veriyor. Uygulama sonucunda else edilen kesinlikle göründüğü kadar koyu ya da bariz bir ton değil. Ancak sıcak tonlu. 
 

-Ben şahsen kendi makyajımda bronzer ile kontür yapma taraftarı değilim. Olabildiğince küllü/gri tonlu ve de gerçekten de gölge görünümü verecek doğal kontür renklerini tercih ettiğimden, bu kadar sıcak tonlu bir rengi kontür rengi olarak kullanmam. 
- Bana daha çok krem bronzer rengi gibi geliyor; ancak bronzer kullanarak kontür yapan ve de pek doğal durmayan sıcak tonlu kontürdenoldukça memnun kalan birçok kişi olduğunu bildiğimden, belki onlar için ullanışlı olabilir.




FORMÜL / UYGULAMA

- Ürünün şekli uygulamayı oldukça kolaya indirgeyen bir dizayn. 
- Ürünü uygulamak istediğiniz bölgeye kalemle çizer gibi istediğiniz miktarda çizip; elleriniz ya da bir fırça yardımıyla dağıtıyorsunuz. İstediğiniz renk yoğunluğuna ulaşana kadar tekrarlayabilir ya da dağıtabilirsiniz. 


- Tahmin edilenin aksine oldukça yumuşak ve de kremsi bir formüle sahip. Uyguladıktan sonra hemen yerleşecek korkusuyla biran önce dağıtma telaşına gerek yok, uyguladıktan sonra istediğiniz sonucu elde edene kadar ürünü kadar dağıtabilirsiz.
- Yine de, aynı nedenden dolayı, ürünü dağıtırken çok sert olmamakta yarar var. Uyguladığınız ürünü silip, yerinden oynatmanız da muhtemel. 




- Dikkatli olmazsanız ürünün opaklığında yer yer farklılıklar gözlenebilir. 
- Çok aşırı yağlı bir cilde sahipseniz, ya da yüzünüze/yanak-çene bölgenize çok sık dokunan biriyseniz ürünü pudrayla sabitlemenizde fayda var. 
- Formülü mat ya da pudra bitişli olmak yerine daha çok kremsi bir yapıda olduğundan, çok uzun dayanmaması, ya da dokunduğunuzda ürünün yerinden oynaması ihtimali yüksek. 


- Aydınlatıcıya gelirsek eğer, beklemediğim kadar çok beğendim formülünü.  
- Kontür için söylediklerim aslında bunun için de geçerli, çığır açan, bugüne kadar denediğim en iyi ürün diyeceğim bir ürün değil; ancak işini gören ve de beklentimin üstünde performans sergileyen bir aydınlatıcı. 

- Oldukça yumuşak, kremsi bir formülü var, çok rahat dağıtılıyor ve de çok güzel homojen bir aydınlatma sağlıyor. 
- Uyguladıktan sonra dağıtmadan önce bile nerede başlayıp nerede bittiği belli, keskin bir aydınlatma değil; oldukça yumuşak bir aydınlatma veriyor. 
- Soğuk tonlu olduğu için özellikle de benim gibi açık tenlilerin çok rahat kullanacağı bir ürün.


- Ancak çok koyu ciltlere fazla beyaz-tonda gelecektir ve de ışıltıları bu beyaz alt-tonla birleşince doğal bir bitişten çok ışıltıları daha da ön plana çıkan frost bir bitiş vermesi de muhtemel. Koyu tenlilerin almadan önce mutlaka test etmesini öneririm. 

- Ben ürünü direk kalemden uygulamak yerine yüzük parmağıma alıp tampon hareketlerle parmağımı istediğim bölgelere dokundurarak uygulamayı tercih ediyorum. Daha doğal bir uygulama sağladığını düşünüyorum bu şekilde; ancak direk kalemden de rahat rahat uygulanabiliyor. 


- Fırçaya gerek olduğunu sanmıyorum aydınlatıcıda, dediğim gibi parmakla dağıtmak yeter de artar bile, oldukça doğal bir bitişi var ürünün. 
- Fırçaları rahat kullanmayan kişilerin de bu 2 ürünü seveceğini düşünüyorum, çünkü her ikisi de parmaklarla uygulanıp dağıtılabilecek ürünler. Pudra kontür ürünlerini rahat kullanamayanlar bunlara bir göz atmak isteyebilir.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SONUÇ

Dediğim gibi ürünü alalı uzun bir zaman oluyor, yanılmıyorsam ilk defa aylar önce bir Clinique alışveriş yazısında bahsetmiştim ürünlerden, birkaç kez kullandıktan sonra da daha fazla düşünmemiştim bu ürünler üzerine. 
Ta ki son 3 ayda devamlı seyahate çıkmam gerekene kadar. 
Dediğim gibi seyahat için en ideal kontür ve aydınlatıcı ürünleri oldukları söylenebilir. 
Gerek dizayn açısından toplanması ve de saklanması kolay olduğundan; gerek ise uygulaması çok hızlı ve de fazla uğraş gerektirmediğinden. 

Acelem olduğunda, koşuşturmacanın arasında kullandıkça genel olarak ürün fikrini gerçekten takdir etmeye başladım. 
Ürün çığır açan, kategorisinde bir numara mükemmel bir ürün değil; 
ancak kesinlikle işini çok pratik bir şekidle gördüğünden benden artı puan aldı. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ARTILAR
- kullanışlı dizayn
- seyahatler için ideal
- hızlı ve kolay uygulama
- yumuşak formül
- kolay dağıtma
- aydınlatıcı tonu açık tenler için ideal

EKSİLER
- kontür rengi çok sıcak tonlu
- kontürden çok bronzer rengi
- aydınlatıcı rengi koyu tenlere uygun değil
- tek renk olması
- uzun süre kalıcı değil

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benim Clinique Şekillendirici Kontür&Aydınlatıcısı hakkında fikirlerim bu yönde,
umarım yazıyı beğenmişsinizdir!
Kontür/bronzer konusunda farklı fikirleri olan? 
Yorumlarda belirtin lütfen ^^ 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder