24 Ağustos 2015 Pazartesi

Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling İncelemesi | Cilt Bakımı | Kore




Herkese Merhaba!
Bugün sizlere yaklaşık 2 senedir severek kullandığım Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling'inden bahsedeceğim ^^

Missha bildiğiniz gibi Türkiye'ye ilk ulaşan, ve de ülkemizde en çok bilinen Kore markalarından biri. Dolayısıyla burada kolay kolay elde edebileceğiniz ve de gerçeken severek kullandığım bir üründen bahsedeceğim için bugün gayet mutluyum. 

Oksijen Peelingleri, ya da "bubble peelingler" Kore'de aslında oldukça popüler bir ürün çeşidi. Kore'de bir marka yeni bir teknoloji ya da ilginç bir şey çıkardı mı nasıl hemen aynı ay içerisinde 5-6 marka hemen aynısını yapıyorsa; bu peelinglerde de aynısı oldu. 
Yaklaşık 2-3 sene kadar önce hangi mağazaya girseniz cilt bakım raflarına yöneldiğinizde size bu peeingleri öneriyorlardı hemen. Bir baktım her yerdeler bu köpüren peelingler.

Benim bugün inceleyeceğim, Missha'dan ürünlerinin neredeyse hepsini severek kullandığım Super Aqua serisinin Oxygen Micro Essence Peeling'i.  
*Yakında aslında tüm Super Aqua serisini incelemek istiyorum ilgilenen varsa yorumlarda belirtin yaz sonuna doğru bir araya getirmeye çalışırım^^ 
Gerek bu gerek ise aynı serinin Detox Peelingi aslında rutin cilt bakımımda olmazsa olmaz haline gelen ürünler.

Detaylarıyla Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling incelemesi size ürün hakkında sağlam bir fikir verir umarım ^^   
evet Kore'de ürün isimleri en az 2 satır olmazsa üretemiyorlar ürünü, 
o derece bu uzun ingilizce isim sevdası, gel de delirme...


Ülke: Güney Kore
Kategori: Cilt Bakımı
Marka: Missha
Ürün: Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling
Miktar: 100gr.
Fiyat: 67TL / yurtdışı: 22.000won/22USD 


Dizayn:

Ürün silindir, kalın plastik bir şişede geliyor. Oldukça güzel ve de sade mavi/beyaz temalı bir dizaynı var. 
Kapağı açtığınız zaman güzel ve de kullanışlı bir pompaya sahip olduğunu görüyorsunuz. Kullanım rahatlığı açısından oldukça güzel bir dizayna sahip. İlk kullanımda birkaç kez ürün gelene kadar pompaya basıp durmanız gerekiyor; ancak bu sadece ilk kullanım için geçerli. Ürün yarı-saydam beyaz/krem tonlarında jel yoğunluğunda bir kıvama sahip. 

Markanın Ağzından:

- Ölü deri hücrelerinden cildi tahriş etmeden kurtulmak ve de cildin en derin katmanlarına kadar bakım yapmak amacıyla cilde derince işleyen micro oksiyen partikülleri üreten, micro peeling teknolojisiyle üretilmiş bir esans peelingi.  
*Koreliler essence kelimesini çoğu zaman serum ile yakın anlamlı, serum ile nemlendirici arasında kalıp 2si de olmayan bir cilt bakım basamağındaki ürünleri belirtmek için kullanıyor ^^ Essence peelingi derken demek istediği de içerisinde cilde bakım yapacak serum tarzı maddeler olduğu.

- %30 oranında suda-çözünen Hiyalüronik asit vb. yumuşatıcılar içermekte olduğundan cildi sakinleştirip, cilt bakım işlevi de görür. 

Kullanımı:
ürünü bir tabaka halinde cilde yayıyoruz.

- Temiz ve de kuru cilde gerekli miktarda ince bir tabaka halinde uygulayın, ve de beklemeye başlayın.

beklemeye başlayınca üründe baloncukların çıkmaya başlandığı gözlemleniyor.
- Beklerken göreceksiniz ki ürün beyaz beyaz baloncuklara dönüşmeye ardından da köpürmeye başlıyor. 

ürün köpürmeye devam ediyor. Tüm yüzün köpürmesi birkaç dakika sürebilir.
- Köpürme sırasında beklerken lütfen yüzünüze dokunmayın, yüzünüzün köpürmesi hızlandıkça yüzünüz gıdıklanıp, kaşınma hissi başlayabilir; ancak merak etmeyin o kadar ciddi değil çok hafif ve de rahatsız edecek kadar değil. Yalnızda dokunmayın demek için uyarmak istedim ^^ 
- 5-10 dakika kadar tüm yüzünüzün köpürüp, ardından da köpüklerin kaybolmasını bekleyin.
baloncuklar yüm yüzde gözlemlenmeye başlayınca yavaş yavaş kaybolmaya başlıyorlar.
- Daha sonra normal peeling kullanırken yaptığınız hareketlerde cilde masaj yaparak ölü deriden kurtulun. Ovaladıkça çıkan ölü deriyi rahatça görebileceksiniz.

parmaklarınızla masaj yaparak ölü derinin ürünle birlikte temizlenmesini sağlıyoruz.
- Ardından cildi oda sıcaklığında ılık su yardımıyla güzelce durulayın.
Cildi kurutmayı geçtim,  geride nemli ve de biraz yağlı bir yüzey bırakıyor. Duruladıktan sonra eser kalmıyor.
Tercihe göre haftada 1-2 kere kullanabilirsiniz.
Cilt temiz iken fazla köpürmeyeceğinden daha sık kullanmanın fazla bir anlamı olmaz, günlük kullanmaya kalkıp boşa harcamayın bence ürünü. 

Performans/Yorumlar

Ürünü ilk aldığımda fazla bir beklentim yoktu aslında. 
Kore'de bir arkadaşım bu ürünle birlikte aynı seride yer alan Detox peeling'ini bana önerdiğinden onu almaya gittiğimde, madem deniyorum 2sini de deneyeyim diyerek aldığım; ancak aldıktan sonraki 2-3 sene içerisinde çok severek kullandığım bir ürün. 

Şu anda ürünün 2. şişesini yarılamış durumdayım. 
Yani yeniden alınabilir damgasını da aldı benden ^^

Ürünü kullandıktan sonra ciltte herhangi bir hassaslık ya da tahriş tespit edilmiyor; zaten kullanırken de fark edeceksiziniz, oldukça hafif ve de iri partikülsüz bir formüle sahip olduğundan en kolay irite olan ciltleri dahi rahatsız etmeyecektir. 

Cildi ölü deriden gayet güzel arındırıyor, düzenli kullandıkça bu seriden çok pozitif sonuç alan tanıdıklarım var. Ben çok büyük bir fark gözlemlemesen de cildim gerçekten seviyor bu ürünü diyebilirim. Rahatça düşünmeden elimin uzandığı bir ürün yani kısacası.



*Ürünün köpürme süreci


 *ürünün yüzde köpürme süreci
*köpükleri gösterme amacıyla seçtiğim açılar bana süper(!) iltifat etmiş, ben de farkındayım >_<



~~~~~~~~~~~

Yazım umarım sizlere Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling özellikleri ve de nasıl kullanılacağına dair bir fikir edinmenize yardımcı olmuştur ^^
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!



3 yorum:

  1. Bende peeling arayışındAydım babe fiziksel soyucu peelingi almayı düşünüyorum, bu da fena değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziksel peelinglere kıyasla çok çok daha yumuşak bir peeling, iri tanecikler yerine baloncuklarla işini gördüğü için ^^ Ama aynı serinin bir de detox peeling'i var, onu bundan biraz daha başarılı buluyorum ben ^^ Missha düşünürsen aklında bulunsun~~~

      Sil
  2. Bu peeling malesef cildimi kuruttu,kuru cilde uygun değilmis meğer.Keşke danışıp alsaydım. Para çope gitti.boş boş duruyor. Yazık ziyan olacak((

    YanıtlaSil