20 Ekim 2015 Salı

Büyük Yurtdışı Alışverişim | Hourglass/Becca/Tarte/AnastasiaBeverlyHills/ColourPop/CoverFX/LimeCrime




Herkese merhaba!

Kocaman ama kocaman bir alışveriş yazısı ile blogdayım bugün.
Geçtiğimiz 4 ay süresince yaptığım 2 ayrı siparişte edindiğim bu ürünlerin listesi biraz uzun olacak ama umarım yazı hoşunuza gider.

Instagramda daha önceden bu siparişleri aslında ilk geldiğinde paylaşmıştım, ürünlerin çoğunu da hatta başka resimlerde görmüş olmanız mümkün çünkü kullanmaya başlayalı çok oluyor. 
Ancak alışveriş süreci ve fiyatlar hakkında instagramda DM alıp durunca detaylı yazısını paylaşmaya karar verdim ^^ Umarım ürünlerle ilgilenenlere yardımcı olur ^_^




Kısaca özet geçmek gerekirse yazıdaki ürünler;
  • Tarte - Tartelette Paleti (170TL)
  • Cover | FX Custom Cover Drops #N10 - (155TL)
  • Becca Shimmering Skin perfector #ChampagnePop (145TL)
  • Becca Shimmering Skin Perfector #Moonstone (145TL)
  • Hourglass Ambient Lighting Powder #Diffused Light (165TL)
  • Lime Crime Velvetines #BlackVelvet (ind.45TL)
  • ColourPop Lippie Stix #Leather (28TL)
  • ColourPop Lippie Stix #Frenchie (28TL)
  • Anastasia Beverly Hills Brow Pomade #Taupe (80TL)





Tarte Tartelette Far Paleti (matte) 
($44.00 - 170TL)



Mat farlara olan aşkımı sağır sultan bile duydu desem yeridir. Çoğu günlük makyajımda mat farları kullanan biri olarak bu palet çıktığından beri almak için sabırsızlanıyordum. Uzun zamandır almak istediğim bir palet olduğundan yakın zamanlarda çıkan çoğu paletten önce asıl elime almak istediğim palet buydu. En kısa zamanda yorumları gelecek umarım ^^

Cover | FX Custom Cover Drops #N10 
($44.00 - 155TL)





 


Yine çıktığından beri gözümün üzerinde olduğu bir ürün. Tamamen ürünün ilginçliği, orijinalliği ve de kullanışlılığından kaynaklanan bir şey bu. Rengini tutturduğum sürece beğenmeme ihtimalim oldukça düşük olacağından hiç düşünmeden verdim siparişini. Nitekim kullanım şekli ve alanları o kadar geniş ki cilt tipiniz ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka sizi mutlu edecek bir kullanım şekli bulabilirsiniz. 
Ürün en kısa şekilde özetlemek gerekirse, yoğun sıvı pigment. Yoğun kapatıcılığı olan, doğal bitişli pigment damlaları. İster fondöteninize, ister nemlendiricinize, ister bakım yağınıza karıştırın; isterseniz de tek başına uygulayın, hiç fark etmez. Dediğim gibi sizi memnun edecek formülü elde edene kadar istediğiniz tüm yüz ürünlerine ekleyip, rengini, kapatıcılığını her şeyini kontrol etmeniz mümkün. Hatta rengi tam tutmasa bile var olan biraz daha açık ya da koyu fondötenlere karıştırıp kullanmanız da mümkün. Size hata ihtimali vermeyen bir ürün yani. 
Mutlaka sizi mutlu edecek bir uygulama elde etmenizi sağlıyor. 2 aydır denemekte olduğumdan ürün hakkında kesin kararımı verdim ve de sipariş ettiğim için ne kadar mutluyum anlatamam. Ben N serisinin en açık rengi olan 10 numarasını seçtim. Hem pembe her de sarı alt tonlu olmak üzere 2 farklı ton serisi daha var bu ürünün, bu nedenle renginizi bulmak da oldukça kolay olacaktır. 

Becca Shimmmering Skin Perfector Pressed #Moonstone 
($38.00 - 145TL)


 


Başka bir uzun süreli aşk benim için. Bronzerlara psikolojik alerjisi olan, aşırı beyaz, ve aşırı kuru ciltli birisi olarak aydınlatıcılar benim can damarım dediğimde makyaj severler bana hak verecektir umarım. Nemli, ışıl ışıl bir makyaj gördüğünde gözleri kalp emojilerine bürünen ben; fırsat olsa yer yüzündeki aydınlatıcıların hepsinden 1 tane deyip mağarama geri döneceğim; ancak malum burada çoğu markayı deneme olanağımız olmuyor. Genelde yurt dışına her çıktığımda alışverişim dibine vurmamın en büyük nedeni de bu. 

Becca aydınlatıcılarının ünü yayılmaya başladığından beri moonstone renginin benim için yaratıldığını düşünüp hayalini kurup duruyordum, dolayısıyla görür görmez üzerine atlamış olmam kimseyi şaşırtmamıştır herhalde. İnanılmaz ince elenmiş, yumuşacık uygulanan, güneş vurur vurmaz inanılmaz güzel aydınlatan bu güzellik, özellikle de beyaz tenliler için en ideal ton olan bej şampanya tonlarında mükemmel bir şey. 

Becca Shimmering Skin Perfector Pressed #ChampagnePop (Limited Edition) - Jacklyn Hill
($38.00 - 145TL)

 

Yazının başından beri tekrar edip durduğum cümlenin dışına çıkarak aldığım, aslında çıktığında bana kesinlikle olmaz deyip üzerinde fazla düşünmediğim, sonra da döneklik yapıp aldığım bir ürüne geldi sıra. Az önce bahsettiğim Becca aydınlatıcıların sevilen YouTube'er Jacklyn Hill ile işbirliği yaparak tasarladığı Champagne Pop rengi. Serideki Opal renginin bile bana çok koyu geleceğinde karar kıldığım hatırlandığında aslında bunu başta es geçmem oldukça normal. 

Benim tenime çok koyu geleceğinden o kadar emindim ki internette bu ürün fırtınalar koparırken, herkes tükenmeden 1 tane kapmaya çalışırken, ürün Amerika'da Sephoranın en çok satanlar listesine girmeyi başarırken bende hala en ufak bir ilgi yoktu. 

Sipariş verirken bunu neden eklediğimi bile bilmiyorum açıkçası, limited edition olduğundan mı? Hani bu kadar isim yaptı ürün benim de 1 tane olsun falan diye mi? Nedeni her neyse şükrediyorum şu anda. Çünkü fena yanılmışım. 
Ever cildim için biraz koyu ama, ama, AMA, bu onda başka bir aydınlatıcı daha görmedim derken abartmıyorum, inanın bana. Şeftali şampanya tonunda inanılmaz sıcak, ancak açık tonda, aklınıza gelebilecek her ten rengine uyacak inanılmaz evrensel bir renk söz konusu burada. Cildimde öyle mükemmel duruyor ki an itibariyle Moonstone'un pabucu dama atılmış durumda. Yedeklesem mi diye düşünmeye başladım ciddi ciddi. 

Hourglass Ambient Lighting Powder #Diffused Light 
($45.00 - 165TL)




Biraz trajikomik bir şekilde bu ürünü 3. alışım bu. Evet 3... Bunun başına da bir şey gelirse Hourglass'ı lanetli marka ilan edip elimi ayağımı çekeceğim buradan duyrulur. İlki elime ulaştığında paramparça geldi, 2.'si havaalanında kaybolan minik bir makyaj çantamla birlikte başka diyarlara gitti beni terk edip. Bunu da camdan bir güvercin gelip alıp götürmezse seve seve kullanmayı planlıyorum umarım...

Anastasia Beverly Hills Brow Pomade #Taupe
($18.00 - 80TL)




Daha önceden kullandığım başka bir ürün. Uzun zaman severek kullandığım, ancak çok çabuk kuruduğu için çöpe atıp bir daha almam herhalde dediğim; ancak her ne kadar Türkiyede rahat bulunan Mac gibi bazı markalar benzeri ürünleri çıkarmış olsa da, kendime uygun rengi ararken umduğumu bulamayınca, her ne kadar çok hızlı kuruyan bir ürün olsa da tekrardan dönüş yapıp aldığım bir ürün. Çünkü gerçekten de işlevini çok güzel yerine getiriyor. Diğer çoğu markaya kıyasla renk slakası da oldukça güzel, dolayısıyla tekrardan benim oldu ^^

ColourPop Lippie Stix #Leather & #Frenchie 
($5.00x2 - 28TLx2)

 


Çıktıklarından beri mükemmel bir PR kampanyası sonucunda baktığınız her yerde, her blogda, her kanalda her yerde karşınıza çıkan, ve de çok hızlı bir şekilde herkesin dilinde dolanmayı başaran bir marka ColourPop. Fiyatından da görüleceği gibi oldukça ama oldukça uygun fiyatlı bir marka, ve de ağzınızı açık bırakacak derecede geniş bir renk paletine sahip. Amerikada olsam abartısız 20şer 20şer alırdım herhalde ancak siparişi verdiğim günlerde bir türlü hangi renkleri istediğime karar veremediğimden 1 canlı 1 koyu renk ile bir başlayalım dedim. Frenchie oldukça canlı bir pembe/kırmızı iken, Leather rengi oldukça soğuk koyu bir mor renginde. Fiyatı dolar kurunun üzerine ek ücretler eklendiğinde normalde olması gereken 15 liranın üzerine çıksa da, bu şekilde bile oldukça uygun olduğundan imkanı olan varsa mutlaka denesin derim. En kısa zamanda başka renklerini edinmeyi düşünüyorum. 

Lime Crime Velvetines #BlackVelvet 
($20.00 - 85TL-ind.45TL)

 


Lime Crime bildiğiniz gibi uzun süredir kullanıcıları tarafından boykot edilmekte olan bir marka. Uzun zamandır bu nedenle bir şey almak istemediğim ve de senelerdir de almadığım bir markaydı. Ancak bendeki Siyah likit ruj akıtmaya başlayınca yerine yenisini koymak istedim de ve Velvetines'ler o anda indirimde olduğundan  pes edip 1 adet alma kararı verdim. Utanmıyorum desem yalan olur, daha önceden oldukça kararlı bir şekilde sırtımı dönmüştüm Lime Crime'a ama... hakkında fazla konuşmayalım neyse... 
Oldukça güzel mat bitişli bir siyah likit ruj. Beyaz tenli biri olarak siyah rujlarla aram oldukça iyi aslında. Ten rengime iltifat eden renkleri bulmak o kadar kolay olmuyor, ama genelde nude renklerden çok koyu tonları hep biraz daha yakıştırmışımdır... siyah da doğal olarak severek kullandığım renklerden. Hani ekmek almaya giderken sürmüyorum tabi ki ama bazı özel günlerde, yemeğe giderken vs rujun kalıcılığına göre tahmin edeceğinizden çok daha rahat kullanabiliyorum siyah rengini ^^

Alışverişimle birlikte 1 adet de minicik boy bir Urban Decay primer potion tester'ı geldi. 



~~~~~~~~~~~~~

Ben bu alışverişimi instagram'daki en güvenilir ve de en geniş marka kataloğuna sahip olan satıcılardan biri olan @orjinalıburda'dan yaptım. Kendisi çok uzun zamandır alışveriş yaptığım ve de 1 kere bile güven konusunda beni endişeye sokmayan bir hesap. Genelde daha uygun fiyatlı alternatifler olsa da kendisine güvendiğimden alışverişimi çoğu zaman ondan yapıyorum. 

Ben siparişlerimi hemen teslim stoğundan değil yaz aylarında yaptığı özel sipariş döneminde kendi istediğim ürünlerin listesini vererek yaptım. 
Alışveriş süreci, fiyatlar vs ile ilgile merak ettikleriniz varsa 
çekinmeden sorabilirsiniz ^^

~~~~~~~~~~~~~~


Umarım hoşunuza gitmiştir bu yazı.
Benim uzun zamandır yazmaktan en çok zevk aldığım yazılarımdan biri oldu desem yerinde bir itiraf olur. Sizin bu listeden denediğiniz, denemek istediğiniz ürünler neler?? Diğerlerinden önce incelemememi istediğiniz bir ürün varsa lütfen belirtin ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!

 

4 yorum: