29 Ocak 2016 Cuma

2015 FAVORİLERİM - Makyaj Favorileri ~ Bölüm 1: Ten makyajı



Herkese Merhaba!

Gecikmeli de olsa 2015 yılı favorilerimin ilk yazısını sonunda sizlerle paylaşabiliyorum.
İnanın bana yıl sonu favorileri yazıları delirtiyor beni. Sürekli yeni ürünler denemeyi ve test etmeyi hobi edinen biri için yıl boyu kullandıklarını kategorilere ayırıp her kategoriye 1 ürün seçmek imkansız gibi bir şey. 
Hele de son 4 senedir Kore'ye gidip geldiğim, bir süre orada yaşadığım ve de her şeyin yepyeni olduğu bir ülkede alışverişin dibine vurduğum hesaba katılırsa; belli ki ihtiyacım olduğundan fazla ürüne sahibim ve de bu yazıda yalnızca yalnızca gerçekten düzenli olarak kullandığım ürünlere yer vermekhepten zor bir iş. Ama başardım.
Neyse abartıdan dayak yemeden devam edelim~


Elimden geldiğince kısa bir şekilde nedenleriyle açıklamaya çalıştım ürünleri. 
Aynı işlevde olmayan ürünleri aynı kategoride incelemek istemediğimden biraz farklı kategorilere ayırdım, umarım merak ettiğiniz markalara dair, neyin gerçekten kullanıldığı ve sevildiğine dair size bir fikir verir bu yazı~

Kategoriler:

- Fondötenler
- Cushion Fondötenler
- BB Kremler
- Renkli Nemlendiriciler
- Makyaj Bazları
- Kapatıcılar
- Pudralar
- Kontür Ürünleri
- Allıklar
- Aydınlatıcılar





FONDÖTENLER

- Bobbi Brown Skin Fondöten (#00_Alabaster): Bobbi Brown bu sene online satışa başlayana kadar ne yazık ki bu fondötenin en açık rengi 00.Alabaster Türkiyede satılmıyordu. Bendeki şans bu ya, ben ne zaman istediğim rengi yurt dışından bulup getirttim, Bobbi Brown bu rengi TR'de de satmaya başladı... Çok uzun zamandır denemek istediğim ancak renk sorunu nedeniyle bir türlü deneyemediğim bir fondötendi. Mat bitişli ancak kullanımı tüm ciltlere uygun nadir fondötenlerden biri bu. Senenin mat fondöten tercihiydi benim için, tahmin ettiğimden çok daha fazla kullanmış olmam ürünü ne kadar beğendiğimi gösteriyordur sanırsam. Bobbi Brown'dan fondöten denemek isteyen varsa ilk önerim bu olur.
- Maybelline Fit Me (Dewy+Smooth) Fondöten (#110_Porcelain): Çıkalı yıllar olmasına rağmen ülkemize hala neden gelemediği bilinemeyen,Maybelline'in şu anda resmen tek iyi baz serisi. İlk defa bu yıl deneme fırsatı edindim ve de gerçekten de uygun fiyatlı ürünlere baktığınızda, günlük fondöten olmaya en müsait ürün bu. Çok rahat her gün şikayet etmeden kullanabileceğim bir ürün. Benim aldığım nemli bitişli olanı, küçücük bir şişede geliyor (beklediğimden çok daha küçük) fakat benim cildimde nemliden daha çok doğal bir bitişi var; ancak çok memnun kaldım.
- Innisfree Mineral Moisture Fondöten (#C1_PinkBeige): Yaklaşık 3 senedir severek kullandığım bir fondöten olmasına rağmen bu yıl da ilkbahar aylarında elimden düşüremediğim bir ürün oldu. Kore'de sık sık en iyi fondötenler listelerinde rastlayabileceğiniz, gerçekten aydınlık bir bitişi olan inanılmaz güzel bir fondöten. Koredeyken bitirip tekrar almak zorunda kaldığım sayılı ürünlerden biri, Biter bitmez yenisi kesinlikle alınacak bir ürün, kuru ciltlilerin mutlaka bir araştırmasını öneririm.
- Cover | FX Custom Cover Drops #N10: Çıkar çıkmaz aslında büyük bir hevesle siparişini verdiğim, herkesin makyaj koleksiyonuna yardımı dokunacak oldukça temel bir ürün aslında bu. Bitişini sevdiğiniz ancak rengi ya da kapatıcılığını beğenmediğiniz bir ürün mü var? Daha yoğun bir pigmentasyon istediğiniz bir ürün mü var? Fondöten kullanmak istemiyorsunuz da nemlendiricinize mi katmak istiyorsunuz? Yağınıza? Kısacası elinizin altındaki her şeyi baz makyajına çevirebilen, var olanları da geliştirebilen yoğun pigment damlaları bunlar ve yıl boyu beklediğimden sık imdadıma koştu. 





CUSHION FONDÖTENLER

- Laneige BB Cushion (#13_TrueBeige): Sünger fondötenlerin anavatanı ve cenneti olan Kore'de en çok satan 3 cushion üründen biri olan; biraz daha high end bir marka olan Laneige'in orijinal cushion BB'si. Bunun her ne kadar Pore cushion adlı mat bir versiyonu olsa da; ve de konuştuğum herkes bunu doğal nemli bitişli olarak tarif etse de, benim cildimde doğal ile mat arasında bir bitişi var bunun. Daha çok sonbahar/kış aylarında kullanıyorum. Kapatıcılığı çok yüksek değil, ancak çok düşük de değil, daha çok orta seviyede; ancak kesinlikle çok güzel bir formülü var. Uygulandıktan sonra ciltte o kadar ince ve doğal duruyor ki fiyatına kesinlikle değiyor.
- IPKN Cushion Skinny Fit UV Cushion #21: Geçtiğimiz ilkbahar aylarında kullanmaya başladıktan sonra ben neden 15 tane alıp dönmedim ki bundan dedirten ürün. Bu favoriler yazımda da baya bahsettiğim gibi (tıktık^^) normal/kuru ciltli, ya da nemli bitişli ürünleri tercih edenler için resmen cennetten gönderilmiş bir şey bu. Işıl ışıl dipdiri gösteriyor adeta cildi. Hayatımda kullandığım en iyi nemli bitişli ürünlerden biri desem abartıyor olmam. Aynada bakınca tutup kendi cildime iltifat edesim geliyor o derece. Sağlıklı görünüyor resmen. Ne yazık ki Kore dışında bulunması çok zor bir ürün.





BB KREMLER

- Dr. Jart Black Label BB: Bugüne kadar çok rahat 100'ün üzerinde BB krem denedim, ve de Dr.Jart BB kremi kesinlikle denediklerim arasında ilk 5'e girecek bir ürün. Kore BB kremleriyle tanışıklığı olmayan birine tavsiye edeceğim ilk BB kremlerden biri bu. Klasik bir Bb formülünde, kapatıcılığı orta decede, ne mat ne nemli doğal bir bitişi var, SPF oranı mükemmel, gün boyu kalıcı, oksidize olmuyor... Bunu yaklaşık 4 senedir severek kullanıyorum bu sene de çok sık kullandığımdan listeye ekledim. Aslında Koreye giderken yanıma aldığım Tony moly BB kremini 2 ay boyunca her gün kullandım, ama geçen seneki listede de yer aldığından bu yıl da ekleme gereği duymadım. (yazın Koreye geri döndüğümde aldığım, D.Jart beyaz radiance BB kremini çok çok daha severek kullandım; ancak sadece sene sonuna doğru kullanmaya başladığımdan listeye eklemedim)
- Dr.G Sensitive Daily Safe BB: Geçen sene aldığım ve de 2014 sonbahar-kış döneminde en sık kullandığım BB krem oldu bu sanırsam. O zamandan beri de ne zaman ağır makyaj yapmak istemesem, cildim sanki zorlu bir dönemden geçiyor gibi gelse hep bunu kullanıyorum. Hem Dr.G BB kremlerinin formülü inanılmaz güzel, hem kapatıcılığı yüksek, hem de gerçekten de cildimi hassas dönemlerde irite etmeyen bir ürün.
- The Saem A.C Control BB: SHINee The Saem'i tanıtmaya başlamadan önce markaya hiçbir ilgim yokken rastgele alıp sonradan varlığını unuttum bir ürün. 2015'te The Saem SHINee sayesinde kıymete binince arayıp çekmecemden çıkardığım, nasıl olduysa cildimin bana karşı savaş açtığı, fakat yine de insan içine çıkmamı gerektiren günlerde, daha yüksek bir kapatıcılığa sahip bir ürün kullanmam gerektiğinde değerini anladığım bir ürün. Yukarıdaki Dr.G BB kreminden daha mat bir ürün ararken gözüme ilişti ve kullanmaya başladım. Tek katta her şeyi kapattı, var olan sivilceleri ne arttırdı ne de kızdırdı, günün sonuna kadar dayandı... Anlayacağınız o 2 hafta boyunca hayatımı kurtardı. Ondan sonra da bu tip durumlarda hep kullanmaya devam ettim. Ben mat ürünlerin verdiği donuk mat görünümden hoşlanmadığımdan, The Body Shop aydınlatıcısıyla bunu eşleştirdim, 2sini 1:1 oranında karıştırarak kullanıyorum, böylece hem mat ve yüksek kapatıcılıklı; hem de aydınlık oluyor. 





RENKLİ NEMLENDİRİCİLER

- Estee Lauder Enlighten EE Krem #Light: Pixiwoo kardeşler bundan bahsettiğinden beri TR'ye gelmesini bekliyordum, gelir gelmez de resmen bulduğum yerde atladım üzerine, iyiki de yapmışım. Bu kadar beğenerek kullandığım çok fazla ürün yok çünkü. Neredeyse hiçbir kapatıcılığı yok, sadece makyajsız dışarı çıkacağınız günlerde biraz cildinizi eşitleyip aydınlatmak için hızlıca uygulanacak; cilde nem, dirilik ve canlılık katan bir ürün. Yalnız çok çabuk bitiyor, kullanırken aşırıya kaçmayın. Ben bunun yapısını o kadar sevdim ki yukarıda bahsettiğin Cover FX pigmentinden buna bir damla ekleyerek karıştırınca hemen orta kapatıcılık elde edip, daha full bir makyaj yapmak istediğim günlerde bile kullanmaya başladım.
- Skin Food Vita Water Tinted Moisturiser: Sanırım ilk olarak bu alışveriş yazısında (tıktık) bahsettiğim; ve de ilk kullanmamla birlikte anında sevdiğimden emin olduğum oldukça uygun fiyatlı fakat bir o kadar da başarılı bir ürün. Sanırım henüz blogda tam olarak incelemedim, ancak İnstagram hesabımda detaylı tarif edip biraz incelediğim bir yazısı var, linkini buraya bırakıyorum detaylarını merak edenler için~ (tıktık^^) Oldukça hafif, cilde ağır gelmeyen, ne nemli ne mat tamamen doğal bitişli, kapatıcılığı beklediğimden yüksek sıradan bir gün için ideal bir baz.
- Hanyul BB Krem: Teknik olarak bir BB krem olsa da, kapatıcılığı o kadar hafif ki BB krem kategorisine koymayı saçma buldum. Estee Lauder EE kremine benziyor, ancak yapısı daha güzel. Kusurlu bir cilde fazla bir getirisi olmayacaktır, bu nedenle benim de her gün kullandığım bir ürün değil; ancak bir mucize sonucu karmanın bana acıyarak 40 yılda bir cildimi sorunsuz gösterdiğinde, cildimde kapatmayı gerektiren bir sorun çıkana kadar keyfini sürdüğüm bir ürün bu. İyi bir cilde uyguladığınızda cildi resmen 70'ten alıp 170'e taşıyor. Cilde iltifat eden ürünler vardır ya? Ne varsa daha iyi göstererek olduğundan daha genç, diri, canlı, gösteren? Onlardan biri. Hanyul pahalı bir Kore markası olduğundan fiyatı diğerlerine göre tuzlu bir ürün, ancak hakediyor. Cilt ürünleriyle tanınan bir marka olduğundan makyaj kategorisinde de bit cilt ürününü beğenmeme hiç şaşırmadım açıkçası.





MAKYAJ BAZLARI

- Make Up For Ever Hydrating Primer: MUFE'ın bu baz serisi ilk çıktığında pek ilgi göstermememe rağmen, kış yaklaştıkça ve ben nemlendirici baz sevdama yine kapılınca gidip denemeden edemedim. Gözenekleri hedef alan matlaştırıcı bazlarla aram yaz ayları dışında pek iyi olmadığından ben yine direk nemlendirici olanını denedim ve de iyi ki denemişim. Kuru ciltli biri olarak fondöten uygulamadan önce silikonlu bir bazdan çok fondötenin yapışacağı hafif nemli bir baz kullanmayı tercih ederim. Bu şekilde fondötenlerim inanılmaz güzel oturuyor cildimin üzerinde. Özellikle de mat fondöten kullanmaya çalıştığımda çok işe yarıyor.
- Nature Republic Provence Blending Glow: Okumanızı tavsiye edeceğim bu fondöten rutinim yazımda aslında bu ürünü hangi amaçla kullandığımı adım adım gösterdim (tıktık^^) Makyajın altına uygulamak yerine bitişini biraz fazla kuru bulduğum ya da pek beğenmediğim ne varsa bununla karıştırarak uyguluyorum ve de hayal gibi uygulanıyorlar sonrasında. Aşırıya kaçmadığınız sürece her ten ürününü ışıltılı nemli bir bitişe sokabilecek, kuru ciltliler için bir temel ihtiyaç ürünü. İndirimden 3-4 dolar gibi bir fiyata almış olmam da ayrı bir tatlı.
- Mac Paintpot #Painterly: Hakkında uzun uzun konuşmaya hiç gerek yok. Liseden beri kullandığım yegane ürünlerden biri. Son 1 senedir dibini gördüm bunun ve bitirmeye çalışıyorum ama nafile. Kupkuru oldu neredeyse çöpe gidecek ama aylardır kenarlarını kullanmama rağmen bana mısın demedi, bitmiyor valla~





KAPATICILAR

- Nars Radiant Creamy Concealer #Vanilla: Ne desem az bunun için. Aldığım günden beri neredeyse haftanın 6 günü kullandığım tek ürün. Göz altı için sevenler olduğunu biliyorum ancak ben bunu sadece yüzümdeki izler için kullanıyorum. Yerini başka bir şeyin yakın gelecekte alacağını da sanmıyorum. Biter bitmez alınacaklar listemde.
- Bobbi Brown Corrector #PorcelainPeach: Hakkında konuşmaya gerek kalmayan bir başka ürün daha. Makyajı yeni öğrenmeye başladığım yıllarda bile yüzüme fondöten, pudra, kapatıcı boca etmek yerine; kusurları gerçekten giderecek ürünlere yönelmeyi bana öğreten ürünlerden biri. Senelerdir bittikçe öncelik vererek aldığım bir ürün. Günde en fazla 3-4 saat uyuyan ve kalıcı morlukları olan biri olarak göz altı makyajım genelde oldukça detaylı oluyor. Corrector atlayabileceğim bir kategori değil, dolayısıyla benim rutinimde önemi büyük.
- Maybelline Age Rewind Kapatıcı #Fair: Senelerdir internetten almak zorunda olduğumuz bir başka kahraman ürün daha. Mat bitişli, ancak o kadar ince bir yapısı var ki ağır durmayan gerçekten piyasadaki en iyi göz altı kapatıcılarından biri. Çok acelenizin olduğu günlerde sadece yüzün merkezine çok hafif fondöten yerine de uygulanabilecek, o kadar ince ancak pigmentli bir ürün. Ben 2. tüpümdeyim şu anda, denemeyen varsa kesinlikle denemenizi öneririm.
- Rimmel Match Perfection Highlighting Concealer (#010_Ivory): Rimmel ülkemize ilk geldiğinde ilk aldığım ürünlerden biriydi, o zamandan beri de bittikçe yenilediğim, kuru ciltli biri için en iyi aydınlatıcı kapatıcılardan biri. Neden daha çok bahsedilmiyor bilmiyorum bundan ancak benim olmazsa olmazlarımdan.





PUDRALAR

- Hourglass Ambient Lighting Powder #Diffused Light: Pudralara arası pek iyi olmayan biri olarak loose pudraları bile sonradan seven birine tutup da pressed bir pudrayı seveceksin derseniz size boş boş bakar tabi ki. Benim için de öyle oldu. Herkes Hourglass diye yanıp tutuşurken ben allıkları çıkana kadar pek umursamadım bu markayı açıkçası. Allık paletini aldıktan sonra yapılarını beğenip ne zararı olabilir ki diyerek Diffuse Light siparişimi verdim ve de beklemediğim kadar beğendim. Şu anda göz altı bölgem için genelde bunu kullanıyorum. Hala loose pudralar kadar iyi olduğunu düşünmüyorum, ancak denediğim ve de beğendiğim tek pessed pudra bu oldu bugüne kadar. İpince bir yapısı olmasının etkisi büyük.

- Innisfree No-Sebum Mineral Powder: Geçen seneki favorilerim arasında da yer alan (tıktık ^^) bana resmen pudra kullanmayı sevdiren yegane ürün. Bunu alana kadar zorlasanız pudra kullanmayı reddediyordum. Kore'de senelerdir açık ara ülkenin en çok satan pudrası bu, ve de ürün gerçekten de ününü sonuna kadar hak ediyor. İncecik elenmiş, yok gibi duran, hayatımda denediğim en hafif pudra neredeyse. Fiyatı inanılmaz uygun, düzenli kullansanız bile rahat 6-7 ay bitmeyecek küçük bir kapta geliyor. Kore markalarıyla tanışmak isteyenlere önereceğim ilk 5 ürün listesinin başında geliyor. 





KONTÜR & BRONZER

- Anastasia Beverly Hills Kontür Paleti: İlk aldığım ve de en sık kullandığım kontür paleti.  Kontür paletlerini her ne kadar fazla kullanışlı bulmasam da, 2015'te kontür paleti rüzgarı bütün büyük yabancı markaları vurunca, meraktan almadan edemedim. Deneyip de pudralarını gerçekten çok beğendiğimden kullanmaya devam ettim. Yabancı piyasadaki kontür paletleri açısından karşılaştırıldığında yapı olarak belki en iyisi olmasa da, en mantıklı ve de iyi bir yatırım olacak palet bu (ilerleyen haftalarda incelediğimde detaylarıyla açıklayacağım nedenini). Fawn rengini kullanıyorum ben kontür için ve de gayet memnunum halimden.
- NYX Allık #Taupe: Yıllar önce kullanıp paramparça ettiğim bu kontür rengini sonunda bu yıl tekrardan satın alabildim. Paletimi çekmeceden çıkarmaya üşendiğim günlerde kullandığım, tonu kontür için ideal olan ancak bana hafif koyu gelen bir ürün. Açık ara en çok kullandığım kontür ürünüydü bu sene. Tamamen kullanımı çok rahat olduğundan ama. Neredeyse her ten rengine uyacak evrensel bir kontür rengi, bulduğunuz yerde/hesapta alın.
- Mac Allık #Tenderling: Eğer çok çok açık tenli değilseniz sizin kontür açısından hiçbir işinize yaramayacak bir renk aslında. Biraz daha açık>orta tonda teniniz varsa Mac'ten Harmony rengini deneyebilirsiniz, ancak çok çok açık tenliler için önereceğim renk bu. Ben bunu eskiden tenimin aşırı beyaz olduğu kış aylarında kullanırdım. Hala da kullanıyorum. Geçen senenin sonlarına doğru keşfedip, bahar aylarında aldığım ancak geçen sene listeme eklemediğimden bu sene yer vermek istediğim bir ürün.





ALLIKLAR

- Illamasqua #Hussy: Diğer tüm ürünlerini geçtim, sırf allıklarına ulaşamadığım için acı çektiğim bir marka Illamasqua. Bugüne kadar denediğim en güzel allık formülü kesinlikle onlara ait (büyük konuştım ama gerçekten de öyle) ve de Türkiyede olmamaları acı veriyor resmen. Hussy benim "bahar geldi" renklerim olarak adlandırdığım capcanlı turuncu-mercan-pembe tonlarından biri. Resmen buna bir de maskara ekle yeter, o kadar canlı bir renk. Ölü olduğum günlerde bana 8 saat uyku uyumuşum etkisi veriyor resmen.
- NARS #DeepThroat: Uzun zaman önce aldığım ve de şeftali tonlarını sevmediğim dönemlerde bana bu rengi sevdiren allık. Ne süreceğimi bilmediğimde bunu kullanıyorum, öyle özetleyeyim bunun işlevini size. Her makyaj uyan hafif mi hafif bir renk, aklımda belli bir allık yoksa makyaja başladığımda elim direk buna gidiyor. Narstan herkesin kullanabileceği, denemeyenler için ilk tercih olabilecek bir ton. 
- Laura Mercier #BarelyPink: Bu sene keşfettiğim yeni koyu dudak günü allığım. Yılın neredeyse 300 günü koyu dudak kullandığımı hesaba katarsak bu listeye eklenmesi de normal. Çok çok açık bir bej ile pembe arasında nötr bir renk. Koyu dudak kullandığım ancak yanaklarıma çok hafif biraz sıcaklık katmak istediğimde bunu kullandım yıl boyu. Buğday tenlilerde yukarıda bahsettiğim Mac-Tenderling rengi de aynı işlevi görecektir.
- Tony Moly Crystal Blusher (#04_MilkyViolet): Laura Mercier Barely Pink rengini almadan önce kullandığım koyu dudak allığım. Bunu daha çok soğuk tonlu bir makyaj ile kullanıyorum şu anda. Mor bordolar falan kullandığımda. Açık eflatun tonunda bir allık bu, ve de beyaz tenlilerde inanılmaz doğal duruyor. Yanaklara biraz renk katıyor, ancak gözlerin önüne geçip makyajı ağırlaştıracak kadar değil. Açık tenliyseniz ve eflatun allığınız yoksa bir araştırmanızı öneririm kesinlikle.
- Clinique Chubby Stick #Robust Rhubarb: Acele makyaj günlerinde elimin gittiği krem allık genelde bu oluyor. BB kremlerle mükemmel doğal görünen bir ikili oluşturuyor. Bu seriden başka renklerim de olsa nedense hep bunu kullanıyorum. Hızlı uygulanıp parmaklarınızla bile dağıtabileceğiniz bir ürün olduğundan rahat geçecek bir pazar günü makyajı için ideal~





AYDINLATICILAR

- Becca Shimmering Skin Perfector #Moonstone: Almak için yanıp tutuşuyordum bunu ilk popülerleşmeye başladığında. Aldıktan sonra elimden bırakamadım, haftalarca kendimi bununla mutlu bir disko topuna çevirdim resmen, bu nedenle listeye eklemeden geçemedim. Açık tenliler için ideal olan krem şampanya tonunnda bir ürün.Ten rengimle adeta bir olup sadece aydınlık veriyor.
- Becca Shimmering Skin Perfector #ChampagnePop: Moonstone renginin pabucunu dama attıran renk. Bana uymayacağından o kadar emindim ki herkes deli olup bu ürün satış rekorları kırarken hiç takmadım, ama sonradan sadece sınırlı üretim olduğundan resmen eksik kalmamak için alıp, nasıl olduysa asıl isteyerek aldığım Moonstone'dan daha fazla kullanmaya başladım birden. Piyasada gerçekten de buna benzer bir aydınlatıcı rengi daha yok. Açık tenlilere koyu gibi gelse de bir kere kullandıktan sonra fikrinizi tamamen değiştiriyor. Islak görünümlü bir bitişi var ve de yılın aydınlatıcısı oldu benim için.
- TonyMoly Goddess Aura Crysal Light Highlighter (#PinkGoddess): Beni bahar/yaz aylarında instagramda ve burada takip edenlere tanıdık gelecektir bu. Becca aydınlatıcılarımı alana kadar yılın favorisi olarak bunlarla büyük bir aşk yaşıyordum. Hatta Kore'den gelir gelmez başka renklerinin de siparişini verdim, o derece. Aslında oldukça klasik bir sıvı aydınlatıcı, ancak hem fiyatı oldukça uygun, hem de gerçekten o kadar güzel aydınlatıp karışıyor ki cilde... Ben pembe tonunu daha uzun süre kullandığımdan listeye bunu ekledim ancak altın rengi olanı içerisindeki pembe sedeflerle birlikte hayatımda denediğim en ilginç renklerden biri.


~~~~~~~~~~~~

Baya uzun olduğunun farkındayım yazının; ancak ürünü neden sevdiğimi açıklamadan geçmek istemedim, çoğu ürünün tek başına inceleme yazısı olmadığından biraz bahsetmek ve neden listede yer aldıklarını açıklama gereği duydum...
Umarım yazı hoşunuza gitmiştir~

Dudak ürünleri konusunda kendimi frenleme yeteneğim olmadığından dudak ve göz ürünlerini yazının 2. Bölümünde göreceksiniz. 
Malum bu kadarını bile herkes okudu mu merak ediyorum, daha da uzatsaydım yazının sonuna kadar dayanabilen kaç kişi olurdu tahmin edemiyorum bile...

2. Bölüm gelene kadar merak edenler için geçen senenin favorilerini buraya ekliyorum. 


Sene boyunca neleri kullandım görebilmek için ana sayfanın başındaki "Favoriler" kategorisine tıklayıp oradan farklı ayların yazılarını okuyabilirsiniz ^^

İlginiz için teşekkürler!








1 yorum:

  1. internet üzerinden kore ürünlerini getirtmeyi düşünüyorum. Hepsi çok güzel görünüyor :)
    Ve senden bi isteğm olacak. Karma ve sivilceye yatkın bir cildim var sivilce yapmayacak bir kore bb kremi vs. Önerir misin? Kendim karar veremedim. Ürünlerini güle güle kullan!

    YanıtlaSil