14 Aralık 2016 Çarşamba

Yeni H&M Süngerleri İncelemesi



Herkese Merhaba!
Bügün blogda oldukça kısa bir yazı olacak ama bahsetmeden geçmek istemedim gerçekten, aldığımdan beri beautyblender'ıma dokunmadım resmen bunları.
H&M'in geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü şirin mi şirin renkli süngerlerinden bahsediyorum.

 
Hem şekil olarak bir önceki süngerlerinden farklı olmaları; hem mint renginde bir süngerleri olmaları; hem de yalnızca paketinde olmasına rağmen şirinliğini tüm gücüyle satın alma gücüne dönüştürmek için kullanması nedeniyle, bu süngerlere çoğu kişi karşı koyamadı zannedersem. Piyasaki çoğu süngerden daha başarılı olmasına rağmen inanılmaz uygun fiyatlı olmalarının etkisi de baya büyük tabi ki. Hakkında söyleyecek fazla bir şey yok, ama daha yakından bir bakış için okumaya devam edin ^^



Bir kere en başından belirteyim, her ne kadar adını herkes dağlara yazmış olsa da, H&M'in orijinal beyaz süngerine ben ne yazık ki bir türlü denk gelip alamadım.
Nasıl bir şans varsa bende, bunca yıldır 1 kere bire bulamadım Ankara'daki hiçbir H&M'de. O şerefe nail olamadım bir türlü yani. Dolayısıyla benim denediğim ilk H&M süngeri bunlar oldu. Şaşkınlığımı ona verebilirsiniz yani. 


 Biri mint yeşili, biri pembe, diğeri de beyaz olmak üzere çıkardıkları bu yeni seride 3 tane yeni sünger var. Renkli olmalarından çok bizi ilgilendiren kısmı tabi ki de süngerle hiçbir alakası olmayan paketteki hayvan çizimleri oldu. Öyleyiz çünkü biz. Markalar istedikleri kadar utanç verici seviyede dahi olan satış taktikleri geliştirsin, eğer işin içinde herhangi bir şirinlik varsa biz bile bile balıklama dalıyoruz duruma. Aynen burada göründüğü gibi.



Şirin olan kısım yalnızca çöpe gidecek olan paketin üzerinde. oradan çıktığı anda piyasadaki onlarca renkli süngerden pek bir farkı yok şirinlik açısından. Ama beyin işte. Hayvan suratları olunca kendimizi kaybediyoruz. Ben de kaybettim valla. Aferin bana. 


Şekil olarak süngerler klasik beauty blender şeklinden, ya da orijinal beyaz H&M sünger şeklinden oldukça farklı. Daha ince olan damla şeklinden çok biraz daha çan yapısında bir tabanı var. Daha geniş ve yuvarlak bir yapıda.
Uç kısmı ise dizayn farkını en fazla hissettiğiniz yer. Orijinal beauty blenderlar ve de orijinal H&M süngerin damla şeklindeki dizaynı, ürünün üst kısmının ucuna yaklaştıkça uzayarak inceldiği bir şekil anlamına geliyor.


H&M'in bu yeni süngerlerinin ise şekli daha kısa tombul ve de geniş olduğundan genelde ulaşılması zor alanlar ya da göz altı bölgesi için kullanılan uç kısmı daha kısa ve de o kadar sivri değil. Bu nedenle kullanım amacına göre düşünülen bölgelerdeki kullanımını biraz zorlaştırıyor.



Fakat tam aksine taban kısmını yüzünüzün daha geniş alanlarına fondöten uygulamak için kullanmak damla şeklindeki dizaynlara göre çok daha ideal.
Bu ürüne özgü bir özellik olmamakla birlikte, damla şeklindeki dizaynların aksine orta kısmının "ince belli" olması süngeri tutmayı gerçekten de kolaylaştırıyor. Uygularken kavraması çok daha rahat. 


Yapı olarak süngere gelirsek eğer, önemli olan tek nokta burası aslında. Bir süngerin fiyatı ne olursa olsun almaya değer olup olmadığına karar veren bu. Senelerdir beauty blenderlara dünyanın parasını veriyor olmamızın tek nedeni diğer süngerlerin ona rakip olamıyor olması. Ne kadar uğraşsalar da.



Yapı olarak bu süngerlere bakıp da beauty blenderlara muadil demek saçma olur, çünkü yapıları oldukça farklı. Ha bunun bunun bu süngerin iyi olup olmamasıyla bir alakası var mı? Yok. Yapıları doku olarak tamamen farklı olsa da, bana sorarsanız neredeyse eşit derecede iyiler. 



Bir kere kullandığınız sünger ıslanınca ne kadar şişerse o kadar iyi. İnanılmaz güzel su alıp kocaman oluyor bu güzellikler, ve de gerçekten de tampon hareketlerde fondöten uygulamak için ideal yumuşaklığa sahipler. 

Eğer hala denemeyenleriniz varsa mutlaka 1 tane kapın derim ben. Şahsen mint rengini önerebilirim, asla diğer süngerlerinize karışmamış olur ^_^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder